Bence bu fedakarlık değil, haksızlık. Çocuğunuzdan kısıp yeğenlerinize vermeniz doğru değil. Ona gerekli şartları sunup öyle yardım etmeniz gerekir. Siz gelişimini etkileyerek zarar veriyorsunuz. Acaba aynı şeyi eşiniz yapsa ne tepki verirdiniz? Görümcem 4 tane çocuğu doğurdu, eşime yıkılıyor diye ortalığı yıkmıştınız. Şimdi onay bekliyorsunuz. Ayrı eve çıkıp, boşanma davası açınca bitti mi? Maddi eksiklikler ne olacak? Siz doğurun devlet baksın fikir bu mu? Komik olmayın. Peki aynı devlet aile planlaması derken aklı neredeydi ablanızın ? Sosyal devlet gelişmiş toplumda yürür. Cahil, beklentiler içinde ve üretmeyen topluma devlet ne yapsın? Bir ayna tut bakalım kimi göreceksin konu sahibi..
Bir diğer konu da 4 tane çocuk olana kadar adam hiç destek olmadıysa ablanız ilişkiye girmeyi neden kabul etmiş her seferinde ? 1 ay daha dursa 5.ye hamile diye gelecektiniz Allah bilir. Senelerce neden sürdürmüş bunu ? Sormayın diyorsunuz ama soruyoruz. Soruyoruz ki herkes akıllı olsun. Yattığım yerden kiram ödensin, alışverişim yapılsın demekle annelik olmuyor. Bu zamana kadar siz baktıysanız şimdi tek sorun ev kirası mı oldu mesela? Eniştenin boğazından da kurtuldunuz. E kira, ısıtma, fatura vergilerini de anneyle ve babayla aynı eve çıkıp kesebilirler. Kimse rahatını bozmak istemiyor. Başta abla istemiyor zaten.
Siz neden bu kadar düşünüyorsunuz ablanın düşünmeden doğurduğu çocukları? Düşünmeden kapattığı kapıları siz mi açacaksınız? Devlet mi açsın yine? Neden ya neden? Aynı devlet gelsin bana da her ay para versin ben yatayım. Sizin ayrıcalığınız ne ki hatalarınızın bedelini ben vergimle ödüyorum? Çocukmuş, bebekmiş diye burada insaf insaf diye ağlıyorsunuz. Önce kendinizi düzeltin. Ablanız kendisi düşünseydi o çocukları. Gereksiz bir çaba içindesiniz ablaya karşı. Onları da bu kolaylığa alıştırmışsınız. Farkında olmadığınız kendi yanlışınız. Bunu anlamıyorsunuz.
Yetkilileri bile haklı gördüm şu durumda. Neyine güvendin de ev tuttun diye sorarlar tabii ki. Neyine güvendin de 4 tane çocuk doğurdun diye sorarlar. Sorulunca da sorunuza gider sadece.
Bu rahatına düşkünlük ve önünü görmeden hareket etmelerle yarın bir gün o çocuklar yuvada bulur kendini. Siz de gelir dert yanarsınız yine.