• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlum başını vurmuş :(

Evet normal yazdınız bende normal yazdım ama.. İşte ben o an ki üzüntümü ve başıma gelenleri yazıyorum. Halen öğretmen suçlu demiyorum kimse de demiyor zaten. Ihmal olabileceği aklıma geldi neler yapabileceğimi düşünüyorum. Tam emin olmak için araştırmak gerek. Araştırmak içinse şüphe. Böyle düşünerek kimsenin hakkına girmiş olmam. Tüm ihtimalleri düşünmek gerek değil mi

size zaten ihtimalleri düşünmeyin demiyorum.
ben de diyoru ki alın çocuğu okula götürün çocuk zaten pat pat anlatır her şeyi
muhtemelen kamera da vardır. ihmal mi değil mi çok net anlaşılır.
ama yapılan yorumlarda bazı öğretmenler sorumsuz oluyor, işlerini düzgün yapsınlar vs denmiş okuduysanız eğer.bunlar bilmeden suçlamadır ve bu şekilde hakka girilmiş olunur.

15 16 öğrencim var hani hergün yanımda götüremem.. Zaten alıştılar bu duruma sınıfta kameraya benzer bir şey var sizi izliyorum ben diyorum. Hatta sınıfa gelince öğretmenim izledinmi kim yaramazlık yapmıs dıyorlar :) Hamur ya da serbest şekilde oynuyorlar.

Belki turkiyede sistem farkli olabilir ama 15,16 cocuga tek basiniza kiza bir surede olsa normalde bakmaniz yasak diye biliyordum:) ama mahlesef is verenler bunu arada gormemezlikden gelip, iscileri zor duruma sokuyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öğretmenin arayıp sakin konuşması siz panik olmayın diyedir belkide.Kaza işte ne zaman geleceği belli olmuyor.Öğretmeniyle konuşun sakince.Diğer veliler ile de iletişime geçin durum analizi yapın derim ben.Bir de okula gönderirken oğlunuzu okumanızı öneririm görünür görünmez kazalardan sana sığınırım Allahım.Benim kızımın da kreşte başına geldi 3 defa falan.Öğretmeni beni bilgilendirdi.Kızımı da tembihliyorum.Önce onlara sonraa Allaha emanet ediyorum.

simdide kendinimi hakli cikarmaya calisiyorsun laf vurarak?
ben zadece arkadasa bir oneride bulundum.

ilk yorumunuzda haber verip uyarmak istedigini soyluyorsunuz, sonrada cocuk cok agladi, gelin alin demisler diyorsunuz, hayret bir sey:)Pek saldirgansiniz bu arada:)
ben zadece bir cocugun dusurek buyumesi normal dedim:) eyer orda dusmeseydi, mutlaka sokakta yada evde dusecekdi. zadece surekli kurban arayip suclama yapmayin demek istedim;) biraz visdanli olun yahu
cok haklisiniz:)

cok sert bir dilde soyledigimi sanmiyorum, belki ogle anlasilmis olabilir. fakat bir sonraki mesajinda yeterince demis:)
benim cocugum olsaydi, emin olun ben ayni sekilde davranmazdim cunku, haksiz yere birilerini suclayamamki.
eyer cocugu ogretmen itmis olsaydi yada yaninda dusecegini fark edipde tutmasaydi o baska. Ama telefonda sesinden bir seyler cikarip, on yargili davranmakda bana gore hic dogru degil.

Evet haber verdiler işte arayıp söylediler ağlıyor gelin alın isterseniz dediler. Nesi hayret anlamadım. Direk çocuk ağlıyor gelin alın demek yerine önce olayı izah ettiler. Ki olması gereken de bu siz nasıl yapıyorsunuz bilmiyorum ama. Hoş anne olmayan birinin beni anlamasını da beklemiyorum zaten.siz bana nasıl bi üslupla yazdıysanız bende o şekilde yazdım. Sizden bulaştı yani saldırganlık.Neyse sizinle daha fazla tartışmıcam.

size zaten ihtimalleri düşünmeyin demiyorum.
ben de diyoru ki alın çocuğu okula götürün çocuk zaten pat pat anlatır her şeyi
muhtemelen kamera da vardır. ihmal mi değil mi çok net anlaşılır.
ama yapılan yorumlarda bazı öğretmenler sorumsuz oluyor, işlerini düzgün yapsınlar vs denmiş okuduysanız eğer.bunlar bilmeden suçlamadır ve bu şekilde hakka girilmiş olunur.

Iyi de benim çocuğumun öğretmenine denmiyor ki bunlar hakka girmiş olsun. Evet bazı öğretmenler sorumsuz bazı veliler sorumsuz bazı bazı yani...

Kreşlerde yumuşak plastikten, yuvarlak masalar kullanılması gerekmiyor mu?
Çocuk koşarken kafasını vurmuş olabilir ama vurduğu anda müdahale edilse morarma filan olmaz.
Sağlık görevlisi de yok muymuş o kreşin? Ayrıca yardımcılarla birlikte 10 çocuğun ne yaptığını nasıl takip edemiyorlar?
Ben tek başıma 4 çocuğu birden kollayabiliyorum.. ki onlar öğretmen, işin eğitimi almışlar. Daha dikkatli davranmaları gerekir.
Üstelik ilk kez değil; daha önce de başlarına geldiğine göre, çok daha temkinli olmaları gerekmez mi?
Dediğiniz gibi diğer velilerle de görüşün mutlaka.. gerekirse kreş değiştirin.
Bir öğretmen elbette öyle bir durumda soğuk kanlı olmalı ama bu çocuğun korkuya kapılmaması için olmalı.!
Gerçekten üzgün olmasa bile, bunu size yansıtması gerekmezdi.!
Zaten dediğiniz gibi, olay öğretmen-veli olayı değil.. çocuğunuza bakan bir bakıcı ya da bir tanıdığınız da olabilirdi.
Ama normal bir insan aynı hatayı -istemeden de olsa- defalarca tekrarlıyorsa, bundan pişmanlık duyar.!
Dediğiniz kadar duyarsız davrandıysa, bundan kim olsa rahatsız olur.!
Ayrıca, evet belki öğretmen %100 hatasız ama onun sorumluluğundaki çocuğa göz-kulak olamadığı için nerdeyse onu alkışlayabilecek kişilerin olmasına da çok şaşırdım. Ki bu forumda çoğunlukla annelikten, bebeklerden bahsedilir.. Hayret..!!

Son düzenleme:
Iyi de benim çocuğumun öğretmenine denmiyor ki bunlar hakka girmiş olsun. Evet bazı öğretmenler sorumsuz bazı veliler sorumsuz bazı bazı yani...

hanımefendi sizin actıgınız konu doğrultusunda yapılıyor bu yorumlar. herhangi bir yere değil buraya yazılıyor.
bunu kabul etmeyecek bir şey yok ki diretiyorsunuz.
her neyse kolay gelsin.....

Öğretmenin arayıp sakin konuşması siz panik olmayın diyedir belkide.Kaza işte ne zaman geleceği belli olmuyor.Öğretmeniyle konuşun sakince.Diğer veliler ile de iletişime geçin durum analizi yapın derim ben.Bir de okula gönderirken oğlunuzu okumanızı öneririm görünür görünmez kazalardan sana sığınırım Allahım.Benim kızımın da kreşte başına geldi 3 defa falan.Öğretmeni beni bilgilendirdi.Kızımı da tembihliyorum.Önce onlara sonraa Allaha emanet ediyorum.

Saol cnm. Önce Allah'a sonra onlara emanet işte. Yanlış yazdınız sanırım. Bende kreşde Kur'an hocalığı yaptım. Çayını kahvesini içip sohbet ederken çocukları gözü görmeyen öğretmenler gördüğüm için aklımda kaldı ister istemez. Araştırmak da yarar var..

hanımefendi sizin actıgınız konu doğrultusunda yapılıyor bu yorumlar. herhangi bir yere değil buraya yazılıyor.
bunu kabul etmeyecek bir şey yok ki diretiyorsunuz.
her neyse kolay gelsin.....

Kişisel olarak kimseye bişey denmiyor hanımefendi. Onu anlatmaya çalışıyorum ben. Şurada evet öğretmenin ihmali diyen oldu mu. Sadece olabilir diyoruz. Bazıları diyoruz. Size de kolay gelsin

Kişisel olarak kimseye bişey denmiyor hanımefendi. Onu anlatmaya çalışıyorum ben. Şurada evet öğretmenin ihmali diyen oldu mu. Sadece olabilir diyoruz. Bazıları diyoruz. Size de kolay gelsin

o yorumları tek tek alıntılamamı ister misiniz?
ama belli ki yine diretirsiniz o yüzden gerek yok.

Son düzenleme:
Saol cnm. Önce Allah'a sonra onlara emanet işte. Yanlış yazdınız sanırım. Bende kreşde Kur'an hocalığı yaptım. Çayını kahvesini içip sohbet ederken çocukları gözü görmeyen öğretmenler gördüğüm için aklımda kaldı ister istemez. Araştırmak da yarar var..

Ayrıca araştırmadığımı nerden biliyorsunuz!!!Ben zaten okulöncesi öğretmeniyim.Dediğiniz türde öğretmenler de gördüm çok vicdanlı olanı da.İçin rahat değilse değiştir kreşi ne diyeyim.

Kreşlerde yumuşak plastikten, yuvarlak masalar kullanılması gerekmiyor mu?
Çocuk koşarken kafasını vurmuş olabilir ama vurduğu anda müdahale edilse morarma filan olmaz.
Sağlık görevlisi de yok muymuş o kreşin? Ayrıca yardımcılarla birlikte 10 çocuğun ne yaptığını nasıl takip edemiyorlar?
Ben tek başıma 4 çocuğu birden kollayabiliyorum.. ki onlar öğretmen, işin eğitimi almışlar. Daha dikkatli davranmaları gerekir.
Üstelik ilk kez değil; daha önce de başlarına geldiğine göre, çok daha temkinli olmaları gerekmez mi?
Dediğiniz gibi diğer velilerle de görüşün mutlaka.. gerekirse kreş değiştirin.
Bir öğretmen elbette öyle bir durumda soğuk kanlı olmalı ama bu çocuğun korkuya kapılmaması için olmalı.!
Gerçekten üzgün olmasa bile, bunu size yansıtması gerekmezdi.!
Zaten dediğiniz gibi, olay öğretmen-veli olayı değil.. çocuğunuza bakan bir bakıcı ya da bir tanıdığınız da olabilirdi.
Ama normal bir insan aynı hatayı -istemeden de olsa- defalarca tekrarlıyorsa, bundan pişmanlık duyar.!
Dediğiniz kadar duyarsız davrandıysa, bundan kim olsa rahatsız olur.!

Hislerime tercüman olmuşsunuz. Benim de garibime giden istemeden de olsa defalarca tekrarlanan bi olay karşısında yaa işte öyle oldu bilgin olsun da havalarında olması. Ağladı mı diyorum E canı yandı ağladı . Buz koydunuz mu diyorum koyduk ama pek faydası olmadı. Yani ben burda öldüm öldüm dirildim. Çocuklarımızı emanet ediyoruz ben kendimden düşünüyorum mahcup olurdum yani. Üstelik daha önce de böyle şeyler olmuşsa

Ayrıca araştırmadığımı nerden biliyorsunuz!!!Ben zaten okulöncesi öğretmeniyim.Dediğiniz türde öğretmenler de gördüm çok vicdanlı olanı da.İçin rahat değilse değiştir kreşi ne diyeyim.

Cnm ben benim bu olayı araştırmam da yarar var dedim. Yanlış anladın sanırım.

Evet haber verdiler işte arayıp söylediler ağlıyor gelin alın isterseniz dediler. Nesi hayret anlamadım. Direk çocuk ağlıyor gelin alın demek yerine önce olayı izah ettiler. Ki olması gereken de bu siz nasıl yapıyorsunuz bilmiyorum ama. Hoş anne olmayan birinin beni anlamasını da beklemiyorum zaten.siz bana nasıl bi üslupla yazdıysanız bende o şekilde yazdım. Sizden bulaştı yani saldırganlık.Neyse sizinle daha fazla tartışmıcam.

yani arayip sizi uyarmalari baska, gelin cocugunuzu alin demeleri baska. ozaman durum cok cok ciddi olmali. sizde benim yorumumdan sonra gelin cocugunuzu alin diye anlatiniz dedim:)

Aslinda sizinle bu konuda tartismayacagim, cunku simdi ogretmene davrandiginiz gibi banada davraniyorsunuz!

benim nasil calisdigimi size aciklamama gerek yok. Yabanci bir kiza cocugunu tezlim edecek kadar guvenirler. Bunu bilemeniz belki yeterli! siz bence toplayin velileri, gidin sikayetinizi yapin ogretmen hanimi.
Cok dorgu yapiyorsunuz. :20:

yani arayip sizi uyarmalari baska, gelin cocugunuzu alin demeleri baska. ozaman durum cok cok ciddi olmali. sizde benim yorumumdan sonra gelin cocugunuzu alin diye anlatiniz dedim:)

Aslinda sizinle bu konuda tartismayacagim, cunku simdi ogretmene davrandiginiz gibi banada davraniyorsunuz!

benim nasil calisdigimi size aciklamama gerek yok. Yabanci bir kiza cocugunu tezlim edecek kadar guvenirler. Bunu bilemeniz belki yeterli! siz bence toplayin velileri, gidin sikayetinizi yapin ogretmen hanimi.
Cok dorgu yapiyorsunuz. :20:

Çok ciddi bi durum olması gerekmez ki. Böyle böyle oldu, şu anda da ağlıyor susmadı, isterseniz gelin alın dendi. Ne kadar taktınız ya. Hey allahım. Oldu size ii akşamlar.

Benim abimin kizida krese gidiyor iyi bir kres bir gun onun kizida kafasi sisbir sekilde ggelmiş kiza sormuslar kiz söylemek istememis bir hafta sonra gene ayni sey olmus bu sefer annenm israrla sorms iste caner kafama oyuncakla vurdu demis meger kas goz arasi bizim kizi cimcikliyomus vuruyomus ogretmenin ruhu bile duymamis annem krese gitmis .annesi calistigi icin. Ogretmenle konusmus birdaha boyle olmasin canerin ailesiyle gorusun demis simdilik sıkıntı yok bir daha boyle bisey olmadı.takip ediyorlar tabi

Cocuklar duse kalka buyuyor....
benim oglum 3,5 yasinda anaokuluna basladi....
ilk sene arkadasi itekledi sirt ustu kafasi yere cakilarak dustu....
Mudur ambulans cagirdi neyse korkulacak birsey yoktu....
ikinci kez siniftayken dusmus cenesi veli beklerken cocuklarin oturdugu banka deymisti baya bir kanama olmustu dikis atildi.....
oglulun sapkasi atkisi defalarca kayboldu okulda.... Herdefasinda yenisini aldik....
ama ogretmeni cok sevecen guler yuzlu cocuklara anne gibiydi.....

2.senesinde ogretmen degisti asla okulda kaza olmadi.....
kislik esyalari hic kaybolmadi....

ilk ogretmen cok Sevgi dolu guler yuzlu ama cok kaza gecirdik....
2.ogretmeni daha resmi disiplinli cocuklarin her hareketini gozlemleyen biriydi....

ama cocuktur biz buyukler bile kucuk kazalar. Gecirebikiyoruz.....
ama devamli tekrarlanirsa biraz kafa karisikligi olur.....

Cnm ben benim bu olayı araştırmam da yarar var dedim. Yanlış anladın sanırım.

neyse canım yanlış anlamış olabilirim.
Sana bir örnek vereyim.Lise stajındaydık.3 stajyer aynı sınıftaydık.Öğretmen ile beraber 4 kişi.26 da öğrencimiz vardı.Bir tane öğrencimiz vardı normalde sakin bir çocuk.Babası da aynı okulda öğretmen.Bir gün sınıf gırgırını eline aldı sürtüyor yere.Biz kaç defa elinden aldık yüz üstü düşer burnunu sürter diye.Hatta kaldırdık gırgırı yine buldu gırgırı sürterken burnunun üstüne düştü.Hemen soğuk kompres yaptık.İzi kaldı hafif adam ayağa kaldırdı ortalığı açıklama yaptık yok siz suçlusunuz diyor bir de meslektaşımız.Sonra aldı oğlunu sabahçı yaptı.
Sizin öğretmeninizi tanımıyoruz iyi araştırın.Diğer velilerin referansı da önemli ona göre doğru yolu bulursunuz inşaallah.Bazı özel kreşler de lakayıt çalışıyor bunu gözlerimle gördüm.Kıızımın kreşine yakın bir kreşte sınıfta öğrenciler oynuyorlar hepsi ayrı alemde.Bir tane kız çocuğunun üstünü değiştiyorlar tamamen çıplak üstü.Yazık dedim o çocuğu giyinme odasında değişebilir ama yapmıyor.

Belki turkiyede sistem farkli olabilir ama 15,16 cocuga tek basiniza kiza bir surede olsa normalde bakmaniz yasak diye biliyordum:) ama mahlesef is verenler bunu arada gormemezlikden gelip, iscileri zor duruma sokuyorlar.

Sen nerdesın canm? İnan bu sene 15 16 diye seviniyorum geçen sene 20 25 öğrenci artı kaynaştırma öğrencisi oluyordu.. Bu sene yardımcı olmadığı için sayıyı az tuttular. İdareciler de görüyor zaten ne kadar zor durumda kaldığımızı ama bakalım sorunsuz bi sene geçirriz umarım. Şimdilik herşey yolunda..

çok geçmiş olsun canım.dediğin gibi olabilir sonucta cocuk ....ama 1 değil 2 değil 3 olmus bence dikkatlı olmaları gerekiyordu...sonucta biz onlara emanet ediyoruz cocularımızı....

Back
X