- Konu Sahibi puccakanka
merhaba arkadaşlar benim oğlumda 34 aylık konuşamıyor daha yani cümle kuramıyor napacağımı şaşırdım yaaa....
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
merhaba bu konuda çok sıkıntılıyım,,oğlum 37aylık oldu yani 3yaşını 1ay geçti ve dediğimiz herşeyi anlıyo ve anlatabiliyor yani o daha çok vücut
diliyle anlatıyor,ııh veya ahaaa diyo işaret ediyo yada kendince bişeyler diyo,, söylediği kelimeler sınırlı gibi,,anne
baba,dada,anneanne,dede,,teyze,abi,su top,bay bay,,gitti,mama,abla(aba),araba,ben,bebek,ve bikaç hatırlamadığım kelime,teşekkür ederim diyemiyo
onun yerine alıştığı bi kelime var,bişey verince ben teşekkür ederim oğlum diyorum ya,bende ona bişeuverince dadaaa diyo,,mesela dün özür kelimesini öğrettim,söylüyo artık,ama cümle olarak sadece araba gitti veya baba gitti anne gitti diyebiliyo,yemek pişince sadece pişti diyebiliyo,anne
mama anne su diyor,ama anne susadım veya su içicem gibi şeyler söyleyemiyo ve bu beni çok üzüyo,heleki annemin ve eşimin başkalarının çocuklarıyla kıyaslaması daha çok kırıyo beni,suçbendemi yani,karşıma alıp kelime öğretmeye çalışıyorum ama çok inatçı ve sinirli hırçın bi çocuk
,işine gelmeyince utanıyo kalkıyo ıııh diyo,istemiyo bişey öğrenmek,,napıcam bilmşyorum lütfen bu normal bişeymi,
benimde oğlum konuşucakmı ve ne zaman,,
kız kardeşi var 2 yaşında oda anne baba mama bay bay,top,dada,abla(aba),dede,teyze,sadece bunları söylüyo şimdilik oda abisinden
özene özene oldu,tekrar yaptırıp durdum ikisine, kıskançlıkla karışık eğlenerek öğrendiler, dil gelişiminde faydası olurmu birbirlerine acaba.,
ben kafama takmıyorum hatta nasılsa konuşucak duyuyo anlıyo yapıyo mutlak konuşur beklemeliyim sabır sadece diyorum,ama kayınvalidem olsun
annem olsun arada geldiklerinde,mesela kayınvalidem ayda bir gelirdi,aa bu çocuk hala konuşamıyomu,köydeki bilmem kimin çocuğu daha küçükmüş konuşuyomuş bişmem nee
annemde geçen bizdeyken oğlum uykusu vardı zaten bide yorgun dışardan geldiği için bişey istedi bende ne istiyorsun dedim bişey dedi tam
anlayamadım ııhh ahaa falan filan hırçınlaşmaya başladı vücut diliyle anlatmaya çalışıyo,annemde demesinmi bu çocuğu bi doktora götür
konuşamıyo işte şuna bak dilsizler gibi elleriyle anlatcam diye uğraşıyoçok kızdım yuh artık anne dedim ama ne çare kalbimde sızlmadı değil başka zamanlar sıkıntı yok ama gelen oldumu bu lafları duydummu beni benden alıp götürüyo her laf
götürmelimiyim doktora yoksa birazdaha sabretmelimiyim bi fikir verin nolur
:26:
Merhabalar.sizinle ayni derti paylasiyorum.Benin kizimda 31 aylik.siz ne durumdasınız bi değişiklik varmı merak ettim.
konu sahibi hiç üzülme kötü bişey yoktur
öncelikle genelde erkek çocuklar tembel olur zaten
geç konuşurlar geç yürürler falan
benim henüz çocuğum yok ama 2 tane erkek yeğenim var
büyük olan da aynı dediğiniz gibi çok geç konuştu
şuan 1.sınıfa gidio hala bile dili dönmüyo çoğu kelimeye
ablamda önce kreşe verdi faydasını da gördü
ama asıl faydayı havuç suyunda gördük
yeğenime düzenli olarak hergün 1 bardak havuç suyu içirdi
ve çok hızlı bi şekilde rahat konuşabilmesine şahit oldum
bence deneyin
umarım bian önce düzelir :)))
gülşencim bu havuç suyu neyin nesidir.
aslı var mıdır? nerden edindiniz bu bilgiyi....
valla yengem sölemişti ona da
ablamda pek inanmamıştı sonrada içireyim gitsin dedi
nasılsa zararlı bişey değil
denedi yanılmıosam 3 ay düzenli
ve gerçekten çocuğun konuşması açıldı
zaten havuç kürünün faydaları diye yazınca hafıza ve algı yeteneğini artırdığını okuyabilirsin canım![]()
Bakin yine cvp veren yok.bizde bi umut pesindeyiz.bi faydasi olur belki diye soruyoruz ama.....