Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi oğlum 1yaşında 8buçuk kilo :(

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

Gulguzeli33

Guru
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2009
1.745
28
318
Eskişehir
çok üzülüyorum kızlar,bir taraftan sağlığı çok yerinde,bir sorunu yok varsın zayıf olsun diyorum bir taraftan da özellikle çıplak haline bakıp üzülmekten kendimi alamıyorum.doktor 2kilo eksiği var dedi,balık yağı da içeren bir vitamin şurubu verdi.umarım işe yarar.diş çıkarma döneminde çok çok iştahsız oluyor,bütün gün sadece meme emiyor,lokmayı kaşığı görünce ağzını kilitliyor.dişleri de hiç ara vermiyor biri tam çıkmadan diğeri şişiyor.şu anda 12.dişini çıkarıyor.tam yemeye başlıyor seviniyorum,bir bakıyorum yeni diş geliyor.pekmezi sevmiyordu,veremiyordum,artık bugün enjektöre çekip ilaç verir gibi ağzına sıktım.kaşık almıyor,biberon almıyor sadece elimle yedirebildiklerimi yiyor bir de meme emiyor.tavsiyelerinizi belkiyorum,lütfen..çok üzülüyorum

Canım yaa seni çok iyi anlıyorum. benim kızımda yaşında 9,100 gr dı:( ama sevinmemiz gereken çok şükür ki sağlıkları yerinde.. senin dezavantajın dişlerin peşpeşe gelmesi olmuş. benim kızımda idrar yolları enfeksiyonu, bronşiolit vs hastalıklar geçirdiği için bayağı iştahsızlaşmıştı.. ek gıdaya geçiş zamanı taşındık:(( 4 ayda sadece 350 gr alabilmişti:(( yaşından sonra kalorili yiyeceklere ağırlık verdim. şimdi çok şükür kilosu biraz daha iyi.. multivitamin şurubu kullan mutlaka faydası olacaktır.. sağlıklı günler bebeğinizle beraber

1 – 12 aylar arası Türk erkek bebekleri için boy kilo çizelgesi
En düşük En yüksek
1 aylık bebek 3000 g – 51 cm 5750 g – 59.5 cm
2 aylık bebek 3600 g – 53 cm 6600 g – 62.5 cm
3 aylık bebek 4150 g – 55 cm 7500 g – 65 cm
4 aylık bebek 4600 g – 57 cm 8250 g 67.5 cm
5 aylık bebek 5100 g – 58 cm 9000 g – 70 cm
6 aylık bebek 5500 g – 60 cm 9600 g – 72.5 cm
7 aylık bebek 6000 g – 62 cm 10250 g – 75 cm
8 aylık bebek 6300 g – 63 cm 10900 g 77 cm
9 aylık bebek 6700 g – 64.5 cm 11300 g – 78.5 cm
10 aylık bebek 6950 g – 66 cm 11900 g – 80 cm
11 aylık bebek 7200 g – 67.5 cm 12200 g – 81.5 cm
12 aylık bebek 7450 g – 68.5 cm 125000 g 82.5 cm
Bu tabloyu buldum netten:).1 yaşında için 1 kilo daha eksiği normal sınırlarda .Hasta değilse üzülmeyin.Fazla şişmanda iyi değil

maşallah bebeğine cnm yaa benimki 9 aylık daha bi tane dişiçıkmadı şu an 9 kilo ama diş çıkarmaya başladığında benimkide zayıflar muhakkak..prematüre bide benim bebğim 30 haftalık 1 kilo doğdu acaba dişleri ondanmı çıkmadı merak ediyorum ayrıca bende bebekken 1 yaşımda 8 kiloymuşum gelde şimdi gör rejim yapıyorum biraz zayıflayayım diye.sağlıklı olsunda kilo alınır canını sıkma sen...

sağlığı yerindeyse hiç önemli değil zayıf olması canım. şimdi merak edip baktım 12. ayında benimki 8300'müş o dönem. üzülmeni gerektircek bi şey değil canım. ayrıca sağlığı yerindeyse hiç ekstra ilaç falanda kullanma aman şişişmanlasın diye ve mümkün olduğunca zorlama çocuğu zaten yiyebildiği ve canı istediği zaman o bi şekilde anlatıcaktır derdini ne kadar üstüne gidersen o kadar geri iter. bu dönemde inatlaşmaları başlıyor unutma.heee ama canı istiyorda yiyemiyorsa kamış yada şırıngayı deneyebilirsin. yaklaşık bir hafta ben kamışla besmeliştim oğlumu üst köpek dişlri çıkarken ağlıyo yemek istiyodu ama kaşık vs. almıyordu kamışıçorbaya sokup bir taraftan deliğini kapatıp içindeki ağzına yavaş yavaş bırakarak veriyodum.şırınga sert verdiği için istemiyordu. yada bir yöntem daha bebek ekmeğiyle falan vereceğin besini iyice koyultup küçük lokmalar halinde verebilirsin ağzına. ve son bişey kendi kendine yemeye teşvik et bu dönemde çok yararı oluyor ver eline kaşığı koy önüne tabağını sende otur yanına biraz kirleticek ama bu şekilde hem öğreniyorlar hemde daha bi zevkle atlıyolar yemeğe. aklıma gelen yöntemler ama baştada dediğim gibi sağlıklıysa gerisi boş üzülme.:70:

oğlumda zayıf bir bebek 19 aylık olduk neredeyse ama 9,5 10 kilo arasında hala ama çok şükür sağlıklı önemli olanda bu ve azıcık da olsa yiyorsa şükredin en azından yiyor diye benim oğlum hala 1 kaşık bile birşey yemez sadece kilo alsın besin alsın diye pediasure mamayı yedirebiliyoruz iştahsız çocuk çok zor bişey keşke 1 2 kaşıkta olsa birşeyler yese :(

maşallah bebeğine cnm yaa benimki 9 aylık daha bi tane dişiçıkmadı şu an 9 kilo ama diş çıkarmaya başladığında benimkide zayıflar muhakkak..prematüre bide benim bebğim 30 haftalık 1 kilo doğdu acaba dişleri ondanmı çıkmadı merak ediyorum ayrıca bende bebekken 1 yaşımda 8 kiloymuşum gelde şimdi gör rejim yapıyorum biraz zayıflayayım diye.sağlıklı olsunda kilo alınır canını sıkma sen...

ilk dişini bir yaşında çıkaran çocuklar bile varmış canım,endişelenme.ayrıca geç çıkarması daha sağlıklı diyorlar.

Canım benim oğlum 14,5 aylık 9kilo 400 gr. Yaş kontrolünde de 8,900 gelmişti.Boyu 80 cm ama kilo alımı çok yavaş malesef ama ben üzülmüyorum. Bizim yemekle ilgili bir sıkıntımız yok çünkü, ne verirsem yiyor hatta fazla bile yiyor, sütünüde çok içiyor. Emmesi de yerinde hala.Ama almayınca almıyor, çok hareketli çünkü. Bir tek uyurken dinleniyor. Hiç oturmadan gün geçiriyoruz. Bizim bir problemimiz de dişler.13. aydan sonra çıkmaya başladılar...Doktor normal dedi geç çıkabilirmiş...Tüm bunlara rağmen ben endişelenmiyorum. Çünkü çok sağlıklı...Şimdiye kadar hiç rahatsızlık geçirmedik..Sağlıklı olsunlarda varsın zayıf olsunlar.O hiç problem değil inan...

çok üzülüyorum kızlar,bir taraftan sağlığı çok yerinde,bir sorunu yok varsın zayıf olsun diyorum bir taraftan da özellikle çıplak haline bakıp üzülmekten kendimi alamıyorum.doktor 2kilo eksiği var dedi,balık yağı da içeren bir vitamin şurubu verdi.umarım işe yarar.diş çıkarma döneminde çok çok iştahsız oluyor,bütün gün sadece meme emiyor,lokmayı kaşığı görünce ağzını kilitliyor.dişleri de hiç ara vermiyor biri tam çıkmadan diğeri şişiyor.şu anda 12.dişini çıkarıyor.tam yemeye başlıyor seviniyorum,bir bakıyorum yeni diş geliyor.pekmezi sevmiyordu,veremiyordum,artık bugün enjektöre çekip ilaç verir gibi ağzına sıktım.kaşık almıyor,biberon almıyor sadece elimle yedirebildiklerimi yiyor bir de meme emiyor.tavsiyelerinizi belkiyorum,lütfen..çok üzülüyorum

canım bencede üzülme. kilosu düşük sayılmaz. sağlığı yerindeymiş ya önemli olan o. ama 1 yaşında 12.dişini çıkarması çok iyi. bence yemek yemek istememesini sebebide dişlerini üst üstte çıkarmış olması olabilir. bi tanıdığımın kızıda dişlerini üst üste çıkarmıştı ve çok hasta olduğunu ayrıca iştahının kesildiğini söylemişti. benim oğlumda 10 aylık 6 tane dişi var. her diş çıkarma döneminde hasta oluyor.
çocukların iştahı belli olmuyor. benim oğlumda küçükken çok fazla kilo alıyordu. alması gereken kilonun üstündeydi. doktor rejim verdi ama ben yaptırmadım. çünkü diş çıkarma dönemlerinde hasta oldu iştahı kapandı. şimdi kilosu normal artışıda normal. yemek yemeside normal.
inşallah senin bebişinin yemeside düzelir.

hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar.yalnız olduğumu ve oğlumun anormal zayıf olduğunu düşünmeye başlamıştım,beni çok rahatlattınız.sırf kilo alsın diye günlerce çikolata yedirdim,bu sefer şekerli olmayan yiyecekleri yememeye başladı.doktorumuz kızdı...artık çok takmayacağım,hem kendime hem oğluma eziyet ediyorum.

bu bence bunye meselesi ve genetik ne yapdiysamda zayif oglumu bir turlu normal kiloya ulastiramiyorum annelik isde diger cocuklara özenip benimkide yesin icsin kilo alsin diyoruz ama istahsiz cocuk isde gerci fenada sayillmaz yemesi ama coook da hareketli,bende bebeklik ve cocukluk dönemim cok zayif ve isdahsiz gecmis cok cekmisler benden yani gitmedik doktor yedirmedik yemek di surup balik yagi vs.herseyide denemisler pekde farketmemis ama ikinci oglum ise ayni babasinin genetigini tasiyor bi kere cok benziyorlar esim kisa deil ve cok zayifda deil masallah iyi oglumda 4 kiloya yakin dogdu ve suan boyu ve kilosuda ust sinirlarda iki kardes arasinda bayagi fark var buyugu en alt sinirlarda kucugu en ust sinirlarda:)bence hic takilmayin zamaninda cok takilmis biri olarak sadece kendimi uzmusum degisen pek bir sey olmadi,en önemlisi saglikli olmalari sukur...:71:

Back
X