• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

off yaa taze sebze meyve yiyememek çok kötü

naneli_limon

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2012
796
90
118
Evt çok kötü herşeyin çürüğünü, buruşmuşunu, kötüsünü yemek zorunda kaldığınızı düşünün..İşte ben bu durumdayım. Buzdolabım yılların markası Bosch 3000tl saydık en iyisini alalım dedik. Şu altta buzluk üstte buzdolabı olan gri serilerinden aldık. Fakat inanın 1 haftada meyveler,sebzeler gidiyor.. Kayınvalidemin buzdolabısı indesit en uygun fiyatlı olanlardan ama görseniz herşey taptaze kalıyor. Aynı anda aynı eriği buzdolabına koyduk ben çürütüp atmak zorunda kaldım o ise biz attıktan 1.5-2 hafta sonra yıkadı önümüze taptaze koydu. Anlamıyorum bi türlü bu durumu. Acaba diyorum derecesini mi yanlış ayarlıyoruz ama ya hep 5 derecede yada 6derecede olur buzdolabımz.Daha napacaz? Merak ediyorum. Hanımlar yardım edin. Ne yapmalı?

Ne varsa eskilerde var demiş eskilerimiz. :ssz:

Buzdolabını aldığınız yere sorsanız? Ya da buzdolabınızı değiştirseniz? :44:

benim dolabım da öyle pahalı bişey değil ama sebzeleri uzun süre taze tutuyor gerçekten çok iyi beyaz eşya biraz şans işi canım ya...benim ki arçelik

Buzdolabını eşim kendi beğenip almıştı. son yeni çıkanlardan değildi. Çok üzülmüştüm. Ama üzüntüm boşunaymış çok güzel soğutuyor. Ve taptaze kalıyor sebzelerim. Burdan şu çıkıyor. Her yeni çıkan model mutlaka iyidir diye düşünmemek gerek. Sana şunu önereyim yemekleri sıcak koyma dolaba. Buzdolabının derecesi düşer ve bi anda bozulabilir. Başkada nasıl bi çözüm olur ki

Benimde dolabım Altus. O çürüme olayını bende yaşıyorum. Evlenmeden önce annemin buzdolabında öyle bozulmuş birşey olmazdı. Herşey hep tazeydi. Ama benim dolabım meyveleri sebzeleri 4 günde çürütüyor. Yemekler 2. günü küflenmeye başlıyor. O yüzden toplu alışveriş yapamıyorum :19: Düşünün ağzı kapalı salça 3. günü küflü... Zaten dolapta asla bitmeyen bir koku da var. Çaresi yok artık diyorum daha 2. senesini kullandığım buzdolabını değiştirmeyi düşünüyorum. :14:

Benimde dolabım Altus. O çürüme olayını bende yaşıyorum. Evlenmeden önce annemin buzdolabında öyle bozulmuş birşey olmazdı. Herşey hep tazeydi. Ama benim dolabım meyveleri sebzeleri 4 günde çürütüyor. Yemekler 2. günü küflenmeye başlıyor. O yüzden toplu alışveriş yapamıyorum :19: Düşünün ağzı kapalı salça 3. günü küflü... Zaten dolapta asla bitmeyen bir koku da var. Çaresi yok artık diyorum daha 2. senesini kullandığım buzdolabını değiştirmeyi düşünüyorum. :14:

Değiştirsek bile ne alabiliriz ki?? Aldığın zaman böyle çürüteceğini anlamıyorki insan..Zor iş ya :(

Markadan markaya değişir mi bilmiyorum ama bence 5. ve 6. seviye çok yüksek :S
Benim Arçelik marka gri buzdolabım var 5. seviyeden sonra bir de maksimum seviye var ama ben bu seviyeleri hiç kullanmıyorum...
Sadece yazın en sıcak günlerinde 4 yapıyorum onun dışında hep 3. seviyede duruyor...
Kullanma klavuzuna da bir bak deerim orada bu derecelerle ilgili bir bilgi olabilir...

5 Derece bana çok geldi. Benim 3 derecede duruyor ama marka farklı. Bence yetkili servise bir danışın.
Birde bu yeni usul buzdolaplarında meyvelerin, yoğurdun yeri v.s ayrı, ona göre yerleştirmek gerekiyor.
Poşetinde meyve koymamak lazım. Diğer meyvelere temas etmemeli.
Yıkamadan ve mümkünse cam tabaklara dizip streç çekerek koyarsanız daha uzun süreli dayanır.

iyide meyve sebze zaten bir hafta dayanır yani hormonlu, genetiğiyle oynanmış vs değilse, şimdi yeni dolaplar çıkmış taze tutuyomuş, vakumluyomu artık napıyosa, o dolaplardansa dolabın bilemicem
bir de küçük toplar çıkmış, hepsi burada bile satılıyo, güya dolaba koyunca uzun süre dayanıyormuş herşey, kullanan varmı acep, doğru mu

Benim buzdolabımda sizin ki gibi gri altta buzluğu ama ben memnunum. Yani biz 2 kişiyiz mesela ben her hafta pazara çıkmıyorum 1 hafta çıkıyorum 2 hafta yetiyor bize bozulma da olmuyor. Markası beko dolabımın. Derecesini de yazın 2 derece kışın 4 derece yapıyorum.

4 dereceye ayarladım şimdi umarım bu seferde dondurmaz çünkü düşüğe ayarladığım zaman biberlerim cıvıyordu

Yetkili servisini arayıp bu konudaki şikayetlerinizidile getirmeniz bence etkili olacaktır.

Evt çok kötü herşeyin çürüğünü, buruşmuşunu, kötüsünü yemek zorunda kaldığınızı düşünün..İşte ben bu durumdayım. Buzdolabım yılların markası Bosch 3000tl saydık en iyisini alalım dedik. Şu altta buzluk üstte buzdolabı olan gri serilerinden aldık. Fakat inanın 1 haftada meyveler,sebzeler gidiyor.. Kayınvalidemin buzdolabısı indesit en uygun fiyatlı olanlardan ama görseniz herşey taptaze kalıyor. Aynı anda aynı eriği buzdolabına koyduk ben çürütüp atmak zorunda kaldım o ise biz attıktan 1.5-2 hafta sonra yıkadı önümüze taptaze koydu. Anlamıyorum bi türlü bu durumu. Acaba diyorum derecesini mi yanlış ayarlıyoruz ama ya hep 5 derecede yada 6derecede olur buzdolabımz.Daha napacaz? Merak ediyorum. Hanımlar yardım edin. Ne yapmalı?

Benim dolabım (benim diyorum ama evin demirbaşı olur kendileri:1:) da r*g*l, ben çok memenunum orta seviyede ayarlı, salçam, çökeleğim, kahvaltılıklarımda sorun yok...Ama meyve sebze bende de 1 hafta dayanır, çok nadir olarak 10 günü bulur ki bence normali de budur :26: Zaten meyve sebzeyi 1 hafta yetecek kadar alıyoruz, evde iki kişiyiz onlar bile zor sığıyor...

Ama şu var bizim önceki evdeki dolap (o bizimdi:1:) yine aynı markaydı, bir kaç model altı ya da üstü diye tahmin ediyorum, herşeyi 4 güne kalmadan kokutuyordu, kabus gibiydi...:19:

aslında meyve ve sebzelerin normal dayanma süresi bir haftadır fazla durdurmamak en iyisi bozulmasa bile tazeliğe kalmaz,
benimki de hotpoint ariston yaklaşık 3 yıldır kullanıyorum memnunum bakalım zaten iki kişiyiz meyve sebze alırken yarım kilo bir kilo alıyorum çok alıp buzdolabında bekletmek doğru gelmiyor ,yeşillikleri felan kağıt havluya koyup muhafaza edin daha yeşil kalıyorlar meyveleri de cam veya porselen kaplara koyuyorum .

benim de dolabım bosch ve gri dondurucu altta dolap kısmı üstte derecesi de dış kapağında olanlardan 2 kişiyiz evde her hafta da pazara gitmiyoruz ama nerdeyse 2 hafta taze kalıyor dolaptakiler acaba sizin dolabınız cama çok yakında güneşten falan ısınıyo olabilir mi onun içinde fazla soğutmuyordur

iyide meyve sebze zaten bir hafta dayanır yani hormonlu, genetiğiyle oynanmış vs değilse, şimdi yeni dolaplar çıkmış taze tutuyomuş, vakumluyomu artık napıyosa, o dolaplardansa dolabın bilemicem
bir de küçük toplar çıkmış, hepsi burada bile satılıyo, güya dolaba koyunca uzun süre dayanıyormuş herşey, kullanan varmı acep, doğru mu

canım o topları ben aldım gecen ay çünkü bende sıkıntılıyım bu çürüme olayından.inan bir faydası yok 5günde yine çürüdü maydanoz

Aynı marka ve yanılmıyorsam aynı model buzdolabı kullanıyoruz,ve çok memnunum öyleki sebzelerim 2 hafta kalsa dahi
bozulmuyor,pörsümüyor.Annem bile hep der senın buzdolabın daha ıyı koruyor diye.Sanırım sebzelerı muhafaza edebilmek de
önemli,bir çekmecesi zaten sebze bölümü ve nem almıyor hiç özel bölmede saklamak gerkiyor,örneğin;maydonoz,dereotu,taze
soğan vs gibi ürünler yıkanıp kuruyup öyle kaldırılması gerekiyor..Meyve nasıl bozuluyor acaba aldığınızda cok taze
değilmiydi,dolabın derecesini yaz ayarına getirdiğinizde bozulma olmaması gerekir.Yetkili servise bunu anlatabilirsiniz..

Derecem yazın üst kısmı 4 alt kısmı -18 olur

Son düzenleme:
Back
X