ödetmelimiyim

nabersin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2007
6
0
86
41
Almanya
selamlar. bi arkadasim var 8 senedir arkadasiz. aramiz gayet iyi.
biz akülü matkap almistik 80 euroya. tasinirken aldikki kimseden istemeyelim diye neyse evde duruyodu. bu arkadasiminda 2 sene sonra evini tamire basladi istedi verdik ha aldik ha alacaz derken 1 sene onlarda kaldi. artik benim evdede lazim oldu istedik. alet bi geldi heryeri boyanmis cizilmis neyse seslenmedim. temizledim kaldirdim. sadece iki cekmecemin kulbu düsmüstü onlari taktik, kaldirdim. bugün yine istediler esim vermis 1 saat sonra aramis esi yandi icinden ates cikti diye. esimle konustum oda kiziyo bizden cok onlar kullandi diye. bugün ya da yarin bana gelecek. nasil söyleyecegimi bilmiyorum. cok cimriler eminim ödemeyecek ama yinede kirmadan sansimi denemek istiyorum.sinirden patliyorum 2 aya kadar ev tasiyacam yeniden. o olmazsa benim isim cok zor. mutfak cocuk odasi duvar ünitesi hepsi sökülecek yeniden takilacak. maddi yönden cok sikisigiz. oda biliyo bunu tamam 80 euroyla batmam ama neden bosyere vereyimki. Bi akil verin nolur lafanasil girecegimi ne diyecegimi bilmiyorum. bi diyorum bosver bi matkap icin degmez bi tarafimda neden baskasinin yüzünden paramdan oluym diyo. bu arada esimle eside cok iyi arkadas. biktim bu milletin bu kadar kolay bisey istemesinden. yok diyemiyorum diye hep bana oluyo. yaaa ne pis bi durum bu

Cimrilikten milletin malına zarar verene ne acırım, ne de öylesinden çekinirim. "Bize ne zaman yeni matkap alacaksınız" diye şakavari bir konuşma başlatıp kademe kademe ciddileştirebilirsiniz. Onlar sizin arkanızdan yerli yersiz laf eder diye çekinmeyin, sizin de onlar için söyleyecekleriniz vardır elbet.

kimseye laf etmeyecegine eminim birincisi söyledigim halde almazsa cok üzülüp soguyacagim, ikinci bu nedenle küsmekte istemiyorum. ama fikriniz mantikli bakalim iki güne cikar ak koyun kara koyun. tabi ben cesaret edebilirsem

canim bi matkap icin yuz goz olma kendi agzinla istesen olmaz simdi,
anliyorum skisiksiniz ama bitane yeni alin bidaha vermezsiniz

kimseye laf etmeyecegine eminim birincisi söyledigim halde almazsa cok üzülüp soguyacagim, ikinci bu nedenle küsmekte istemiyorum. ama fikriniz mantikli bakalim iki güne cikar ak koyun kara koyun. tabi ben cesaret edebilirsem

Küsmeyin zaten, ama ilişkinizi ona göre düzenleyin. Başkasının malına yani emanetine kendi malı gibi değer vermeyene bencil derim, bencile de hakettiği kadar davranırım. Küsmek şart değil.

onların siz demeden ödemesi gerekir zaten ama bunu yapmayacak kadar bencil ve cimri insanlarsa ona göre davranın derim.bundan sonra hiçbir eşyanızı vermeyin

Sıkışıksanız isteyin tabi,kendilerinim düşünüp alması lazım ama o tarzda insanlar değiller belliki
Ama nasıl istersiniz inan hiçbi fikrim yok,ben ödünç verdiğim kitaplarımı bile isteyemecek kadar utanırım bu konuda
Emanete hıyanet eden adamdan zarardan başka bişey gelmez

sonuna kadar haklisiniz ama bence dile getirip yuz goz olmayin..anlasilan bu konu dillenirse daha cok caniniz sikilacak..bundan sonra istedikleri esyalari vermeden once birkac kez daha dusunur ona gore hareket edersiniz..belkide siz dile getirmeden alir gelirler.yok illa dile getirmem gerek derseniz madem esinizinde arkadasiymis esiniz soylesin..erkekler; kendi ugras konulariyla ilgili olan durumlarda, kendilerini daha rahat ifade edebilirler.

selam
bence de bir matkap için sinirlenme
bundan sonra bir şey isterse dikkat edersin
kavga etmeye gerek yok, evet hoş değil ama sürekli düşünüp kendini germe
bak ben de komşulara tatlı götürdüm birkaç ay önce
üç daire tabağımı geri vermedi ve taşınmışlar
ne yapayım yani sinirlenip kendime mi zarar vereyim
yapan kendine yapar
senden aldığı emanete hıyanet ettiyse yanına kalacak değil ya
sen de susup sabret ki mükafatını alasın

Canım mrb bence onlar size oturmaya gelince 'Biz de yeni eve taşınacağız,matkap da tam lazım olacakken bozuldu' gibi şeyler söyle.

Belki akıllarına dank eder de yenisini almaya niyetlenirler.
Ayrıca bence birdaha da birşey isterlerse vermeyin.

Benim de işyerimde bir kız masamın üstünde duran parfümüm için kullanabilir miyim demişti ben de izin vermiştim.
Gidiş o gidiş birdaha da geri getirmedi...

Artık ben böyle insanlara cimri diyemiyorum.Bu düpedüz terbiyesizlik,akılları sıra kara geçiyorlar...
Ama başkasının malını gasp ederek...

söylemeyeceksin arkadaşım..bana matkap al denmez karşıdakinin düşünüp kendi teklif etmesi lazım ..yoksa geçmiş ola.bundan sonra sı için malını vereceklerine dikkat edeceksin 1 takibini yapacaksın 2

matkabını iste taşınacağını söyle çekinme baktın ne yaptın ne ettin olmuyor gönderilebilecek yerdeysen en azından işe yararsa ben gönderebilirim ödünç olarak maksat işin görülsün zor durumda kalma tatlım.

Hiç sevmem böyle insanları çok rahatsız ediciler. Ben arkadaşımdan kitap aldığımda okuyup bitiriyorum annemde istiyor okumak 1 günde zorla bitittiriyorum kadına yani ben rahatsız olurum korkarım başına bir şey gelecek uzun süre kalacak diye. Ama bazı insanlar vurdum duymaz. O utanmıyorsa sizde utanmayın lafınızı esirgemeyin. Yoksa kullanılan taraf olursunuz. Gerçi hep bunu derim ama bende kullanılan taraf olurum.

kesinlikle haklısınız ama zor bir durum.aynı şey benim başıma gelse haklı olduğum halde asla isteyemezdim.bu tamamen karakter meselesi.doğru olan karşı tarafın teklif bile etmeden aynı ürünü alıp özürdileyerek iade etmesi aslında.emanetin canı olmaz diye boşuna dememiz atlarımız.bence iyi düşünüp karar verin ne kadar incitmeden söyleseniz de mutlaka kırılacaktır karşı taraf(hatalı olduğu halde) arkadaşlığınıza zarar verebilir bence bu durum... umarım her iki taraf kırılmadan çözülür mevzu...

bu arada atalarımız 'emanetin canı az olur' demişler:))) uykusuzluk işte:)))))))

Kendisinin düşünmesi sana laf söyletmemesi lazımdı...İstesende değişir mi bilemiyorum birde cimriler demişsin...
Ama birdaha eşyamı kesinlikle vermezdim ben olsam...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…