• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğlen ne yiyebilirim?

lunabrava

L'amour c'est comme un jour
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2012
885
515
133
Herkese selamlar :)
Ben 16 yaşında lise öğrencisiyim.Yaza kadar 10 kg vermem gerekiyor :( Ve yürüyüşe başladım.
Ben okulda öğlenciyim saat 2 gibi yemek yiyorum.Ama artık sağlıklı beslenmem gerekiyor.Ne yiyebilirim ne önerirsiniz bana?Okuldaki yiyecekler çok yağlı :( O da kilo aldırıyor bana...
Şimdiden önerileriniz için teşekkürler :)

okul kantinindekiler sağlıklı besinler değil. oyüzden okula gelmeden önce kendine sandiviç yapabilirsin içeçecel olarakta hazı şeylerden kaçın. içeceklerden en iyisi ayran tabi biraz uyuklatıyor ama :) bol bol su iç.....

Herkese teşekkürler cevaplar için.Hepsini dikkate alacağım :)
Evet ayran içmek isterim fakat gerçekten çok uykumu getiriyor evde olsa sorun değil fakat okuldayım :(
Meyve suyu içerim.Zaten asitli içeceklerden nefret ediyorum.

bende aynı durumdayım canım .ben tam buğday ekmeğinden tost felan götürüyorum.kimi zamanda elma veya diyet bisküvi.

bende okuldayken kepek ekmeğiyle sandaviç yapardım onu götürürdüm epey kilo vermiştim .

ben de aslında çalışanların da bu sorunu olduğunu düşünüyorum. kilo değil ama şeker sorunum olduğu için sık sık can kurtaran olarak kepek ekmeği için taze kaşar+jambon(salamdan daha yağsız gibi geliyor ve salam durunca kokar gibi oluyor sanki) üzerine birkaç yaprak yeşil salata. ya da beyaz peynir ve zeytin ezmesi ama dişleri kontrol etmek lazım bulaşabilir:))

içecek olarak meyve suyunun da çok şeker içerdiğini hatırlatmak isterim, tabii ki gazlı içecekler yerine kesinlikle tercih edilmeli. ürünlerin üzerindeki besin etiketlerini okuyarak daha az şeker ve kalorili olanlarından seçebilirsin. maden suyu en sağlıklı içecek bence, yani diğerlerinin yerine tabii.

bir de eğer seviyorsan, salata içine haşlanmış nohut/barbunya/meksika fasulyesi ilave ederek proteinli olduğu için tok tutar.tabii peynirli salata da olabilir. okula ulaşım, saatler, yemek saatindeki ortam imkanın hepsi etkiler seçeneklerini.

Back
X