- 20 Ocak 2021
- 1.986
- -137
- 68
- 41
- Konu Sahibi Pamukpamuk44
-
Zorlamıyorum ama öğretmen ödev yapmayınca sıkıntı yapıyor.hayata bir yıl erken başlasın diye düşünmüştümKüçük bence.
Ben baslatmadim geçen yıl bu sebepten.
Her çocuğun hazır bulunuslugu da bir olmuyor o da var.
Bu sene kaydı sildirip seneye yeniden mi başlasa.
Zaten şuan uzaktan pek birşey olduğu yok.
Çocuk istemiyorsa daha da sıkıntı.
Zorlayıp da kendinizi de yipratmayin.
Ben de kendinden büyükler arasında ezilmesindense kendinden küçükler arasında kral olsun mantigindayim.Zorlamıyorum ama öğretmen ödev yapmayınca sıkıntı yapıyor.hayata bir yıl erken başlasın diye düşünmüştüm
Tablette tüm çocuklar iyidir. Uzun süre ekrana maruz kalan çocuklarda dil konuşma yönünden gerilik olması beklenen birşey. Çocuğunuzu bu kadar tanıyorken keşke vermeseydiniz okula. Konuşup kendini ifade edemezken okutmaya çalışıyorsunuz.Oğlumu 69 aylık okula verdim.egitim başladığında hocanın dediği deste dediklerimi yapmıyor kitaplarını bile çıkarmıyor vs idi.simdi sadece uzaktan eğitimdeyiz.kitap görünce ağlıyor.ders çalışmıyor.su an 6 yaşını 3 ay geçti.konusmasi geriden geliyor.bir ay özel dersle yavaş yavaş okuyor ve az buz yazıyor ama ödev yapmıyor.desr nedir öğretmen kim not nedir bunlari tam kavrayamadı.halen okul değil de oyun çocuğu gibi.ne yapmalıyım.konusmasi akıcı değil.ara sıra kelimeleri bulamıyor...
Is tabletle oyun oynamaya gelince benden iyi maşallahı var.kafa fena çalışıyor.ama ders istemiyor.ben de üzerine gitmiyorum.ne yapmalıyım.bende bunaldim.odev yaparken surekliyaninda mi olacam.hos olsam da yapmıyor.iki satır yazıyı yazmiyor
Şu an ebadan çalışıyor uzaktan eğitimde.yasi 6 yaş 3 ay yani su an okul cağında.Ben de kendinden büyükler arasında ezilmesindense kendinden küçükler arasında kral olsun mantigindayim.
Çocuklar çok acımasız.
Tabi ki masumlar onlara değil lafım.
Çoğu aile çok bencil.
İnsan değil terminator yetistiyorlar resmen.
Seneye birinci sınıftan başlarsa eğer farkı bariz göreceksiniz.
Ama böyle devam ederse büyük ihtimalle bütün sınıflarda zorlama iteleme ile devam edecek gibi duruyor.
Anladım evet benim ki de 68 aylık olacaktı geçen yıl baslatmadim.Şu an ebadan çalışıyor uzaktan eğitimde.yasi 6 yaş 3 ay yani su an okul cağında.
Hadi iptal ettim.eylulde de hazır olacağa hiç benzemiyor.okumayi öğrendi.uc aya okul kapanacak.bu kadar emeğe yazık olur.Anladım evet benim ki de 68 aylık olacaktı geçen yıl baslatmadim.
Bu yıl 71 aylık olanlar dahi baslatmadi zaten öyle bir hak var artık.
Yani yine de erken.
Hatta büyük ihtimalle sınıfın en küçüğü olacak olan birkaç kişi içinde olacak.
O sebepten dedim.
Bu yaşlarda birkaç ay bile çok farkediyor.
Hele ki erkek çocukta.
Ben zorlamayın bu yıl kaydı iptal edin derim yine de böyle birşey varsa tabi.
Ama karar sizin.
İçinde o istek yoksa ödev yaptırmaya çalışmak çocuk için baskı hissetmekten başka bir işe de yaramıyor.
Babası geç konuşmuş.genetik sorun.okul için ne yapsam.odev yapmasa da olur mantarındayım ama öğretmen öyle dusunmuyorCocugunuz okul icin zaten biraz kücükmüs. Dil sorunu yasiyorsa ilk ona yogunlasin. Beraber sarki söyleyin (cocuk doktorum tavsiye etti), oyun kartlar ile kelimeleri ögretin. Türkiyede cok güzel kart setleri oluyor kitapcilarda). Tablet ve televizyon zamanini azaltin tamamen kaldiramiyorsaniz. Cocuk kendini ifade edemiyorsa daha cok hareket eder ve odaklanma sorunu da yasar (bu ekran zamani bu durumu da negatif etkiliyor). Beraber bolca kitap okuyun. Elinizde telefondan cok kitap görsün. Yasi kücük fazla da yüklenmemek lazim hevesi tamamen kirilir. Baktiniz evde ilerleme yok profesyonel destek alin
Evet anlıyorum.Hadi iptal ettim.eylulde de hazır olacağa hiç benzemiyor.okumayi öğrendi.uc aya okul kapanacak.bu kadar emeğe yazık olur.
Sadece ebadan mi isliyorsunuz?Babası geç konuşmuş.genetik sorun.okul için ne yapsam.odev yapmasa da olur mantarındayım ama öğretmen öyle dusunmuyor
Eylül ekim kasım gitti.dilekce verdim.burasi yüksek riskli korona acasisindan .okula sadece ebadan katılıyor cars pers cumaSadece ebadan mi isliyorsunuz?
Okula gitmiyor mu hiç?
Ya da gitmedi mi?
İnanın 2_3 ay bile çocuklar arasında çok fark ediyor.belki de eylülde okula hazır olur...sadece okuma yazma öğrenmesi yetmez ki...sizin de gördüğünüz gibi başka sorunlar da var ama sanki siz , yazdığınız gibi hayata 1 yıl erken başlasın modundadınız..seneye de 1. Sınıfı okursa bunu bir kayıp olarak göreceksiniz gibi...benim kızımda geçen yıl başladı okula.halbuki bu yıl yazdırabilirdim.şimdi 1.sınıf olacaktı ve geçen yılki haliyle şimdiki hali çok farklı.algıları çok daha açık..haa şu var, geride kalmadı ama kalsa idi bu yıl gene 1.sınıfı okuturdum. .Hadi iptal ettim.eylulde de hazır olacağa hiç benzemiyor.okumayi öğrendi.uc aya okul kapanacak.bu kadar emeğe yazık olur.
Öğretmeniyle canlı dersi yok yani?Eylül ekim kasım gitti.dilekce verdim.burasi yüksek riskli korona acasisindan .okula sadece ebadan katılıyor cars pers cuma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?