Kızlar merhaba oğlum alerjik bir bünyeye sahip neyazıkki. Yıllardır uğraşıyoruz. Son olarak böcek alerjisi dendi. Vücudun da bikac tane belkide 20kadar kızarıklıklar oluyor sürekli kasıntı oluyo kremle suyla kasıtısını kesmeye calısıyorux.Mesela bacağında geçiyo kolunda başlıyo ordan bitiyor baska yerden. Ama hep bu kızarıklıklar arkasından siyah leke yani iz bırakıyorum. Vücudunda birsürü iz var. Çocuğums hiç sort kapri giydirmedim kimse sormasın diye. Çok yıprandım çok ağladım yıllardır. Şmdi artık bu izler gitmez belki ama yeniden çıkacak yaralar için ne yapmalıyım iz kalmaması için. Cildi çok kuru. Tavsiye bekliyorum. Tesekkurler
oooo alerji benim koınum. 20 yaşından sonra benim kadar kimse şişmemiştir. kulak deliklerim bile kapanmıştı.
gıdadan, tahıllara, yabani bitkilere, çikolatadan, zeytine, mantara, anasona, böceğe,arıya, polene, akarları 3 türüne birden, ilaç, penisilin, emar görüntü ilaçları, deterjan, lateks daha da ve daha...
yeğenimde aynı benim gibi.
beni sivri sinek ısırırsa o yer balon gibi içi jöle dolmuş gibi şişyor, sonra kızarıp morarıyor sonra yeşilleniyor sonra geçiyor. 1-2 ay sürüyor bu. sürekli off kovucu, değişik merhemler ve acil durum için avil ve dekort iğne ile dolaşıyorum.
mecburum. alerji testinden soınra verilen tedasviyi ben reddettim. çünkü o verilen iğneler yani sıvılar alerjin olan maddeleri içerir, bunu yavaş yavaş vucuda verirler. ben yavaş yavaş bunları yiyip içmeyi ve durumla daha lokal bir şekilde baş etmeyi seçtim.
ablamda aynını oglu için seçti. onun bir artısı d vitamini testi yaptırdı ve cok ciddi d vitamini eksikliği cıktı bu sene cook az kabardı. bizimki aşırı yaygın ürtiker olur ve su toplardı. ve psikoloğa gidiyor. çünkü sters de ürtikeri tetikler.
sana tavsiyem. alerji testini üniversite hastanesinde yaptırman. ilaçlı tedaviyi kabul edebilirsin ama muhakkak kürü tamamlalısın. fakat bu kürlerden sonra bir daha olmaz diye bir şey yoktur. evini temiz tut. halı malı ne varsa kaldır. el hijyenini dikkat. böcek ise ki bu genellikle karınca ısırığı kara nokta yaratır. evini ilaçlaman. evler için cok güzel hazır ilaçlar cıktı onlardan alabilirsin. evde oturur haldeyken duvar diplerine yatak altlarına koltuk vs. gibi yerlere sıkıp bırakacağın 3 ay etkili ilaçlar var. tabii cocugu evde tutmak isteyemebilirsiniz. 2-3 gun birinin evinde kalsın ilaç çökene kadar.
birde gül hastalığı var oda kırmızı sivilce gibi olur. sonra morartı gibi nokta kalır. benim yüzümde iki tane hala duruyor. gec geçer ama geçer. 2-3 hatta 4 y. ( mevsimsel bir şey cicek böcek polenden uzak duracak. adı gül ama sebebi tek başına gül cicegi değildir :) )
advantan diye bir merhem var kortizon içerikli. ben vücudumda bir reaksiyon başladığında böcek, sinek gibi basit bir şey ise ısırganotu da şişirir beni hemen bu merhemi sürerim. az beklerim eger hala şişme devam ediyorsa sağlık ocağına giderim.
advantanın yan etkisi en sık görüleni de : deri de iincelme yaptığı için güneşe çıkarsan güneş lekesi olursun. o kadar.