Off Kedim:((

asksarhosuyum

Aşk*
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2013
443
49
53
Erkek iran kedim var 1,5 yaşında ve 1 buçuk yıldır bizimle hemen hemen, sorunumuz çiş halıya çişini yapıyor patileriyle kazıyor sesini duyunca ben hemrn koşuyorum beni görünce doğru tuvaletine gidiyor geçen senede böyle oldu sonra duruldu şimdi yine başladı annemler çok kızıyot halı yıkatmaktan bıktılar ama ben vermek istemiyorum :KK43: çok alıştım ne yapabilirim? :/

Kisirlastirin. Cisiyle parfumunu birakiyor. Kendi bolgesini isaretliyor. Kisirlasirsa sorun ortadan kalkar.Isedigi bolgeleri sirkeli karbonatli suyla silin. Boylece kokuyu notrlersiniz. Camasir suyu vs amonyak içerir ve cis kokusunu siz almasaniz da o alir ve yine iser.

cişini yaptıgı yeri amonyak içeren temizliyicilerle temizlerseniz yine oraya yapar o koku onlara ciş kokusu gibi gelirmiş kumuna az miktarda camasır suyu dökün karıstırın oraya yapar

Aslinda bu durumun cok fazla nedeni var.. Kisirlastirilmadigi icin koku birakiyor olabilir.. Kisirsa eger kumundan rahatsiz olabilir.. Hatta sizi cezalandiriyor olabilir.. Benim erkek kedilerimden biri yataga cisini yapiyordu surekli kisirlastirinca birakti, sonrasinda bi donem ayni sorunu yasadim kumdan rahatsiz olduklari icin disariya yapiyorlardi kumu degistik sorun cozuldu.. Arkadasimin disi ve kisir kedisi yataga kakasini yapiyordu odasi kucuk oldugu icin ve ilgisiz kaldigi icin yapiyormus o sorunuda cozduk.. Kopeklerimde boyle bi sorun yasamadim ancak kedilerde olabiliyor..

arkadaşlar da söylemiş kısırlaştırın, yoksa sorunu çözemezsiniz.
petshoplarda satılan getoff spreyler var. kedinizin yaklaşmasını istemediğiniz yerlere düzenli aralıklarla püskürtüyorsunuz, bir süre sonra onun yasak olduğunu anlıyor.

Muhtemelen bir şeye tepki olarak çişini oraya yapıyordur. Kumu pis olabilir ve ya kumunu sevmemiş olabilir. Bu aralar az ilgilenmiş olabilirsiniz, ona da tepki veriyor olabilir. Kısırlaştırmak çözüm sağlayabilir. Ama arkadaşların da dediği gibi asla çamaşır suyu gibi amonyak içeren temizleyicilerle temizlemeyin. Kedi uzaklaştırıcı spreyler var, hiç denemedim ama belki işe yarayabilir. Oğlunuzdan lütfen vazgeçmeyin. Çok şükür bizim kızımız klozete yapıyor çişini. Umarım sizinki de bir gün alışır.

Muhtemelen bir şeye tepki olarak çişini oraya yapıyordur. Kumu pis olabilir ve ya kumunu sevmemiş olabilir. Bu aralar az ilgilenmiş olabilirsiniz, ona da tepki veriyor olabilir. Kısırlaştırmak çözüm sağlayabilir. Ama arkadaşların da dediği gibi asla çamaşır suyu gibi amonyak içeren temizleyicilerle temizlemeyin. Kedi uzaklaştırıcı spreyler var, hiç denemedim ama belki işe yarayabilir. Oğlunuzdan lütfen vazgeçmeyin. Çok şükür bizim kızımız klozete yapıyor çişini. Umarım sizinki de bir gün alışır.

Kumuna da yapıyor halıya da tuhaf bir kedi ilgi konusunda her zamanki gibiyim kumuda öyle hep temizliyoruz ama aşırı çişli bi oğlum var göl gibi yapıyor büyük insan gibi anlamadım bi türlü halıyı tırtıklayınca koşuyorum sesimi duyunca hemen kumuna gidiyor biliyor kuma gitmesi gerektiğini ama kafasına göre takılıyor bazen halıya bazen kuma

arkadaşlar da söylemiş kısırlaştırın, yoksa sorunu çözemezsiniz.
petshoplarda satılan getoff spreyler var. kedinizin yaklaşmasını istemediğiniz yerlere düzenli aralıklarla püskürtüyorsunuz, bir süre sonra onun yasak olduğunu anlıyor.

Annem kısırlaştırmanın günah olduğunu düşünüyor bu yüzden izin vermiyor maalesef :(

Aslinda bu durumun cok fazla nedeni var.. Kisirlastirilmadigi icin koku birakiyor olabilir.. Kisirsa eger kumundan rahatsiz olabilir.. Hatta sizi cezalandiriyor olabilir.. Benim erkek kedilerimden biri yataga cisini yapiyordu surekli kisirlastirinca birakti, sonrasinda bi donem ayni sorunu yasadim kumdan rahatsiz olduklari icin disariya yapiyorlardi kumu degistik sorun cozuldu.. Arkadasimin disi ve kisir kedisi yataga kakasini yapiyordu odasi kucuk oldugu icin ve ilgisiz kaldigi icin yapiyormus o sorunuda cozduk.. Kopeklerimde boyle bi sorun yasamadim ancak kedilerde olabiliyor..

Kum temizlemekten bıktık o kadar çişli ki göl gibi yapıyor :) sidikli oğlum.. Kısırlaştırmaya annen ikna olmuyor ama bilsem ki tamamen bu sorunu bitecek ikna etmek için başının etini yiyeceğim :)

Annem kısırlaştırmanın günah olduğunu düşünüyor bu yüzden izin vermiyor maalesef :KK43:

bakış açısı birşey diyemem ama özellikle erkek kedi kısırlaştırmadan evde çok zor. kızgınlık dönemi her yere idrar püskürtür o da acaip keskin kokuludur.

cişini yaptıgı yeri amonyak içeren temizliyicilerle temizlerseniz yine oraya yapar o koku onlara ciş kokusu gibi gelirmiş kumuna az miktarda camasır suyu dökün karıstırın oraya yapar

Çiş yaptığı yeri ıslak mendille siliyoruz sonra halıcıya gidiyor halıcı sayemizde zengin olmuştur :) kumuna da giriyor halıya da yapıyoruz paşa Mübarek aklı nereye eserse

bakış açısı birşey diyemem ama özellikle erkek kedi kısırlaştırmadan evde çok zor. kızgınlık dönemi her yere idrar püskürtür o da acaip keskin kokuludur.

Çok şükür koku bırakmıyor pek ama babam pis koktuğunu iddia ediyor insan genelde evde olunca anlamıyor galiba bana gelmiyor :/

benim minnoşum da psikopat derece titiz bir kız. hiçbiryerine elimizi süremiyoruz, sinirleniyor, onu pislettiğimizi düşünüyor, asabi bir şekilde kulaktan kuyruğa temizleniyor. kumu kirliyse zaten girip yapmaz.

benim minnoşum da psikopat derece titiz bir kız. hiçbiryerine elimizi süremiyoruz, sinirleniyor, onu pislettiğimizi düşünüyor, asabi bir şekilde kulaktan kuyruğa temizleniyor. kumu kirliyse zaten girip yapmaz.

Çok titix evet her kakası yaptığında atıyorum gün aşırı da kum değişiyor

Gunah tabi. Simdi " mahallemseki kedileri kisirlastirmak istiyorum" diye baslik acsam topa tutulurum.

Annem kısırlaştırmanın günah olduğunu düşünüyor bu yüzden izin vermiyor maalesef :KK43:

Ben de kedimi iki kere doğum yaptıktan sonra kısırlaştırdım. Aslında bir kere doğurduktan sonra planlıyorduk ama bizim kız sokağa da çıktığı için bizim haberimiz olmadan ikinci kez gebe kalıvermiş. Biz de ondan sonra kısırlaştırdık. Annenize lütfen bunun sağlığı için gerekli olduğunu, daha uzun daha kaliteli yaşayacağını ve daha sakin olacağını anlatın. Umarım anneniz de bunları anlar ve çiş problemi için değilse bile sağlığı için oğlunuzu kısırlaştırırsınız.

Back
X