Oğlum çiçekleri yemiş

ilkyaz_susuz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2016
60
60
3
39
Kizlar ben mutfakta yemek yaparken on aylik oglum koltugun uzerine cikip iki koltugun arkasindaki çiçeklere uzanip koparip koparip yemiş cok korkuyorum cicekler de su zehirli denilen difenbahya adli cicek atmaya kiyamamistim esimn yildonumu hediyeleriydi .. Agzini yikadim bir kasik da calpol verdim cok tedirginm ne yapmaliyim acil cevap lutfn

HEMEN ACİLE KOOŞŞŞ ne yapacaksın başka

"Difenbahya bitkisinin, yaprak özsuyunda bulunan bazı toksik maddeler nedeniyle çocuklardan uzak tutulması gerekiyor. Yapraklarda oluşabilecek yaralama ve koparmayla açığa çıkan bitki özsuyu, içerdiği bazı kimyasal maddeler nedeniyle toksik etki yaparak sağlığa zarar verebilmektedir. Yaprakların çeşitli şekilde koparılması, kesilmesi sonucunda kesim yerinden sızan özsuya dokunulmaması gerekir. Bu nedenle çocuklardan uzak tutulması ve bakım işlemleri sırasında eldiven giyilmesi önerilir. Yani bütün halde bulunan bitki zararlı değildir. Aksine iç mekânlarda kullandığımız süs bitkilerinin ortamda bulunan çeşitli zararlı maddelerin oranını düşürdüğü, hava kirliliğini azalttığı ve ortamı temizlediği bilinmektedir."

internetten buldum aslında bir doktora gitseydiniz birseyler vermeden once

Yutmamıştir ya. Normalde Tadi acı gelince tükürmesi lazımdı. Doktorunu arayin. Calpol ne fayda edecek.zehirli ise yanlış yapmışsıniz.

o çiçeklerin çok zehirli olduğunu duymuştum etkisini sonra gösterebiir
bence hemen acil servise götürün
çok geçmiş olsun

Ay bu cokonemlı bısı derhal doktora doktora burada vakıt kaybetme sakım koş

Ben olsam bi doktora gotururdum kesinlikle. Sende gotur bence hemen en azindan icin rahatlasin.. Allah korusun..

acile gidin, ayrıca aklınızda bulunsun zehirlenme şüphesi olan insanlara bir şey yedirip içirmeyin, hatta kusturmayın.

O çiçeklerin bebeğin oynadığı ve yalnız kaldığı odada durması nekadar saçma. Zehirli olduğunu bile bile hemde.ben zararli hiçbir şey tutmam tehlikeli bişeyler bile yoktur.ona göre ayarladım bi odamı. Ve hala zehirli deyip buraya soruyorsunuz pes...doktorunuzu arayın sağlık ocağını arayın onlara bir sorun.acılı arayıp sorun bari gidemiyorsaniz.burdan ne desinler aman bisey olmaz cnm yesin deyip sizi rahatlatsinlarmi.diğer milletlere göre bizim vatandaşımız sağlık konularında çok abes davranıyor. 10 bebek olsa bile.ne denir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…