ödem

nektaki

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2009
55
1
86
38
İstanbul
sevgili hamileler :CüvCüv: ayaklarda şişlik kaçıncı hafta veya ayda başlar 23. haftadayım bugün biran ayaklarımı tanıyamadım bileklerimin alt tarafı şişmiş ve ince ince kılcal damarlar gözümeya başlamış tıpkı babanne ayağı gibi çok kötü baktıkça moralim bozuluo mafoldumben şişlik bi şekilde incek ama damar görünümüde geçermi? bi de bu şişlik bu hafta da normalmi? :sm_confused:

benimde o haftalarda başlamıştı canım...doktor sol tarafa yatmamı,lastikli çorap giymememi ve ayakta çok kalmamam gerektiğini söyledi sende öyle yapabilirsinkaydirigubbakcemile5bende ayaklarımdan ve bacaklarımdan nefret eder oldum artık...kafamçokkarıştı

önerilerin için tşk 1inde doktora gidicem ama bi ön bilgi aliim dedm ii deoldu eşim yürüyüş yapmadığımdan olduğunu söölüo tabi bu onun görüşü bu konu da da bişii sööleyebilirmisin çünkü ayakta durma diosn bu yürüyüşle çakışıo?

cnm bende 22 haftamdayım benimde bacak şişmelerim başladı bugün dahada fazla farkettim normal galiba bide ellerimde şişiyor yüzüklerimi takmıyorum artık

o konuda birşey söyleyemicem canım bana doktor yürüyüş yap ya da yapma diye birşey demedi sadece ayakta çok kalma dedi seni de yanlış yönlendirmek istemem.sen yine de doktoruna sorarsın...

selam kızlar
bana sanki çok erkenden şişlikler başlamış gibi geldi,
ben 38.haftamdayım şuan ama hala şişlik felan yok..
ben hamile kaldığım anda doktorum bana tuz,baharat ve turşu kesinlikle yasak demişti
bende bunlara aynen uydum ,bunların etkisi oldu sanırım çünkü çoğu arkadaşım bu şeyleri normal tüketti ve her yerlerinde şişlik oldu...
belki bünyesel bir şeydir ama yinede küçük bir tavsiye olsun diye söyledim..

birde fırsat buldukça ayaklarınızı uzatın altına yastık koyun ,çok fazla ayakta kalıp yormayın ayaklarınızı

herkese sağlıklı gebelik ve doğum dilerim

benim 30. hafta gibi başlamışdı şimdi vücudumda bacaklarımda hat kalmadı resmen kalas gibi düm düz geliyorumm çok şişim

şişen arkadaşlara tavsiyem tansiyonunuza baktırmanız.çünkü erken haftalarda olan ayaklardaki ve yüzüklerin parmağa dar gelmesi preaklampsi başlangıcı olabilir.ben geçen hamileliğimde öyle bir şişmiştim ki ayakkabılar ayağıma olmuyordu.hemde 20.haftadan önce başlamıştı ve 26.haftada bebeğimi kaybettim.çok dikkatli olun derim.

benimde 20.haftada başladı benimde çok ayakta kalmak değilde oturmkatndan oldu çalıştığım için sürekli otryorum saatte 1 yürsemde faydası yok yediklerimde dikkat ediyorum tuz oranına turşu yemiyorum ama çok kötü şişiyor .işte olduğumuz için yastık felan koyamyorum şu 4 gün bayram boyunca evdeydim hiç şişme olmadı çok ayakta kalmakla ve ya çok otrmaktan olduğuna inanıyorum ben sadece

benim 30. hafta gibi başlamışdı şimdi vücudumda bacaklarımda hat kalmadı resmen kalas gibi düm düz geliyorumm çok şişim

bide işin gıcık tarafı benm eşim hep söylerdi bileklerinin ince olmasını çok seviorm die şimdi ne bilek kald ne bişe ayak dümdüz bacak oluo o yüzden de çok kafa yoruorm galiba

ben de 26.haftamdayım şişlik yok bakalım daha :sm_confused: tuza dikkat etmeye çalışıorum ben de baharatlı zaten yiyemem belki artırıodur onlar

bende 37. haftamdayım ve 2 haftadır ayaklarım acayip şişti artık ödem oluştumu bilmiyorum inş. ödem değildir yarın doktora sorucam bakalım.. bu arada araştırdığım kadarıyla bol bol su içmek ve tuzu kesmek gerekiyormuş ödem oluşmaması için.

Forumda bu başlıkta yoğunluk olmaması beni şaşırttı. 20. haftamdayım. Bir anda ayaklarımda ödem başladı. ama ayaklarımı kaldırıp dinlenince sağ taraf ayağımın şişi iniyor ama sol taraftakinn sadece azalıyor. Ayrıca sol tarafımda kramp sonrası ayaklarda beliren sızı gibi hafif bir sızım var. Kramplarım olmamasına rağmen.

Sağlık ocağı taramamda hemşire ödemimim endişe edecek kadar fazla olmadığını söyledi. Tansiyonum da 11-7 çıktı. Herşeyin normal olduğunu söyledi. Estetik kaygıları bir kenara ettim bebeğim daha çok küçük endişeliyim çok .

Sağlıkçıyım dikkat edeceğim şeyleri biliyorum. Tecrübeli arkadaşların bilgileri ve teselli edici sözleri daha çok işime yarayacak gibi. Kafayı yiyeceğim herkes şunu yeme bunu içme , yok çocuğu besle, nasıl olacaksa hepsi bir arada.

bendede ayni sorun var ayagim iyce sisdi özellikle sag taraf 29.haftaya gircem ama benim bebegimdede ödem var belki oda etkiliyo olabilir

yürüyüş bacaklardaki kan dolaşımını hızlandıracağı için iyi gelebilir. yada tüm vücut için spor, tabiki kontrollü :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…