asudem biz kader ortağıyız. konuna daha öncede yazmıştım. benim oğlum 31 aylık oldu. 20 gündür anneannesi bizde. ilerleme var maşallah. annem geldikten sonra nene,dede,yoğ,emem(tamam),git demesini öğrendi. aslında istese daha çok konuşur ama hala çok isteksiz. annem 3ay içinde açılır bu çocuk diyor. bana inanması çok güç geliyor ama artık endişelenmiyorum. çünkü gittikçe yeni kelimeler söylemeye başladı.
ben oğlumu 6 ay öncede psikiyatriste götürmüştüm. o zaman sadece anne diyebiliyordu. dr eğer üstüne bir kaç kelime daha koyarsa bir ha getirme ama konuşmazsa 6 ay sonra getir demişti. gerek kalmadı artık. beklemekten başka çaremiz kalmadı....,
merhabalar ...
benim de 28 aylık bir oğlum var. oda daha konuşmuyo. 10 tane filan kelimesi var ama tam anlamıyla konuşmuyor...
ben psikiyatriste de psikoloğa da götürdüm. hiç bir sorun yok dediler.testler filan yapıldı.. 5 yaşına kadar akranlarını yakalamsı yeterli dedi...
ben de çok üzülüyordum, hatta konuda açmıştım bunun hakkında. ama artık hiç dert etmiyorum. vakti gelince konuşacak...
kendini işaretlerle de olsa ifade edebiliyorsa, bir kaç kelimesi varsa konuşacaklar....
kızlar selam,
endişelenmeyin, benim oğlum da 28 ayı yeni bitirdi, hala konuşmuyor.
istediği şeyleri elimizden tutup bizi oraya götürerek gösteriyor ama hiç kelime yok..ama ağzı dolu, sürekli ses çıkarmaya çalışıyor.
üstelik ben o kadar çok konuşmama rağmen, her öğle ve akşam uykusundan önce masal okumama rağmen ilerleme yok..
ben biraz da çevresinde hiç arkadaşının olmamasına bağlıyorum, şimdi 1 haftadır oyun grubuna gidiyoruz ama ne yazık ki orası da ingilizce bir oyun grubu, türkçe bir oyun grubu yok antalya'da..hep kreş var ama kreşe 3,5-4 yaştan önce göndermeyi düşünmüyorum...buna rağmen oğlumun tepkileri çok değişti, artık çocuklardan çekinmiyor, yavaş yavaş alışmaya başladı...ilk götürdüğüm gün kucağımdan inmiyordu
biraz sabırlı olun..en önemlisi bol bol sevgi verin..çocuklar bunu çok hissediyorlar..mümkün mertebe yaşıtlarıyla biraraya getirmeye çalışın..
Teşekurler çevremde herkes bu çocuk daha niye konuşmuyo konuşması lazım diyenler oluyor ve benimde moralim bozluyor ...
benim kizimda ne istiyorsa elimizden tutup oraya goturuyor. benim kizimda evde benle hic yasiti yok acaba kresler varmidir iki saatlik kadar sadece oyun oynamak icin yasitlariyla?
ewt istanbulda var
2 saatlik oyun gruplari.ben. agustostan beri arastiriyorum.ama gercekten cok pahali.sadece 2 saat icin 300 lira istiyorlar(
Televizyon izlettirmeyin cocuklara, bilhassa reklam ve klipler. oyun grublarina gidin göz temasi kurarak konusun ama hep konusun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?