- 27 Şubat 2018
- 1.514
- 3.919
- 133
- Konu Sahibi Altagracia_
-
Nerde dedikodu yapmışım? Arkadaşımı tanımayan insanlardan fikir almak istedim ki öfkem doğru yerde mi diye soruyorum. Gerçi siz de burada cimriliği ile meşhur birisiniz, bu kadar tepki vermeniz kendinizi görmeniz.Bence ayıp değil. Eli boş gitse de ayıp olmazdı. Düşünmüş tavuk yapmış ne yani, bir de çiğ diye dedikodusunu yapıyorsunuz. Belki de insanlara söylemeden maddi yardım yaptı vs. Nereden bilebilirsiniz ki reklam yapmadilarsa?
"Elinde sadece bir tavuk vardı,o da çiğ" derken bu dedikodu değil mi?Nerde dedikodu yapmışım? Arkadaşımı tanımayan insanlardan fikir almak istedim ki öfkem doğru yerde mi diye soruyorum. Gerçi siz de burada cimriliği ile meşhur birisiniz, bu kadar tepki vermeniz kendinizi görmeniz.
Olamaz, olsaydı en ufacık yaptığı yardımı bana söyler. Onun için aldığı o bir tavuk zaten çok büyük bir yardım.
Değil. Beni ve arkadaşımı tanımıyorsun ki dedikodu yapmış olayım. Tanıdığım kimseye anlatmadım fikrimi çünkü emin değilim, öfkeliyim ve sağlıklı düşünemiyor olabilirim öyle miyim diye konu açıyorum sen de beni dedikoducu ilan ediyorsun, tüm mahalleye anlatmış gibi."Elinde sadece bir tavuk vardı,o da çiğ" derken bu dedikodu değil mi?
Kadın onu istemiş,onu yapmış. Allah razı olsun. Özelden belki desteğini yapmıştır, havasını atmadığı için bilmiyorsunuzdur.
Siz daha iyisini yapmışsınizdir, karınları daha güzel doyurmuslardir. İnsanlara yardım etmek yerine kim ne yapmamıs diye bakmak bence çok rahatsız edici
Ve evet, gereksiz para harcamamamla meşhur biriyim, ikinci günden itibaren deprem bölgesinde gönüllüyüm, hatta şu an bunu verdiler, hayır duası ettikEki Görüntüle 3206011
İnsan böyle zamanlarda 'elimden ne gelebilir: diye bakmalı bence. 'baskasinin elinden ne gellmemis' diye degil
Çiğ tavuk şuan kek poğaçadan daha pahalı hem anmis gelmiş ister tavuk alır ister börek yapar kendi insiyatifine kalmış benim babannem de her geçmiş olsuna tavuk götürür geçen bana ev görmeye geldiler akrabalar tavuk almışlar Allah razı olsun düşünmeleri yeterMerhabalar
Biz 3 arkadaşız. İkisi de benimle daha samimi olmalarına rağmen son 1 senedir ben şehir dışındayken vs. iki arkadaşım sürekli görüşüyor, telefonlaşıyor yani araları iyi. Üçümüz de birbirimize yakın oturuyoruz.
Arkadaşımın ailesinin evi depremde tamamen yıkıldı, bizim bulunduğumuz şehire arkadaşıma geldiler. Burada neler yaptığımı yazmayacağım ama arkadaşıma destek olmak için ilk günden itibaren yanında olduğumu hissettirdiğimi düşünüyorum ve diğer arkadaşımın da öyle olduğunu sanıyordum!
Artık 4.gün ailesine bi geçmiş olsuna başvuralım dedik ve o arkadaşımla birlikte depremzede arkadaşımın evine gittik. Elinde sadece 1 tavuk vardı, çiğ. Depremden etkilenen aile şu an arkadaşımın ailesiyle beraber 4’ü çocuk 12 kişiler. Utanmadan bir tavuk almış verirken de ‘canım benden sana’ diyor. Ben utandım o an onunla ziyaretlerine gittiğim için. Bu arada maddi olarak asla sıkıntısı yok, çalışan, maaşlı, kendisine gayet harcayan biri.
Ne bileyim görüyoruz sosyal medyada kızının çeyizini depremzedelere bağışlayan, onlar için canhıraş çalışan kişileri. Birinci dereceden tanıdığımız birine böyle yapılması zoruma gitti. Yarın benim de başıma gelse demek bir tavuk alıp getirecek. Bari bi kek, poğaça yapsaydın ya çiğ tavuk almış gelmiş.
Şu an her şeye öfkeli olduğum için öfkemi ona mı yönlendiriyorum yoksa haklı mıyım arkadaşlar? Bu cimrilik değil mi?
bu olayda direk böyle düşünüyorsanız deprem öncesi de böyle bir insanmış demek kiOlamaz, olsaydı en ufacık yaptığı yardımı bana söyler. Onun için aldığı o bir tavuk zaten çok büyük bir yardım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?