Bence cok dogru bir karar almissin canim anne babanin da bebegin de uyku kalitesi artiyor ayrilinca. Sizde tedirgin yatmiyorsunuz bebekte olabiLecek sesten alarmdjr oksurmedir vs den etkilenmiyor . Ayrica es olarak da ozel bi alaniniz yatak odasi. Herkes icin en hayirlisinin bu oldugu yonunde dusunuyorum. Akli erince de cocuk ayrilmiyor bir de.o var arkadaslarimin 4 5 yaslarindaki cocuklari bile ayni odayi kullaniyor vicdan yapiyorum diyen de var cocuk ayrilmiyor diyen de. Allah askin a kapi onune birakmiyorsun cocugu hem de gercekten bebek icin de daha kaliteli uyku olacaktir. Tek sknti senin icjn kalkip odaya gidip gelmek uykun acilacak vs acisindan ama artilari daha fazla bence
Ben aynı odadayken çok müdahale ediyodum
Mesela çocuk sağdan sola kafasını çeviriyor ya hemen uyandı sanıp emzik verme pışpışlama falan derken uyuyan çocuğu uyandırıyormuşum
Şİmdi ayrı odada o küçük sesleri duymuyorum
Daha rahat uyuyor bence de.
Doğrusunu yapmissin olması gereken o evet uzmanlar öyle diyor ...lakin anne kalbi yüreği iste dayanamıyor benim ki 2 yaşına girecek olmasına rağmen 4 gündür ayrı yatıyorum ama sanki yine onu odada yalniz bıraktığım için suçluluk duyuyorum
İşte biz hazır olamıyoruz bence bebeklerden ziyade :)
Duygusal bakma bence
İleride rahat edersin
Ben de öyle düşünüyorum hatta 3-4 aylıkken gibi
Gece beslenmesi çok sık olmazsa 4 aylıkken falan olabilir vivi
İnşallah uyku düzeni olan bi bebeğin olur
Ben hiç cevap vermiyim 21 aylık hâlâ yanımda yatıyor
Uvvvv o bana çok uzun geliyo mesela. Ama siz mutluysanız neden olmasın
3 yaşında ayırdım
Kendi odasına gitmek istedi mi
Kabul etti mi o yaşta da artık beni istemiyolar mı diye düşünür diye korkardım ben sanırım.
6 aylıkken ilk bebeğini ayırdım.
Nasıl iyi yapmışım şimdi anlıyorum.
2. Bebeğim şimdi 1 yaşında aynı odada yatıyoruz.
Alıştı,rezillik.
Onun uykusu bölünüyor benim eşimin.
En iyisini yapmışsınız.
Tabi yine siz bilirsiniz.
Uyku açısından eşim de bebek de rahatladı aslında
OlaN bana oldu
Beşikten alıp koyuveriyodum

şimdi kalk yataktan git gel yapıyorum
Bakma sen onun nefesini dinliyordum demesine . Kendi uyuyana kadr gidip odasina nefesini dinleyip ciksin
Bak bu iyi fikir
Zaten ben gece bebekle ilgilenirken kendisi sırtı dönük yatıyordu yahu
Ben de 5 aylıkken ayırmıştım. En büyük sebebi bebeklerin çıkardığı o minik sesler benim uykuya dalmami engelliyordu. Her sesine kalkiyordum ayırdım iyi oldu. :) 6 ay iyi bence. Hele ki uyku eğitimi veriyorsaniz.. 5. Ayda uyku eğitimiyle ayırdım. Şu an 4 yaşında iyiki o günlerde uyku eğitimi işini halletmisiz diyorum çok şükür :))
Bizim de uyku eğitimi oldu gibi bişey
Akşam 19.30 -20.00 arası uyuyor
Sabah 7 civarında kalkıyor. Gündüz 3 kere uyuyor
İnşallah ben de böyle diyebilirim.
Biz 22 aya kadar aynı odadaydık,7.aydan sonra da beraber uyuduk.
Sonuç ;her yerim tutuldu ,bi iki saat aralıksız emdi.Kaç kez uyandığını hesap bile edemedim çoğu zaman.Hep yorgun kalktım .
1 ay olacak ayırdım odasını ikimiz de daha kaliteli uyuyoruz bence.Uyanması da azaldı.
Bu yazdığını kişisel gelişim ,bebek kitapları okurken görsem yanlış olabilir vs derdim.İnsan nasıl rahatsa öyle yapmalı bence.Odasını ayırdın ama mıkırdandığında bile duyacak kadar yakınsın sonuçta
Sizin de kaliteli uyumanız lazım ki gündüz enerjiniz yetsin
Evet ilk seste hemen uyanıyorum telsiz de var zaten
Uyku saatini değiştirin bence. Adam çocuğunu görmüyormuş.
Eşim 17.30 da geliyor bebek 19.30-20.00 arası uyuyor. Bebeklerin ritimleri böyleymiş geç uyursa da sabah yine 7 de kalkıyor bu da yetersiz bir gece uykusu demek. Eşim için evet az bir süre ama bebeğim o saatten fazla dayanamıyor ki
Spizella bebegin hayirli ugurlu olsun.
Ben ilk günden beri hic yanimda yatirmadim. Hep kendi odasinda yatti. Korkmaz bence ama alistiysa seni arayabilir.
Bence havalar da isiniyor. Ayni odada 3 nefes ne bileyim... ben hep temiz hava solusun falan diye dusunup ayri yatirdim
Sağol :)
Ben de hiç yanımda yatırmadım
Bence bebek beni pek aramıyor
Hiç aynı yatakta gece boyu yatmadık
Hiç sallayarak ya da kucağımda memede uyutmadım. Ama arada sarılmak istiyor galiba gece uyandığında aç değilse yeni emzirdiysem kucağıma alıp bi kaç dk sarılıyorum geri uyuyor sonra