öfke kontrol bozukluğu

ilaçla nereye kadar, doktora git demişsiniz ama ilacı da doktor yazmadi mı? durumunu kabullenip tedavi görmesi şart, hem kendine hem çevreye zarar. bu tip insanların genelde en yakınlarına tahammülü olmaz. onun o haline en çok iyi niyet gösterip alttan alan kim varsa en çok onu üzerler, o da siz oluyorsunuz sanırım. bu saatten sonra nasıl ipleri eline alırsınız bilmiyorum ama bi sarsılıp kendine gelmesi şart. boyle giderse sizi de hasta edecek. naif kırılgan biri olduğunuzu düşünüyorum zaten hep oyle insanları ezerek öfkelerini çıkartıyor bu tipler. kendilerinden daha baskın, daha üstün gördükleri insanların yanında evdeki kaplan hallerinden eser kalmayip kedi oluverirler bir anda. d vitamini ve b12 takviyesine ek sari kantaron kapsüllerini de tavsiye ediyorum sakinlesmesine yardimci olur, tabi antidepresan kullanmaya devam etmiyorsa
doktor ilaç tedavisini bitirip sadece b12 ve d vitaminine devam etmesini söyledi
aynen dediğiniz gibi iş çevresine kedi gibi.
evde bana ve oğluma kök söktürüp pişman oluyor da iş işten geçiyor...
ben bir kaç aydır ayrılsam nasıl hissederim diye düşünüyorum ama onunla paylaşmadım daha bu düşüncemi
geçenlerde baş başa dışarı çıktık geçmiş hayatından bahsetti öyle durumlarda kıyamıyorum zaafımı bilip ordan vuruyor
gamsız olsaymışım keşke ama olmuyor
kendime olan saygımı kaybetmek istemiyorum çünkü yaptıklarını haketmiyorum

inanın şu yorumunuz beni ağlattı....
evdeki problemler o kadar aynı ki...
ve o hataları ben yapıyorum babasından çekinen kendini koruyamayan bir oğlum var...
Uzak yerlerde ayni veya benzer duygulari yasayan kadinlariz ..benimde oglum bisey olunca babama soylemeywlim o sinirlenir diyor mesela...gecen biseye kizdi biz yatak odasina gittik iki oglumla buyuk diyorki babamin siniri ne zaman gecer sabah oldu hala soruyor gecmismidir diye...

Uzak yerlerde ayni veya benzer duygulari yasayan kadinlariz ..benimde oglum bisey olunca babama soylemeywlim o sinirlenir diyor mesela...gecen biseye kizdi biz yatak odasina gittik iki oglumla buyuk diyorki babamin siniri ne zaman gecer sabah oldu hala soruyor gecmismidir diye...
Allah sabır versin bize çok zor keşke sihirli değneklerimiz olsa
Bizim için büyük bir sınav bu inşallah kazanan biz oluruz

Allah sabır versin bize çok zor keşke sihirli değneklerimiz olsa
Bizim için büyük bir sınav bu inşallah kazanan biz oluruz
Amin canım hasbinallah ve nimel vekil cekiyorum..Allah savunsun hakkimizi ..benim eşimde normalde cok özel kişilikli cok dürüst biridir yqni onun gibi birini kaybetmek hic istemem ...mesela sadakat benim icin herseyden önemli öfkesinden bile öne gercerdi hergün acaba diye soru işareti hissetmek..bu güvenle yasamak bile onu kaybetmeyi göze alamama sebebim

kızlar bana bir yardım ediverin...
kafayı yiyeceğim resmenn..
eşimi aslında seviyorum ondan soğumak nefret etmek istemiyorum..
eşimde anksiyete bozukluğu var ilaçlı tedavi gördü ama ne fayda???
ilaçları bitti b12 ve d vitamin desteği alıyor fakat bastıramadığı öfkesi var...
herşeye heran sinirlenebilen ve anında pişman olan bir yapısı var..
maddi yönden her isteğimi karşılar arada ufak tefek süprizler yapar ama çok kırılıyorum...
her yeni gün ufakta olsa beni kırar ve ben bu duruma o kadar alıştım ki sallamıyorum ve Eşimden soğumaya başladım...
bazen ne diye çekiyorum ki diyorum bazen boşa gitsin demeye başladım ara sıra ölmesini bile istediğim zamanlar oldu...
konuşuyorum olmuyor piskoloğa git ilaçla nereye kadar diyorum olmuyor...
napıcam nasıl davranacağım bilmiyorum benide dengesizleştirdi bu durumlar....
herkes mi böyle evlilik bu mu oysa ben çok başka hayal etmiştim

Tabii ki evlilik bu değil.
Ancak eşinizi karşınıza alıp adam akıllı yaptıklarının nelere sebebiyet verdiğini anlatmalısınız.
Siz anlatmazsanız o ne yaptığının farkına varamayacak ve sizin aranızdaki bu soğukluk artacak.

Alın karşınıza ve hissettiklerinizi, onun size hissettirdiklerini anlatın.
Sonrasında birlikte çözüm yolu üretin.
Bu bir psikolog olur, aile danışmanı olur, veya farklı bir yol olur.
Ama birlikte çözüm bulun.

inanın şu yorumunuz beni ağlattı....
evdeki problemler o kadar aynı ki...
ve o hataları ben yapıyorum babasından çekinen kendini koruyamayan bir oğlum var...
Sizi en iyi ben anlarım, saçma sapan şeylere ses yükseltir benim eşim de. Ama dediğim gibi çocuğu etkileyen babasının bağırması değil, bizim babasindan korumaya çalışmamız. Abim bana demişti ki, babası bağırsa bile müdahale etme, unutma ki biz gece gunduz opup sevsek de, cok iyi davransak da oglunu dünyada hickimse senin ve onun kadar çok sevemez... müdahale edeceğim zaman aklıma bu geliyor, kendimi frenliyorum. Şimdi araları düzelsin diye, babasının iyi yönlerini vurguluyorum sürekli. Dediğim gibi kızımın babasıyla arası çok iyi, halbuki baba ayni baba. Eğer boşanamayacaksanız, çocuğunuz için babasının sinirlenince bağırdığını, bazi insanlarin sinirli olabecegini, fakat genel olarak hep onun iyiliğini düşündüğünü, dünyada onu en çok anne ve babasının sevdigini filan anlatin. Keşke sihirli bir değnek olsa da oamuk gibi yapabilsek şu adamlari

herkes çok doğru fikirler vermiş ayrı ayrı teşekkür ederim hepinize...
Eşim 1 yıl pisikoterapistle ilaç tedavisi gördü..
Panik atakları azaldı evet ama yani bu hastalığının arkasına saklanıp kabullenip insan kırması moral bozuyor
Sabah kalktık mesela saat 7:30 alel acele duşa girdi
ben kahvaltı hazırladım oğlumu hazırladım kendim hazırlandım
dün yıkadığım gömleği giymiş bende çıkart ütüleyeyim dememle ses tonunu yükseltip kalbimi kırdı..
bu anlattığım örnek vb konular (yeme içme ev düzeni benim kılık kıyafetim oğlumun ağlaması vs )
hergün bir bahane bulup kalp kırıyor sonrasında hiçbirşey yokmuş gibi sırnaşıyor...
tavır yapıyorum sinirleniyor.
yani benim hiç kırılmaya hakkım yok ona göre çünkü o hasta ve istediği bir durum değil..
Sen onu al karşına konuş, kişi kendini iyi edecek yani birazda salmakla olmaz.
Bunaldığını, abarttığını söyle. Empati yapmasını söyle.
Ömrümün sonuna kadar seninle mi uğraşacağım de söyle açık açık

Back
X