Offff bu kaynanalar

Callkusu2

Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2014
77
5
6
35
Almanya
Kizlar ben 10 yillik evliyim ve 2 Kizim var.esimle aramiz cok sukur iyi. Ama su kaynanam beni deli ediyor onlarin huzursuzlugu evime yansiyor ister istemez.(ilk 5 yil birlikte oturduk)
Ben 16 yasinda evlendin önceleri kaynanam ne derse Annem öyle ögretmisti Siz bilirsiniz derdim..
Artik bir fikir bile verirken emir verir gibi yap,bunu al,gitme
Simdi yeter her konunun icine damliyor onun bana yaptiklarini unutamadim evimize esya alacaz gerek yok kiracisiniz ikinci el alin dedi bana elektrik supurgesi lazim kendininkini bana Verdi,kendine yeni aldi. Ben tabi sokkk fakir olsa hadi derim Ama..simdide biz onlara gittigimizde Oturtmuyor heleki misafirler gelince beni tikiyor mutfaga sunu getir bunu gotur yemegi yap.haftada 2 kez misafir gelir,gelenler öyle 2-3 kisi degil baya kalabalik.kendisi geziyor insanlarda iadeyi ziyaret yapiyor olan bana oluyor.
Kizlar beni en cok uzen kizlarim onlarla hic ilgilenemiyorum onlar sikayetci degiller gerci kalabalikta misafir cocuklarla oyun kavga yuvarlanip gidiyorlar.

Kaynanama laf atiyorum bu evin haline boyle sabahtan beri ne yapiyordunuz diye o an bozuluyor tepki vermeme ortalik yine pislik evde en kücük görümcem 15 yasinda digeri 21 evliler 24 ve 26 yasindalar hos hepsi bekarkende ev kipkirliydi.evliler gitti yine ayni
Kaynanamin beni hep beni cagirmasi sinir ediyor Ben gittigim saatlerde görümcemlerde buharlasip gidiyor isler bana kaliyor yapmam desen olmuyor herkes orda bizim ailede gelin yardimci olmak zorundadir. Buarada kizlarimla ilgilenseler hadi neyse ben iki evin isinden biktim esime soyluyorum Annen benim iyi niyettimi suistimal ediyor diyorum.o bana hak veriyor ama akrabalar cevre gelince git herkes seni sorar diyor küs sanirlar

Simdi evini tasiyacak yine bana yakin olmak istiyor kizlar Dua edin bu cevreden degilde baska Bir semtte cok uzak bir yere gider bende huzurla cocuklarimla ilgilenirim. Lütfen KIZLAR DUA edin..
( ben gelin geldim almanyaya ailem Tr de)

Sen kendin gelin yardım etmeli mantığıyla daha çok onların ev işini yaparsın.bazı aileler gelini evin temizlikçisi sanıyor resmen,sınır koymalısınız

ay insallah uzak bir yer bulur canim kaynanalarin hepsi boyle ya benim kide boyle bende kavga ederek ayrildim 4 ay oldu ayri eve cikali ben kactim bak etmedini birakmadi kaynanam

Guzel bir dille anlatabilırsın canım. Anne ben şikayetçi değilim ama evde bekar gorumcelerımde ısın ucundan tutsa desen.tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır sanmıyorum kotu karşılayacağını. Hep kayınvalıde kayınvalıde diyoruz ama grlınler olarak eminim bizimde bazı yerlerde yanlıslarımız vardır. Onemlı olan ortak paydayı bulmak değilmi

Guzel bir dille anlatabilırsın canım. Anne ben şikayetçi değilim ama evde bekar gorumcelerımde ısın ucundan tutsa desen.tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır sanmıyorum kotu karşılayacağını. Hep kayınvalıde kayınvalıde diyoruz ama grlınler olarak eminim bizimde bazı yerlerde yanlıslarımız vardır. Onemlı olan ortak paydayı bulmak değilmi

Canim onuda dedim bayramlarda misafir gelmeden once temizlige 1 Hafta önceden yapardim uyardim hepimiz ayni anda basliyalim bende yoruluyorum dedim baktim oda ayni restti cektim gecen yil benden bukadar diye. Ama yatiya gelen misafirler olunca hergun sozde yemek yaparken yardima gidiyorum bugunlerde kayinvalidemin annesi babasi geldi turkiyeden ev dolup tasiyor ve bu tam1 Ay surecek.
Dün Kay.kiz kardesiyle mutfaktaydik oda haliyle evin kizlari nerde diye sitem etti bende ona dedimki ablan kizlarina yardim edin demiyorki gelsinler dedim,kiyamiyor nede olsa gelin var diyor boyle giderse 1 gelirim 2 gelirim sonra yapsin tekbasinina akli basina gelsin dedim bukadar vicdansizlik olmaz dedim.kardesi inanilmaz dedikoducu soyluyeceginden eminim sadece senaryoya yaraticilik katmasi birkac yalanla etiketlemesi korkutuyor. Off kizlar bu kayn. Niye boyle sanki ayni şey kızlarının basına gelince kıyamet koparır. Esime anlatıyorum haklisin diyor ama yine gidiyorum heleki simdi anneannesigil burda bıktım hergun yaa

sen evin gelini değilsin ki hizmetçisi olmuşsun.
bu ne ya kimsenin temizliğini yapmak zorunda değilsin
yardım etmek başka hizmetçilik başka
bi de temizlik yap diye seni mi çağrıyo?
senin temizlicek evin, uğraşcak çocukların var!
uyan aklını başına al!
seni iliklerine kadar sömürüyo bu insanlar
eşin olacak adam da çok vicdansızmış
yazık benim karıma da demeden o da
sinsi sinsi anasının hizmetçiliğini yaptırıyo sana hiç acımadan!

Son düzenleme:
Kizlar ben 10 yillik evliyim ve 2 Kizim var.esimle aramiz cok sukur iyi. Ama su kaynanam beni deli ediyor onlarin huzursuzlugu evime yansiyor ister istemez.(ilk 5 yil birlikte oturduk)
Ben 16 yasinda evlendin önceleri kaynanam ne derse Annem öyle ögretmisti Siz bilirsiniz derdim..
Artik bir fikir bile verirken emir verir gibi yap,bunu al,gitme
Simdi yeter her konunun icine damliyor onun bana yaptiklarini unutamadim evimize esya alacaz gerek yok kiracisiniz ikinci el alin dedi bana elektrik supurgesi lazim kendininkini bana Verdi,kendine yeni aldi. Ben tabi sokkk fakir olsa hadi derim Ama..simdide biz onlara gittigimizde Oturtmuyor heleki misafirler gelince beni tikiyor mutfaga sunu getir bunu gotur yemegi yap.haftada 2 kez misafir gelir,gelenler öyle 2-3 kisi degil baya kalabalik.kendisi geziyor insanlarda iadeyi ziyaret yapiyor olan bana oluyor.
Kizlar beni en cok uzen kizlarim onlarla hic ilgilenemiyorum onlar sikayetci degiller gerci kalabalikta misafir cocuklarla oyun kavga yuvarlanip gidiyorlar.

Kaynanama laf atiyorum bu evin haline boyle sabahtan beri ne yapiyordunuz diye o an bozuluyor tepki vermeme ortalik yine pislik evde en kücük görümcem 15 yasinda digeri 21 evliler 24 ve 26 yasindalar hos hepsi bekarkende ev kipkirliydi.evliler gitti yine ayni
Kaynanamin beni hep beni cagirmasi sinir ediyor Ben gittigim saatlerde görümcemlerde buharlasip gidiyor isler bana kaliyor yapmam desen olmuyor herkes orda bizim ailede gelin yardimci olmak zorundadir. Buarada kizlarimla ilgilenseler hadi neyse ben iki evin isinden biktim esime soyluyorum Annen benim iyi niyettimi suistimal ediyor diyorum.o bana hak veriyor ama akrabalar cevre gelince git herkes seni sorar diyor küs sanirlar

Simdi evini tasiyacak yine bana yakin olmak istiyor kizlar Dua edin bu cevreden degilde baska Bir semtte cok uzak bir yere gider bende huzurla cocuklarimla ilgilenirim. Lütfen KIZLAR DUA edin..
( ben gelin geldim almanyaya ailem Tr de)

kim ne sanarsa sansın
ben olsam arayı yavaş yavaş açarım,kullandırtmam kendimi,sanada o yavru
larinada tyazik

Canım gurbetçi olduğun ıcın seni ezıyorlar ozaman. Esin haklısın diyorsa bundan sonra gıtmeyeceksın o halde. Ev dolup taşıyor yemek ıcın vs diyorsun esınde küs sanmasınlar git diyorsa tam yemek vakti git. Hıc umursama. Onlar seni bekleyecek yemek yapman ıcın bakıcaklar yoksun mecbur yemeknyapacaklar. Bu şekilde araya mesafe koymalısın o halde.

Sadece biz gittiğimizde öyle yapıyorum ama misafir geldiginde vicdanım bişey olmaz diye gidiyorum hem gitmezsemde herkesin icinde aradım cagirdimda gelmedi diyecek hafta ici bahane oluyorda hafta sonu bişey kabul etmiyor

Allah yardımcın olsun canım.. aslında olağan bir ilişki. emin ol çoğu evlerde bu böyle.
sen biraz daha ağırdan al, bahane üret gitme çağırdıklarında. inşallah taşınmaları açısından sana yakın olma konusunda aksilik çıkar vazgeçerler.
neticede seninde evlatların var kendi evinin idaresine bakmalısın..

Bence iş eşinizde bitiyor. Kendi ailesinin mululuğu için annesine dur demeli.

canım ilk yapıcağın şey eşinle oturup bu konuyu baş başa konuşman gerekiyor ...
bu konuyu tek eşin çözebilir , eğer eşin destek olmuyorsa sen onada tavır koy ve artık kayınanın yanına gitme ! .
sen artık 10 senelik evlisin 2 tane yavrun var ... sen hangi birine yetişeceğin ??? bence bire bir eşinle konuş bu konuyu asla böyle açıkta brakma !

kusura bakmayın ama 10 yıllık evliyseniz bir şeylerin değişmesi ancak küslükle olur. bu saatten sonra onlara bir şey öğretemezsiniz. çünkü başından böyle kabul etmişler sizi.
yeni evli olsanız neyse ama 10 yıl boyunca siz çizginizi çizmediyseniz ihlal etmeleri suç değil.

arkadaşım size tek bir şey söyleyeyim. kızlarınız da sizin gibi olurlar. annelerinden böyle gördükleri için onlar da hep birilerine hizmet etmeye meyilli olurlar. bu nedenle bunu düşünün ve çekin çizginizi. ilgilenememenize ayrı üzüldüm. ama inanın onların kişiliği için bu olaya son vermelisiniz.

Sadece biz gittiğimizde öyle yapıyorum ama misafir geldiginde vicdanım bişey olmaz diye gidiyorum hem gitmezsemde herkesin icinde aradım cagirdimda gelmedi diyecek hafta ici bahane oluyorda hafta sonu bişey kabul etmiyor

Alismis kudurmustan beterdir tatlim,

Ustelik iki cocuk da onlarin islerini pardon hizmetciligini yapmaman icin iyi bir sebep ama .alismislar bir kere.

bnm kucuk gorumcem bile ayaklarini uzatir ozellikle abisinin yaninda yengee ayaktayken su getrsene derdi.
evet gicikligina yapardi bunu.
anne ne ki kizi ne olsun ??

Buyuk gorumceme gittgmizde ayni senin gbi her ise ben kosardim.
Kalabalik mi gidecegiz? Gundzden cagriliyordum tatlim hadi gel de hazirliga basliyalm diye.ustelik gorumce bak kaynana zaten yapiyoduda.
dusun artik..

ne mi yaptim.
bicak gbi kesmedm tabiki ama yavastan cagrdiklarinda gitmemek icn iyi bahanelr buldm.esime surekli cok yoruldgmu ve yeni evli oldgmuz icin evimi ozledgmi evde zamb gecrmek istedgmu dile getrdim ama asla onlari kotulemeden..

Asla cagrdiklarinda gtmedm ve geldiklerinde derin muhabbetlere grip onlarla otrmadm kalktim is yaptim.-sen yine sanslisin uzak oturuyormus bnmki dibimde ve gecelere kadar bzdeydi-
eminim anladilar sevilmediklerini.cok belli ettim cunku
ama baska turlu hic sans tanimadlar.

Boyle boyle istenmedgni anladi.
simdi on gunde bir gelr(haber verir esime) ararsam telde konusruz onun dsinda asla kendligimden gtmem.

inanilmaz bir rahatlik icersindeyim yoksa hamileligim bile stres icinde gececekti...
Kendne arkadaslar edin cocuklarin da varms bos durma biseyler yap canin sikilip gidiyorsanda oraya o gorumcelere muhtac kalma gez toz arkadaslar edin.

inan bin pismanim hayr diyemeyip her dedklerini yaptgim o gunlere.
bi kere geliyorz bu hayata ve esimizn hatrina dahi olsa kimse icin bir gunumuzu bile vermeye degmez

Bence iş eşinizde bitiyor. Kendi ailesinin mululuğu için annesine dur demeli.

Ama esi de bayanin bu derece rahatsiz oldgunun farkinda degil.
bu zamana kadar kosturmus arkalarinda sikayet etmems herkes hersey yolunda saniyor.

Adamin sucu yok burda
once bi onu belli edecek.
ondan sonra birlikte bakacaklar caresine

zaten basimiza gelen hersey net soyleyemedgmizden degil mi.
sen istemedgin seyleri susup yaparsan hersey tikirindadr.
net olacaksin

Ay resmen okurken bunaldim,sen yine iyi dayaniyorsum.ama bi cozum bulmali.elbette yardim et ama hizmetçi gibi her ise de kosturma,basim agriyor de otur bi kenara ne diyim Allah yardimcin olsun..

Kizlar ben de kaynanayla anlasamiyorum hic.Esim de asiri düşkün. Sürekli akli onlarda onlar ne derse yapiyo ve onlari uzmekten çok korkuyo. Yanlis anlarlar kuserler diye öd u kopuyo. Allahtan uzagiz ama Esim yakin olmak istiyo:((((( çok problem yasariz gibime geliyor...

Kizlar ben de kaynanayla anlasamiyorum hic.Esim de asiri düşkün. Sürekli akli onlarda onlar ne derse yapiyo ve onlari uzmekten çok korkuyo. Yanlis anlarlar kuserler diye öd u kopuyo. Allahtan uzagiz ama Esim yakin olmak istiyo:((((( çok problem yasariz gibime geliyor...

Sakin yakın olma, tatlı dille esine anlat arada mesafe olsun de. İnan bana daha iyi bende mesafe yakın diye yüz göz olduk ya..

Kizlar başardım sanırım,kız kardeşine şikayet ettigimi söylemiştim oda yememiş icmemiş sagolsun yetiştirmiş kaynanam artık biraz mesafeli ohhh yaa bana yardıma gel bile demiyor.
Bugun kahvaltıya gittik kalktik herkes toparlamaya yardım etti bende elek. Süpürgesi yaptım ve ciktim..
Kaynanam misafir gelecek dedi çıkmam lazım dedim geldim..

Back
X