Yahu tutturmuşsunuz niye dört çocuk yaptı diye. Değiştiremeyeceğimiz şeyler hakkında Konuşmaya ne gerek var? Olan olmuş artık, kadın kurtulmaya çalışıyor zaten.
Benim tavsiyem, ablaniz evde temizliğe gitsin. Bu işi yapan kadınlardan zor randevu buluyoruz çok yogunlar. Artık imkanı olan ev hanımları bile evine temizlik için yardımcı bayan aliyor. Biraz etrafa haber ucursun, muhakkak arayan olacaktir. Isini de adam akilli yaparsa cok talep edeni olur.
Bir de siz iki eve de destek vererek çok yıpranacaksın, bu sebeple anneyle evleri birleştirmeleri hususunda arkadaşlara katılıyorum.
Bunun dışında,
Kaymakamlığa bağlı sosyal yardımlaşma vakıfları var her ilçede. Oraya başvuru yaparsa, hem gıda hem kömür yardımlarından faydalanabilir
Ayrıca birçok ilce belediye de sosyal yardim çalışmaları yapıyor. Çocuklar için kırtasiye yardımı , nakdi yardım vs de oluyor. Belediyenin beyaz masasına ya da direkt sosyal yardim müdürlüklerine başvuru yapabilir.
Yazınızda belirttiğiniz kadarıyla anladığım sosyal inceleme ekibi evi ziyarete gelmiş. Ama hangi kurumdan geldi o ekip? Buyuksehirin, kaymakamlıkların, ilce belediyelerin ekipleri farklı. Prosedürleri de ufak tefek farklılıklar barindiriyor