selam canım! öncelikle sakin ve soğukkanlı olmanı tavsiye edeceğim.çünkü günümüzde doktorlar 2 yaşını geçmiş ve konuşmayan bir çocuk gördüklerinde hemen otizm damgasını vuruyorlar ve ailenin psikolojisini hiç düşünmüyorlar.bunu tamamen bu rahatsızlık hakkında tam bilgilerinin olmamasına veriyorum.öncelikle çocuğunu ancak sen tanıyabilirsin.gerçekten otistik belirtiler veriyormu? değişimlere kapalımı?olduğu yerde saatlerce kalırmı? sürekli aynı oyuncağa yada nesneya takılıp kalırmı? anlamsız sesler yada hareketler yapıyormu?tv yi kapattığında bir müddet sonra başka şeylerle ilgilenmeye başlarmı yoksa ısrarla açılmasını beklermi?ışığa yada aynalara ilgisi varmı? yaşıtlarıyla oynarmı? bu benzeri sorulara vereceğin cevaplar çok önemli.yok sadece konuşmuyor ama diğer hareketleri normalse hiç korkmana gerek yok.bazen genetik bazende çevresel etkilerle bazı çocuklar konuşmaya 3 hatta 4 yaşında başkayabiliyorlar.bunları 2.5 yaşındayken anne-baba bile demeyen birçok otistik belirtisi olan birçocuk annesi olarak yazıyorum.şu an oğlum 4 yaşını doldudu ve konuştuklarına ben bile inanamıyorum.hatta bazen yeter artık oğlum deyip sorularından bunaldığım dahi oluyor.
tavsiyelerimmi?bu konu birçok başlıkta konuşuldu ama yinelemem gerekirse en az 6 ay sıfır tv yani hayatınızdan çıkarın.hiç açmayın gittiğiniz yerlerde bile kapattırın.bol bol çocuklu ortamlara gidin,resimli kitaplar alın.sürekli çoşkulu oyunlar oynayın ve onu anlamayın.işini biraz zorlaştırınki konuşmaya ihtiyaç duysun.biz 2.5 yaşında kreşe vermişstik ve faydasını çok gördük .uzun oldu ama umarım işinize yarar.kolay gelsin sevgiler...
benim kuzenim de 4 yaşındaydı konuştuğunda herşeyi işaretle isterdi, susadığında sanki elinde bardak varmışta ağzına götürüyormuş gibi yapardı, annesi de hemen su verirdi. asıl hata buydu işte işaretini anlamamış gibi yap, istediğini alamayınca konuşmaya yöneliyorlar.sakın panik yapıp çocuğu zorlayıp korkutma. eminim kısa sürede sorununuz çözülecektir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?