Öfke kontrolü

öfke kontrolü konusunda kelin ilaç ve merhem konusu kadar yardım edebilirim size. ayynı iş güç, koşturma, çocuk derken yıpranık sinilerimle çok kötü bir örneğim.
asıl önemli konu tek tatil gününüz olan pazar günlerini kv ile geçirmeniz bence. bu çok sinir bozucu. ben sizin yerinizde olsam hafta içi bir gün iş çıkışı oraya geçer, Allah ne verdiyse yer, evime dönerdim. hem yemek derdiniz olmaz bir gün hem de pazar size kalır.
Aklıma geldi gelmedi değil. Ama onlar yemeğini erken yiyor. Birde bizden uzakta evleri. Yaklaşık 1 saat bile sürüyor yol. Hem her gün gidemem oraya. Zaten klasik kv KP yani. Rahat bile oturamam yanlarında.

Aileden öyle gormus demekki o da aynı karakteri almış. Özel aracınız varsa gitsin alsın anne babasını sende güzel bir sofra hazırla beraber yiyip için bir kere de sizin evde geçirin aksamınızı. Ya da işten çıkar çıkmaz direkt oraya giderek çözüm bulacaksınız. Bende de kv hastası bi koca var haftada 2 kere annemi görmez sesini duymaz ise dert oluyor içine :KK53:
Olmuyor öyle. Onlar gelsin diyorum. Olmaz diyor. Onlar tabi biz yaşlıyı gelemeyiz dediği için. Sen nasıl baş ediyorsun bu konuyla. Haftada 2 gün zormuş cidden.

Eşin erken geliyorsa çocuğu o alsın geçsin annesine. Sen de direkt geç. Haftada bir gün geç yesinler sizi bekleyip. Bunlar bence sorun bile değil. Sadece siz de eşiniz de orta yol bulmak yerine inat ediyorsunuz.
Evleri uzak. Aracim yok daha. Gidemem kendim.eşimde 7 de geliyor zaten işten. Benim tek inat ettiğim nokta bana biz gitcez baskısı yapması. Onlarsa gelsin diyorum. İkisi de eve akşama kadar . Emekliler. Yazlıkları gidecek oldular mi 4 saat araba kullanır KP ama iş bizim eve gelmek oldu mu gelemez. Çünkü o yaşlı : D

Bir gün bir kayınaile çıkıpta "her hafta bize geliyorsunuz ne gerek var, biraz kendınıze vakıt ayırın evladım" diyecek bu gözlerde bunu okuyacak mı acaba :KK70:
Sanmam. Daha her gidisimiz de surda karşıda komşu var. İşte hep torunlari geliyor. Diye bize laf çarpıyor. İşte 5 de gidiyoruz. Neden sabah gelmediniz diyor. Hiç birşey beyendiremiyoruz .

Olmuyor öyle. Onlar gelsin diyorum. Olmaz diyor. Onlar tabi biz yaşlıyı gelemeyiz dediği için. Sen nasıl baş ediyorsun bu konuyla. Haftada 2 gün zormuş cidden.
Ben iki taraftan da memnunum. Eşimin ailesi uzakta haftada bir kac kere ararm hal hatır sorarım mutlu olurlar . Zaten kp beni çok sever sag olsun ne kdr bazı şeylerden dolayı ben ona kırgın olsam da babam yok baba gibi görüyorum . ben eşimi kendi yaşadığım yere çektim burda ona iş buldum o da hayır gelmem demedi. Eşimin de annesi yok annem ona annelik yapıyor o yüzden eşim anneme cok duskun haftada 2 illa uğramak ister anneme

Ben iki taraftan da memnunum. Eşimin ailesi uzakta haftada bir kac kere ararm hal hatır sorarım mutlu olurlar . Zaten kp beni çok sever sag olsun ne kdr bazı şeylerden dolayı ben ona kırgın olsam da babam yok baba gibi görüyorum . ben eşimi kendi yaşadığım yere çektim burda ona iş buldum o da hayır gelmem demedi. Eşimin de annesi yok annem ona annelik yapıyor o yüzden eşim anneme cok duskun haftada 2 illa uğramak ister anneme
Sen tam ayarlamissin düzenini. Akıllı kadınsın. Ben böyle olamadım. Şartları kendime göre konumlayamadim.çok üzülüyorum.

Sen tam ayarlamissin düzenini. Akıllı kadınsın. Ben böyle olamadım. Şartları kendime göre konumlayamadim.çok üzülüyorum.
İşin aslına bakarsan ben her zaman aile sevgisinden uzak biri ile evlenmek istedim bunun eşimin ailesini istememek ile alakası yok ama sadece sevgisiz birine ailem cok güzel sevgi verebilirdi ki verdi de çok şükür. Benim icin mühim olan mutsuz bir adamı hem kendim hemde ailemin mutlu etmesiydi. Cok şükur istediğim gibi biri çıktı karşıma. Onun ailesini de seviyorum Rabbim gönlüme göre verdi. Çok üzülme bence çareler ara yoksa bu hayat çekilmez oluyor .

Haklısınız. Benim eşimin ailesi 7'de çaya geliyor! Eşime zar zor öğrettim, 8 veya 8 buçuktan önce gidilmez diye. Onlara birşey diyemiyoruz tabii, yemek yerken bakıyoruz karşımızdalar! Ama en azından bari biz kavga dövüş de olsa 8'de çıkıyoruz artık çaya giderken. Saat kavramı benim için önemli ya :kahve:
Benim için de önemli. Yemek yiyince bulaşık yıka. Çocukla hazırlan falan saat 8 bucuk olsa 9 da orda olsak yetmez mi yani. Bir insana. Tek başıma olsam. Yemek yemem. Hemen hazirlanir im. Ama cocuk var. Yavrum acıkıyor. Annesini özlüyor. Emiyor.yemek ye kaldir.bulaşık yıka. Hazırlan. Saat normal yani.

İşin aslına bakarsan ben her zaman aile sevgisinden uzak biri ile evlenmek istedim bunun eşimin ailesini istememek ile alakası yok ama sadece sevgisiz birine ailem cok güzel sevgi verebilirdi ki verdi de çok şükür. Benim icin mühim olan mutsuz bir adamı hem kendim hemde ailemin mutlu etmesiydi. Cok şükur istediğim gibi biri çıktı karşıma. Onun ailesini de seviyorum Rabbim gönlüme göre verdi. Çok üzülme bence çareler ara yoksa bu hayat çekilmez oluyor .
Ben hiç böyle şeyler olacağını tahmin etmedim. Böyle bir düşkünlük böyle bir açlık ilk kez gördüm. Tek çare bu yani. Hafta içi gitmek bir iki saat oturmak gelmek. O hiç benim ailemde 4 saat oturmadı. Bende onu zorlamadim. Ama o öyle yapmıyor işte. İş benden çıktı. Onun benim çözümlerinde birini kabul etmesi lazım. Ama etmiyor. İlla ya kendi dediği olcak. Yada malum kavga vs.

İşten çıkıp direk oraya gitseniz yemeğide orda yersiniz.
Hem eşinizin gönlü olur ( saat konusunda) hem pazarları size kalır
Canım onlar yemeği erken yiyor. Ben çocuğu annemden alıp gidesiye... evleri de uzak. onların çenelerini çekemem. Hem davet etmediler. Davet edilmeden yemek yiyelim sizde denilmez ki.

Canım onlar yemeği erken yiyor. Ben çocuğu annemden alıp gidesiye... evleri de uzak. onların çenelerini çekemem. Hem davet etmediler. Davet edilmeden yemek yiyelim sizde denilmez ki.

Okadar şusaatte gelin olmaz daha demeye diyolarda yemeğe mi davet etmiyolar?

Ee nerden tutsak elimizde kalıyo eşin anlayışsız bunu anladım burdan.

Aç mı gidicekmişsin ?

Ayrıca sevgili kvn kayınvalidesine haftada 3 gün giderken çalışıyomuymuş?

Bu aile sorunları yaşanınca öfke kontrolü diye birşey kalmıyor ki zaten.
Bende sinirli bir yapıya sahibim, bende senin gibi hırpalıyordum kendimi çok.
Fakat sonra fark ettim ki, hata bende aslında, bırak adam ne istiyorsa onu yapsın.
Göbeğimiz beraber kesilmedi ya.

Misal dün akşam eşim dedi ben annemleri görmeye niyetliydim bu akşam aslında.
Tamam dedim bende, hazırlayayım çocuğu beraber gidin annenlere.
O da olur! dedi heyecanla. Zaten adama gitme dediğim yok.
Ama hem çalışan, hem çocuklu, hem de hamile bir kadın olarak benim gücüm artık yetmiyor zaten.
Ev ile mi uğraşayım yoksa gezmek tozmakla mı.
Kendi keyfimi yapamazken kayınvalidemin keyfini hiç yapamam...

Nitekim hazırladım oğlumu, babası ile beraber gönderdim.
Gayette problemsiz bir şekilde gittiler ve geldiler.
Hem eşim ailesini gördü, hem de oğlum için bir değişiklik oldu.

Senin tarafındaki soruna gelince, zaten bir pazar günün var onu da ben olsam heba ettirmem.
Hafta arası bir akşam gidilir, geç veya erken fark etmez, sonuçta iş durumlarına göre şekilleniyor hayatımız malesef ki. Keyfi yaşamıyoruz. Eşinin bu duruma anlayışsızlık göstermesi absürt.

Okadar şusaatte gelin olmaz daha demeye diyolarda yemeğe mi davet etmiyolar?

Ee nerden tutsak elimizde kalıyo eşin anlayışsız bunu anladım burdan.

Aç mı gidicekmişsin ?

Ayrıca sevgili kvn kayınvalidesine haftada 3 gün giderken çalışıyomuymuş?
Evet esim anlayıssız. Hep diyorum . Aileni seviyorum ama orta yolu sen bulacaksın. Senin yüzünden onlardan da soğuyorum diye . Ama o da bulmuyor. Onlardan yana oluyor. Hayır çalışmıyordu tabiki. İşte o zamanın şartları ile bu zamanın ki bir değil ama kiyaslamalar yapiliyor.
K.k. da çözüm bulamadı benim bu derdime. Çünkü derdim esimin benden yanlı olmaması. Aslında ilk önce beni düşümesin lazım. Halimi görüyor. Ne kadar kosturdugumu çocuk ev iş derken yiprandigimi ama hala aynı kavgalar.

Bu aile sorunları yaşanınca öfke kontrolü diye birşey kalmıyor ki zaten.
Bende sinirli bir yapıya sahibim, bende senin gibi hırpalıyordum kendimi çok.
Fakat sonra fark ettim ki, hata bende aslında, bırak adam ne istiyorsa onu yapsın.
Göbeğimiz beraber kesilmedi ya.

Misal dün akşam eşim dedi ben annemleri görmeye niyetliydim bu akşam aslında.
Tamam dedim bende, hazırlayayım çocuğu beraber gidin annenlere.
O da olur! dedi heyecanla. Zaten adama gitme dediğim yok.
Ama hem çalışan, hem çocuklu, hem de hamile bir kadın olarak benim gücüm artık yetmiyor zaten.
Ev ile mi uğraşayım yoksa gezmek tozmakla mı.
Kendi keyfimi yapamazken kayınvalidemin keyfini hiç yapamam...

Nitekim hazırladım oğlumu, babası ile beraber gönderdim.
Gayette problemsiz bir şekilde gittiler ve geldiler.
Hem eşim ailesini gördü, hem de oğlum için bir değişiklik oldu.

Senin tarafındaki soruna gelince, zaten bir pazar günün var onu da ben olsam heba ettirmem.
Hafta arası bir akşam gidilir, geç veya erken fark etmez, sonuçta iş durumlarına göre şekilleniyor hayatımız malesef ki. Keyfi yaşamıyoruz. Eşinin bu duruma anlayışsızlık göstermesi absürt.
Bende göndereceğim. Zaten onların derdi torun sevmek. Beni düşünen yada görmek isteyen yok. Ama oğlum 21 aylık. Emiyor. Annesine ihtiyacı var. Mümkün değil göndermem. Biraz büyüsün sonra siz gidersiniz simaili onlar gelsin diyorum. Yok. : D benim eşimde sorun ya. Ben biliyordum zaten bunu.

Evet esim anlayıssız. Hep diyorum . Aileni seviyorum ama orta yolu sen bulacaksın. Senin yüzünden onlardan da soğuyorum diye . Ama o da bulmuyor. Onlardan yana oluyor. Hayır çalışmıyordu tabiki. İşte o zamanın şartları ile bu zamanın ki bir değil ama kiyaslamalar yapiliyor.
K.k. da çözüm bulamadı benim bu derdime. Çünkü derdim esimin benden yanlı olmaması. Aslında ilk önce beni düşümesin lazım. Halimi görüyor. Ne kadar kosturdugumu çocuk ev iş derken yiprandigimi ama hala aynı kavgalar.

Canım ilkaylarım senden çok daha beter geçti. Pazar 2 de gider gece 2de kalkardık yürüme mesafesi 15 dakikalık yol kalmadık diye 5 karış surat.
Neredeyse hergün onlarlaydık sonra ben yaktım gemileri evde bardaklarda uçtu havada banyoyada kitledim kendimi.
Gitmedim ohergün gitmeler ayda 1e düştü o da 2-3 saat max.
2-3-5 tartışırsın ama sonra biticek o tartışmalar

Ben hiç böyle şeyler olacağını tahmin etmedim. Böyle bir düşkünlük böyle bir açlık ilk kez gördüm. Tek çare bu yani. Hafta içi gitmek bir iki saat oturmak gelmek. O hiç benim ailemde 4 saat oturmadı. Bende onu zorlamadim. Ama o öyle yapmıyor işte. İş benden çıktı. Onun benim çözümlerinde birini kabul etmesi lazım. Ama etmiyor. İlla ya kendi dediği olcak. Yada malum kavga vs.
O zaman sende ailene gidince aynı saat oturulması gerektiğini öğreteceksin onun ailesi aile ise seninki de aile kimse kusura bakmasın

Ofke icin bir doktorla gorusmeniz sizin acinizdan daha saglikli olacaktir.

Kv icinde, bende calisan bir bayanim sizin gibi bir de cocugum var. Hafta ici is cikisinda esimle kv bulusup yemek yiyoruz onlarla. Sonrasinda cay fasli yapip "e yarin is var, evde dinlemek lazim banyo yapicaz daha" falan diyerek yemek sonrasi cay saatinede en fazla 1 saat ayirip bazen yarim saat bile olabiliyor kalkiyoruz.

Sizde boyle yapmayi deneyin belki daha iyi kavgalarinizin kesilmesi adina bir nevi.

Back
X