Yani şimdi yazanlar oluyor maddiyat maddiyat,işin içine girince ilk zamanlar geçince evlilikte olmaz diye filan.Tamam elbette hak verdiğim kısımları da var,var da kötü senaryoyu bu kadar çabuk yazabiliyoruz da,iyisine neden ihtimal vermiyoruz?Diyelim ayda 7-8 bin lira geliri var bu çocuğun,evlendiniz,gayet te rahatsınız.Garanti mi evliliğiniz peki?İşsiz kaldı birşekilde diyelim.Kalamaz mı,bu da hayatın bir gerçeği değil mi?Düştü aylık gelir 1-2 bin liraya.Parasız evlilik olmaz,yürümez diye bitecek mi herşey?Bir de sektör bilişim,geçerli yani.Bilişim sektöründe iş bulabilmiş ve çalışabilen bir erkeğin ben beş kuruşsuz kalacağını sanmıyorum açıkçası.Ayrı şehirlerde olmanıza rağmen ve çocuğun maddi açıdan eli bol olmamasına rağmen bir sene boyunca her hafta gelmiş seni görmeye.Bu da az şey değil bana göre.Flört ettiği kız için bunu yapan ilerde karısı olan kadın için hiç sanmıyorum ki amannn aç kalsın,idare etsin işte desin.Hadi ben çok iyimser yaklaşıyorum diyelim,hadi herşey kötü gitti diyelim.Yani berbat bir senaryo yazalım.İkinizin de eli ayağı tutuyor,kör cahil de değilsiniz.Buna rağmen eşinin maaşı düşük ve hiçbir terfi imkanı vs.. de yok.Sen de iş bulamadın,çalışmıyorsun ya da.Olay şurda bitiyor,çok iptidai şartlar altında yaşaman gerekse bile sevgin buna göğüs gerebilecek kadar sağlam durur mu,hergün fakirim,şu hayatıma bak,millete bak bir de benim standartlarıma bak diyerek mutsuz olup hatta bunalıma girer misin?Ya da ailenin de onay verdiği,elinin sıcak sudan soğuk suya sokulmadığı bir evlilik içinde olup bir zamanlar sevdiğin bu erkeği içinden atıp mutlu olabilir misin?Ben demiyorum ki hemen yarın pat diye evlenin.Uzayda yaşamıyorum sonuçta,hele ki büyük şehirlerde ben de biliyorum çoluk çocuk geçimin ne zor olduğunu.Ama şu dönemi konuşuyoruz,çünkü bu dönem ya tamamen unutacaksın onunla evliliği ya da ilerde onunla yuva kurmak adına devam edeceksin bu yola.Daha 60 yaşında da değilsiniz.O çalışmaya devam eder,daha iyi iş sahibi olursa ne güzel zaten.Sen girersin bir işe.Kararlı olursanız,sevginize bağlı iseniz yaparsınız zamanla birikim.Bilinçli olursunuz.Ev kendinizin olmaz ama kira olur,seçkin bir muhitte kiralık olmaz ama mütevazi bir mahallede olur.Düğün yapmazsın da nikah olur.Baktınız ilk yıllar ancak kendinizi geçindirebiliyorsunuz,hemen çocuk yapmazsınız da belinizi biraz doğrultunca olur.