öfke kontrolü yardim

bir psikologa randevu alın. gerekli olursa psikiyatriye yönlendirirler.
öfke kontrolsüzlüğü kötü.
ben de her ayın 10 günü böyleyim. malum sebebten :işsiz:

ben nereye gidecegimi bilemiyordum psikiyatrimi psikologmu evet hayatimda ilkkez sorun olmuyorki ama ben hic boyle olmamistim.
demek ki bu sorunlar dayanma sınırınızı aşmış biraz...kesinlikle psikoloğa gidin psikiyatrinin yapabileceği hiçbirşey yok ilaç verecek o ilaçlarda bol bol uyku yapacak siz psikoloğa gidin o gerekirse sizi psikiyatrise yönlendirir

Calismiyorum canim evdeyim ama 2 cocuk ve yorgunluk cok var. Emziriyorum suan 6 ay daha emzirecem psikiyatriye gitsemde ilac kullanamayacagim bilmiyorum kendi kendimede baş edemiyorum.

yine doktorunuza danışarak doğal yöntemlerden faydalanabilirsiniz. papatya çayı, melisa çayının rahatlatıcı etkisi var diye duymuştum ama emzirme döneminde olur mu bilemedim. ben de öfke kontrolü konusunda çok sıkıntılı zamanlar geçirdiğimden tahmin edebiliyorum durumunuzu.

Kizlar size birsey soracagim benim iki kizim var Allah a sukur ama ben son zamanlarda ofkemi kontrol altina alamiyorum. Biri 3 digeri 1.5 yasinda doktora gidecegim ama hangisine gitmeliyim psikolog mu psikiyatri mi bilmiyorum oyuzden sordum. Benim gibi olan ilac vs kullanip duzelen varmi. Gercekten artarda cocuk cocuklarin ihtiyaci vs ofkemi xkontrol edemeyip bagriyorum onlara ve bu beni cok cok uzuyor pisman oluyorum. Hatta disarida bazi insanlar birsey soylese onlarada patliyorum. Kizimi bir yerde gosteri vardi oraya goturdum onceden numara almistim sonra kizimi iceri girmesi icin kapiya geldim bi adam hanfendi oyle herkes giremiyor sirayla numara alin dedi. bende kormusun numaramiz var heralde bende biliyorum oyle girilmedigini diye soyleyip adama cikistim. sonrasida off neden yapiyorum boyle ofkeme neden hakim olamiyorm sakin olamiyorum diye pismanlik iste. Yani bu bir ornek tahammulsuz oldum neden bilmiyorum
Öncelikle çocuklarınızı Allah bağışlasın size de akıl ve ruh sağlığı versin.
Durumunuzun çoğu annede var olduğunu bilin ve üzülmeyin. Eğer özel düşünüyorsanız psikoloğa gidin. Eğer devlet hastanesi düşünüyorsanız direk psikoloğa gidemezsiniz. Psikiyatriye gitmeniz lazım. Emzirdiğiniz için size ilaç yazamazlar ama rahatlamanız için bitkisel şurup ve bitki çayları önerebilirler. Ben size önerebilirim ama sanırım sitede yasak. Bu durumu eczacınızla konuştuğunuzda size dediğim iki şurubu önerebilirler.
Bunu haricinde öfkeniz ile çalışmanızı öneririm. Öfke birden bire ortaya çıkmaz. Buzdağı gibi, görünen kısmı öfkedir ve küçüktür. Asıl sorunu bulmanız lazım. MEsela yetersizlik dediniz. Bunu size ne düşündürtüyor? Neden yetmediğinizi düşünüyorsunuz?
Kendinize neden bu kadar yükleniyorsunuz? Bu ilaçların haricinde, kendinize 1 saatlik molalar yaratmanızı öneririm. Bir hamam keyfi, yürüyüş, havuz, bisiklet turu. Neden hoşlanırsanız. Komşularınızdan, akrabalarınızdan, yada oyun ablalarından yada eşinizden talep etmekten çekinmeyin.
Eğer okumayı seviyorsanız HARRİET LERNER-ÖFKE KONTROLÜ kitabını şiddetle tavsiye ederim. işinize çok yarayacak. Eğer zikir çekmekten hoşlanırsanız, burada dualarımız sizinle grubu var. Orada öfke kontrolü için ya halim zikri çekiyorlar. Tavsiyelerim şimdilik bu -kadar. Allah şifalandırsın.

Böyle bir sorununuz olduğunu kabul etmeniz güzel bir şey.Bence önce psikolağa gidin,sizi yönlendirir zaten.

Gercekten mi uyusmam gerek cunku cok fazla enerjiye ihtiyacim var cocuklarim kucuk ve ben soyle bi 5 dak ohh bee diye oturamiyorum oyle uyusturusa onlarla ilgilenenemek beni dahada bunalima iter
Inanin ki uyusturuyor. Ya uyku yapiyor ya da sersem gibi tepkisiz biri yapiyor. Hic tavsiye etmem. Dr ablama vermisti. Cocuklar biri 5 biri 2 yasindaydi ablam surekli uyku halindeydi. O cocuklar kendi kendine buyudu diyebilirim. Megerse ablamin rahatsizligi enseden ileri geliyormus. Gecte olsa anladi

demek ki bu sorunlar dayanma sınırınızı aşmış biraz...kesinlikle psikoloğa gidin psikiyatrinin yapabileceği hiçbirşey yok ilaç verecek o ilaçlarda bol bol uyku yapacak siz psikoloğa gidin o gerekirse sizi psikiyatrise yönlendirir
Psikologa gidecegim artik cunku ilac uyku yapiyorsa istemem

yine doktorunuza danışarak doğal yöntemlerden faydalanabilirsiniz. papatya çayı, melisa çayının rahatlatıcı etkisi var diye duymuştum ama emzirme döneminde olur mu bilemedim. ben de öfke kontrolü konusunda çok sıkıntılı zamanlar geçirdiğimden tahmin edebiliyorum durumunuzu.
Papatya cayi ictim ama pek etkilemiyor yada ben anlamadim. Cok kotu birsey ama ya kendini biliyorsun ama engel olamiyorsun.

Öncelikle çocuklarınızı Allah bağışlasın size de akıl ve ruh sağlığı versin.
Durumunuzun çoğu annede var olduğunu bilin ve üzülmeyin. Eğer özel düşünüyorsanız psikoloğa gidin. Eğer devlet hastanesi düşünüyorsanız direk psikoloğa gidemezsiniz. Psikiyatriye gitmeniz lazım. Emzirdiğiniz için size ilaç yazamazlar ama rahatlamanız için bitkisel şurup ve bitki çayları önerebilirler. Ben size önerebilirim ama sanırım sitede yasak. Bu durumu eczacınızla konuştuğunuzda size dediğim iki şurubu önerebilirler.
Bunu haricinde öfkeniz ile çalışmanızı öneririm. Öfke birden bire ortaya çıkmaz. Buzdağı gibi, görünen kısmı öfkedir ve küçüktür. Asıl sorunu bulmanız lazım. MEsela yetersizlik dediniz. Bunu size ne düşündürtüyor? Neden yetmediğinizi düşünüyorsunuz?
Kendinize neden bu kadar yükleniyorsunuz? Bu ilaçların haricinde, kendinize 1 saatlik molalar yaratmanızı öneririm. Bir hamam keyfi, yürüyüş, havuz, bisiklet turu. Neden hoşlanırsanız. Komşularınızdan, akrabalarınızdan, yada oyun ablalarından yada eşinizden talep etmekten çekinmeyin.
Eğer okumayı seviyorsanız HARRİET LERNER-ÖFKE KONTROLÜ kitabını şiddetle tavsiye ederim. işinize çok yarayacak. Eğer zikir çekmekten hoşlanırsanız, burada dualarımız sizinle grubu var. Orada öfke kontrolü için ya halim zikri çekiyorlar. Tavsiyelerim şimdilik bu -kadar. Allah şifalandırsın.
Sagolun amin amin... Ne guzel yasmissiniz tesekkur ederim. Ozel bi hastaneden randevu alacaktim ankarada madalyon ismi orasi direk psikiyatri dedi sekreter psikolog dedim oda ofke sorunu psikiyatriye yonlendirmemiz lazim dedi. Ozaman ben psikologa yonlendirecek bir yere bakayim. Devlet hastanesininde bilmiyordum ogrendim sagolun. Bana ozelden yazarmisiniz ilac isimlerini ben eczaneyede sorarim. Soyle soyleyeyim size yetersizlik hissim genelde annelikle ilgili surekli kendimi sucluyorum cocuklarimla aslinda oyun oynuyorum vs ama 3 yasindaki kizim cok huysuz ve hicbirseyden memnun olmuyor surekli agliyor buda beni ben aceba iyi bir anne olamadimmi bu cocuk boyle aglayip duruyor huysuz memnuyiyetsiz vs diye sorgulamaya itiyor. Boyle oluncada artik herkes hersey gozume batiyor en ufak birsey bile beni ofkelendiriyor. Okumayi cok seviyorum surekli cocuk gelisim kitabi okuyorum 3 yildir onun oncesi hep baska seylerdi sanirim benim sorunum surekli kendimi iyi anne olmak icin zorlamamdan kaynaklaniyor. Aslinda annem cevremdeki herkes cok iyi annesin boyle vs diyor ama ben sanirim kimseyi dinlemiyorum. Dua bolumune bakacagim. Cok sagolun sizde Allah a emanet olun

Böyle bir sorununuz olduğunu kabul etmeniz güzel bir şey.Bence önce psikolağa gidin,sizi yönlendirir zaten.
Tesekkur ederim insan kendine disardan bir gozle bakinca goruyor aslinda bende zamanla bu ofkenon arttigini farkettim. Psikolaga gidicem onceligim bu olacak

Inanin ki uyusturuyor. Ya uyku yapiyor ya da sersem gibi tepkisiz biri yapiyor. Hic tavsiye etmem. Dr ablama vermisti. Cocuklar biri 5 biri 2 yasindaydi ablam surekli uyku halindeydi. O cocuklar kendi kendine buyudu diyebilirim. Megerse ablamin rahatsizligi enseden ileri geliyormus. Gecte olsa anladi
Rabbim ablanizada sifa versin. Kiyamam o kuzucuklara ya bende asla ve asla istemem oyle uyusmak benim kizlarim ben az uzansam tepeme diklip neden yattin anne kalk diye aglasiyolar

Öfke sorunu genel olarak tahammül sınırınızın dolduğunu gösterir.
Hayatınızda bir çok sorumluluğu almanız, insanların sizden sınırlarınız üzerinde beklentileri olması ve sizin kendinizi bunlara adamanız.
Bende de var maalesef. Hiç bir şekilde gelemiyorum sıkıntıya. Hemen geriliyorum. Fevri davranıyorum. Sesim hemen yükseliyor. İletişim kurmayı bilmiyorum. Ama benim aileden kaynaklı. Anne-baba devamlı kavga ettiği için ben de kavgacı biri oldum.
Hoş değil tabi ki.
"Öfke Dansı" diye bir kitap var. Okumanızı tavsiye ederim.

Back
X