offfff :((

sempatiksayilir

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2014
418
73
38
oooofffff ( diğer başlıkta pek ilgili olunmadı o yüzden buraya açtım kusura bakmayın

dişlerimi her öğünden sonra fırçalamasam da gece yatmadan önce fırçalayan bir insanım yıllardır
alt çiğneme dişlerimin aslında üstlerde de var, ortalarında hafif çürük belirtileri vardı ve bu yıllardır böyleydi diş hekimine de gitmedim bunun için keşke gitseydim
alt çiğneme dişimin iç tarafındaki köşesi kırıldı, üstten çürük denilemeyecek dişin kırılan bölgesinin altı simsiyahmış meğer
şimdi su bile içsem soğukluğu giriyor
off yaaaa
köşesi kırılan dişe dolgu mu yapılır ne yapılır ki
bir de bu çürüğün ilerlememesi için ne yapabilirm
ve son olarak
diğer dişlerimin de birkaçında üst tarafı hafıf cürük belirtisi var tabi bu gibi altı simsiyahsa hekime gidersem
üstünü kırıp dolgumu yapar

agrı sızı da yoktu niye kırıldı bu offff... içten çürümüş bunun nedeni nedir
süt peynir yiyen bir insanım oysaki ,
kolada sevmem

Son düzenleyen: Moderatör:

canım bu soruların hepsini dişçiye sorman gerekir..
en kısa zamanda bir dişçiye git ve tedavine başla...

Keşke doktora gitseydim diyorsun ama hala gitmiyorsun.Burdan insanlar sana ne kadar yardımcı olabilirler ki.Git doktora ve sorununu çöz.Bu şekilde daha büyük sorunların olur dişlerinle ilgili.İhmal etme.

Kırılan diş, yada çürük diş diye bir şey yoktur doktorların gözünde. Kurtarılabilecek diş ve kurtarılamayacak diş vardır. Doktor duruma bakar, kökü sağlamsa dişinizin kanal tedavisi uygular ve kırık dişlerin üzerine kaplama yapar. Kurtarılamayacak dişleri çeker ve boş alanlara tercihinize göre vidalı veya köprü şeklinde porselen diş yapar. Sizi bekleyen şeyler üç aşağı beş yukarı bunlar. Bir an önce doktora gidin, dişlerinizin kurtarılacak seviyede olması için bu çok önemli.Kökleri de giderse dişlerinizden olursunuz. İnanın hiç bir porselen, şu bu diş insanın kendi dişi gibi olmuyor.

6ayda bir rutin kontrollere gitseydiniz duzenli olarak,sorunlari hemen fark edip buyumeden hallederlerdi.
Ama nerde disciye gitme aliskanligi.
Disleriniz elinize dokulene kadar bekliyorsunuz;hala da gitmiyorsunuz.
Pes.

yani buradaki insanlar sana şu olmuş olabilir, bu olabilir diyebilr ama ne işine yarayacak ki. tedavisi için yine gitmek zorundasın dişçiye.
diş falan deyip hafife alma. çok ağrıtır başını sonra.

küçücül kırık dişe protez taktı valla 4 sene olacak kullanıyorum bende çektirmek kafasıyla gitmişitm iyi bir sorun yok doktor yapar birde neden korkuyorsun havalar ısınırsa daha kötü olur işte o vakit zor gelir sana bu acı

bir kaç öğünde ağzında ki lokmaları çiğnemeden yutmaya çalış ya da sadece sıvı gıda ile beslen o zaman anlarsın dişlerinin kıymetini

bir kaç öğünde ağzında ki lokmaları çiğnemeden yutmaya çalış ya da sadece sıvı gıda ile beslen o zaman anlarsın dişlerinin kıymetini

ama ben dişlerimin kıymetini bildiğime ragmen çürümüş olmasına sinirlendim
hem fırçalıyorum hem çürüyor
o yüzden üzüldüm
fırçalamıyor olsam derim ki fırçalamadım çürüdü
tabi ki gideceğim doktora önce sizlerin fikirlerini almak istedim

dişlerini fırçalaman dişlerinin kıymetini bildiğin anlamına gelmiyor diş hekimine gitmen için söylemiştim.

kimilerinin genetik olur. bazı hastalıklar gibi. kimilerinin çocukluğunda yeterince kalsiyum almamasından...

neyse acil şifalar

Valla ben dislerimi kendim bildim bileli fircalarim iki kez ama agzimda saglam dis yok nerdeyse ve bolca da sut ictim kucukken doktor inanmiyodu fircaladigima sonunda curumeye meyilli herhalde dedi gecti yapisal biraz da ihmalle alakali

Bildiğim kadarıyla günde minimum 2 kere diş fırçalamak gerekir, 1 kez yeterli değildir. Yemek yedikten sonra diş aralarında kalan bakteriler asit salgılayarak dişlerin çürümesine yol açıyor, sadece kola değil , salatalara sıktıgımız limon, portakal suyu- aslında çoğu meyve suyu- soslar.. vs hepsi çok miktarda asit ihtiva ediyor. Bence sorununuz daha da büyümeden bir diş hekimine gidin uygun tedaviyi o yapacaktır zaten. Sonrasında da ağız bakımınıza dikkat ederseniz sorun yaşamazsınız..

diş yapısı genetiktir. benim midem bulanıyo o yüzden bazen fırçalayamıyorum. ama çok sağlıklıdır dişlerim. genler yapcak bi şey yok senin de genlerinde sağlam olduğu başka bir şey vardır ona şükret

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…