• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öfke ve hayal kırıklığı arasında kaldım

• Konu Sahibi Konu Sahibi CipisS
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Herkesin kendince haklı olduğu bir konu ama eşinize öfke duymayın bence doktor kapısından bile dönülebilecek kadar büyük ve zor bir karar bence,
o dakikaya kadar gerçekten hazır olduğunu düşünüp iş ciddiye binince paniklemiş korkmuş olabilir ki bence anlaşılabilir bir şey çünkü eşya değil çocuk bu, sorumluluğu ağır.
Ona öfke duymuyorum aslında. Tamamen kendimle olan problemim. 🥲

Öyle olacak artık 😊

Zaten takıldığım üzüldüğüm nokta o benimde yoksa çocuk olsun olmasın değil mesele 🫠

Ya işte tam olarak bu. Zaten çocuğum var evet bende zaten çocuk istememesi kısmına takılmadım. Kaldı ki birlikte oturup konuştuğumuz da net bir şekilde gerçekten isteyip istemediğini sordum. İstiyorum yalnız kalmasın kızımız demişti. Zaten ona istinaden vücudumu hazırladım.

Beni anlayabilen insanların olması çok güzel. Teşekkür ederim. 🙏🏻

Evet evet zaten sorun bu. Aylarca hayaller kurdurdu kendisi ben bile söylemedim. Olmaz üzülür diye be çabaladım. Aman neyse. Gece üzülüp açmıştım konuyu. Şimdi pek önemsemiyorum. 😊

Sigara/alkol kullanmıyorum zaten. Çayın kendi tadı iğrenç. Midem bulanana kadar içmedim. Dozunda kullandım. Eşim paniklemedi. Zaten her ay kendisi söyledi hayal bile kuruyordu. Zaten ben çocuk istemiyor diye üzülmedim ki. Bunu tam değerlendirme günü söylemesine üzüldüm. Her masrafı kendisi yaptı. Ben gerek yok almayalım olursa olur dediğim halde gidip doktorun yazdığı ilaçları bile aldı. Ve evet ben evlenmeden önce bile hayalim iki çocuktu. Ama diyorum ya ben istememesine üzülmedim. Bana bunu son dakika söylemesine üzüldüm

Emin olun duyuyorum.

Yazınızın her cümlesine tek tek cevap vereceğim. Neden gebelik üzerine olmasın? Burayı bunun için kullanıyorum genellikle ve zaten eşimin cevabı bu ana kadar olumlu olduğu içinde doğal olarak hamile kalmak istiyorum. Kaldı ki nisan mayıs ayında onun isteği ile denedik olmadı ara verdik bu aya kadar. Evet tüp bebek istenmesi işaret değil. Sürecin yoruculuğu beni ve kendini yıpratacak olmasından kaynaklı kabul etmedi. Eşimle seks konumuzun üreme ile alakalı olduğunu nereden çıkarttınız? Günde kaç defa haftada kaç kez ilişki girdik yazmış mıyım? Bir konuda sadece çocuk işine ara verdiğimizi söylemiştim o kadar. Denemek isteyen de oydu. Eğer ona saygı duymayan birisi olsaydım ya da zorla çocuk istiyor olsaydım haklısınız derdim. Kaldı ki ben çocuk istememesine üzülmedim burada.

Olabilir. Ben istemmesine takılmadım. Eşim açık sözlüdür. Baskı ile onaylayacak birisi değil. Amh düşük geldiğinde kendisi söylemişti kendisi planladı. Bu sene de her ihtiyacım olan vitaminleri doktor reçetesini be istemememe rağmen o almıştı. Yani istemeyebilir en doğal hakkı. Benim takıldığım nokta bunu bana son dakika söylemesi
Eee o zaman haklısın ne diyelim.kaç yaşındasın peki amh bu kadar düşük çıkmış?

Son düzenleme:
o kadar buyuk ve onemli bir karar ki ben esinizin son ana kadar dusunup, sonrasinda da fikir degistirmesini normal buldum. ha ikinci cocugu isteyen siz icin de cok sinir bozucu olmustur eminim bundan da.

Eee o zaman haklısın ne diyelim.kaç yaşındasın peki amh bu kadar düşük çıkmış?
31 yaşındayım.
o kadar buyuk ve onemli bir karar ki ben esinizin son ana kadar dusunup, sonrasinda da fikir degistirmesini normal buldum. ha ikinci cocugu isteyen siz icin de cok sinir bozucu olmustur eminim bundan da.
Kendisi de son ana kadar istiyordu. Nasip artık

Yaşam planınızda 2.çocuk varsa, eşinizin bu düşüncesine rağmen bebek adeta uçarak gelir. Eğer yoksa, eşinizin istememesi gerekiyor zaten.

Adam sizi kandırmamış ki, düşünüp vazgeçmiş. Orada bir ihanet yok bence.

Her türlü ve her konuda dejenerasyonun dibine kadar yaşandığı ve daha da artacağı devre sonuna çocuk dünyaya getirmeyi çok istemek de… bilemiyorum..

31 yaşındayım.

Kendisi de son ana kadar istiyordu. Nasip artık
Yani dediğim gibi bence önemi yok aslında.tamamen kısmet.neler neler okuduk gördük.korunma gönlünce seviş ama uğraşma da bence.

Yani dediğim gibi bence önemi yok aslında.tamamen kısmet.neler neler okuduk gördük.korunma gönlünce seviş ama uğraşma da bence.
Uğraşmıyorum canım bu zamana kadar da hep korunduk. Önemsemedim.

Herkese merhaba ve iyi geceler. 🌙
Aslında nereden başlayacağımı bilmiyorum. Hayal kırıklı ve öfke doluyum. Geçen sene 2024 Haziran ayında kadın doğum doktoruna gidip genel bir test yaptırmak istemiştim. Sonuçlar çıktığında doktor amh değerimin 0.99 olduğunu eğer ikinci bir bebek düşünüyorsak o sene içim denemeye başlamamız gerektiğini ama düşünmüyorsak 2025 yılında kesinlikle tüp bebek tedavisi olacağını söylemişti. Biz kızımız daha çok küçül diye tabiki ertelemek istedik bu seneye. Eşim 2025 Mart ayından bu yana sürekli Ekim ayında denemeye başlarız diyordu ve ben düşünmesi için zaman olduğunu istemiyorsa bunu bana söylemesini kaç defa belirttim ona. Ama maalesef asla söylemedi. Ben bu sebeple 3 aydan fazladır takviye vitamin vs her şeyi kullanıyorum yani kullanıyordum. Çaylar içiyordum falan. Bugün değerlendirmemiz gereken günde bana istemediğini söyledi. Aşırı kırıldım ve üzüldüm. Üzülme sinirlenme ya da kırlma sebebim tamamen benim çabalarımı görmezden gelmesi ve benim ona aylarca istemiyorsan söyle dememe rağmen istiyorum diyip şu anda bir anda tam gününde maddi kaygışarıö var diyip vazgeçmesi. Ben aylardır düzenli besleniyorum… Hayatımdan tüm zararlı yiyecekleri çıkarttım. Ekstra vitaminler takviyeler kullanıyorum… midem bulana bulana bitki çayları içiyorum. Çok üzgünüm… çocuk istemeyebilir. Saygım var. Sadece çok üzüldüm işte.
Demek ki o zaman istiyormuş ama şu an fikri değişmiş. Ya da siz o kadar çok istemişsiniz ki o an söyleyememiş şimdi vakti kalmayınca gerçek düşüncesini söylemiş.

Herkese merhaba ve iyi geceler. 🌙
Aslında nereden başlayacağımı bilmiyorum. Hayal kırıklı ve öfke doluyum. Geçen sene 2024 Haziran ayında kadın doğum doktoruna gidip genel bir test yaptırmak istemiştim. Sonuçlar çıktığında doktor amh değerimin 0.99 olduğunu eğer ikinci bir bebek düşünüyorsak o sene içim denemeye başlamamız gerektiğini ama düşünmüyorsak 2025 yılında kesinlikle tüp bebek tedavisi olacağını söylemişti. Biz kızımız daha çok küçül diye tabiki ertelemek istedik bu seneye. Eşim 2025 Mart ayından bu yana sürekli Ekim ayında denemeye başlarız diyordu ve ben düşünmesi için zaman olduğunu istemiyorsa bunu bana söylemesini kaç defa belirttim ona. Ama maalesef asla söylemedi. Ben bu sebeple 3 aydan fazladır takviye vitamin vs her şeyi kullanıyorum yani kullanıyordum. Çaylar içiyordum falan. Bugün değerlendirmemiz gereken günde bana istemediğini söyledi. Aşırı kırıldım ve üzüldüm. Üzülme sinirlenme ya da kırlma sebebim tamamen benim çabalarımı görmezden gelmesi ve benim ona aylarca istemiyorsan söyle dememe rağmen istiyorum diyip şu anda bir anda tam gününde maddi kaygışarıö var diyip vazgeçmesi. Ben aylardır düzenli besleniyorum… Hayatımdan tüm zararlı yiyecekleri çıkarttım. Ekstra vitaminler takviyeler kullanıyorum… midem bulana bulana bitki çayları içiyorum. Çok üzgünüm… çocuk istemeyebilir. Saygım var. Sadece çok üzüldüm işte.
Eşinizin geçmiş zamandan kaygıları yoktu ve yeni oluşmuş olabilir. Üzülüp kurulmak yerine daha mantıklı analizler yapabilirsiniz. Belki eşinizle tekrardan konuşup isteksizliğinin ana sebebinin gerçekten maddi olup olmadığını öğrenin hayatınızı düzenlemeniz iyi olmuş bu her şeyden önce sizin için önemli hali hazır da var olan çocuğunuz içinde öyle.

Back
X