odanın berbat hali

Anlamıyorum koca kış hiç mi girilmez o odaya hiç mi orayıda temizlemek havalandırmak aklınıza gelmez. Bende öğrenci evinde 2 kız arkadaşımla kaldım 2 katlıydı evimiz ama her hafta mutlaka komple evi kaldırıp temizlik yapardık.Her gün tüm evi havalandırırdık. Şimdi başınıza iş aldınız. Kazıyıp badana yapmak lazım.

Önce arap sabunlarının sıvısı olur ya hani ondan al, bir kovada iyice köpürt ve duvarı sil. Sabunla sabunla durula yani. Ayrı ayrı bezlerle.
Geçiyor yani. Bir keresinde üst katımızda ki kadın çamaşır makinasını balkona koymuş, onun da suyu bizim duvarı simsiyah yapmış hiç haberimiz olmadı gümüşlüğün arka tarafında kaldığı için. Güzelde sildim duruladım bir şey kalmadı.
Sildikten sonra da sıradan bir badana ile kurtulur. ..odayı havasız bırakmamaya dikkat et...

Eğer bu konuda arama yapsaydınız k.k bılgı bulabılırdınız..

Camsıl sısesının ıcıne camasır suyunu koyup küf olan yerlere sıkıp bekletın..
küf için olan özel tavan boyasından alıp badana yapın ve bır kac gun camları acık tutmaya calısın kuruması ve kokunun gıtmesı ıcın..
Kolay gelsin.

Benim eski evimde salonda koltuğumun arkasında ve peteğin yanında olmuştu. Ev sahibimize gösterim dedim bir baktım kaybolmuş. Ben evi yaz kış havalandırırım. Zamanla kendiliğinden geçiyor ama sizinki bayağı fazla. Boya ve badana yaparsanız geçer herhalde.

arkadaşlar gerçekten çok bela bir durumla karşı karşıyayım 2 odalı evde kalıyorum ama kış boyunca sadece salonda soba olduğu için neredeyse tüm zamanımı salonda geçirdim diğer odalara girmedim bile..Bir odanın durumu çok vahimdi ve dün girdiğimde ise şok oldum neredeyse :/
http://i.imgur.com/oknnH.jpg
gördüğünüz gibi temizleneceğe benzemiyor hiç bunun çözümü ne? annem camları aç havalasın bişey kalmaz diyor ama hiçbirişe yaradığını sanmıyorum
lütfen yardımcı olun

çok şaşırdım bu hale gelene kadar aylarca odaya girilmemiş olması lazım...neyse olmuş artık benim evimde de rutubet var sık sık badana boya yapıyoruz..havalandırmayla düzelmez duvarın boyası mahvolmuş zaten..boyadan başkası kurtarmaz..

bir havlu ile duvarı sil o siyahlıktan eser kalmayacak, sonra havalandır ve duvardaki nemin kurumasını sağla, arada sırada nem kapan yerleri havlu ile almayı da unutma, havalandırmasız mutfağımın( bu kadar olmasa da :) üstesinden böyle geliyorum sana kolay gelsin...

önce küf gidericiler, koku gidericiler sonra da badana boya...
ayrıca o küfe sebep olan durum neyse onun mutlaka çözülmesi gerekiyor...

Back
X