Oğlum alerjikk

Kızlar merhaba oğlum alerjik bir bünyeye sahip neyazıkki. Yıllardır uğraşıyoruz. Son olarak böcek alerjisi dendi. Vücudun da bikac tane belkide 20kadar kızarıklıklar oluyor sürekli kasıntı oluyo kremle suyla kasıtısını kesmeye calısıyorux.Mesela bacağında geçiyo kolunda başlıyo ordan bitiyor baska yerden. Ama hep bu kızarıklıklar arkasından siyah leke yani iz bırakıyorum. Vücudunda birsürü iz var. Çocuğums hiç sort kapri giydirmedim kimse sormasın diye. Çok yıprandım çok ağladım yıllardır. Şmdi artık bu izler gitmez belki ama yeniden çıkacak yaralar için ne yapmalıyım iz kalmaması için. Cildi çok kuru. Tavsiye bekliyorum. Tesekkurler
oooo alerji benim koınum. 20 yaşından sonra benim kadar kimse şişmemiştir. kulak deliklerim bile kapanmıştı.
gıdadan, tahıllara, yabani bitkilere, çikolatadan, zeytine, mantara, anasona, böceğe,arıya, polene, akarları 3 türüne birden, ilaç, penisilin, emar görüntü ilaçları, deterjan, lateks daha da ve daha...
yeğenimde aynı benim gibi.
beni sivri sinek ısırırsa o yer balon gibi içi jöle dolmuş gibi şişyor, sonra kızarıp morarıyor sonra yeşilleniyor sonra geçiyor. 1-2 ay sürüyor bu. sürekli off kovucu, değişik merhemler ve acil durum için avil ve dekort iğne ile dolaşıyorum.
mecburum. alerji testinden soınra verilen tedasviyi ben reddettim. çünkü o verilen iğneler yani sıvılar alerjin olan maddeleri içerir, bunu yavaş yavaş vucuda verirler. ben yavaş yavaş bunları yiyip içmeyi ve durumla daha lokal bir şekilde baş etmeyi seçtim.
ablamda aynını oglu için seçti. onun bir artısı d vitamini testi yaptırdı ve cok ciddi d vitamini eksikliği cıktı bu sene cook az kabardı. bizimki aşırı yaygın ürtiker olur ve su toplardı. ve psikoloğa gidiyor. çünkü sters de ürtikeri tetikler.
sana tavsiyem. alerji testini üniversite hastanesinde yaptırman. ilaçlı tedaviyi kabul edebilirsin ama muhakkak kürü tamamlalısın. fakat bu kürlerden sonra bir daha olmaz diye bir şey yoktur. evini temiz tut. halı malı ne varsa kaldır. el hijyenini dikkat. böcek ise ki bu genellikle karınca ısırığı kara nokta yaratır. evini ilaçlaman. evler için cok güzel hazır ilaçlar cıktı onlardan alabilirsin. evde oturur haldeyken duvar diplerine yatak altlarına koltuk vs. gibi yerlere sıkıp bırakacağın 3 ay etkili ilaçlar var. tabii cocugu evde tutmak isteyemebilirsiniz. 2-3 gun birinin evinde kalsın ilaç çökene kadar.
birde gül hastalığı var oda kırmızı sivilce gibi olur. sonra morartı gibi nokta kalır. benim yüzümde iki tane hala duruyor. gec geçer ama geçer. 2-3 hatta 4 y. ( mevsimsel bir şey cicek böcek polenden uzak duracak. adı gül ama sebebi tek başına gül cicegi değildir :) )
advantan diye bir merhem var kortizon içerikli. ben vücudumda bir reaksiyon başladığında böcek, sinek gibi basit bir şey ise ısırganotu da şişirir beni hemen bu merhemi sürerim. az beklerim eger hala şişme devam ediyorsa sağlık ocağına giderim.
advantanın yan etkisi en sık görüleni de : deri de iincelme yaptığı için güneşe çıkarsan güneş lekesi olursun. o kadar.

karınca veya benzeri bir şey aslında tem ne olduğunu bulamadık. ama yeğenimi 3-4 yaşlarında ısırırdı bazen bende de siyah nokta kalır. ama bu siyah nokta önce kırmızı kenarlı şişik ve kaşıntılı olur. sonra o yer şiş tepe gibi sert ve üzerinde baya siyah bir nokta kalırdı. oyle dimi senin ki de ?

Evi ilaclatin kaldiginiz yer nasil bir yerde cocugu surekli bocek isirsin anlamadim. doktorlardan basindan savmayi cok seviyorlar.
Bakin bu linkte istanbuldaki alerji uzmanlari var bir bakin isterseniz
https://www.doktortakvimi.com/alerji-hastaliklari/istanbul
akar denilen toz ve deri döküntsünü yiyerek beslenen böcekleri gözle göremessin. bunlar seni ısırır, kaşınırsın hatta kimisi deri altına bile yerleşir. kırmızı incecik sıyrılmış gibi bir iz bırakırlar.
bazı örümcekler ki herkesin evinde mutlaka örümcek vardır. gece üzerimizde yürürler ağzımın içine girerler uyku halinde onları yutarız.
daha sayayım mı nasıl böcek miş de cocugunu nasıl ısısrırmış... kadın pislik içinde mi yaşatıyor cocugunu yapmayın lütfen...

Sanki beni anlatmışsınız bu yaşımdayım hala dikkat ederim çocukluğum sürekli bu testlerle geçti penisilinden tutun böcek ısırmalarına çikolataya bazı meyvelere karşı alerjim var ve bunun için yapacak pek bir şey yok mesela beni sivrisinek ısırır her yerim kabarır önemli olan kaşımamak ilaçlar falan fayda sağlamıyor sadece dikkat edeceksiniz başka çözümü yok yani
kaışamasam da benimkiler şişiyor. seninkiler gene iyiymiş...

canım oncelkle çocuğu dove sabun ile beyaz içinde bişi olmayan sonra linola krem var her duştan sonra onu sür vücut için...
konu sahibi sakın böyle bir şey yapma. şiddetli birşekilde döve sabuna benim alerjim var. yeğenimde aynı. ve döve iyi bir sabun değildir. birde alerjisi olana böyle yapılmaz.

Geçmiyor mu hiç bazen diyorlar çoçuk büyüdükçe atar diye. Çok küçükken yaralar daha büyük ve sulu sulu oluyordu. Bazen yanık gibi su topluyordu. Şimdi sadece kızarıklık seklinde. Sende de iz varmı
yanık gibi su toplayanın bir adı var alerji türevi ve o içinde su patlarsa sağlıklı derinin bir yerine bulaşırs orası da şişer.
bunun sebebi cocgunlukla stes .

bunu oneren yalnız alerji ümminoloji doktoru ?
her doktor hattaa doçent veya profesör iyi olsaydı hayat daha farklı olurdu. doktorlar yüzünden cok acı çekmiş biriyim. hele ki bu konuda. dove sürünce kaşıntı kızarıklı pul pul dökülme yüzümü tırnaklamışım gibi çizgiler sonrada kabarıklar olur. dove ile yıka üzerine bilmem ne sür diyen doktorcuğa benden selam söyle lütfen...

bunu oneren yalnız alerji ümminoloji doktoru ?
diyelim ki cocugun deterjana alerjisi var ? sıcak - soğuk alerjisi bile olanlar var ki biri soğuk alerjisinden bahsetmiş. ayrıca sabun iyi durulanmaz ise normal deride bile sıkıntı çıkartır. cildi ve bağışıklık sistemi aşırı hassas olan insanlarda bu ters teper.
ben ariel persil kullanamam. sırtım kırmızı popom kırmızı benek oluyor kaşıntıdan duramıyorum. rinso kullanuyrum. shisido marka makyaj malzemesi sürüdügm anda yüzüm kabarır. eşim farklı duş jeli kullansın yanmalarım olur.

Tesekkür ederim zaten moralim bozuk ve Daha da bozdular sağolsunlar. Sizede çok geçmiş olsun öncelikle. Çok zor bir hastalık gercekten. Bize pire olabilir dediler. Bizim izler kabartılı değil. Siyahımsı ten renginden daha koyu leke işte kasıntı kızarıklıklar bitince bu kalıyo

sizede selam olsun sadece yardım isteyen biri için öneride bulundum aynen sızın gıbı ...
anlıyorum ikimizde doktor değiliz. benim tecrübem sizinkinden fazla yaşamışlığım ve yaşadıklarım cok çeşitli. diyorum ki kalp kırmadan kavga etmeden kardeş bu olmaz. asla bunu deneme yapma...

Valla alerji uzmanlarina goturun cocugunuzu bir doktora 2 doktora 3 doktora caresiniz bulana kadar goturun alerjinin birsuru sebebi olabilir, kimisinin caresi bulunuyor kiminin bulunmuyor ama en azindan etkilerini azaltmakn icin ilac veriyorlar kasinti sislik kizarik gibi seyleri azaltiyor.
Yazik cocugunuza birde vucudunda izler kaliyormus simdide tedavi ettirmezseniz cocuk ileride size cok kizar. Kesinlikle bir iki alerji uzmana goturun.
Benımde ole alerjım var dı bulunamyorfu unuverdıte hadtnelerınde test yaplıo bırseye deıl bıecok seye alerjı olyor bakın bende hamm bocegı ,kuf,ev tozu , kefı tuyu ,yesılık, cayır,cımen ,polen, ıhlmurdu ,ada cayıydı vb aletjıler cıktı ona gore alerjı ılacı verıldı belkı alerjık astımdır bı unuversıte hastanesıne gıdın alerjı testı ayrıntılı yaptrın ben ogrenkten sonra ıylestım h bırde ruakutan dıe bır ılsc kulndım derıdeku lekeler ucın derı doktu yenıledı fakat bu ılac agır bı ılac cocuk verılmez sonradan olabılır nerede yasıyorsınuz unuversıte gastnesonde detaylı alerjık testı yapılacak baska olmaz cıldıye bakmıor bıde buna baska bı bolum syanhatrlmyorum

akar denilen toz ve deri döküntsünü yiyerek beslenen böcekleri gözle göremessin. bunlar seni ısırır, kaşınırsın hatta kimisi deri altına bile yerleşir. kırmızı incecik sıyrılmış gibi bir iz bırakırlar.
bazı örümcekler ki herkesin evinde mutlaka örümcek vardır. gece üzerimizde yürürler ağzımın içine girerler uyku halinde onları yutarız.
daha sayayım mı nasıl böcek miş de cocugunu nasıl ısısrırmış... kadın pislik içinde mi yaşatıyor cocugunu yapmayın lütfen...

Gereksiz asabiyet!
Kaldiginiz yer nasil bir yerse derken evinin bulundugu yerden bahsettim ben (orman icinde, mi bahceli mi, sicak iklim mi) mesela havalansin diye cami actiginda eve ne tur bocekler girebilir , bunlardan bahsettim. Ici fesat olanin zihniyetide fesat olur kadina veya evine pis demedim ki ben , siz neden gereksiz bir savunma aldiniz anlamadim ??!!

Ayrica turkiyedeki uzman alerji doktorlarinin insanlari ne kadar cok baslarindan savdiklarini sirf daha fazla kafa yormamak icin uyduruk teshis koyup bir kortizon yapip birde antihistaminik recetesiyle yolladiklarini cok cok iyi biliyorum cunku esim yillardir sebebi bulunamayan bir kronik urtiker hastasi.

Tesekkür ederim zaten moralim bozuk ve Daha da bozdular sağolsunlar. Sizede çok geçmiş olsun öncelikle. Çok zor bir hastalık gercekten. Bize pire olabilir dediler. Bizim izler kabartılı değil. Siyahımsı ten renginden daha koyu leke işte kasıntı kızarıklıklar bitince bu kalıyo
hhee o zaman sorun yok o bende olur akar izi o. koltuklarıını yatağını sil süpür . üzerlerine toz tutmayan veya penye kumaşlar ört. deterjanını değiştir. ve cocugun eşyalarını mutlaka ayrı yıka sıcak su ile ütüle. sıksık havalandır ve çarsaf vs. değiştir.
akar kolay kolay da ölmez ve bitmez. çünkü bir odada İstanbul kadar akar vardır. zamanla buna alışır bünyesi. pire olsa görürdün pire değildir.
yerler laminat ise zaten pire bir yapmaz. ama eski kaplamalardan ise olabilir. toz veya ahşap sunta bit pireleri olur ama onlarıda görürsün. en kötü ihtimalle ile ev için yeni insan sağlığına aşırı zarar olmayan, kokusuz ilaçlar var onlardan al sıksın eşin. sizde annenlere gidin çocukla.
birde aklımda içimde kalmasın: d vitamini testi yaptır ama özel hast. değil devlet hastanesinde agla zırla yaptır. cocugu stresten uzak tut. eşinle kavga ediyorsanız duymasın sizi.
güneşe de cıkar, kısa pantolanda giydir çocuğa. cocuk o be ya..kim ne derse desin boşver..
çocuk bundan da stres olur her çocuk sort giyiyor ben giyemiyorum. pişiyordur be yaa :)

Son düzenleme:
Gereksiz asabiyet!
Kaldiginiz yer nasil bir yerse derken evinin bulundugu yerden bahsettim ben (orman icinde, mi bahceli mi, sicak iklim mi) mesela havalansin diye cami actiginda eve ne tur bocekler girebilir , bunlardan bahsettim. Ici fesat olanin zihniyetide fesat olur kadina veya evine pis demedim ki ben , siz neden gereksiz bir savunma aldiniz anlamadim ??!!

Ayrica turkiyedeki uzman alerji doktorlarinin insanlari ne kadar cok baslarindan savdiklarini sirf daha fazla kafa yormamak icin uyduruk teshis koyup bir kortizon yapip birde antihistaminik recetesiyle yolladiklarini cok cok iyi biliyorum cunku esim yillardir sebebi bulunamayan bir kronik urtiker hastasi.
bu konuda evet biraz asabiyim. üzgünüm. behceli evde oturan benim aldığım önlemler sayesinde oldukça az rahatsızlanıyorum. köpeğimde var arada şişirir beni ama kortizonlu merhem sürüyorum geçiyor.

kortizonlu meryem başlayan lezyonu o anda ilerlemesini ve cogalmasını kesen bir ilaç türüdür. kaşıntıyı pek kesmez. anca lezyon sönmeye başladığında kaşıntı gider. tabii merhem kullanın veya kullanmayın demiyorum sadece ne olduğunu anlatmaya çalıştım.
bazı durumlarda merhem sürülmez, bazı reaksiyonlarda da merhem işe yaramaz. hemen acile gitmeniz gerekir.

İki yıl önce çok kaşınıyordum . Dr a gittim bana losyon verdi . Allerji testi yaptıracaksın dedi . Biraz canım sıkılmıştı . Test nette gördüğüm kadarı ile zor oluyormuş . Bizim üst kata kuşlar yuva yapmış . Tabi yuvaya ne buldularsa taşımışlar . :KK43:Böcek mi vs ne küçücük sinek gibilerdi . Onlar oradan yol bulmuş evde sadece beni ısırıyorlardı .Görünmüyorlardı çok dikkatli bakınca fark etttim . Isırınca mandalina kadar bir kızarıklık . o_OTüm evi kaldırıp ilaçladım camı , camın önünü heryeri , halıları kurtuldum şimdi . Yazın oluyor daha çok diyorsunuz yazın normal olarak camlar açılıyor . Ondan yazdım sıkıntınız böyle birşeyden kaybnaklanabilir belki . .

Back
X