Off ki ne off..

Hayır alakası yok,parayı ben vermeyeceğim dolayısıyla beni alakadar etmez.
Fakat..
Diğer konusunda çocuğumu anneme bırakıyorum dedi.
Burada da parayı anneme veriyorum dedi daha sonra insanlar neden ablanız çalışmıyor diyince ablam bakıyor'a çevirdi.
Benim söylediğim şey çelişki,para alıp almaması değil yani. Siz gereksiz yükseldiniz bana.
Bana iftira atmayın.. Ablam bakıyor dediğim mesajı alıntılayın.. Ablam kendikilerine annem benimkine bakıyor binbirinci söyleyişim..

Siz okuduğunuzu anlamıyor musun.. Anneme parayı veriyorum o da ablama veriyor, annem aracı çocuğuma bakan o..şu an ihtiyacı olan ablam olduğu için annem ona veriyor diyorum... Nerde bunun aksini iddia etmişim.. Alıntıladığınız mesajlarda da böyle bi şey göremiyorum.. Ablam kolayı seçse çocukları yurda verir gelir annemlere kolayı seçmiyor çocuklarını çok seviyor.. Ayrıca elinizi vicdanınıza koyun kolay para kazanma bumu.. Çalıp çırpıyor mu.. Sosyal devletsek ablamda şu an yardıma muhtaç bunu diyorum ben..ama siz anlayamazsınız katılaşmış kalbinizle..
"Annem aracı çocuğuma bakan o"
Yazmışsınız,haliyle kim okusa çocuğunuza ablanızın baktığını anlar,noktalama işaretleri önemli. Devrik cümle kuruyorsunuz haliyle anlayamıyoruz,boş yere yükseliyorsunuz.

Hayır alakası yok,parayı ben vermeyeceğim dolayısıyla beni alakadar etmez.
Fakat..
Diğer konusunda çocuğumu anneme bırakıyorum dedi.
Burada da parayı anneme veriyorum dedi daha sonra insanlar neden ablanız çalışmıyor diyince ablam bakıyor dedi.
Benim söylediğim şey çelişki,para alıp almaması değil yani. Siz gereksiz yükseldiniz bana.

Not: devrik cümle kurmuş anlaşılmıyor,ben öyle anladım yani.
Ayrıca ister eft ister havale ister annem ister kardeşim vasıtasıyla öderim.. Ne bu yani

"Annem aracı çocuğuma bakan o"
Yazmışsınız,haliyle kim okusa çocuğunuza ablanızın baktığını anlar,noktalama işaretleri önemli. Devrik cümle kuruyorsunuz haliyle anlayamıyoruz,boş yere yükseliyorsunuz.
Annem para alış verişi deki aracı çocuğuma bakan o(annem)

Ayrıca ister eft ister havale ister annem ister kardeşim vasıtasıyla öderim.. Ne bu yani
Yahu arkadaşım lütfen bir daha alıntılama beni.
Doğru düzgün derdini yazmıyorsun,anlattıklarında cümlelerin birbirine girmiş,her yorumda bir detay belirtiyorsun haliyle anlamıyoruz. Düzgün yazarsanız okuyup anlarız herhalde. Senin para verip vermemenden banane yani. Benim düşüncem belli,fikrim belli. İyi forumlar.

"Ablam bakmıyor,annem bakıyor ama pwrayı ablama veriyor" demekte zor değil. "O" kişisi ablanız da olabilir annenizde. İyi forumlar.
Defalarca yazdım bu onlardan biri ha bire anlaşılmayınca bi yüklemi başa getirdim bi özneyi her şekilde kurdum o cümleyi..

Slm kızlar.. Daha önce konu açmıştım ablamla ilgili..Çok sorumsuz bir eşi vardı bizimle görüşmesini istemeyen evin hiçbir masrafını karşılamayan, sürekli fatura ödememekten elektrik kesintilerine neden olan.. Ablam ın canına tak etti bana bir faydası yok diyerek boşanma davası açtı, aynı zamanda sosyal yardımlaşma başvurdu zira 4 çocuğu var biri 11 aylık o yüzden çalışamıyor da.. Gelmişler eve bakmaya.. Yok neyine güvenip boşanıyorsun yok bilmem ne diye abuk sabuk konuşmuşlar.. Şu an aylardır uğraşıyor hala yardım almış değil.. Biz aramızda yardım ediyoruz da durumu çok iyi olan biri de yok.. Hepimiz kiracıyız falan, annemle babamın emeklisi de yok bi yandan onlara bakıyoruz kardeşler olarak.. Tıkandı kaldık ya ne yapabiliriz.. 4 çocuk mevzusuna girmeyin kızlar olan olmuş zira.. Odun falan geçen ay ben aldım bu soğukta perişan oldular.. Yardım verilmesi için daha ne olması gerekiyor..

Boşanma öncesinde geçimlerini nasıl sağlıyorlardı?

Boşanma öncesinde geçimlerini nasıl sağlıyorlardı?
Aynen
Bence su an bosanmasin ablasi.

..Simdiye kadar 4 cocukla nasil gecindiysr bir sure daha ayni devam etsin. Sorumsuz kocaya simdiye kadar sabrettigi gibi bir sure daha sabretsin duzeni bozulmamis olur ablanin istedigi de duzeninin bozulmamasi zaten.

Konu sahibi de ablasina yine ufak harcliklar verir
Sonrasi Allah kerim

Aynen
Bence su an bosanmasin ablasi.

..Simdiye kadar 4 cocukla nasil gecindiysr bir sure daha ayni devam etsin. Sorumsuz kocaya simdiye kadar sabrettigi gibi bir sure daha sabretsin duzeni bozulmamis olur ablanin istedigi de duzeninin bozulmamasi zaten.

Konu sahibi de ablasina yine ufak harcliklar verir
Sonrasi Allah kerim

Bize aktarılan eşi çalışmıyor, eve para getirmiyor, faturaları dahi ödemiyordu. E nasıl geçiniyorlardı? Eksik birşeyler var sanki konuda.

Oğlum benim canım..feragat ettiğim şeyi görün.. Çaresizliğim hissedin diye söylemedim.. Ben sizden başka ne yapabilirim diye öneri almaya geldim, karşı çıkmıyorum önerilere, durumu anlatıyorum.. Ayrıca görevli olarak gelenlerin söyledikleri normal mi bu onların görevi mi diye sormak istedim..

Bence bu fedakarlık değil, haksızlık. Çocuğunuzdan kısıp yeğenlerinize vermeniz doğru değil. Ona gerekli şartları sunup öyle yardım etmeniz gerekir. Siz gelişimini etkileyerek zarar veriyorsunuz. Acaba aynı şeyi eşiniz yapsa ne tepki verirdiniz? Görümcem 4 tane çocuğu doğurdu, eşime yıkılıyor diye ortalığı yıkmıştınız. Şimdi onay bekliyorsunuz. Ayrı eve çıkıp, boşanma davası açınca bitti mi? Maddi eksiklikler ne olacak? Siz doğurun devlet baksın fikir bu mu? Komik olmayın. Peki aynı devlet aile planlaması derken aklı neredeydi ablanızın ? Sosyal devlet gelişmiş toplumda yürür. Cahil, beklentiler içinde ve üretmeyen topluma devlet ne yapsın? Bir ayna tut bakalım kimi göreceksin konu sahibi..

Bir diğer konu da 4 tane çocuk olana kadar adam hiç destek olmadıysa ablanız ilişkiye girmeyi neden kabul etmiş her seferinde ? 1 ay daha dursa 5.ye hamile diye gelecektiniz Allah bilir. Senelerce neden sürdürmüş bunu ? Sormayın diyorsunuz ama soruyoruz. Soruyoruz ki herkes akıllı olsun. Yattığım yerden kiram ödensin, alışverişim yapılsın demekle annelik olmuyor. Bu zamana kadar siz baktıysanız şimdi tek sorun ev kirası mı oldu mesela? Eniştenin boğazından da kurtuldunuz. E kira, ısıtma, fatura vergilerini de anneyle ve babayla aynı eve çıkıp kesebilirler. Kimse rahatını bozmak istemiyor. Başta abla istemiyor zaten.

Siz neden bu kadar düşünüyorsunuz ablanın düşünmeden doğurduğu çocukları? Düşünmeden kapattığı kapıları siz mi açacaksınız? Devlet mi açsın yine? Neden ya neden? Aynı devlet gelsin bana da her ay para versin ben yatayım. Sizin ayrıcalığınız ne ki hatalarınızın bedelini ben vergimle ödüyorum? Çocukmuş, bebekmiş diye burada insaf insaf diye ağlıyorsunuz. Önce kendinizi düzeltin. Ablanız kendisi düşünseydi o çocukları. Gereksiz bir çaba içindesiniz ablaya karşı. Onları da bu kolaylığa alıştırmışsınız. Farkında olmadığınız kendi yanlışınız. Bunu anlamıyorsunuz.

Yetkilileri bile haklı gördüm şu durumda. Neyine güvendin de ev tuttun diye sorarlar tabii ki. Neyine güvendin de 4 tane çocuk doğurdun diye sorarlar. Sorulunca da sorunuza gider sadece.

Bu rahatına düşkünlük ve önünü görmeden hareket etmelerle yarın bir gün o çocuklar yuvada bulur kendini. Siz de gelir dert yanarsınız yine.

Bence bu fedakarlık değil, haksızlık. Çocuğunuzdan kısıp yeğenlerinize vermeniz doğru değil. Ona gerekli şartları sunup öyle yardım etmeniz gerekir. Siz gelişimini etkileyerek zarar veriyorsunuz. Acaba aynı şeyi eşiniz yapsa ne tepki verirdiniz? Görümcem 4 tane çocuğu doğurdu, eşime yıkılıyor diye ortalığı yıkmıştınız. Şimdi onay bekliyorsunuz. Ayrı eve çıkıp, boşanma davası açınca bitti mi? Maddi eksiklikler ne olacak? Siz doğurun devlet baksın fikir bu mu? Komik olmayın. Peki aynı devlet aile planlaması derken aklı neredeydi ablanızın ? Sosyal devlet gelişmiş toplumda yürür. Cahil, beklentiler içinde ve üretmeyen topluma devlet ne yapsın? Bir ayna tut bakalım kimi göreceksin konu sahibi..

Bir diğer konu da 4 tane çocuk olana kadar adam hiç destek olmadıysa ablanız ilişkiye girmeyi neden kabul etmiş her seferinde ? 1 ay daha dursa 5.ye hamile diye gelecektiniz Allah bilir. Senelerce neden sürdürmüş bunu ? Sormayın diyorsunuz ama soruyoruz. Soruyoruz ki herkes akıllı olsun. Yattığım yerden kiram ödensin, alışverişim yapılsın demekle annelik olmuyor. Bu zamana kadar siz baktıysanız şimdi tek sorun ev kirası mı oldu mesela? Eniştenin boğazından da kurtuldunuz. E kira, ısıtma, fatura vergilerini de anneyle ve babayla aynı eve çıkıp kesebilirler. Kimse rahatını bozmak istemiyor. Başta abla istemiyor zaten.

Siz neden bu kadar düşünüyorsunuz ablanın düşünmeden doğurduğu çocukları? Düşünmeden kapattığı kapıları siz mi açacaksınız? Devlet mi açsın yine? Neden ya neden? Aynı devlet gelsin bana da her ay para versin ben yatayım. Sizin ayrıcalığınız ne ki hatalarınızın bedelini ben vergimle ödüyorum? Çocukmuş, bebekmiş diye burada insaf insaf diye ağlıyorsunuz. Önce kendinizi düzeltin. Ablanız kendisi düşünseydi o çocukları. Gereksiz bir çaba içindesiniz ablaya karşı. Onları da bu kolaylığa alıştırmışsınız. Farkında olmadığınız kendi yanlışınız. Bunu anlamıyorsunuz.

Yetkilileri bile haklı gördüm şu durumda. Neyine güvendin de ev tuttun diye sorarlar tabii ki. Neyine güvendin de 4 tane çocuk doğurdun diye sorarlar. Sorulunca da sorunuza gider sadece.

Bu rahatına düşkünlük ve önünü görmeden hareket etmelerle yarın bir gün o çocuklar yuvada bulur kendini. Siz de gelir dert yanarsınız yine.
Bu yorumun her harfine imzamı atabilirim.
Demek istediğim tam da buydu. Bizler geleceğimiz için çalışırken ablasının ayrıcalığı ne ki bizim vergilerimizle besleniyor? Eli ayağı tutmuyor mu? E ilişkiye girip 4 çocuk yapmayı biliyor. Sosyal devlet deniyor,e sosyal devletin içinde aile planlaması da var neden o dikkate alınmıyor?

Back
X