Öfke kontrolü :(

mltmgksl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2014
1.931
83
83
Kizlar merhaba;

Umarim iyisinizdir hepiniz sizden yine bir fikir,yardim talebim olucak simdiden tesekkur ederim.

Benim sorunum ofkemi kontrol edemiyorum en ufak seyde gemileri yakiyorum herseyi bitiriyorum kendimi ne kadar sakinlestirmeye calissamda sindiremiyorum.
Sinirlenmem kizmam icin konunun onemi yok bana ters gelmesi yetiyor.Hemen bir anda degisiyorum ofkeli birisi haline geliyorum elim ayagim titriyor yutkunamiyorum soylemeyecegim sozler soyleyip hata yapiyorum insanlari kiriyorum.

Benim gibi olupta ofkesinin ustesinden gelen varmi kontrol etmem icin ne gerekir nasil sakinlesebilirim gemileri yakmadan nasil cozebilirim

Edebim el vermez edepsizlik edene,susmak en güzel cevap edebi elden gidene...

bende senin gibiyim çok istiyorum bundan kurtulmayı ama olmuyoooor kullanmadığım ilaç okumadığım kitap kalmadı ama yok olmuyor öfkemi kontrol edemiyorum hemen sinirleniyorum çevremdekilerin çoğu bana bişey söylemeye çekinir bu yüzden çözümünü bulursan bana da haber ver :)

Ahh bi bulabilsem deliricem ya cok kotu bisey kontrol altina alamiyorum bende ilac falan kullandim ama yok!!! Duzelmiyor gecmiyor hala ofkeliyim hala sinirliyimmm

öfkenin geçesiye kadar beklemen gerekiyor... bunun için sinirlendiğinde hemen ağızına geleni söylemeden önce sadece içinden say.. yada içinden dua da okuyabilirsin. "La havle" çek... sabır çek...

papatya çayı gibi sakinleştirici bitki çayları içebilirsin...

Son düzenleme:

Bekliyorum ama sonra aklima geliyor tekrar deliriyorum dualarimida okuyorum ama odaklanamiyorim ofkeden

Bekliyorum ama sonra aklima geliyor tekrar deliriyorum dualarimida okuyorum ama odaklanamiyorim ofkeden

benim öfkelenmem iş yerinde sıkıntıdan sonra oldu. o dönemi rahat atlatmam için ilaç kullandım. ilaç kullanmadığım zaman kendi kendime içimden konuşuyordum ... şimdi ilaç kullanmıyorum ama aklıma herzaman gelmiyor artık, iyiyim...

eğer pms olduğun zaman artıyorssa bu durum aslında normal. ozamanda bitki çaylarına yüklen.

birde terapiyle belki düzelir... yada komik şeyler oku

Hepsini denedim ilaclar cok salaklastirdi herseye kayitsiz kaliyordum bilmiyorum ne yapacagimi ama zarar veriyor onu biliyorum

Hepsini denedim ilaclar cok salaklastirdi herseye kayitsiz kaliyordum bilmiyorum ne yapacagimi ama zarar veriyor onu biliyorum

ilaç olarak depresan kullandıysan evet öle saflaştırıyor. ama kaygı bozukluğunda kullanılan ilaçlar öle yapmıyor... doktorun depresyon ilacı mı verdi sana..

bende de bir ara olmuştu cok hareketli bir parça seç ve içinden söylemeye başla.Şarkıya takılınca herşeyi unutuyorum.şimdi en ufak sinirlenme de bile yana yakıla mp4 arayışına giriyorum yada direk kral Tv falan açıyorum. Çok etkili oluyor bende

ilaç olarak depresan kullandıysan evet öle saflaştırıyor. ama kaygı bozukluğunda kullanılan ilaçlar öle yapmıyor... doktorun depresyon ilacı mı verdi sana..

Atarax lustral falan vermisti bide bana koydugu tani ansiyekete bozukluguymus ben cok endiseliydim ben kusuyordum hep

Benimde çok sinirli ve öfkeli bir yapım var-dı kısa bir zaman önce..
Bunun için bir ilaç kullanmadım

Sinirlendiğimde bulunduğum ortamdan çekip gittim..
Evin içinde odalara kitledim kendimi.. Sakinleşince çıktım..

Böyle böyle azaldı..
Şimdi eskiye nazaran çok sakin bir yapım var.
Ha ama sakinliğinde verdiği zararlar oluyormuş .Sakin olunca anladım..

Sinirliyken kafama bir takardım
Sakinleştim şimdi kafama herşeyi bin kere takar hale geldim..

Oyle yapiyim bide denemedigim sey kalmadi artik sanki ofkem her gecen gun katlaniyormus gibi..

sakinleşmemişsin ki içine atar olmuşsun... bu seferde kendine kızmaya başlamışsın... aslında ikiside zararlı...

sakinleşmemişsin ki içine atar olmuşsun... bu seferde kendine kızmaya başlamışsın... aslında ikiside zararlı...

Aynen öyle..
O yüzden diyorum ya..
Sakinleşmek nasıl oluyor diye kendime ''acaba umursamaz olduğumda mı tam anlamıyla sakinleşmiş olurum'' diye soruyorum

Bende sakinlik , takıntı huyumu besledi..
Zaten sakinleşmekte bazı şeyleri görüp de ses etmemek değil mi..
Tepki göstereceğin yerde tepkini içine gösterip dışarıya suskunları oynamak değil mi..

Her ikiside zararli demek orta yolu bulmak zor ama bu durumda olmamizin sebebi biz degiliz baska nedenler fakat bi turlu ustesinden gelemiyoruz.
Ben sakinlesemiyorum aklima geldikce deliriyorum o an sakin olsam bile aklima gelmesi yetiyor

Suçu başkasında aramak yerine kendimize baksak daha iyi olur bence..
Çünkü hiç kimsenin elinde değiliz..
Bizi en iyi benliğimizden başka kim kontrol edebilir ki.. ?
Aklımız fikrimiz bir , niye bize zararı dokunacak zarar verecek şeylerle aramıza bir duvar örmüyoruz ?
Bunu yapacak güç yok mu bizde..
Fazlasıyla var..

Ama biz, bizlerdeki gücün farkında bile değiliz..
Ya avazımız çıktığı kadar bağıra bağıra tepki gösterip sinirli halleri oynuyoruz ya da sakinleşip kafayı yiyoruz..
İki ucu boklu değnek.
Öyle de zarar böyle de zarar..

kişisel gelişimine ağırlık vermelisin bunun başka çaresi yok mizacını bastırabilecek kadar duygularına hakim olmayı başarmalısın
bence psikolojik destek tavsiyeleri de bir yere kadar
bu kişinin kendi içinde çözebilceği bir şey
kişisel gelişim kitapları okumaya başla
tavsiyeler le olmaz
sinirlenince içinden say
demek dalga geçmek gibi geliyor bana

[QUOTE=mltmgksl;35008522]Kizlar merhaba;

Umarim iyisinizdir hepiniz sizden yine bir fikir,yardim talebim olucak simdiden tesekkur ederim.

Benim sorunum ofkemi kontrol edemiyorum en ufak seyde gemileri yakiyorum herseyi bitiriyorum kendimi ne kadar sakinlestirmeye calissamda sindiremiyorum.
Sinirlenmem kizmam icin konunun onemi yok bana ters gelmesi yetiyor.Hemen bir anda degisiyorum ofkeli birisi haline geliyorum elim ayagim titriyor yutkunamiyorum soylemeyecegim sozler soyleyip hata yapiyorum insanlari kiriyorum.

Benim gibi olupta ofkesinin ustesinden gelen varmi kontrol etmem icin ne gerekir nasil sakinlesebilirim gemileri yakmadan nasil cozebilirim

Edebim el vermez edepsizlik edene,susmak en güzel cevap edebi elden gidene...[/QUOTE]

peki ben sana bişey sorucam... bahsettiğin özellikler sevgilimde de var.. normalde çok sever gibi davranır, ilgisi alakası yüksektir,,sarılır,öper,ısırır,şakalaşır,sırtına alır gezdirir .... çok seviorum der,,,evlenme planları yapar benden çok... ama en ufak bi olay olsun.... anında sinirlenir.... kırar..çok ağır konuşuur.. küfür etmez ama küfürden beter eder... misal geçen gün çay koy dedi... ben de aşkım,2 dakikada içiosun çayı...."sinirlenmeye başladım ama" dedim gülerek... ona bile kızdı...senin ne pis huyun var be,evelenilmez senle, bişey de demeye gelmio falan dedi 5 dk sonra da siniri geçio... aşkım ben sinirlenince gözüm görmüo,ağzımdan çıkanı bilmiorum dio......

sende mi öylesin? bu bi rahatsızlık mı şimdi? çünkü ben ben böyle davrandığı için bazen beni sevmediğini düşünmeye başladım...(( sen de öyleysen dikkat etmelisin bence..senin yapın öyle olabilir ama insanlar genelde ağızdan çıkan lafa önem verir, ve kırılır... ve normal insanlar sinirliyken bile aklından geçmemiş bişey söylemeye dili varmaz...dikkate eder...

Evet kesinlikle.
Ya ben hatali oldugumu bildigim halde bile ofkeliyim sinirliyim kontrol edemiyorum.
Cok istiyorum vurdumduymaz umursamaz olmayi belki "bosver" diyip gecerim ama yapamiyorum ancak salak gibi sinirlen sonra otur kendi kendini ye.
Bi bunu cok guzel yapabiliyorum..

Evet ilaclar salaklastiriyor kendi kendime bisey yapamiyorum ama sadece ofkelenip sinirlenip kirip dokerim sonra otur uzulurum bir suru kisisel gelisim kitabim var ama inan okuyamiyorum ya :s

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…