Öfkemi yanlış yere mi yönlendiriyorum?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Altagracia_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2018
1.514
3.919
133
Merhabalar
Biz 3 arkadaşız. İkisi de benimle daha samimi olmalarına rağmen son 1 senedir ben şehir dışındayken vs. iki arkadaşım sürekli görüşüyor, telefonlaşıyor yani araları iyi. Üçümüz de birbirimize yakın oturuyoruz.

Arkadaşımın ailesinin evi depremde tamamen yıkıldı, bizim bulunduğumuz şehire arkadaşıma geldiler. Burada neler yaptığımı yazmayacağım ama arkadaşıma destek olmak için ilk günden itibaren yanında olduğumu hissettirdiğimi düşünüyorum ve diğer arkadaşımın da öyle olduğunu sanıyordum!

Artık 4.gün ailesine bi geçmiş olsuna başvuralım dedik ve o arkadaşımla birlikte depremzede arkadaşımın evine gittik. Elinde sadece 1 tavuk vardı, çiğ. Depremden etkilenen aile şu an arkadaşımın ailesiyle beraber 4’ü çocuk 12 kişiler. Utanmadan bir tavuk almış verirken de ‘canım benden sana’ diyor. Ben utandım o an onunla ziyaretlerine gittiğim için. Bu arada maddi olarak asla sıkıntısı yok, çalışan, maaşlı, kendisine gayet harcayan biri.

Ne bileyim görüyoruz sosyal medyada kızının çeyizini depremzedelere bağışlayan, onlar için canhıraş çalışan kişileri. Birinci dereceden tanıdığımız birine böyle yapılması zoruma gitti. Yarın benim de başıma gelse demek bir tavuk alıp getirecek. Bari bi kek, poğaça yapsaydın ya çiğ tavuk almış gelmiş.

Şu an her şeye öfkeli olduğum için öfkemi ona mı yönlendiriyorum yoksa haklı mıyım arkadaşlar? Bu cimrilik değil mi?

Bazı insanlarda izan yok. Duygusal zeka koordineli çalışmıyor veya düşünemiyor. Düşüncesizlik etmiş.

Belki başka şeyler alıp götürmüştür seninle gitmeden önce ya da kredi kartı dolmuş olabilir. Evet ayıp etmiş ama bu onu bağlar. Senlik bir durum yok boşver
Hayır götürmedi. İlk günden itibaren sürekli konuşuyoruz, ahlamaktan vahlamaktan başka bir şey yapmadı. Emin olmasam yazmazdım.

Hayır götürmedi. İlk günden itibaren sürekli konuşuyoruz, ahlamaktan vahlamaktan başka bir şey yapmadı. Emin olmasam yazmazdım.
Bu resmen hıyarlık. Ne bileyim insan bi çekinir eksiklenir. Sanki dünyaları bağışlamış gibi bir havası var bi de ahahahsh.

herkesin yaptığı kendini bağlar, siz kendi elinizden geleni yapın, gitmeden fikir alışverişi yapsaydınız, madem birlikte gidiyorsunuz niçin ortak kararla bir şeyler alıp götürmediniz? madem iyi arkadaşsınız bunları da konuşmanız lazımdı

Neler yaptığımı kalem kalem yazmayacağım. Ama dün arkadaşımdan ‘iyi ki varsın, öyle değerlisin ki’ mesajı aldım. Burdan anlarsınız diye düşünüyorum.
Evet anladım. Yazınızda sadece arkadaşınızın ne götürdüğünü yazmışsınız, siz hiç bir şey götürmeydiyseniz onun götürdüğü tavuk bile bir şey olacaktı.
Konuya gelince,herkes imkanın dahilinde ve kalbinden kopan şeyler yapıyor. Bunun kıyası olmaz.Önemli olan niyet.
İyi ki varsın diye sadece geçmiş olsuna gidene de söylenilebilecek bir söz,belki de tavuk götüren arkadaşınıza da bunu dedi.
Yapılan yardıma göre söylenmez ki
Evet öfkenizi yanlış yere yönlendiriyorsunuz .

Bence ayıp değil. Eli boş gitse de ayıp olmazdı. Düşünmüş tavuk yapmış ne yani, bir de çiğ diye dedikodusunu yapıyorsunuz. Belki de insanlara söylemeden maddi yardım yaptı vs. Nereden bilebilirsiniz ki reklam yapmadilarsa?

Şu forumda bir kaç gundur çok garip şeyler goruyorum. Neden normal şekilde üzülemiyoruz, neden herkes en cok ben uzuldum diye başkalarina saldirgan tutum sergileyip, birbirine sataşiyor anlam veremiyorum.

Özellikle bir üyenin yazdigi ve onu begenenler beni şok etmişti. Ust kat komşusu muzik acmiş diye bogazini kesmemek icin kendimi zor tutuyorum yazmıştı depremden dolayi. Bu benim için en ust seviye oldu galiba. Bunlar nasil uzulmeler cidden kafam almiyor. 3-4 gun sonra kendiniz de kafa dagitayim guleyim moduna giriyorsunuz halbuki ne gerek var bu kadar asiri şeylere.

Son düzenleme:
Siz yapacağınızı yapmışsınız,yapmayana neden sinir oldunuz anlayamadım.
Oruç tutanların tutmayanlara küfür etmesi vardı bi ara bu ona benzemiş kusura bakmayın.

Demek ki sadece arkadaşmış Dost değilmiş..

Bu hayatta her insan yaptığı her hareketle sadece kendisini temsil eder.. Siz hiç utanmayın.

Ama ben böyle eli sıkı biriyle çok samimi arakadaşlık kuramazdım diye düşünüyorum..

Eğer ki gerçekten maddi sıkıntısı yokken bu hareketi yapmışsa kendi kalitesi, gördüğü geçirdiği buymuş demek ki..

Arkadaşınızın ailesi deprem bolgesinden cikip guvenli alana gidebilmis. Belki tavuk getiren arkadasiniz elindeki kaynaklari hala deprem bolgesinde olan insanlara yonlendirmistir, olamaz mi?
Olamaz, olsaydı en ufacık yaptığı yardımı bana söyler. Onun için aldığı o bir tavuk zaten çok büyük bir yardım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…