• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Of offf..!

Şu an o kadar sinirliyim ki nerden başlayacağımı bilemiyorum..
1 yaşında oğlum var öğretmenim yarım gün çalışıyorum.. geçen sene 2. dönem işe başlamak zorunda kaldım bebeğim o zaman 4 aylıktı.. eşimin ısrarıyla kayınvalidemlere geçmiştik hafta içi onlarda kalıyorduk hafta sonu eve geçiyorduk.. biliyorum çok saçma niye orda kaldınız falan diyeceksiniz ama eşim çok ısrar etti onun işine yakın oturuyor kayınvalidemler ve benim de okuluma yakın süt izni için sürekli gidiyordum bebeğimi emzirip hemen okula dönüyordum.. tek araba olunca mecbur kaldık bi bakıma..
kayınvalidem 3 ay idare eder diye düşünmüştük kayınpederim köyde yaşıyor evde sadece görümcemle kayınvalidem var.. fakat işler hiç düşündüğümüz gibi olmadı.. kayınvalidem evden kovdu gibi bir şey oldu.. siz evinize geçin burda olmuyor kızım ders çalışamıyor falan diyerek evimize gönderildik..
çok koydu açıkçası bana beni karşısına alıp açıklama yapmadı eşime söylemiş o kadar üzüldüm ki çaresiz kaldım resmen bebeğime kim bakacak nasıl olacak lohusa lohusa işe başlamışım psikolojim iyice bozuldu.. eşyalarımı toplamaya gittiğimde ağladım kayınvalidem arkamda birden yere düştü ama kolu başının altında nasıl olmuşsa üstüruplu düşmüş.. inanmadım bayıldığına açıkçası.. görümcemi çağırdım annesini yerde görünce oldu mu şimdi mutlu musun yaptığını beğendin mi dedi.. ben ikinci şokumu yaşadım suçlu benmişim gibi.. saçmalama ben ne yaptım dedim neyse eşim bütün akrabalar döküldü başımıza kayınvalidemi hastaneye götürdüler hiçbir şey çıkmadı haliyle..
bütün bunlar yaşanırken ben bakıcı arama derdine düştüm.. bunu duyan kayınvalidem ben torunuma sürünsem de gelip bakarım bakıcıya bırakmam dedi.. annem de 1 hafta ben 1 hafta kayınvaliden gelip baksın bu seneyi böyle geçirelim sonrasını sonra düşünürsün dedi tamam dedim..
Kayınvalidem bu sene de sürekli bi sorun çıkarıyor kendi sırası geldiğinde yok hastaneye gidicem yok sen arabayla buraya getir bırak.. yarın sıra ondaydı biraz önce aramış diyor ki (küçük kızı şehir dışında okuyor) x yarın gidecek sen çocuğu buraya getir.. x ben evde olmazsam yemek yemez otobüse yetişemez ya bahaneye bakar mısınız sanki küçük çocuktan bahsediyor bu kız şehir dışında üniversite okuyor.. o kadar sinirlendim ki.. bebekle evden erken çıkmak çok zor.. uykusundan uyandırmak istemiyorum.. evden çıkınca bütün düzeni bozuluyor..
ben anneme söylerim o gelir bakar dedim tamam dedi kapatırken sesi bozuk geliyordu..
ne yapacağımı şaşırdım artık..
şimdi bazılarınız bakmak zorunda değil zaten diyecek evet bakmak zorunda değil fakat bakıcıya vermeyen de kendisi.. ki eşim de bakıcı olayına pek sıcak bakmıyor..
branşım okul öncesi.. bebeğim 3 yaşına gelince yanımda okula götüreceğim fakat bu 2 sene nasıl geçecek..:/
Kv ve anneniz bakmak zorunda değil.
Ayrıca eşiniz tutturmuş annemde kalalım die kadın gelin kalın dememiş ki.
Valla işleri bu hale eşinizin tavrı getirmiş.
Hani adı üstünde kv yani ne kadar iyi olabilir, iyisi o kadar az ki iyisini bulan zaten sevindik bi şekilde yaşıyor.

O kadar haklısınız ki, insan şehir dışına okumaya giden çocuğunu geçirir mi hiç ne kadar saçma.

Sabah çocuğu dışarı çıkarınca ne oluyor acaba?
Biz 1 yıldır götürüyoruz da, bir sabah anneme sen gel zor oluyor demedim.

İşin kolayını biliyoruz da çocuğumuza baktırıyorsak bakan kişinin konforunu düşüneceğiz.

Dün annemin arkadaşına rastladım. Kendisi küçük torununa bakıyor ve artık ne kadar zorlandığını anlattı. Yaş gelmiş ufak tefek hastalıklar da olsa yaşlılıkta daha zor, bünye kaldırmıyor. Bakıyor ama sırf çocuk kreşe girene kadar. Bence elimizi vicdanımıza koysak: biz bile zorlanırken bazen onlar ne desin? Bence kvde le açık açık konuşun. Bakmak istemiyorsa açık söylesin. Utanılacak birsey degil ya. Belki gücü yetmiyordur.

Ne kadar keyfinize düşkünsünüz, hem karnım doysun hem pastam dursun misali. Çocuğunuza baktırıyosanız bi zahmet fedakarlık yapıp erken kalkıp götürü verin. Kv ve annenizinde bi hayatı var unutmayın. Şehir dışına gidecekse illaki uğurlamak isteyecek son günü. Sanki dünyaları torunları üzerine kurulu gibi düşünüyosunuz. Benim ablamda aynı bin bir zorlukla çocuklarına bakıyor annem bi şeyi eksik yapsak hemen triplere giriyo. Biraz anlayışlı olun, bir güncük çıkıverse sabah evden bişey olmaz bebeğinize. Kv denin de gönlü olmuş olur.

Yapacak biseyiniz yok çocuğunuza bakiliyorsa siz onlara uymak zorundasınız. O yüzden buraya getir diyosa getireceksiniz. Benim de annem bakıyor. Çok şükür kendi istegiyle bakiyor ama ben ona ragmen mahcup oluyorum. Sürekli soruyorum anne sikinti olmuyo sana dimi diye. Ben çocuğuma baktirip hem de kendi keyfime göre ayarlayamam çekinirim yani.

Bebeği şimdiden yanınıza okula götüremiyor musunuz ?

Bakıcı bulun hiç anne ya da Kv karıştırmayın.

Valla kzii ders calisamiyosa sizi gondercek tabi evden. Ne yapsin kadın. Yarın siz de cocugunuz icin aynisini yaparsiniz. Bozulcam bı durum yok. Kadın oglunu daha yakin görmüş kendine ogluna söylemiş. Abartmissiniz.
Ayrıca 4 aylikken cocugunuz ise baslamissiniz. Bircok kadin dogum izni dolunca isine başlıyor. Onu neden bir olaymis gibi anlattıniz,onu da anlamadım. İki seceenk var zaten, ya ucretsiz izin ya ise geri dönüş. Durumunuz ucretsiz kaldirmiyorsa geri donceksinis tabi. Bunda bir tuhaflik yok. Ayrıca lohusalik bitmis oluyor, onu da abartmissiniz.
Kayinvalideniz muhtemelen numaradan bayilmistir. Bosverin.
Anneniz gelip bakamiyor mu sürekli? Ya da kayinvalidenize goturene kadar annenize götürün. Ne bilim. Biraz sorun odakli gitceginize cozum odakli gidin.
Ayrıca kusura bakmayin da kimse cocugunun ne yapip ne yapamayacagini sizden ogrencek değil. Kadinin evladi uni için şehirden ayrılıyor. O da evinde olup onu yolcu etmek istiyor. Size mi soracak, izin mi alacak.
Ay ayrıca kocaniza neymis bakicidan. Biraksin işi cocuga baksin o zaman.
Sizi biraz art niyetli gördüm, soyliyim. Yapmayın. Siz de kayinvalide olursunuz bir gün. Devran doner.
Siz bakici bulun. Esinizi de ikna edin. Bu kadar insan cocuk büyütüyor, hepsinin kayinvalidesi yaninda değil.

Şimdi şu kimse bakmak zorunda değilciler saldıracak ama anneanne ya da babaanne bakıcı tutulmasına karşı çıkıyorsa bu şekilde zor durumda bırakamaz, mecbur bakacak.
Annen bakabiliyorsa baksın, bakıcı ücretini ona verirsin. O da bakamıyorsa yani yanaşmazsa bir bakıcı bul, eşinin evde olmadığı zamanlarda gelsin.

Kayinvalidenizin de kendine göre bir düzeni var,kizi varmis okul okuyan. Eşinizin yuzunden ona trip atmaniz yanlış. Ağlamanız da abartılı.
Esiniz anne kuzusuysa kayinvalidenin sucu ne? Ya da is yerine yakin diye menfaati icin orda kaldiysaniz? Kalmasaydiniz.
Birde bakiciya baktırmam ben dururken demis. Dinlemeseydiniz?esiniz polis siz ogretmensiniz problemde para değil esinizin evde olmasi diyorsunuz. O zaman bakici gelmiyorsa madem,bir gunde esiniz baksin cocuga olmuyor mu öyle? Ben bu tip seylere karşıyım kusura bakmayın.
Bir tanıdığım 2 torununa bakıyor,biri 1 bucuk yasinda otekide 6.evde bekar kızı var,kocasi var,kadin neye yetişsin? Bir de kızının ukala bir tavri var bakmak zorundaymis gibi
Niyeymis? Babasının ona açtığı dükkanda çalışsın paralari yesin diye cocuklarida,mecburmus gibi annesine baktiriyor.
Kizkardesinin doğumgünü baba hepsini yemege çıkarıyor. Kardesine 1 çorap almiyor hediye. Bu adam mi şimdi? Allah evladinda hayirlisini versin. Bu bahsettigim kadin bu arada. Ayrica çocuklara bakan annesi samimi oldugu kayinvalidesi. Nedense kv bakmiyor. Bu hayatta iste iyi olmayacaksin evladina karşı bile zorla bakmak zorundaymis gibi davranıyor birde hala babadan para alıyor o utanmaz kocasida kadina diger kardesleribe yapiyorlar sana neden yapmiyorlar diyor maddi olarak. Peeeees artik!
Cocuga anneniz 1 hafta kv 1 hafta gibi sirali olayda sacma bence cocuk icin zor. Birde surekli anneanneyle buyuyen cocuk falan ona anne diyor boyle cok ornek gördüm. Garip.
Benim annem 60 yasini devirdi kadina nasil cocuga bak diyim? Biraz dusunceli olmak lazim. Burdada tum hata kocanizda basliyoe kusura bakmayin yani sizi kv ile yüz-göz eden de o.

Kadın tabi ki kızı ders çalışamıyorsa ifade edecek ve bence çalışamıyordur da, fazladan üç kişi evde biri bebek. Her ne kadar siz de çocuğuysanız da bebeği yaparken kıza sordunuz mu biz bebeği yaptıktan sonra bu eve yerleşeceğiz sen ne diyorsun diye. O annesine söylemiş, kadın da oğluna söylemiş. Çok doğal buldum. Madem evden çıkartmak istemiyorsunuz ve bakıcı da istemiyorsunuz sürekli anneniz gelip baksın?

Bürün suç eşinizde. Merak ediyorum ne diyor annesinin bu rahatlığına . Gidin ona inat bakıcı bulun. Sizin annenize de yazık. Kaynana rahatlık abidesi maşalllah. Bayılması bile kibarca.

annenizin yanına bakıcı tutun
kv evet bakmak zorunda ama laf ediyor ise bir zahmet döneklik yapmamak zorunda
eşinize yine annen ve problemleri bıktım artık herşeye duygu sömürüsü yapmasından bakıcı bulalım annemle ortak baksınlar deyin ama annenizle görüşün önce ortak bakabilir mi ? sonra aksiyon alın

Eşiniz ve siz hatalısınız.
Kv ve görümceniz düzenleri konusunda haklılar.
Kv tek hatası bakarım demesi. Bunun sebebi yine eşinizin baskısı. Hayır diyemeyen bir anneden bahsediyoruz bence.
Neden ücretsiz izin almıyorsunuz?

Ücretsiz izin slıcaksınız ya da bakıcı ile baştan görüşüp, eşinizin gece çkışıp sabah evde yatacağı günler bakıcının evine bırakcaksınız. Orayada bir park yatak falan koyarsınız.

bakıcı istemeyen kocana söyle bir zahmet çözüm bulsun
yada anasıyla konuşsun bir zahmet tövbe yarabbi

Sevgili forum, nedense kvalideler daha bakmak zorunda neden acaba? Gezmeye giderken, yazın tatile giderken anneler başrolde, amaaaaa bebek bakımı söz konusu olunca kayınvalide başrol.

Ben kayinvalidenizin yaptıklarını normal buldum. Sizi evinde agirlamak zorunda degildi sonucta. Esiniz kafasına göre oraya yerlesmeye karar vermis ama herkesin bir hayati var. O size gelse kafasina gore aylarca kalsa normal karsilar misiniz? Kizi da ders calisiyordur, bebek varken fazladan iki kisi daha varken calismasi zor olur.
Siz bebeginizi nasil dusunuyorsaniz o da kizini düşünüyor. Büyüdü diye evlat olmaktan cikti mi?
Ikinci konuda da hakli bulmadim seni. Kadin hasta olur hastaneye gider veya o gun evde kalmasi gerekir bebegi siz getirirsiniz ona. Bunda bu kadar buyutulup sinirlenecek birsey yok. O size ayak uydurup evinize gelip cocugunuza bakiyorsa arada sirada siz de ona ayak uydurmaniz gerek.
Ben sahsen anne veya kaynana cocuga bakabilecek durumda ve istekli ise bakiciyi gereksiz buluyorum. Hem maddi hem manevi acidan. Yani 10 15 bin fln kazanmiyorsan maasimin yarisi bakiciya gidecekse evde kendim bakarim bebegime kres yasina kadar diye dusunuyorum.

Kalmanızı istemeyebilir,herkesin bir düzeni var.Getir diyorsa götür sen de..Talepte bulunan sizsiniz siz uyum sağlayacaksınız.Araba da varmış zaten..Çocuk sizin çocuğunuz ,fedakarlıkta bulunması gereken sizsiniz..

Bürün suç eşinizde. Merak ediyorum ne diyor annesinin bu rahatlığına . Gidin ona inat bakıcı bulun. Sizin annenize de yazık. Kaynana rahatlık abidesi maşalllah. Bayılması bile kibarca.

Yaa sormayın o anı ömrüm boyunca unutamayacağım.. arkama bi baktım yerde yatıyor gözlerini kırpıştırıyor falan..
Kayınvalidem ben bakarım torunumu yabancılara bırakmam dedi yoksa biz ille de sen bakacaksın diye yakasına yapışmadık..

Back
X