oglum cinsel organiyla asiri oynuyo yardim

ayse-91

her gunumuze cok sukur
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2016
250
166
23
33
slm arkadaslar 3 yasindaki oglum cinsel organiyla cok oynuyo onceleri kesfefiyo dedim ilerletince oglum elin pis olur elleme dedim anlamadi kizmaya basladim benim farkettigimi gorunce hemen cekiyodu elini boylede vazgeciremedim simdide elini yikattiriyorum her degdiginde sizce ne yapmali bu konuda bana misafirlige gelenlerin bile dikkatini cekiyo

ay naapsın çocuk en baariz çıkıntı o dikkatini çekiyodur.
ama önüne geçmek istemekte haklısınız.
bence her dokunduğunda el yıkatmaya devam, belki öyle pes eder.

Bence bir uzmana danışmalısınız

Kızgınca yaklaşmak kötü sonuçlara yol açabilir belki

Çok yanlış davranıyorsunuz.çocuğunuzun anal dönemi şu an.haz bölgesi cinsel organ freud a göre.baskılamanız oedipus kımpleksine yol açar ya da başka kişilik bozukluklarına.son derece sevecen vw sabırlı olun.buradan değil bir uzmandan bilgi alın.çocuğunuza sürekli el yıkatırsanız takıntılı bir çocuk yaratabilirsiniz.organıyla oynaması normal.bunu azaltmak için ceza, el yıkatma yerine ilgisini başka bişeye çekin.atıyorum bir oyuncakla oynatın,ona alıştırın yavaştan.asla yapma diye bağırmayın.Zaten yaş üç bu özellik yavaş yavaş kaybolacak

bencede kotu tepki gizli sakli oynamasina yol acti zaten simdi kizmadan el yikama yontemine gittim ama pek care olmadi

Bezden yeni ciktiysa normal kesinlikle kizma kendisini taniyo eline oyalanica seyler ver dikkatibi dagit ama caktirmadan bi zaman sonra birakir

Çocuk sonra bu pis birşey diye bilinç altına yerleştirmesin..

Nasıl ki kız çocuklarının baskılanması sonucu, ilerde çekingenlikleri artıyor bu konularda.. Onun da çekinceleri oluşabilir. El yıkama takıntısı falan oluşabilir.. En iyisi pedagoga-çoocuk psikiyatristine falan gidin. Böylece yanlış birşey yapmamış olursunuz

O yaslarda cocuklar , "yapma" dediginiz seye daha bi merakli olurlar.Siz boyle onemsediniz diye yapiyor olabilir.Tamamen kendi haline birakip , sanki yapmiyormus gibi davransaniz bikac gun ? Bakislarinizla da belli etmeden , birkac gun hic ses etmeseniz duzelir bence.Denemeye deger.Duzelmese dr.a danisin mutlaka.

Yahu sakın kızıp bağırmayın çocuğa. Bu çok doğal bir durum. Freud'un gelişim teorisine göre çocuk şu an kendini keşfediyor. Yaptığı ayıp değil pis değil. He evde akraba ya da misafir varsa kızarsınız yapmasın, ama şu an meraklı yaşları ve onun ne olduğunu merak ediyor doğal olarak.
Ayıp, kaka, çiş, tüh diyerek çocuğu bastırmayın, bu çok büyük bir yanlış.

bende bagirmiyorum ama el yikatiyorum sonucta o eli agzina surecek mikrop kapmasin hemde caydirici olsun psikolog yasina bagli diyo ama bana asiri oynuyo gibi geliyo tek bana degil bana gelen arkadaslarimin bile dikkatini cekiyo

Evvet, işte mantıklı ve BİLİMSEL konuşan biri. Aynılarını söyledim ve katılıyorum.

bende bagirmiyorum ama el yikatiyorum sonucta o eli agzina surecek mikrop kapmasin hemde caydirici olsun psikolog yasina bagli diyo ama bana asiri oynuyo gibi geliyo tek bana degil bana gelen arkadaslarimin bile dikkatini cekiyo
Kapmaz merak etmeyin, siz çocuğu yıkıyor temizliyorsunuz, kimse öyle hastalanmaz.

Lütfen cinsel organını mikropmuş gibi algılatmayın.görmezden gelin,geçmezse dikkatini yavaştan başka bişeye çekin aşırıysa.ama 0-3 yaş kişiliğin oluşum dönemi.yapacağunız en küçük bir yanlış hareket çocuğunuzyn geleceğini etkiler

bende once kesfediyo dedim tepki vermedim ama bu ne uzun kesifmis ne zaman bitecek ben artik aliskanlik oldugunu dusunuyoruM

bende once kesfediyo dedim tepki vermedim ama bu ne uzun kesifmis ne zaman bitecek ben artik aliskanlik oldugunu dusunuyoruM
Sen eğer bu davranışına dikkatini çektiysen uzamış artmış olabilir.dikkatini yavaştan başka bişeye çek yaş üç zaten bırakacak az kaldı

aliskanlik olmasin diye cozum uretmeye calisiyorum
Bence bir uzmana danışmalısınız

Kızgınca yaklaşmak kötü sonuçlara yol açabilir belki

Ayşe hanım,gözlemleyin..ne zaman çok oynuyor veya ne yaptıktan sonra çok oynuyor? Örneğin yemekten sonra oynuyorsa yemek saatini değiştirip yemekten sonra ilgisini çekecek bi aktivite bulun.unutsun.zamanı değişsin

Ben freud mureud bilmem.gayet normal bi durum.ogrenmeye calistigi cok sey var.buda onlardan biri.sakin kizmayin ona.zamanla gececek..

2-3 hafta kadar önce benim 3 yaşındaki kizimda cok oynuyordu. kresten cagirdilar. sinifta oyunu birakip oynuyormus. kresteki psikolog bu dönem normal ancak önemli olan bunu herkesin icinde ve herseyi birakip yapmasi, biz dikkatini dagitiyoruz, sizde sadece tek basinayken yapmasini soyleyin dedi. benimki özellikle uykudan önce çok oynuyordu. aksam kizima " kızım poponu sadece anne baba birde öğretmen görebilir başkası gormemeli ve poponla tek basinayken oynayabilirsin arkadaslarinin yaninda oynama" dedim. hic beklemedigim bir olgunlukla tamam annecim dedi. babasi gelince onada baba ben popoyla oynamayacagim dedi hatta. ve simdi azaltti. normale dondu dedi psikolog.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…