• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Of offf..!

Kalmanızı istemeyebilir,herkesin bir düzeni var.Getir diyorsa götür sen de..Talepte bulunan sizsiniz siz uyum sağlayacaksınız.Araba da varmış zaten..Çocuk sizin çocuğunuz ,fedakarlıkta bulunması gereken sizsiniz..

Talepte bulunan ben değilim kendisi ısrarla ben bakacağım ben bakarım torunumu vermem kimselere dedi ona güvendim ne yapabilirdim başka..?

Yaa sormayın o anı ömrüm boyunca unutamayacağım.. arkama bi baktım yerde yatıyor gözlerini kırpıştırıyor falan..
Kayınvalidem ben bakarım torunumu yabancılara bırakmam dedi yoksa biz ille de sen bakacaksın diye yakasına yapışmadık..
Hemen bir bakıcı bulun anneniz de zorlanmasın. Kaynanaya da kapak. Normalde kaynana bakmak zorunda değil derdim ama kendisi demiş bakayım diye. O da ayrı bi olay. Yer çekimsiz ortamda muz yiyim ama çilek tadı gelsin

Sevgili forum, nedense kvalideler daha bakmak zorunda neden acaba? Gezmeye giderken, yazın tatile giderken anneler başrolde, amaaaaa bebek bakımı söz konusu olunca kayınvalide başrol.

Çünkü kendisi bakmak istiyor vermem kimseye diyor o yüzden başrol olabilir mi..?

Eşiniz ve siz hatalısınız.
Kv ve görümceniz düzenleri konusunda haklılar.
Kv tek hatası bakarım demesi. Bunun sebebi yine eşinizin baskısı. Hayır diyemeyen bir anneden bahsediyoruz bence.
Neden ücretsiz izin almıyorsunuz?

Orası ayrı bi bdv konusu olur bence.. kayınvalidemlerin çektiği krediyi eşim ödüyor benim maaşla da ev geçindiriyoruz yoksa ben de en az 2 sene evde durup çocuğumu büyütmek isterdim tabiki..

Siz de öğretmensiniz iyi bilirsiniz ki bebeklik döneminde bakan kişinin sürekli değişmesi ileride çocuğunuzun karşısına bağlanma problemi ve güvensizlik olarak çıkacak. Hiçbir şey bebeginizden daha önemli değil anneniz devamlı bakabilecekse o baksın yoksa bakıcı tutun

Ben kayinvalidenizin yaptıklarını normal buldum. Sizi evinde agirlamak zorunda degildi sonucta. Esiniz kafasına göre oraya yerlesmeye karar vermis ama herkesin bir hayati var. O size gelse kafasina gore aylarca kalsa normal karsilar misiniz? Kizi da ders calisiyordur, bebek varken fazladan iki kisi daha varken calismasi zor olur.
Siz bebeginizi nasil dusunuyorsaniz o da kizini düşünüyor. Büyüdü diye evlat olmaktan cikti mi?
Ikinci konuda da hakli bulmadim seni. Kadin hasta olur hastaneye gider veya o gun evde kalmasi gerekir bebegi siz getirirsiniz ona. Bunda bu kadar buyutulup sinirlenecek birsey yok. O size ayak uydurup evinize gelip cocugunuza bakiyorsa arada sirada siz de ona ayak uydurmaniz gerek.
Ben sahsen anne veya kaynana cocuga bakabilecek durumda ve istekli ise bakiciyi gereksiz buluyorum. Hem maddi hem manevi acidan. Yani 10 15 bin fln kazanmiyorsan maasimin yarisi bakiciya gidecekse evde kendim bakarim bebegime kres yasina kadar diye dusunuyorum.

Yaa ben zaten iki tarafı da zor durumda bırakmak istemiyorum.. ikisinden birinin de işi olunca hasta olunca vs. müsait olan taraf bakıyor.. ama kayınvalidem bu ara çok gereksiz bahaneler sunmaya başladı.. yazın anneme dedi bu sene hep ben bakıcam x hanım sana da bırakmam.. yoksa ben de diyorum tabiki bir zorunlukları yok Allah razı olsun bakıyorlar güvendiğim ellerde kafam rahat.. atıp tutuyor işte sadece.. ona sinir oluyorum bakıp bakmama mevzusu değil..

Siz de öğretmensiniz iyi bilirsiniz ki bebeklik döneminde bakan kişinin sürekli değişmesi ileride çocuğunuzun karşısına bağlanma problemi ve güvensizlik olarak çıkacak. Hiçbir şey bebeginizden daha önemli değil anneniz devamlı bakabilecekse o baksın yoksa bakıcı tutun

En büyük korkularımdan birisi o.. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım inanın.. şimdi öyle bir şey yapsam kötü geline çıkar adım..:/ zaten bozuk bana dünkü mevzudan dolayı..

En büyük korkularımdan birisi o.. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım inanın.. şimdi öyle bir şey yapsam kötü geline çıkar adım..:/ zaten bozuk bana dünkü mevzudan dolayı..
Ya ben anlamıyorum onun bozulmaya hakkı yok ki sizi resmen evden kovmuş. Siz de buni hatırlatın gerekirse. Evden eve götürmek olmuyor diyin küçücük bebek o ya hem ortam değişikliği hem kişi değişikliği çok etkiler. Anne değilim ama yine de tahmin edebiliyorum etkilerini

Niye çocuğu getiremem uykusu bölünmesin diyorsunuz normal sartlar da zaten evinizde bakılıyor. Yarinlik uykusu bolunuversin. Ayrıca eve gidip yerleşmek sizin acınızdan çok mantıklı ama kv ve okuyan gorumceniz için cidden zor bir durum. Niye kv bu kadar yükleniyorsunuz annenizde aynı sehirdeymis

Bugun itibariyle bes aylik bebegi olan ogretmen bir anneyim ben de. Eylulde baslarim demistik hamileligin basinda ama cok kucuk bebek...Kimseye de teklif etmedim gelin bakin diye hos teklif etsem de bir sey cikmazdi. Herkesin kendine gore bir duzeni var. Yuklu odemeler olmasina ragmen oturduk esimle ve oldugu kadar harcariz gerekirse arabayi satariz dedik ucretsiz izin aldim bir yil. İkinci donem duruma gore ise baslayabilirim tabi. Durumunuzu bir muhasebe edip izin olayini dusunun bence. Deger mi bu kadar strese kirginliga kizginliga?

Orası ayrı bi bdv konusu olur bence.. kayınvalidemlerin çektiği krediyi eşim ödüyor benim maaşla da ev geçindiriyoruz yoksa ben de en az 2 sene evde durup çocuğumu büyütmek isterdim tabiki..

Madem eşiniz ödemesin krediyi siz izine ayrılın çocuğunuza bakın.

O zaman al ücretsiz iznini. Ev satılır, dert de biter.

Sizinle.ayni sartlardayiz..yani ogretmenim bebegim 1 yasinda..atandigim ilcede hic bir tanidigimiz yok..ve bebegim 2 aylikken ise basladim..ilk 1 kac ay annem geldi yanima kaldi..15 gunde kv geldi..fakat duzenler alt ust oluyordu..annem degilde kv burun kivirmaya baslayinca bakici buldum..bebegimi bakuciya birakip okulagidiyirdum yabanci bi eve yani..ve bebegim 5 aylikti o zamanlar..
Simdi bakicim evime geliyor..kizimda aliati cok seviyir bakici ablasini..gidince pesine agliyor masallah.
Onca hengame olmus hala neden gelmiyir yok bilmem ne..
Hayat boyle birsey herkesin isi gucu var kusura bakmayin..gonulsuz oldugunu bile bile isinize geliyor sizinde bakici parasindan kaciyorsunuz sanki.
Alti ustu yarim gun calisiyiruz..devlette sartlarda iyi..bu kadar guclestirmeyin..kimseyede minnet etmeyin

Talepte bulunan ben değilim kendisi ısrarla ben bakacağım ben bakarım torunumu vermem kimselere dedi ona güvendim ne yapabilirdim başka..?

Tamam ,gene bakmam demiyor ki..Götürün baksın..Ama siz şart koyuyorsunuz evimde bakılacak diye..Bakacam dedi diye her dediğinizi yapacak değil ki..

benim kardesim de bakici ile anlastiginde herkes bir laf soyledi, yok cok kucukmus, yok bakiciya guvenilir miymis falan,
kardesim kimseyi dinlemedi bakiciyla anlasti,
cocuguna da gul gibi bakildi.

hani millet laf soyluyor da, elini tasin altina koyan yok,
gecen yil yeterince cile cekmissiniz, bu yil ayni hatayi yapmayin.

Şu an o kadar sinirliyim ki nerden başlayacağımı bilemiyorum..
1 yaşında oğlum var öğretmenim yarım gün çalışıyorum.. geçen sene 2. dönem işe başlamak zorunda kaldım bebeğim o zaman 4 aylıktı.. eşimin ısrarıyla kayınvalidemlere geçmiştik hafta içi onlarda kalıyorduk hafta sonu eve geçiyorduk.. biliyorum çok saçma niye orda kaldınız falan diyeceksiniz ama eşim çok ısrar etti onun işine yakın oturuyor kayınvalidemler ve benim de okuluma yakın süt izni için sürekli gidiyordum bebeğimi emzirip hemen okula dönüyordum.. tek araba olunca mecbur kaldık bi bakıma..
kayınvalidem 3 ay idare eder diye düşünmüştük kayınpederim köyde yaşıyor evde sadece görümcemle kayınvalidem var.. fakat işler hiç düşündüğümüz gibi olmadı.. kayınvalidem evden kovdu gibi bir şey oldu.. siz evinize geçin burda olmuyor kızım ders çalışamıyor falan diyerek evimize gönderildik..
çok koydu açıkçası bana beni karşısına alıp açıklama yapmadı eşime söylemiş o kadar üzüldüm ki çaresiz kaldım resmen bebeğime kim bakacak nasıl olacak lohusa lohusa işe başlamışım psikolojim iyice bozuldu.. eşyalarımı toplamaya gittiğimde ağladım kayınvalidem arkamda birden yere düştü ama kolu başının altında nasıl olmuşsa üstüruplu düşmüş.. inanmadım bayıldığına açıkçası.. görümcemi çağırdım annesini yerde görünce oldu mu şimdi mutlu musun yaptığını beğendin mi dedi.. ben ikinci şokumu yaşadım suçlu benmişim gibi.. saçmalama ben ne yaptım dedim neyse eşim bütün akrabalar döküldü başımıza kayınvalidemi hastaneye götürdüler hiçbir şey çıkmadı haliyle..
bütün bunlar yaşanırken ben bakıcı arama derdine düştüm.. bunu duyan kayınvalidem ben torunuma sürünsem de gelip bakarım bakıcıya bırakmam dedi.. annem de 1 hafta ben 1 hafta kayınvaliden gelip baksın bu seneyi böyle geçirelim sonrasını sonra düşünürsün dedi tamam dedim..
Kayınvalidem bu sene de sürekli bi sorun çıkarıyor kendi sırası geldiğinde yok hastaneye gidicem yok sen arabayla buraya getir bırak.. yarın sıra ondaydı biraz önce aramış diyor ki (küçük kızı şehir dışında okuyor) x yarın gidecek sen çocuğu buraya getir.. x ben evde olmazsam yemek yemez otobüse yetişemez ya bahaneye bakar mısınız sanki küçük çocuktan bahsediyor bu kız şehir dışında üniversite okuyor.. o kadar sinirlendim ki.. bebekle evden erken çıkmak çok zor.. uykusundan uyandırmak istemiyorum.. evden çıkınca bütün düzeni bozuluyor..
ben anneme söylerim o gelir bakar dedim tamam dedi kapatırken sesi bozuk geliyordu..
ne yapacağımı şaşırdım artık..
şimdi bazılarınız bakmak zorunda değil zaten diyecek evet bakmak zorunda değil fakat bakıcıya vermeyen de kendisi.. ki eşim de bakıcı olayına pek sıcak bakmıyor..
branşım okul öncesi.. bebeğim 3 yaşına gelince yanımda okula götüreceğim fakat bu 2 sene nasıl geçecek..:/

ay canım buna benzer bi konu bende açtım burdakiler bakmak zorunda değil kayınvaldene mi güvenip çocuk yaptın demekte bir numaralar .. bende bakıcı tutamadım bunları çekerek devam ettim bakıcıya veremiyosan sabrediceksin 1 yıl daha yada işine yakın yerde kreş bulucksın zaten yarım gün çalışıyormuşsn çocuğunla gider gelirsn yada bu kadına dayanıcaksın onlarda mebcur olduğunu bildiği için kullanmayı iyi biliyolar Allaha havale et elbet geçecek bugünler

Konu sahibi kusura bakma ama çocuğu doğurup kayınvalide bakmadı diye atarlanan gelinlere oldum olası anlam veremiyorum. Kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil, kimseye güvenerek doğum yapmayın. Sadece kendinize güvenerek doğum yapın. Kayınvalidenizin sınava çalışan kızı var anladığım kadarıyla, rahatsız etmeye hakkınız yok. Sizin bir hayatınız varsa onlarında var. Herkes kendi hayatının sorumluluğunu üstlenmeli.
Mesela benim kayınvalidem çocuğuma asla bakmaz adım gibi biliyorum teklif dahi etmem yani. Kaldı ki bakmasını da ben istemem zaten. Kimseden medet ummamalı. Alternatif yollara başvurmalı. Zaten bunların birkaç yıl sonrası eşin dostun içinde "gelinin çocuğuna ben baktım büyüttüm, ben olmasam vs. vs." diye gövde gösterisi yapar hale geliyorlar.

Şu an o kadar sinirliyim ki nerden başlayacağımı bilemiyorum..
1 yaşında oğlum var öğretmenim yarım gün çalışıyorum.. geçen sene 2. dönem işe başlamak zorunda kaldım bebeğim o zaman 4 aylıktı.. eşimin ısrarıyla kayınvalidemlere geçmiştik hafta içi onlarda kalıyorduk hafta sonu eve geçiyorduk.. biliyorum çok saçma niye orda kaldınız falan diyeceksiniz ama eşim çok ısrar etti onun işine yakın oturuyor kayınvalidemler ve benim de okuluma yakın süt izni için sürekli gidiyordum bebeğimi emzirip hemen okula dönüyordum.. tek araba olunca mecbur kaldık bi bakıma..
kayınvalidem 3 ay idare eder diye düşünmüştük kayınpederim köyde yaşıyor evde sadece görümcemle kayınvalidem var.. fakat işler hiç düşündüğümüz gibi olmadı.. kayınvalidem evden kovdu gibi bir şey oldu.. siz evinize geçin burda olmuyor kızım ders çalışamıyor falan diyerek evimize gönderildik..
çok koydu açıkçası bana beni karşısına alıp açıklama yapmadı eşime söylemiş o kadar üzüldüm ki çaresiz kaldım resmen bebeğime kim bakacak nasıl olacak lohusa lohusa işe başlamışım psikolojim iyice bozuldu.. eşyalarımı toplamaya gittiğimde ağladım kayınvalidem arkamda birden yere düştü ama kolu başının altında nasıl olmuşsa üstüruplu düşmüş.. inanmadım bayıldığına açıkçası.. görümcemi çağırdım annesini yerde görünce oldu mu şimdi mutlu musun yaptığını beğendin mi dedi.. ben ikinci şokumu yaşadım suçlu benmişim gibi.. saçmalama ben ne yaptım dedim neyse eşim bütün akrabalar döküldü başımıza kayınvalidemi hastaneye götürdüler hiçbir şey çıkmadı haliyle..
bütün bunlar yaşanırken ben bakıcı arama derdine düştüm.. bunu duyan kayınvalidem ben torunuma sürünsem de gelip bakarım bakıcıya bırakmam dedi.. annem de 1 hafta ben 1 hafta kayınvaliden gelip baksın bu seneyi böyle geçirelim sonrasını sonra düşünürsün dedi tamam dedim..
Kayınvalidem bu sene de sürekli bi sorun çıkarıyor kendi sırası geldiğinde yok hastaneye gidicem yok sen arabayla buraya getir bırak.. yarın sıra ondaydı biraz önce aramış diyor ki (küçük kızı şehir dışında okuyor) x yarın gidecek sen çocuğu buraya getir.. x ben evde olmazsam yemek yemez otobüse yetişemez ya bahaneye bakar mısınız sanki küçük çocuktan bahsediyor bu kız şehir dışında üniversite okuyor.. o kadar sinirlendim ki.. bebekle evden erken çıkmak çok zor.. uykusundan uyandırmak istemiyorum.. evden çıkınca bütün düzeni bozuluyor..
ben anneme söylerim o gelir bakar dedim tamam dedi kapatırken sesi bozuk geliyordu..
ne yapacağımı şaşırdım artık..
şimdi bazılarınız bakmak zorunda değil zaten diyecek evet bakmak zorunda değil fakat bakıcıya vermeyen de kendisi.. ki eşim de bakıcı olayına pek sıcak bakmıyor..
branşım okul öncesi.. bebeğim 3 yaşına gelince yanımda okula götüreceğim fakat bu 2 sene nasıl geçecek..:/

O kadar bayılma numarasından sonra yine çocuğuna bakmasını kabul etmen garip olmuş. Bakıcı için maddi gücün yoksa ücretsiz izin alıp çocuğun 3 yaşına gelene kadar kendin bak. Sonra birlikte sen işe dönersin bebeğinde okula başlamış olur.
Bu kadar yaygarayı çekmektense azıcık aşım dertsiz başım der oturur kendim bakardım çocuğuma. Zaten kres/okul cagina gelene kadar ciddi masrafları olmuyor.

Konu sahibi kusura bakma ama çocuğu doğurup kayınvalide bakmadı diye atarlanan gelinlere oldum olası anlam veremiyorum. Kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil, kimseye güvenerek doğum yapmayın. Sadece kendinize güvenerek doğum yapın. Kayınvalidenizin sınava çalışan kızı var anladığım kadarıyla, rahatsız etmeye hakkınız yok. Sizin bir hayatınız varsa onlarında var. Herkes kendi hayatının sorumluluğunu üstlenmeli.
Mesela benim kayınvalidem çocuğuma asla bakmaz adım gibi biliyorum teklif dahi etmem yani. Kaldı ki bakmasını da ben istemem zaten. Kimseden medet ummamalı. Alternatif yollara başvurmalı. Zaten bunların birkaç yıl sonrası eşin dostun içinde "gelinin çocuğuna ben baktım büyüttüm, ben olmasam vs. vs." diye gövde gösterisi yapar hale geliyorlar.

Ya var ya aslında çevreden çekiniyor.. kayınvalidemin bi eltisi var onun da gelini öğretmen benim bebeğimden bir yaş büyük çocuğu var.. kadın var ya kendini nasıl harap ediyor torunu için yapmadığı şey yok.. asla mağdur etmedi gelinini.. şimdi eğer kayınvalidem kendi torununa bakmazsa laf olur çevresinde anlatabildim mi çekincesi o yüzden..
Dediğim gibi biz teklif etmedik o ben bakarım ben bakıcam dedi o yüzden bakıyor.. İzin vermesem kötü gelin fettan gelin olurum torununu onlardan esirgeyen gelin olurum..

O kadar bayılma numarasından sonra yine çocuğuna bakmasını kabul etmen garip olmuş. Bakıcı için maddi gücün yoksa ücretsiz izin alıp çocuğun 3 yaşına gelene kadar kendin bak. Sonra birlikte sen işe dönersin bebeğinde okula başlamış olur.
Bu kadar yaygarayı çekmektense azıcık aşım dertsiz başım der oturur kendim bakardım çocuğuma. Zaten kres/okul cagina gelene kadar ciddi masrafları olmuyor.

Bayılma numarasının sebebi hatasını telafi ettirmekti.. hani ben sizi evden kovdum falan oldu ya ben ağlayınca pişman oldu nasıl bastırabilirim bunları diye düşündü ve bayıldı..
O günden sonra ben zaten bakıcı ayarlamıştım duyunca kıyamet koptu ben sürünsem de gelip bakıcam vermem kimselere falan dedi..

Back
X