Konuşma Problemleri oğlum 37aylık ve henüz cümle kuramıyor,,lütfen bişey söyleyin..çok üzgünüm.

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.
merhaba arkadaşlar benim oğlumda 34 aylık konuşamıyor daha yani cümle kuramıyor napacağımı şaşırdım yaaa....

merhaba bu konuda çok sıkıntılıyım,,oğlum 37aylık oldu yani 3yaşını 1ay geçti ve dediğimiz herşeyi anlıyo ve anlatabiliyor yani o daha çok vücut

diliyle anlatıyor,ııh veya ahaaa diyo işaret ediyo yada kendince bişeyler diyo,, söylediği kelimeler sınırlı gibi,,anne

baba,dada,anneanne,dede,,teyze,abi,su top,bay bay,,gitti,mama,abla(aba),araba,ben,bebek,ve bikaç hatırlamadığım kelime
,teşekkür ederim diyemiyo

onun yerine alıştığı bi kelime var,bişey verince ben teşekkür ederim oğlum diyorum ya,bende ona bişeuverince dadaaa diyo,,mesela dün özür kelimesini öğrettim,söylüyo artık,ama cümle olarak sadece araba gitti veya baba gitti anne gitti diyebiliyo,yemek pişince sadece pişti diyebiliyo,anne

mama anne su diyor,ama anne susadım veya su içicem gibi şeyler söyleyemiyo ve bu beni çok üzüyo,heleki annemin ve eşimin başkalarının çocuklarıyla kıyaslaması daha çok kırıyo beni,suçbendemi yani,karşıma alıp kelime öğretmeye çalışıyorum ama çok inatçı ve sinirli hırçın bi çocuk

,işine gelmeyince utanıyo kalkıyo ıııh diyo,istemiyo bişey öğrenmek,,napıcam bilmşyorum lütfen bu normal bişeymi,
benimde oğlum konuşucakmı ve ne zaman,,

kız kardeşi var 2 yaşında oda anne baba mama bay bay,top,dada,abla(aba),dede,teyze,sadece bunları söylüyo şimdilik oda abisinden

özene özene oldu,tekrar yaptırıp durdum ikisine, kıskançlıkla karışık eğlenerek öğrendiler, dil gelişiminde faydası olurmu birbirlerine acaba.,
ben kafama takmıyorum hatta nasılsa konuşucak duyuyo anlıyo yapıyo mutlak konuşur beklemeliyim sabır sadece diyorum,ama kayınvalidem olsun

annem olsun arada geldiklerinde,mesela kayınvalidem ayda bir gelirdi,aa bu çocuk hala konuşamıyomu,köydeki bilmem kimin çocuğu daha küçükmüş konuşuyomuş bişmem nee:19:
annemde geçen bizdeyken oğlum uykusu vardı zaten bide yorgun dışardan geldiği için bişey istedi bende ne istiyorsun dedim bişey dedi tam

anlayamadım ııhh ahaa falan filan hırçınlaşmaya başladı vücut diliyle anlatmaya çalışıyo,annemde demesinmi bu çocuğu bi doktora götür

konuşamıyo işte şuna bak dilsizler gibi elleriyle anlatcam diye uğraşıyo:25:çok kızdım yuh artık anne dedim ama ne çare kalbimde sızlmadı değil başka zamanlar sıkıntı yok ama gelen oldumu bu lafları duydummu beni benden alıp götürüyo her laf
:43::43:

:43:götürmelimiyim doktora yoksa birazdaha sabretmelimiyim bi fikir verin nolur:5::26:

Merhabalar.sizinle ayni derti paylasiyorum.Benin kizimda 31 aylik.siz ne durumdasınız bi değişiklik varmı merak ettim.

Evet goturdum.krese vermemizi yasitlariyla ayni ortamda bulunmasini soyledi.bizde 3 gun oldu krese basladik.bakalim ins faydasini goruruz..siz naptiniz

MERHABA AYNI DERTTEN MUZDARİBİM..
35 aylık oğlum.. 2 ay önce doktor tavsiyesiyle kreşe başladık..
biraz biraz değişiklikler var gibi..
ama bizim diğer bir sorunumuz tuvalet alışkenlığı.. hala bezi bırakamadık:(

krese alismaniz ne kadar surdu peki.benim kizim agliyor birakirken.nasil degisiklikler oldu.cok heycanlandim ins bizde de birseyler olur.

başlardan gitmek istemiyordu ama bu çok doğal bir süeç ben çalıştığım için babannesi bırakıyor ve ondan ayrılmak istemiyordu..
şimdi daha iyi evden okula kadar tek başına gidip okulun kapısı tıktıklıyor..
benim için birinci öncelik dil gelişimi konusuydu ama faydalarını görmeye daha yeni yeni başlıyoruz..
hastalıklar peşimizi bırakmıyor tabi buda ayrı bir konu:(

İnsallah bizde faydasini goruruz.bizim icin de oncelik dil gelisimi.zaten onun icin gondermeye basladik.ins en kisa zaman da siz de bizde guzel sonuclar aliriz

kızlar benim oğlum 40 aylık oldu. 1 aydır kreşe gidiyor...
tabi ki ilerleme var ama arkadaşlarından o kadar geride ki. kreşteki çocukların konuşmalarını duyunca :53: böyle oluyorum.
bizimki yeni bir kelme söylese dünyalar benim oluyor.
oturduğum yerde konuşma terapisti yok. kaldı ki olsada 4 yaşını beklemek isterdim. zaten çocuğun üstünde büyük baskı var.
sınıfındaki arkadaşlar anneleri babaları gelince bak bu çocuk konuşamıyor diye gösteriyorlar. kahroluyorum...
allahımm tez zamanda bizim yavrularımızda konuşsun inşallah...

konu sahibi hiç üzülme kötü bişey yoktur
öncelikle genelde erkek çocuklar tembel olur zaten
geç konuşurlar geç yürürler falan
benim henüz çocuğum yok ama 2 tane erkek yeğenim var
büyük olan da aynı dediğiniz gibi çok geç konuştu
şuan 1.sınıfa gidio hala bile dili dönmüyo çoğu kelimeye
ablamda önce kreşe verdi faydasını da gördü
ama asıl faydayı havuç suyunda gördük
yeğenime düzenli olarak hergün 1 bardak havuç suyu içirdi
ve çok hızlı bi şekilde rahat konuşabilmesine şahit oldum
bence deneyin
umarım bian önce düzelir :)))

konu sahibi hiç üzülme kötü bişey yoktur
öncelikle genelde erkek çocuklar tembel olur zaten
geç konuşurlar geç yürürler falan
benim henüz çocuğum yok ama 2 tane erkek yeğenim var
büyük olan da aynı dediğiniz gibi çok geç konuştu
şuan 1.sınıfa gidio hala bile dili dönmüyo çoğu kelimeye
ablamda önce kreşe verdi faydasını da gördü
ama asıl faydayı havuç suyunda gördük
yeğenime düzenli olarak hergün 1 bardak havuç suyu içirdi
ve çok hızlı bi şekilde rahat konuşabilmesine şahit oldum
bence deneyin
umarım bian önce düzelir :)))

gülşencim bu havuç suyu neyin nesidir.
aslı var mıdır? nerden edindiniz bu bilgiyi....

gülşencim bu havuç suyu neyin nesidir.
aslı var mıdır? nerden edindiniz bu bilgiyi....

valla yengem sölemişti ona da
ablamda pek inanmamıştı sonrada içireyim gitsin dedi
nasılsa zararlı bişey değil
denedi yanılmıosam 3 ay düzenli
ve gerçekten çocuğun konuşması açıldı
zaten havuç kürünün faydaları diye yazınca hafıza ve algı yeteneğini artırdığını okuyabilirsin canım :21:

valla yengem sölemişti ona da
ablamda pek inanmamıştı sonrada içireyim gitsin dedi
nasılsa zararlı bişey değil
denedi yanılmıosam 3 ay düzenli
ve gerçekten çocuğun konuşması açıldı
zaten havuç kürünün faydaları diye yazınca hafıza ve algı yeteneğini artırdığını okuyabilirsin canım :21:

aslında ben oğluma zaten hergün 1havuç+1 elma+1 portakalı sıkıp içiriyorum.
tabii 1 havuçtan ancak yarım çay bardağı çıkıyordur...
zaten yalnız havuç suyuda içmez. inş. böyle kokteyl şeklnde olsada faydasını görürüz.
çok sağol....

Konu sahibi kayiplarda..:) daha oncede msj yazdim ama gormedi heralde.cocugun durumunu merak ettim.nasil oldu bi gwlisme var mi.neler yapti.bizede bi faydasi dokunur bi umut olur diye soruyorum.

merhaba burda cocugum konusamiyor diye yorum yazan annelerrrrr cocuklarinizin durumu nedir benim oglum da yasinda cümle yok...lütfen cevaplarmisiniz

arkadaşlar lütfen cevap verin......
bu konudan muzdarip olanlar ve bu sıkıntıyı yaşamış ve şimdi atlatmış olanlar , neden yorum yapmıyorsunuz?
oğlum 3,5 yaşında kreşede baişaladı. ilerleme katetti ama ben dediklerinin %50 sini anlıyorum.
yabancı biriyse çok az anlar.
kreşten sonra konuşmaya ve cümle kurmaya başladı ama ben dahi çok zor anlıyorum.
çok fazla harfi telaffuz edemiyor.
ama örnek vermek gerekirse 2 ay kadar önce ayşe ' ye açee derken bu hafta ayşe demeye başladı. bu bana zamanla kendi kendine düzelecek imajı versede , bazen karamsarlığada kapılmıyor değilim.
çözüm konuşma terapisti mi? ne zaman başlanmalı.
3,5 yaşında bir yetişkinin karşısına oturuprta dakikalarca konuşma çalışamaz herhalde.
özellikle bu sıkıntıyı atlatmış anneler, lütfen bize neler yaşadığınızı anlatın ki bizim bir rota çizmemize yardımcı olun.
çünkü ben beklemek ve konuşma terapisti arasında gidip geliyorum.
ve konuşma terapisti yüzde kaç etki eder?

Cok tesekkur ederim.insallah faydasini gorursinuz.gittiginizde ne dedillerini falan yazarmisiniz.kresin faydasi oldu demissiniz.ne jadar sinra faydasini gordunuz.birde kresr alismasi ne hadar surdu.irda hemen arkadaslariyla iletisime gecti mi yoksa biraz zanan aldi mi

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X