• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

öfkemi kontrol edemiyorum

Devlette ilaç yazıp gönderiyorlar diyosunuz da , gerçekten ihtiyacınız varsa ilaç içip hayat kalitenizi arttırmak, yakınlarınızı kırmamak gül gibi geçinmek mi, yoksa öfke krizlerinizle hem kendinize hem çevrenizdekilere eziyeti mi tercih ederdiniz

kızlar merhaba. son günlerde ciddi bir öfke kontrol problemi yaşıyorum. yani nasıl desem en ufak bir şeye tahammül edemiyorum. kedim mutfak tezgahına çıkıyor onu orda görünce gözüm dönüyor. ya da eşim bana bir şey söylerken gözünü deviriyor sinirlerim tepeme çıkıyor. kaşımda aşağı doğru duran kıla bile tahammülüm yok. sürekli her şeye bağırıp sonra niye bu kadar bağırdım diye üzülüp ağlama krizine giriyorum. kan değerlerim normal yani patalojik bir sıkıntım yok bunu tetikleyen tiroid ya da şeker hastalığı gibi. Sadece daha önce de yazmıştım covid kaynaklı endişelerim var. bir de bu dönem eğitim hayatımdaki son düzlükteyim. önümüzdeki haftalarda umarım artık üniversite öğrencisi olmaktan kurtulup diplomamı elime alacağım. ama öfke krizlerim yüzünden oturup ders de çalışamıyorum. köşeye sıkışmış gibiyim ve kendimi köşeye sıkıştıran da benim. kafamın içi oldukça karışık umarım anlattıklarım anlaşılabilir olmuştur. yaşayan ve aşabilenler var mı? (psikolog ya da psikiyatrist desteği almam gerektiğini biliyorum ama şu an özel kliniğe maddi durumum el vermiyor, devlette de çözüm alabileceğimi düşünmüyorum)
Fiziksel bir rahatsızlığınız olsaydı ve tedavisi için masraf yapmanız gerekseydi muhtemelen bütün imkanlarınızı zorlayıp gereken tedaviyi alacaktınız.

Ruh sağlığınız beden sağlığınız kadar önemli değil mi?
Anksiyete bozukluğu olası görünüyor, iki satır yazdığınız ifadenizle elbetteki en fazla tahmini bir yorum yapılabilir.

Ama anksiyete bir eşiktir. Olasılığı bile değerlendirilmesi gerekir. Kontrol edemediğinizde çok daha ciddi disorderları peşinde getirir.
Panik atak, okb gibi. Kaldı ki bu saydığım örnekler en masumlarından.

Naçizane tavsiyem lütfen ruh sağlığınızla ilgili konuları lüks değil bir ihtiyaç olarak görüp gereken önemi verin. Bu durumu ne kadar erken kontrol altına alırsanız faydanıza olacaktır.

Umarım öfkenizi kedinize hiçbir şekilde yansıtmıyorsunuzdur 😔 sonuçta bebek gibiler ve sizin ona olan öfkenizi anlamazlar tam tersine korkarlar sadece, stres olurlar 😔
Önerim ilk olarak profesyonel bir görüş almak olucak. Veya kitaplardan yardım alabilirsiniz, iyi hissetmek kitabı müthiş bir kitap mesela.
Nefes egzersizleri ve yoga insanı gerçekten çook rahatlatıyor.
Bence bu konuda bir adım atmaya istekli olmak da çok güzel bir başlangıç 🙏😊
Şu an yaşadığımız koşullar, gündem vs herkesi yıpratıyor. Gündemden uzak olmak, takip etmemek de bence size iyi gelecektir. 🙏😊

Aniden başladıysa ben yine de fiziksel bir sebebi var mı diye düşündüm. Biliyorum baktırmışsınız ama. Regli döngünüz nasıl. Acaba hormonal sisteminizde bir sorun mu var.
Jinekoloğa gitseniz bir de. Adetin ikinci günü kan testi veriliyor. Bir de o hormonlarınıza bakılsa.
Hormonal öfke krizi gibi anlattıklarınız.
Geçer umarım. Okuldan mezun olursanız biraz rahatlarsınız.

Ben oldukça stresli ve sinirli bir dönemimde bir süreliğine boksa gitmiştim. Orda kum torbasına yumruk ve tekme attıkça rahatlıyordum. Ancak herhangi bir psikolojik sorunum olmadığına emindim, sadece yoğun ve alışkın olmadığım bir sürece tepki halindeydim. Eğer sizin de geçici bir süreçse ve ruhsal anlamda bir rahatsızlığınız yoksa size iyi gelecek bir spora başlamanızı şiddetle tavsiye ederim. Spor hem bedenimize hem de ruhsal durumumuza iyi geliyor.
Ama psikolog veya psikiyatr gerektiren bir durumdaysanız maalesef terapi ve ilac tedavisi olmadan uzun dönemli bir iyileşme olmayabilir.
Her ihtimali gözden geçirin derim ben.
Huzurlu günler diliyorum.

ayyy ülke olarak çağ mı atladık?? -de, -da -ki bunları halletik yanlız,yalnış yazanları toparladık da, günlük hayatta çok çok az kullanımı olan bir kelimedeki tek bir harf hatası için duyar yedim :KK70: teşekkür ederim tabi düzelttiğiniz için, fakat gerçekten bu kadar önemli miydi merak ettim? patolojik yazmadığım için olumsuz etkilenen ve mesajımı anlayamayan herkesten de özür dilerim
Onun işi o arkadaş dilci galiba😅
Astrolojiye inanıyorsanız gezegenlerin etkisi diyeceğim.

umarımm, çok teşekkür ederim tekrar. çevremdekiler benim kadar rahatsız değillerdir belki ama ben çok üzüldüm böyle davranmama. sebepsiz yere günaha sokuyorum kendimi, kalp kırıyorum ve bunu durdurmam gerek. bu yüzden yazdım zaten :KK200:
Diğerleri için yorum yapamiycam ama lutfen kediye sakin

Bende bunu anlamiyorum bi destekde o kisiye lazim sizin adinizada cok uzuldum tamamiyle stres buda bir donem yeterli sosyal hayatiniz da olmadigini dusunuyorum buda sizi sıkıştirmis iyice bazen farkli doga ortamlarinda gezmek piknik yapmak balik tutmak gibi seyler ruhunuzu acacaktir kafaniza taktiginiz sorunu hafifletecektir tabi yapma imkaniniz varsa

kızlar merhaba. son günlerde ciddi bir öfke kontrol problemi yaşıyorum. yani nasıl desem en ufak bir şeye tahammül edemiyorum. kedim mutfak tezgahına çıkıyor onu orda görünce gözüm dönüyor. ya da eşim bana bir şey söylerken gözünü deviriyor sinirlerim tepeme çıkıyor. kaşımda aşağı doğru duran kıla bile tahammülüm yok. sürekli her şeye bağırıp sonra niye bu kadar bağırdım diye üzülüp ağlama krizine giriyorum. kan değerlerim normal yani patalojik bir sıkıntım yok bunu tetikleyen tiroid ya da şeker hastalığı gibi. Sadece daha önce de yazmıştım covid kaynaklı endişelerim var. bir de bu dönem eğitim hayatımdaki son düzlükteyim. önümüzdeki haftalarda umarım artık üniversite öğrencisi olmaktan kurtulup diplomamı elime alacağım. ama öfke krizlerim yüzünden oturup ders de çalışamıyorum. köşeye sıkışmış gibiyim ve kendimi köşeye sıkıştıran da benim. kafamın içi oldukça karışık umarım anlattıklarım anlaşılabilir olmuştur. yaşayan ve aşabilenler var mı? (psikolog ya da psikiyatrist desteği almam gerektiğini biliyorum ama şu an özel kliniğe maddi durumum el vermiyor, devlette de çözüm alabileceğimi düşünmüyorum)
Ne kadar süredir var bu sinir peki? Ben kendimi bildim bileli var mesela ama bi o kadar da neşeliyimdir :D Aslında normal buluyorum ben hatta geçen de anneme '' bu insanlar ne kadar asabi ya anladık herkes gergin kötü dönemden geçiyoruz ama bir tek onlar geçmiyor ki bu sıkıntılı dönemden bizler de aynı derdi yaşıyoruz '' dedim kibarca soru sorduğum insan bile sanki bağırmışım gibi ukala ve sertçe karşılık veriyor bana. Genel olarak zaten halkımız da olan bir sorun bu bence. Geçen de elektrikçiyi aradım priz yanlış yere takılmış düzeltebilir miyiz dedim tövbe bismillah adam açtı ağzını yumdu gözünü '' hanımefendi biz değiştiririz tamamda ne dendiyse onu yaptık şunu da bilin bizim sorumluluğumuz değil ayrıca istediğiniz led ışığı da gidin bulun biz takarız '' dediği gibi paaat diye de suratıma kapatmasın mı yemin ederim ne kızdım ne sitem ettim ne de sinirlenmesi gereken bir şekilde konuştum ama yaşadığı stresin hıncını benden çıkardı :D bende mesaj attım iş ahlakınız olsun önce yaşadığınız gerginliğin acısını müşteriden hiçbir müşterinin suratına telefon kapatılmaz bu işi hayrına değil parasıyla yapıyorsunuz diyip engelledim asdfg stres topu gibi gelen bana kızıyor giden bana sövüyor :D o yüzden ben ülkecek sinirli olduğumuzu düşünüyorum işte arada benim gibiler kaynıyor :D zamanla geçer ya eşinize çok sinirli olduğunuzu hissettiğinde bulaşmaması gerektiğini söyleyin de kırılmasın garibim :D

Devlette ilaç yazıp gönderiyorlar diyosunuz da , gerçekten ihtiyacınız varsa ilaç içip hayat kalitenizi arttırmak, yakınlarınızı kırmamak gül gibi geçinmek mi, yoksa öfke krizlerinizle hem kendinize hem çevrenizdekilere eziyeti mi tercih ederdiniz
ilaç daha önce hayat kalitemi yükseltmek şöyle dursun, hayat bırakmadı ilk senemde üni kazanamadıysam büyük sorumlusu o dönem kullandığım ilaçlar. çünkü ilacı içiyor sonra 16 saat uyanamıyordum uyanınca da ruh gibi geziyordum. üstelik ilaçları bırakana kadar da canım çıktı. dra bunu söylediğimde vücudun alışsın ilaca o etkiler geçer diyip gönderiyordu. Allah korusun o günleri bir daha yaşamak istemem

Fiziksel bir rahatsızlığınız olsaydı ve tedavisi için masraf yapmanız gerekseydi muhtemelen bütün imkanlarınızı zorlayıp gereken tedaviyi alacaktınız.

Ruh sağlığınız beden sağlığınız kadar önemli değil mi?
Anksiyete bozukluğu olası görünüyor, iki satır yazdığınız ifadenizle elbetteki en fazla tahmini bir yorum yapılabilir.

Ama anksiyete bir eşiktir. Olasılığı bile değerlendirilmesi gerekir. Kontrol edemediğinizde çok daha ciddi disorderları peşinde getirir.
Panik atak, okb gibi. Kaldı ki bu saydığım örnekler en masumlarından.

Naçizane tavsiyem lütfen ruh sağlığınızla ilgili konuları lüks değil bir ihtiyaç olarak görüp gereken önemi verin. Bu durumu ne kadar erken kontrol altına alırsanız faydanıza olacaktır.
bu kadar ciddi yerlere gidebileceğini hiç düşünmemiştim ve evet haklısınız fiziksel bir rahatsızlık olsa maddiyat sorun olmazdı önümdeki bir engel maddi özgürlüğümün olmayışı fakat eşime durumu bu şekliyle açıklayacağım.

Sinirlenince yüzüne yastık bas ve bağır :KK70:
Bebekten sonra sinir krizi geldiği an bunu yapıyorum:KK70:
Bir de hap kullanmak kötü bir şey değil. Ben Solgarın bi hapını kullanmıştım, cidden çok etkiliydi.
solgarın bir hapını pandemi başında ben de kullanmıştım melisa vardı galiba içinde off kokusu hala burnumda. pek bir etkisi olmamıştı bende ama bu aralar tekrar şans verebilirim. ben önce yastığı deneyeyim ama :D

Umarım öfkenizi kedinize hiçbir şekilde yansıtmıyorsunuzdur 😔 sonuçta bebek gibiler ve sizin ona olan öfkenizi anlamazlar tam tersine korkarlar sadece, stres olurlar 😔
Önerim ilk olarak profesyonel bir görüş almak olucak. Veya kitaplardan yardım alabilirsiniz, iyi hissetmek kitabı müthiş bir kitap mesela.
Nefes egzersizleri ve yoga insanı gerçekten çook rahatlatıyor.
Bence bu konuda bir adım atmaya istekli olmak da çok güzel bir başlangıç 🙏😊
Şu an yaşadığımız koşullar, gündem vs herkesi yıpratıyor. Gündemden uzak olmak, takip etmemek de bence size iyi gelecektir. 🙏😊
yok ona sadece hayır ya da şşş falan diyip sonra benim olduğum odanın dışına çıkarıyorum. maması suyu tuvalleti vs hepsi ulaşabileceği yerlerde oluyor o sırada zaten. ama hayırların tonu çok yükselebiliyor ve yüzünde stresini görmek kahrediyor beni. ona fiziksel bir zarar kesinlikle vermiyorum. sadece işte gözümün içine baka baka o mutfak tezgahına çıkınca elim ayağım titriyor sakinleşmem zaman alıyor ve buna bu kadar öfke duymam normal değil

Back
X