Oğlum 2,5 yaşında konuşmuyor.

step03

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2012
269
0
Merhaba benim 2,5 yaşında oğlum var henüz tam anlamıyla cümle kurmuyor yaklaşık 15 kelimesi var yeni başladı gitti,düştü gibi fiiller kullanmaya ağzı dolu ama anlaşılmıyor henüz konuşma konusunda inatçı sürekli istediğini işaretle anlatıyor.artık canım sıkışmaya başladı moralim bozuluyor yarım gün anaokunada verdim iyi geldi biraz ama daha be yapmalıyım sürekli konuşuyorum hergün masal anlatıyorum.bu durum sizin başınıza geldi mi ve nasıl üstesinden geldiniz bilgi verebilir misiniz ?desteğinize moralinize ihtiyacım var.

canim cocuktan cocuga degisir. Bazi cocuklar konusmaz sonra birden dili cozulur ve cok guzel konusur. Bazi cocuklarda ilk bastan yavas yavas konusmaya baslar. Bir doktora gostermekte fayda var tabi.

Tabiki her anne bebegiyle konusur ama uzmanlar cocuk dogduktan itibaren onunla bir yetiskin gibi konusulmasini oneriyor ve bebek dahi olsa yaptigniz herseyi anlatin gibi. Mesela simdi kizimin bezini degistircez, bezimizi kremimizi alalim falan gibi . Konusmasa bile kulak asinasi onemli.

Ayrica konusmuyorsam devamli cocuk sarkilari soylerdim goz temasi kurardim devamli. Mesela arabayla gezmeye giderken ben devamli yol boyunca sarki soylerdim.

Bazen benim kizimda gostererek isaret ederek anlatmak istedi mi anlamamazliktan geliyordum hangisini istiyorsun bitanem soyle anneye veriyim gibicesinden. dolaptaki seker kutusunu gosterirdi o haric herseyi gosterirdim bu mu bu mu diye taaki soyliyene kadar. Veya bazen istedigi birseyi agliyarak ifade etmeye calisiyor cocuklar. Bende goz temasi kurararak diyorum kizim aglama anneye soyle ne istiyorsun veriyim diyorum. sonra susuyor soyluyor ve sozumu tabiki tutuyorum.

Benim kizim suan 2 yasinda ve herseyi konusuyor. Ama benim kardeslerimin konusmasiyla karsilastirirsak gec konustu ama esimin tarafiyla karsilastirirsak erken konustu. Benim kiz kardesim 7 ayllik konusurdu oyle bir cocuktu mesela. Ama baska bir tanidigmiz var cocuk 4 yasina kadar konusmadi cocukta bir anormallik yoktu ama simdi cok normal konusuyor. Illaki sorun olmasi gerekmez yani icini ferah tut ama yinede doktora goster icinde suphe kalmasin.

benim oğlum da 3 yaşına kadar çok az konuştu. hep el harekleriyle. çünkü ben lep demeden leblebisini önene veriyordum:KK70: lakin bir açıldı pir açıldı. şuan benden daha iyi tükçesi var. canını sıkma. sen bol bol onunla konuş yeter.

Moralinizi bozmayin arkadasimin oglu ve erkek yegenim gec konustu simdi cok guzel konusuyorlar. Siz yinede onunla her seyi konusun.masal anlatin.bunlar da ise yariyor bence.

X