Ofiste şiddet

Özel bir şirkette 3 yıldır çalışıyorum.Burda bir şefimiz var tam bir yetkisi yok ama 15 yılı aşkındır burda çalışan alaylı biri.Hatta geçen eyt li de oldu.herkesle iyi geçinmeye çalışırım, samimiyete girmesem de havadan sudan muhabbetimiz normalde kötü değildir.projelerimizi bize o dağıtır çizelgeyi takip eder aslında bizden tek farkı o.Yoksa müdür yada koordinatör vs değildir.Erkek egemen bir ofis zaten başından beri de bu şekilde.Asla saygıda kusur etmeden düzgünce işimi yaparım.Ama adam sorunlu ve çok egolu, en ufak bir muhalefet durumda sinirlenen, insanları baskılayan ve yöneticilik taslayan biri.Burdaki herkes geri vites yapmazsa veya alttan almazsa onla anlaşamaz ve iş yapamaz öyle diyim.hatta patrona bile bu şekilde kafa tutan biri.
Dün hatalı olmadığım bir durumda neden ilgilenmediniz diye ( bilgisayarcı gelmişti güç kaynağı bağladı,kendisi yoktu biz neden onu aramamışız onunkini bağlamamış, bilgisayarı hata vermişti sorumluluk almadık ) bana doğru bağırınca bende dayanamadım karşılık verdim yapmak zorunda değilim diye…bu sefer iyice gözü döndü sinirlendi üzerime yürüdü.Sen bana bağırmazsın falan…Dedim yani siz de bana bağıramazsınız bu kadar basit.Ben bu sefer alttan almayınca iyice sinirlendi, üzerime yürüdü.Millet araya girmese nerdeyse dövecekti.Herkes duruma şahit oldu zaten insanlar beni de tanıdığı İçin kendimi açıklamak zorunda zaten değildim.Ayrıca müdür de yanımızda olaya şahit oldu.bende gereğinin yapılmasını istiyorum diye onla eksta konuştum.Patrona vs söylesin bir yaptırım olsun diye.bu normal bişey değil dedim.Çünkü daha önce de erkek bir arkadaşımız bu adam yüzünden işi bırakmıştı ve yine böyle bir tartışma olmuştu.

Durum bu haldeyken.Olayın bitimine eşim aradı.Anlattım,zaten aradığında ağlıyordum. bana sakinleştirecek şeyler söylemeye çalıştı ve haklısın dedi.Onun harici bir kaç kez arayıp kontrol ederek sordu, ilgilendi.Ama sinirlenen sindiremeyen bir tepki vermedi.Beni gaza getirecek şeyler söylemedi.

Müdürle ekstra konuştuğumda olayla ilgili bana dediği şu, eşine istersen hemen söyleme bu kötü bir durum benim eşime yapılsa ben sakin duramam dedi.Ben zaten eşime çoktan söylemiş,onla sakince dertleşmiştim bile.Acaba bizimki hiç kızıp sinirlenmedi mi Yani diye aklıma gelince sordum bende eşime.Ne yapayım yangına körükle mi gideyim, adamı dövmeye mi geleyim ? İşten mi ayrılacaksın ne yapacağız o zaman dedi ? Bende bunları yapmasan da sindiremediğini görürdüm belki arkamda eşim var derim dedim.

Ofiste yine buna benzer bana yazılan benden yaşça büyük bir satışçı vardı, o zaman eşimle sevgiliydik onu da söyleyip üzüldüğümde yine sakince dinleyip tepki vermemişti.Yani tepki vermemekten kastım yönlendirme yapmıyor ama dinliyor.Olayların işleyişini vs bana bırakıyor, karışmıyor.

Dün bunla da ilgili eşimle konuştuk. kızgınlık belirtin de mi yok dedim.Normalde onun yanında bana bakan yada yazılan olduğunda kıskanan biri.Ama ben olaya dahil olursam işin şekli değişir diyor.Milleti duyup dolma diyor.Ama ben yine de tam anlamadım.

Yaşadığım zaten yeterince kötü değilmiş gibi birde bu durumla alakalı eşimle tartışmak istemiyorum.Zaten tartıştık ama en azından daha fazla.
Eşimin sahiplenici arkamda duran tavrını da görmeye ihtiyacım varmış demek ki.
Bu şekilde durumlar.Şimdi de işte zaman geçmiyor, eşimle aram kötü vs vs ne yapacağım bilmiyorum cidden.
Müdür de bir yönden haklı sanki Eşiniz kavga cikarsaydi sıkıntı yasayabilirdiniz.Bu kişiyi tam anlamadım ama birdaha böyle yasanmaya kalkarsa sizde onu gerekli yerlere şikayet edin.Nerede görülmüş bir erkeğin bir kadının üzerine yuruldugu.

Ülkede yol verme kavgasından adamlar öldürülüyor. Geçen gözümün önünde bir adami yumrukladilar eften puften bisiden trafikte. Benim eşimde haksızlığa gelemez, hep uyarıyorum yolda banada küfür etseler, annenede sovseler duyma die. Çünkü bana eşim lazım, o gittikten sonra hiçbir şeyin kıymeti yok. Ayrıca tartışma olmuş sadece sandımki dayak yediniz. Başlığıniz çok alakasiz. Her işyerinde yaşanıyor bunlar. Egerki dozaji fazlaysa hakkınızı yazılı olarak iletip dava yoluyla işten cikabilirsiniz. Eşiniz napabilir? Gelip adamı dovse, yada huzursuzluk çıkarsa dahami iyi olacak. Tek hatası istenmi çıkacaksın napariz vs demesi. Bence sizden önemli değil, başka iş bulunur. Ama ben egerki işten cikmayi dusunmyorsan eşime soyleyip uzmezdim bile onu. Ne zamanki gemileri yakacağım o zaman konuşurdum.
Evet işin bu tarafı da var... Sakin kalmak en iyisi

Geçim sıkıntınız varsa takmayın onu bunu işinize bakın. Eşiniz ne yapsın gelip adamı mı dövsün? Gerek yok ama hakkınızı da savunun. Kimse kimsenin kölesi değil. Sizi burda “yok benim eşim döver, gider bağırır” vs diye körüklemenin hiçbir anlamı yok. Öyle yorumları da ciddiye almayın.

Asıl bir hışım gelip kavga etmesi sıkıntılı olurdu. Orası sizin iş yeriniz, kazık kadar evli kadınsınız bi zahmet sorununuzu kendiniz çözün. Eşiniz kadın çalışanla tartışınca gidip hesap mı soracak mısınız, kadını mı döveceksiniz? Sakin sağduyulu mantıklı yaklaşmış ama siz mağara ayısı gibi davransın istiyorsunuz. Evli olmasaydınız babanızı mı çağıracaktınız? Evet eşe anlatılır paylaşılır destek beklenir, adam sizi sakinleştirmiş bir kaç kez de aramış. Kendini yetersiz güçsüz hissetirince ne geçecek elinize? Karım benim hakkımda böyle düşünüyor demek deyip eziklensin mi?

Resmi yoldan yapın şikayetinizi ve geri falan çekmeyin. Hatta siz gereğini yapmazsanız ben dava açıcam deyin. Belki milletin de canına tak etmiştir de işten çıkartırlar kavgacı zorbayı.

Kararsız kaldım bu konuda açıkçası.
Önceki konularınizi bilmem de etkili olmuş olabilir bir miktar.
Esiniz tavrı makul olan, sizi gaza getirmemiş, sonrasında arayıp sormuş, duyarsız kalmamış. Buraya kadar sorun yok.
Ama sizin ona tepkisiz kalıyorsun demenizden sonra ki işten mi çıkacaksın, ne yapacağız o zaman demesi de rahatsız edici geldi açıkçası. Siz kolunuzdan tutup itmeli siddet başlangıcı olan bir tartışma yaşıyorsunuz bir erkekle, eşiniz işten çıkarsan ne yaparız diyor. Para harcamaya korkan eşten beklenen bir tavır olmuş.

Kararsız kaldım bu konuda açıkçası.
Önceki konularınizi bilmem de etkili olmuş olabilir bir miktar.
Esiniz tavrı makul olan, sizi gaza getirmemiş, sonrasında arayıp sormuş, duyarsız kalmamış. Buraya kadar sorun yok.
Ama sizin ona tepkisiz kalıyorsun demenizden sonra ki işten mi çıkacaksın, ne yapacağız o zaman demesi de rahatsız edici geldi açıkçası. Siz kolunuzdan türlü sideet başlangıcı olan bir tartışma yaşıyorsunuz bir erkekle eşiniz işten çıkarsan ne yaparız diyor. Para harcamaya korkan eşten beklenen bir tavır olmuş.
İşten mi çıkacaksın ne yapacağız şöyle aslında orda yanlış yazmış olabilirim dediği şu ki ben olaya girersem işten çıkmaya varır olay , işten çıkmak istiyorsan olaya dahil olayım şeklinde

Mesela saç baş yolmam , oraya gitmem ama ağız dolusu bişeyler söylerdim sanırım sinirimi belli edecek.Dayanamazdım.Ama sadece söylerdim.onun da bana dediği bu söylersem gaza gelirdin diyor

Kendinizi yalnız bırakılmış gibi hissetmenizi anlıyorum, biraz daha özenli cümlelere, daha doğrusu önemsendiğinizi hissetmeye ihtiyacınız var ..
Ancak (alıntıya cevaben) eşinizin iş yerine gidip, kadın yöneticiye iki çift laf ettiğinizde karşı taraf haksızlığını, yaptığının yanlış olduğunu kabul etmeyecek ki. Ek olarak iş yerindekiler tarafından "hakkını savunamadığı için karısını çağırdı,tırsak" vb. söylemler olacak.
Aynı şey sizin için de geçerli tabi.. Eşiniz o an oraya gelip bağırıp çağırsa "kendisini savunmayı beceremedi, korktu, kocasını çağırdı,eşi de amma hödükmüş" vs. diyecekler.
Yine de yaşadığınız duruma/strese üzüldüğümü belirteyim🌹

Yani işte bende onu dedim ona.Bana belli etmedin.Seni gaza mı getirseydim diyor istediğin tepkiyi vermedim diye bu rahatsız olmadım demek değil diyor
Ama sizinki ağız dalaşı olmuş. Kimse size dokunmamış üstelik adama cevabını da vermişsiniz. Resmi olarak şikayet de etmişsiniz. Tüm bunların üstüne eşiniz niye dahil olsun? Kendinizi savunamasaydınız veye biri size vursaydı o zaman tabii eş devreye girmeli. İşten çıkmanıza sebep değil bu yaşanan. Her tartıştığınız kişi için işten mi çıkacaksınız? Eşiniz kendinizi koruduğunuzu altta kalmadığınızı görmüş o nedenle daha ağır tepki vermemiş.

Kendinizi yalnız bırakılmış gibi hissetmenizi anlıyorum, biraz daha özenli cümlelere, daha doğrusu önemsendiğinizi hissetmeye ihtiyacınız var ..
Ancak (alıntıya cevaben) eşinizin iş yerine gidip, kadın yöneticiye iki çift laf ettiğinizde karşı taraf haksızlığını, yaptığının yanlış olduğunu kabul etmeyecek ki. Ek olarak iş yerindekiler tarafından "hakkını savunamadığı için karısını çağırdı,tırsak" vb. söylemler olacak.
Aynı şey sizin için de geçerli tabi.. Eşiniz o an oraya gelip bağırıp çağırsa "kendisini savunmayı beceremedi, korktu, kocasını çağırdı,eşi de amma hödükmüş" vs. diyecekler.
Elbetteki işin büyümesini asla istemem istemedim de…rahatsız olduğunu sözlü olarak bana hissettirmesiydi bahsettiğim

İşten mi çıkacaksın ne yapacağız şöyle aslında orda yanlış yazmış olabilirim dediği şu ki ben olaya girersem işten çıkmaya varır olay , işten çıkmak istiyorsan olaya dahil olayım şeklinde
Ama ikisi aynı şey değil, bence yeniden düzenleyin konuyu. Adama iyice haksızlık yapıyorsunuz.

Ben daha farklı anlamıştım konuyu okuyunca evet o şekilde anlayınca daha başka oluyor böyle yazınca farklı.

Rahatsız olduğunu daha çok hissetmek istemişsiniz sanırım ama herkesin mizacı farklı. Az çok biliyorsunuz kendisini. Olmadığı biri gibi davranması beklemeye gerek yok. Size duyarsız da kalmamış zaten.

Ben daha farklı anlamıştım konuyu okuyunca evet o şekilde anlayınca daha başka oluyor böyle yazınca farklı.

Rahatsız olduğunu daha çok hissetmek istemişsiniz sanırım ama herkesin mizacı farklı. Az çok biliyorsunuz kendisini. Olmadığı biri gibi davranması beklemeye gerek yok. Size duyarsız da kalmamış zaten.
Duyarsız kalmadı sürekli aradı uzunca dinledi.Ama dahil olursam farklı olur dedi.Kavga etmek istemedi ben sadece tepkini bana söyleseydin dedim ama belkide tepki gösteresi gelmedi

Duyarsız kalmadı sürekli aradı uzunca dinledi.Ama dahil olursam farklı olur dedi.Kavga etmek istemedi ben sadece tepkini bana söyleseydin dedim ama belkide tepki gösteresi gelmedi
Yani sizin istediğiniz şekilde tepki gösterince tepki göstermiş oluyor. Açıklamış, seni gaza getirmek istemiyorum, ben devreye girersem işten çıkman gerekebilir demiş. Kusura bakmayın eşiniz gayet sağduyulu davranmış. Asarım keserim kimse benim karıma şunu bunu yapamaz diye boş boş atıp tutsun mu? Yani adam yapmasın ama yapacakmış gibi konuşsun.

Bekar olsaydınız babanızdan mı tepki göstermesini bekleyecektiniz?

Eşiniz aklı başında ve mantıklı bir adam
Bende bazen çalışırken sorun yaşadığımda eşime anlatırım, niye o an aramıyorsun gelir gerekeni yapardım der , her seferinde cevabım ben cocuk muyum olur
Ne o öyle anne babasını arayan çocuklar gibi koca mı arayacağız? Halledemeyecegim hiçbir sorun yok, kendi problemlerimi kendim çözerim hele ki isyerinde Kocamın sorun çözmeye gelmesi beni yerin dibine sokardı utancımdan
Bence eşinizin şansını bilin, mantikli , size saygı duyan bir adam , tam olması gereken

Teşekkür ederim bu arada

Ay bizim toplumda şu evli kadının kocasindan tırsma durumu cok gicigima gidio ya sanki bekarlara her sey reva onlar sahipsiz gibi. Eşiniz sizin bodyguardiniz mi ne alaka. Belki olayi zihninde o kadar muhim canlandirmio ama olayi yasayanlar adamin nasi gözü dönmüş görüyor o yuzden diyor benim eşime yapilsa şöyle boyle diye. Milletin doldurusuna gelme hakikaten adam dinlemis akıl vermis seninle birlikte canı sıkılmışsa? Herkesin karakteri bir degil kimi insan sakin kimi insan kavga edecek yer arıyor. Oyle bi tip olsa en ufak kavgada size de hesap sormaya gelir iyi mi olur.

Eşin velin değil, baban degil orası da ilkokul değil konu sahibesi, bu senin işin senin problemin sen çözeceksin. Adamı ille de dovmek istiyorsan da sen o anda gidip saldiracaktın.

Konuya geleyim müdürle olan konuşman yanlış geldi bana, sakin kalarak yanlış yapmışsın çünku ofiste fiziksel şiddet asla asla kabul edilemez bir durum . Kim yaparsa yapsın profesyonel bir yerde kapı önüne konur. Sizin yer profesyonel değil sıkıntı orda. Müdür de saçmalamış, sen de gerekli tepkiyi koymamışsın.

Yapacağın tek şey var darp raporu al, polise şikayette bulun. Sonra da üst yonetime git gereğini yapsınlar, yapmazlarsa da Linkedin ve Twitterda ifşa yap sonra da çık git daha düzgün bir işyeri ara.

Eşiniz aklı başında ve mantıklı bir adam
Bende bazen çalışırken sorun yaşadığımda eşime anlatırım, niye o an aramıyorsun gelir gerekeni yapardım der , her seferinde cevabım ben cocuk muyum olur
Ne o öyle anne babasını arayan çocuklar gibi koca mı arayacağız? Halledemeyecegim hiçbir sorun yok, kendi problemlerimi kendim çözerim hele ki isyerinde Kocamın sorun çözmeye gelmesi beni yerin dibine sokardı utancımdan
Bence eşinizin şansını bilin, mantikli , size saygı duyan bir adam , tam olması gereken
ben altta kalmadım cevabımı belli ettim ama tamamen duygusal sanırım isteğim.destek görmek anlamında sadece

Eşiniz olması gereken şekilde medenice davranmış. Sizin gibi başkasının lafıyla gaza gelip mi hareket etseydi? Şiddet diye konu açmışsınız bir ağız dalaşı var ortada sadece. Eşinize şiddet gördüm dediğinizde kendisi gelip mi adaleti sağlayacaktı? Sonrasında ne olmasını beklediniz?
Rahatsız olduğunuz bu durumdan üstünüze şikayetçi olduğunuzu söyleyeceksiniz bu kadar. Onun ilgilenmediğini görürseniz bir üstüne gidersiniz. Baktınız sonuç yok ya gider şahitlerle şikayetçi olursunuz ya da iş değiştirirsiniz bu kadar. Eşiniz gelip adamı dövse asıl sorun kaynağı siz görülüp çıkartılırsınız.
Eşiniz sizi dinlemiş. Biz kadınların içini dökmek istediğindeki anlardaki muhteşem mantık formuna bürünüp sadece mantık içeren tavsiyelerde de bulunmamış, dinlemiş işte ne güzel. Kaşınıyorsunuz siz vallahi

Back
X