• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Odasını ayırarak doğru mu yaptım?

Spizella

Realist
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2017
16.396
37.383
598
Arkadaşlar kızım 6 aylık olmak üzere.
Yaklaşık 20 gün önce odasını ayırdım.
Gece 3 kere beslenmeye kalkıyor.
Bazen de kötü günündeyse aralarda öylesine 1-2 kere daha uyanıyor.

Odasını ayırma sebeplerim:
1) uyku eğitimi sürecinde gerekli olduğunu okudum.
2) bebeğim 19.30 da uykuya geçiyor yarım saat önceden odasına gidip uyku rutinlerini yapıyoruz. O saatten sonra odasının kapısını çekip çıkmak iyi oluyor.
3) eşim geceleri horlama, öksürme, kalkıp odadan çıkma, sürekli dönme gibi hareketler içinde. Her defasında bebek uyanacak tedirginliği yaşıyorum ya da adam alıyor yastığını salona gidiyor.
4) bebekle aynı odadayken özel durumlar olmuyor.

Buraya kadar güzel ama ben vicdan yaptım:

1) çok mu küçük? korkar mı? Beni arar mı? Gibi sorularım var.
2) eşim bebeği çok özlediğini söylüyor, işten geliyorum 2 saat görüyorum bari gece olsaydı, nefesini dinliyodum falan diyor.
3) gece kalk odadan odaya git biraz daha fazla yoruluyorum benim de uykum açılıyor.

Kafam karışık açıkçası. Sizler nasıl yaptınız? Ben hatalı bir şey mi yapıyorum?

Bence cok dogru bir karar almissin canim anne babanin da bebegin de uyku kalitesi artiyor ayrilinca. Sizde tedirgin yatmiyorsunuz bebekte olabiLecek sesten alarmdjr oksurmedir vs den etkilenmiyor . Ayrica es olarak da ozel bi alaniniz yatak odasi. Herkes icin en hayirlisinin bu oldugu yonunde dusunuyorum. Akli erince de cocuk ayrilmiyor bir de.o var arkadaslarimin 4 5 yaslarindaki cocuklari bile ayni odayi kullaniyor vicdan yapiyorum diyen de var cocuk ayrilmiyor diyen de. Allah askin a kapi onune birakmiyorsun cocugu hem de gercekten bebek icin de daha kaliteli uyku olacaktir. Tek sknti senin icjn kalkip odaya gidip gelmek uykun acilacak vs acisindan ama artilari daha fazla bence

Doğrusunu yapmissin olması gereken o evet uzmanlar öyle diyor ...lakin anne kalbi yüreği iste dayanamıyor benim ki 2 yaşına girecek olmasına rağmen 4 gündür ayrı yatıyorum ama sanki yine onu odada yalniz bıraktığım için suçluluk duyuyorum

2) bebeğim 19.30 da uykuya geçiyor yarım saat önceden odasına gidip uyku rutinlerini yapıyoruz. O saatten sonra odasının kapısını çekip çıkmak iyi oluyor.
3) eşim geceleri horlama, öksürme, kalkıp odadan çıkma, sürekli dönme gibi hareketler içinde. Her defasında bebek uyanacak tedirginliği yaşıyorum ya da adam alıyor yastığını salona gidiyor.

2) eşim bebeği çok özlediğini söylüyor, işten geliyorum 2 saat görüyorum bari gece olsaydı, nefesini dinliyodum falan diyor.
3) gece kalk odadan odaya git biraz daha fazla yoruluyorum benim de uykum açılıyor.

Duygusal bakma bence
İleride rahat edersin
Ben de öyle düşünüyorum hatta 3-4 aylıkken gibi

6 aylıkken ilk bebeğini ayırdım.
Nasıl iyi yapmışım şimdi anlıyorum.
2. Bebeğim şimdi 1 yaşında aynı odada yatıyoruz.
Alıştı,rezillik.
Onun uykusu bölünüyor benim eşimin.
En iyisini yapmışsınız.
Tabi yine siz bilirsiniz.

Ben de 5 aylıkken ayırmıştım. En büyük sebebi bebeklerin çıkardığı o minik sesler benim uykuya dalmami engelliyordu. Her sesine kalkiyordum ayırdım iyi oldu. :) 6 ay iyi bence. Hele ki uyku eğitimi veriyorsaniz.. 5. Ayda uyku eğitimiyle ayırdım. Şu an 4 yaşında iyiki o günlerde uyku eğitimi işini halletmisiz diyorum çok şükür :))

Biz 22 aya kadar aynı odadaydık,7.aydan sonra da beraber uyuduk.

Sonuç ;her yerim tutuldu ,bi iki saat aralıksız emdi.Kaç kez uyandığını hesap bile edemedim çoğu zaman.Hep yorgun kalktım .
1 ay olacak ayırdım odasını ikimiz de daha kaliteli uyuyoruz bence.Uyanması da azaldı.

Bu yazdığını kişisel gelişim ,bebek kitapları okurken görsem yanlış olabilir vs derdim.İnsan nasıl rahatsa öyle yapmalı bence.Odasını ayırdın ama mıkırdandığında bile duyacak kadar yakınsın sonuçta

Spizella bebegin hayirli ugurlu olsun.

Ben ilk günden beri hic yanimda yatirmadim. Hep kendi odasinda yatti. Korkmaz bence ama alistiysa seni arayabilir.
Bence havalar da isiniyor. Ayni odada 3 nefes ne bileyim... ben hep temiz hava solusun falan diye dusunup ayri yatirdim

Ben oğlumu hastaneden geldiğinde ayrı odaya koydum , ilk zamanlar oğlumun odasında yattım, kendi yatağımda yattım, hep oğlum kalkmadan önce kalktım emzirdim.. Ama hep sabahları aldım oğlumu yatağıma , şimdi de haftada bir yatıyor bizimle...
Şimdi de akşam yıkıyorum pijamalarını giyiyor ve oyun oynuyor odasında tek başına ve uykusı gelince giriyor yatağuna uyuyor kendi ve 4 yaşında.. Arada çağıroyor anne kitap oku diyr arada kendi takılıyor...
Bu arada hiç sallamadım oğlumu

Back
X