- 2 Temmuz 2007
- 505
- 803
- 303
Hayır oda yok maalesefFazla mesai icin extra odeme yapiyor mu ?
2-3 kişilik iş yapıyorum ve 1800 tl maaş alıyorum canımInsallah normal maasiniz iyidir , yoksa bu is ve adam hic cekilecek turden degil. Sizin adiniza uzuldum. Umarim haklarinizi veren, calisma sartlari uygun bir is cikar karsiniza. Insanlarin mecbur oldugunu bilip, istedigini yaptiriyor adam.
Bende istiyorum böyle yapmayı ama şartlar müsait olmayınca sessiz kalmak zorunda kalınıyorBen yıllarca özel sektörde, memur zihniyetiyle çalıştım. Saat 17:59 olunca paltomu giydim, çantamı aldım, iyi akşamlar dedim ve çıktım. Kendinizi kullandırmayın.
ayni benSlm hanımlar benim derdim patronumla bundan 8 yıl önce şuanki iş yerime girdim mesai saati 09.00-18.00 olarak söylendi bekarken genelde de böyle oldu ama 2 senedir evliyim ve 2 senedir doğru düzgün hiç saatimde çıkamadım yazın 21.00 hatta 22.00 yi buldu çıkışım ve buna Cumartesi’de dahil özel sektör ve geneldede ayakta olup koşturduğum bir iş geçen hafta konuştuk patronla diğer arkadaşlarda şikayetçiydi bu durumdan tamam 18.00 de çıkarız dedi hatta iş yeri girişine giriş çıkış saatinin yazıldığı pano astık ki iyice netleşsin diye birkaç günde uydu ama şimdi yine başladı müşterilere 19.00 a kadar buradayız gelin diyor hatta müşteri yoksa bile 18.00 de oyalanıyor iş çıkartıyor sırf göndermemek için artık yoruldum.bana evlenince söz vermişti kışın 17.00 de yazın 18 .00 de çıkarsın müşteri bile olsa diye ama hiç uymadı işide bırakamıyorum tüp bebeğe gittik bir sürü borç var deliricem artık eve zor düşüyorum yemek içmek ev işi hak getire vertigo başladı sık sık atak yapıyor iyice çıkmazdayım sizce ne yapmalı nasıl bir yol izlemeliyim??
Neee 12 13 saat calistiriyor 1800 lira veriyor el insaf2-3 kişilik iş yapıyorum ve 1800 tl maaş alıyorum canım
Yok şimdi o konuda hakkını yiyemem rahatsızlanınca bi tlf açıp 2-3 gün işe gitmediğim olur tüp bebekte 5 hafta izin verdi olmadı geldik gerekirse tekrar gideceksin ben idare ederim dediayni benişin kötüsü ben tüp bebek icin kontrollere filan giderken de sıkıntı yaşıyordum. sonuç mu? en sonunda verdim istafayi çıktım. şimdi tek maas ev kredisi ödüyoruz. biraz zor oluyor ama huzurum yerinde, üstümden büyük bir yük kalkmış gibi. bebek işini bi halletsek yeni bir iş arayışına gireceğim.
siz de mesai bitimi çıkın gidin istediğini yapsin. işten atarsa tazminat vermesi lazim, bi süre işsizlik maaşı ile de idare eder o ara yeni bir iş arasiniz. inanin bu stresli hayatta hamile kalmamizi zorlaştırıyor bence.
Öyle olmuyo be kuzum ben uysam başkası uymuyorSaat 6 oldumu x bey biz hazırız çıkıyoruz iyi akşamlar diyip çıkın bir gün yapar iki gün yapar üçüncü gün bakar görür yapacak bişey yok kendiside 6 da gider
Mobbing yapıyor. Dava etsen kazanırsın. Ayrıca ek mesaiye ücret ödeniyor sgk ya da şikayet edebilirsin. Ama güzellikle cözmeye calış bi yandan d delil topla mesela kamera kaydı var mı giriş çıkış ya da 20:0 0 da çalıştığına dair bi kayıt vs varsa sakla. Olmadı hep birlikte dava edeceğiz dersinizSlm hanımlar benim derdim patronumla bundan 8 yıl önce şuanki iş yerime girdim mesai saati 09.00-18.00 olarak söylendi bekarken genelde de böyle oldu ama 2 senedir evliyim ve 2 senedir doğru düzgün hiç saatimde çıkamadım yazın 21.00 hatta 22.00 yi buldu çıkışım ve buna Cumartesi’de dahil özel sektör ve geneldede ayakta olup koşturduğum bir iş geçen hafta konuştuk patronla diğer arkadaşlarda şikayetçiydi bu durumdan tamam 18.00 de çıkarız dedi hatta iş yeri girişine giriş çıkış saatinin yazıldığı pano astık ki iyice netleşsin diye birkaç günde uydu ama şimdi yine başladı müşterilere 19.00 a kadar buradayız gelin diyor hatta müşteri yoksa bile 18.00 de oyalanıyor iş çıkartıyor sırf göndermemek için artık yoruldum.bana evlenince söz vermişti kışın 17.00 de yazın 18 .00 de çıkarsın müşteri bile olsa diye ama hiç uymadı işide bırakamıyorum tüp bebeğe gittik bir sürü borç var deliricem artık eve zor düşüyorum yemek içmek ev işi hak getire vertigo başladı sık sık atak yapıyor iyice çıkmazdayım sizce ne yapmalı nasıl bir yol izlemeliyim??
Genelde 10 saat ve evet bu maaşaNeee 12 13 saat calistiriyor 1800 lira veriyor el insaf
Aynen öyle çok afedersiniz bazen banyo yapmanın erincine ki yorgunluktan oda eşimin yaklaşmasına bile izin vermiyorumBu yorgunluk ve streste tedaviye cevap alacağını sanmıyorum.
20.00 yazın oluyor kışın genelde 19.00 ama bilen çokMobbing yapıyor. Dava etsen kazanırsın. Ayrıca ek mesaiye ücret ödeniyor sgk ya da şikayet edebilirsin. Ama güzellikle cözmeye calış bi yandan d delil topla mesela kamera kaydı var mı giriş çıkış ya da 20:0 0 da çalıştığına dair bi kayıt vs varsa sakla. Olmadı hep birlikte dava edeceğiz dersiniz
Hep beraber anlaşacaksınızÖyle olmuyo be kuzum ben uysam başkası uymuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?