Ne güzel şu an gece rutini :)
Ben de sallamadım, uyku arkadaşı ve emzik kullanıyoruz umarım 2 yaşına kadar emziği de bırakır, artık pek aramıyor. Darısı başıma.
SIDS ten aşırı korktuğum için bir kere bile o şekilde uyumadık.
Haftasonu sabahları üçümüz de uyumazken yatak keyfi yapalım diye yanımıza alıyorum sadece. O da yatakta öpüp sevmek için.
Kendi odasını seviyor bence. Gün içinde de orada zaman geçiriyoruz oynuyoruz falan
Sahiplenir yakında diye düşünüyorum ben de.
Evet bi akrabamız öyle ezmiş bebeği
Ben de ondan korktum 8 aylık falan olunca bu defa daha bilinçli olacak gitmek daha zor olacak
Gereksiz duygusallık yapmıyım di mi
Bak nerdeyse 4 saattir mışıl mışıl uyuyo odasında
Sizce ne zaman olmalı?
Ben istemem mesela 3 Yaş
Gece beslenmesi bitince de ayrılabilirdi işte ama o da kimbilir ne zaman biter.
Bu durumda hiç sorun yaşamadınız mı? Mesela biz uyumadan önce sohbet ederiz, bebek aynı odadayken olmuyordu. ya da wc için kalktıkça ışık kapı sesi derken bebeğin uykusunu bölüyorduk. Siz içinize sinen şekilde yapmışsınız ne güzel :)
Valla 1 gece az uyusam pert oluyorum.
Genelde 10 gibi yatarım
Bugün nasıl olduysa uyumadım.
Evey oda hemen yanımızda. Kendi yerini sahiplensin çok istiyorum ben de.
Kendi de uyuyamaz ki, duygusal konuşup beni hassas yerimden vuruyor
Doğal ebeveynlik hakkında çok okudum sizin yaptığınızı savunuyorlar. Bilmiyorum ki ben aynı yatakta yatmayı denediğimde (eşim bile yokken) 1 saat o uyudu ben put gibi durdum hem uyanmasın hem bi yerine zarar vermiyim diye. Bana göre değil sanırım.
Bebek gelmeden büyük olanın düzenini kurun bence de. Sonra kardeş geldi beni bırakıp onunla uyuyorlar diye düşünmesin :) sağlıklı ve kolay bir doğum dilerim
Hiç gece öyle uzun ağlamadı
Telsiz başucumda
Ağğğğ diyE bi kere bağırıp bekliyor
GGitmezsemdozajı arttırıyor
Uykum dağılıyor kolay uyuyup uyanan bir insanım ama. Uyandığımda hiç uyku sersemi olmam cin gibi olurum. Bu aralar tekrar uykuya dalmakta zorluk çekiyorum ama
Doğal ebeveynlik yaklaşımının uyku dışındaki tüm görüşlerine göre hareket ediyorum ama uykunun belli düzen ve kuralları olması bana daha iyiymiş gibi geliyor sanırım.
Evet hemen yanda bizim de.
Eşim şu an aşırı horluyor mesela.

Verdiğim karar doğru galiba.
[/QUOTE
Teşekkürler.Bende aynen öyle düşünüyorum.Bebegin gelmesine 2 buçuk ay var düzenini kurup odasını ayıracagim.2 aydır bunun alt yapısını oluşturdum.Uygulamaya gecicez inşallah.Sabaha kadar aynı yatakta uyumadık neredeyse hiç.9.30 onu yatirirken sarılıp uyuyor bana.Yarim saat 1 saat yatıyor yanımda sonra yatağına koyuyoruz.Zarar verme riski de ortadan kalkıyor böylece.Kendi yatağında bizim yatağımizda salonda her yerde uyuyor.Uyku saati gelince anne yatalım uykum geldi diyor