öğlen uykusu ne zaman bırakmalı

minik78

Guru
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2011
231
0
316
İstanbul
Bir r oğlum var 2,5 yaşında. Zor uyuyan bir çocuk. . Ben şunu Merak ediyorum. Kaç yaşına kadar öğlen uykusu uyumalı bir çocuk. Bizimki hala uyuyor öğlen uykusuna. Siz kaç yaşında bırakırsınız.

canim benim kizim suan 1.5 yasinda ve oglen uykusuna 1 defa yatiyor ama gece uykusunu uzun uyuyor. Mesela aksam 5te yatiyor sabah 8 de kalkiyor. Allahtan beslenmesi kilosu iyi o yuzden sorun yapmiyorum ama bazen gece sut veriyorum birazda pirinc unu icine acikiyor haliyle. Ben kizimi 2,5 yasindaki halini dusunursem o zamanlar belki oglen uykusunu birakabilir kizim diye dusunuyorum.

Ama bir anne olarak kisisel dusuncemi sorarsan ben bir cocugun en az 3 yasina kadar oglen uykusnu uyuma taraftariyim. Gelisimleri icin cok faydali cunku. bazen 4 yasindaki cocuklar icin oglen uyku dinlendirir iyi gelir o zaman bile yapmali. Ama bu bazi cocuklarda gercekten zor oluyor.

kızım 4 buçuk yaşında...yaklaşık bir ay oluyor gündüz uykusunu bırakalı...çocuktan çocuğa değişen bir şey diye düşünüyorum...çocuk kendini belliiediyor zaten..benimki uykusu gelince parmağını emmeye başlar huysuzluklar yapardı...bir de gündüz uykusunu aldıkça gece uykusuna dalmakta zorlandı..gözlemleyerek anladım.yakın zamanda kestim..ilk başlarda çok zor oldu...birkaç gün...ara sıra uyutuyorum.çok nadir.dışarı çıkıp ta enerjisi tükenince anlıyorsunuz zaten...

Back
X