oglum cinsel organiyla asiri oynuyo yardim

Benim de oğlum şu anda 17 ayını bitirmek üzere hala bezli ama yaklaşık 1 yaşından beri ne zaman bezini açsam oynuyor hatta banyoda eli sürekli orda.Dikkatini başka yöne çeksmeye çalışsamda bırakmıyor,Şu an nasılsa bezli diye çok önemsemiyorum.Ben de keşfediyor diye düşünüyorum ama 8 ay oldu görmezden gelsem de vazgeçmiyor.Şimdi bezi bırakınca devam ederse ne yapacağım diye düşünüyorum.

Görmezden gelin sadece. Misafirlerinizin ya çocuğu yoktur ya da unutmuştur o evreleri. Çünkü çok doğal bir süreç. Sürekli el yıkatmayın bir şey olmaz.

Canim benim oglumda yapiyordu bi aralar sana tavsiyem oglun sunnet olmadiysa muhtemelen derinin ic kisminda beyaz beyaz kalintilar oluyor ondan kasiniyordur ve aslinda amaci oynamak degil kasindigi icin eli surekli ordadir.banyo yaptirirken sunnet derisini biraz geri cekip sabunlu su yapip bir kapta onu dok temizle ve yatmadan oncede zeytinyagini pamuga dokup yine sunnet derisini hafif geri cek ve o bolgeye sur bak nasil geciyor ...bunlari ara ara yap canim

sagol cnm ama pipisinin ucu darmis doktor yapma dedi

Canim zaten her banyoda hafifce bunu yapman gerekiyor rahat sunnet oluyormus boylece doktor arkadaslarimiz var hepside boyle soyluyor ve ben yaptim hep cok fazla cekmiyeceksun zaten hafif hafif bu hareketi banyo yaptirirken yapman gerekiyor zamanla o kisim genisliyor ve ic kismini temizledigin icin orada enfeksiyon olusma riski azalir ve zeytinyagini mutlaka yap bak cok faydasini goreceksin ayrica sen bile inanamazsin oradaki beyaz kalintilari gorunce bunlar kasinti yapiyor tatlim .

denerim cnm ilk zamanlar yapiyordum artik birakmistim sunnete cok faydaliymis insallah sorun yasamayiZ tesekkur ederim

beseye nin de dediği gibi. Elinin sürekli orada olmasının sebebi iritasyon olabilir. Fazla zorlamadan sünnet derisini geriye sıyırabildiğin kadar sıyırıp pipisinin başını güzelce temizlemelisin en az haftada 1-2 kere canım. Orada biriken beyaz bir tabaka oluyor hatta çok uzun süre temizlenmezse sarıya döndüğünüde gördüm ben. O tabakayı tamamen temizlemelisin. Bunlardan sonra da oynamaya devam ederse aldığı zevkten dolayı yapıyordur. O zaman da dikkatini çekecek farklı şeyler bulup unutmasını sağlamalısın. Pipisi pismiş veya kötüymüş gibi şeyler söylememelisin bilinç altında farklı yorumlamaya ve ileride cinsel hayatında tahribatlara neden olabilir. Sünnet derisindeki darlıkla alakalı bir doktora tekrar görün istersen çünkü çocuk büyüdükçe orada tıkanma ve enfeksiyon riskide ortaya çıkıyor. Belki sünnet kararı alır doktor. Geçmiş olsun şimdiden.

canım bi arkadaşımın dört yaşındaki oğlu da aynısını yapıyordu senin gibi zor durumda kalıp bir uzmana danışmıştı. o da kesinlikle kızmayın bi kaç kez yaptığında bunun yanlış olduğunu söyleyip kendisini uyarın eğer hala yapmaya devam ederse görmezden gelin zamanla bırakacaktır demişti.
siz bilmeden kızarak pis diyerek ileride belki de çocuğun ruhunda derin yaralar açabilirsiniz.bence dikkatli davranın

bir tanıdıkta da aynı sorun vardı. çocuk çişini yapınca iyi temizlenmediğinde kaşınıyormuş. o da hep oynuyormuş. çişten sonra güzelce yıkanmalı pippicik.

Merhaba,

Deryagüllünün de dediği gibi ileride ciddi sorunlarla karşılaşmamak istiyorsanız, görmemezlikten gelin, elini de yıkatmayın. Daha önce öğretmen arkadaşlarla yaşadığımız bir sorunu da paylaşmak isterim ki; daha da iyi anlaşılabilsin.

İlkokul 1.sınıfta bir kız öğrencimiz devamlı kendini sıraya sürterek bir tür masturbasyon yapıyordu. Bütün arkadaşlar pisliktendir; mantar vardır kaşınıyordur, tuvaleti geliyordue gibi cümleler kurdular. Sınıfçı arkadaş ile konuştuğumuzda derste onunla kimse ilgilenmezken kendini ileri geri hareket ettirdiğini söyledi. Bu durumda tuvalete gönderdiğini söyledi, fakat sorun çözülememişti. Konuyu araştırmaya başladığımda ilk önce anasınıfçılarla konuştum. Arkadaşım büyük ihtimalle cinsel organıyla oynadığında ebebeynlerden birinin buna kızarak durdurmaya çalıştığı için ebebeyn olmadığında bu durumu devam ettirdiğini söyledi. Nitekim de öyle çıktı. Kız 3-4 yaşındayken Ninesi kız cinsel organıyla oynadığında kızıp eline vurduğunu, elini ordan çekmesi için devamlı uyardığını annesinden öğrendik. Anasınıfçı arkadaş bebeklikten çocukluğa geçişte dönemlerin olduğunu; bu dönemlerin çocuk tarafından tamamlanması gerektiğini bunların engellenmesi durumunda çocuğun ileri yaşlarında engellenen davranışı tamamlayacağını; bu durumda olaya kayıtsız kalınarak o yapması gereken eylemi gerekirse yapması gerekirse de çocuğu sevdiği başka şeye yönlendirerek dikkatini dağıtılması gerektiğini söyledi.

Bu yüzden çocuğunuzu uyarmayın, elini yıkamaya zorlamayın; ama bu durumla karşılaştığınızda sevdiği oyuncağını elinize alarak onunla oynamak istediğinizi ikna ederek dikkatini dağıtın.

Sevgiyle,

verdiginiz ornek ve bilgiler icin tesekkur ederim artik bende gormezden geliyorum ve bi oyuna davet ediyorum veya bi meyve sunuyorum hala oynuyo ama gececek biliyorum kesfetsin bakalim herseyin ilaci zaman tekrar tesekkur

bende bagirmiyorum ama el yikatiyorum sonucta o eli agzina surecek mikrop kapmasin hemde caydirici olsun psikolog yasina bagli diyo ama bana asiri oynuyo gibi geliyo tek bana degil bana gelen arkadaslarimin bile dikkatini cekiyo

İyi tarafından düşün. Dünyaca ünlü "Çişteki Mucize" diye bir kitap var. Okusanız çişin bu kadar mucizevi bir sıvı olduğuna inanamazsınız...

verdiginiz ornek ve bilgiler icin tesekkur ederim artik bende gormezden geliyorum ve bi oyuna davet ediyorum veya bi meyve sunuyorum hala oynuyo ama gececek biliyorum kesfetsin bakalim herseyin ilaci zaman tekrar tesekkur

Arkadaşım,

Büyüklerden arkadaşlarından ne derlerse desinler. Çocuğun çevrendeki tüm insanlardan çok daha önemli...

Daha sonraki aşamalarda yüzü koyun yere yatıp da ileri geri hareket ediyorlar. Yada buna benzer bir sürü şey... Bırak çocuğun bütün evrelerini tamamlasın ki hem özel hayatında hemde sosyal hayatında sağlıklı bir birey olsun...

Bu konuda tepki veren herkesi uyariyorum zaten artik herkes alisti tabiki cocugumdan degerli degil kimse olamaz da

Çocuklarda Kendini Tatmin Etme

Henüz ön ergenliğe erişmemiş bir çocuğun kendi bedenine yönelmesini cinsel tatmin olarak göremeyiz. Çocuklarda kendini tatmin etme davranışını cinsellikle bağdaştırmak çocuğa yapılmış bir haksızlık olur. Ancak çözümlenmesi gereken bir davranıştır.

Yapılacak en büyük yanlış çocuğun bu davranışını nazara vermek, dikkate vermek, ayıplamak, kızmak, utandırmaktır. Böylesi bir durumda çocuk engel olamadığı bu davranışını ebeveyninden gizli devam eder ki, bu da sorunu başka boyutlara taşıyacaktır.

Çocuklar neden kendini tatmine yönelir?

Gerek erkek, gerekse kız çocuklarda görülen bu davranış sapmasına, genelde 3-6 yaş döneminde rastlansa da, 1 yaşından itibaren de görülebilmektedir.

Bu davranışa en belirgin sebep, çocuğun anne ile bağlanmasındaki problemden kaynaklanmaktadır.

Çocuk anne ile kuramadığı bağı, bir şekli ile kendini oyalayarak, kendini meşgul ederek gidermeye çalışmaktadır. Çocuğun bu oyalanma şekillerine şu yollarla eriştiğini gözlemliyoruz.

1-Çocuğun kullandığı iç çamaşırlarının dar, gergin, küçük olması dolayısı ile genital bölgede oluşan baskı, bir süre sonra çocuğu uyarabilmektedir. Çocuğun kullandığı iç çamaşırlarının daha rahat olmasına dikkat edilmeli, keten benzeri sert kumaşlar yerine yumuşak kumaşlar tercih edilmelidir. Kalitesizliği nedeni ile ucuz çamaşırlardan uzak durulmalıdır.

2-Çamaşır yıkamada kullanılan deterjan ve kimyasal madde atıkları, çocuğu uyarabilmektedir. Böylesi durumlarda doğal temizlik malzemeleri tercih edilmelidir.

3-Çocuğun genital bölge sağlık durumunun kontrolü gerekebilir. Bir mantar veya bakteriyel üreme olup olmadığına bakılmadırı. Birçok çocuğun idrar yolları enfeksiyonlarında, bakteriyel üremenin verdiği kaşıntı ile böylesi bir davranışı edindikleri bilinen bir durumdur. Ayrıca çocuğun genital bölgesinde kullanılması zorunlu kermlerin, pomatların da bu davranışa sebep olabileceğini hatırdan çıkartmamak gerekir. Kremin kullanılışına, sürme şekline dikkat edilmelidir.

4-Çocukla oyun oynarken genital bölgesi bir yere temas etmemelidir. Diz üstünde zıplatmalardan, koltuk kenarında oturarak ve top üzerinde sürünerek oynanan oyunlardan uzak durulmalıdır.

5-Çocuklar sevilirken, genital bölgeleri öpülerek, koklanarak, vurularak sevilmemelidir. Bu davranışlar çocuğun mahremiyet eğitimine zarar verdiği gibi, genital uyarılmalara da sebep olabilir.

Bu davranış ne yazık ki kendi kendine geçmez! Zamanında tedbir alınmazsa ergenlik dönemine doğru alışkanlık bozukluğuyla devam eden bu davranış, yetişkinlik döneminin cinsel kaynaklı kendini tatmin etme davranışına dönüşebilir. Bu dönüşüm, kişide vazgeçilmez bir yaşam tarzı halini alabilir.

ÇÖZÜM ;
En önemli adım: Anne ile çocuk arasındaki güven bağıdır.
Böylesi davranış sergileyen çocukların iyi edicisi, anne-çocuk bağının yeniden tesis edilmesidir.

Yaklaşık 6 ayı bulacak olan bir ‘davranış unutma süreci’ ile çocuklarda bu alışkanlığın terki sağlanabilir.

• Bu altı ayın ilk 6 haftası anne-çocuğun duygularında ve davranışlarında tamamen özgür bırakılması, hiçbir davranışın yasaklanmaması, kızılmaması, cezalandırılmaması dönemidir.
Çocuk bu dönemde alabildiğince özgür olmalı, duygularını dilediği gibi yaşayabilmelidir. Rahat olmalıdır.

Bu dönemde çocuk, anormal davranışlar sergileyebilir; ama sabırlı olmalı. Anne-babalar hiç beklemedikleri ölçüde çocuklarının aşırıya gittiğini, sınırları aştığını görse de, bunun geçici bir dönem olduğunu unutmamalı. Bastırdığı duyguları rahatça dışa vuracağı bu dönem, çocuğun anne ile yeniden bağlanmasına da zemin hazırlar.

• Bu dönemde anne ile çocuk 6 hafta birlikte yatmalı.
Çocukla anne arasında bağ oluşturulmalıdır. Bu bağ, sadece çocuğun anneye bağı değil, annenin de çocuğuna yeniden bağlanması dönemidir. Ne zaman ki anne, çocuğuna doyasıya ve içten bir hisle yeniden bağlanmaya başlarsa, çocuk da anneden keyif almaya başlayacaktır.

İşte çocuğun anneden keyif almaya başladığı bu an, önceki keyif aldığı davranışı da terk etmeye başlayacağının gücünü oluşturur.

• Anne çocukla açık olarak konuşmalı, ‘bu davranışın yanlış olduğun, canının sıkıldığı zamanlarda kendi yanına gelebileceğini, kendisi ile güzel oyunlar oynayabileceğini’ ifade etmelidir.
Çocuğa yapılan bu kapı da onun bu davranışla baş etmesinde kolaylık sağlayacaktır. Artık çocuk içinden gelen bir dürtü ile genital bölgesine yöneleceğinde anne ile kendi arasında oluşturacağı bir özel kelime ile (Örneğin; “Anne benim canım sıkıldı yine”) diyerek anneden yardım istemelidir. Bu sözü duyan anne, bütün işini gücünü bırakarak çocuğunun bu yardım talebine duygusal destek vererek ve zaman ayırarak karşılık vermelidir.

Uzunca ve zahmetlice bir çözüm sürecini gerektiren bu sorunun profesyonel destek ile çözülmesi daha elverişlidir.

Özetle söyleyecek olursak; bu davranış anne ile çocuk arasında yeniden bağlanma ile çözülebilecek bir sorundur. Sorunun çözümünü zamana bırakmak ve kendiliğinden geçer demek sorunun derinleşmesine sebep olabilir!…

Psikolog Adem Güneş

Yazi icin cok tesekkurler bnmle olan bagi bana olan sevgisi ve ilgisi babamizi kiskandiracak derecede. anne ogul askimiz cevremiz tarafindan fark edilir ve imrenilir durumda ve ilk dogdugundan beri benimle uyuyordu babayla yatmayi kabul etmiyoruz yaklasik 1.5 aydir oda degl yatagimizi ayirdik yinede el ele tutusup uyuyoruz. Ben cocuklugumda oynamadigim kadar oyun oynuyorum cocugumla. İc camasirlari ozenle secildi. Yani anlatmak istedigim cocugun psikolojik acidan sevgi eksikligi ilgisiik oldugunu dusunmuyorum ki devlet hastanesi psikiyatri

Psikiyatri doktoru ilgili bi anne oldugunuz belli demisti tek bir sorunumuz 1 yas muayenesinde pipimizin ucu dar demislerdi ben 2.5 yasinda sunnet karari almistim ucu dar cocuk sorun yasamasin diye sunnet icin muayene ederken cok erken degil mi dedi bende pipi dar diye yaptirmak istiyorum dedim doktorda pipisinin darligi sorun teskil edecek kadar degil 6 yasini bekleyim dedi ve sunnetten vazgectik belki az bucuk darlik cocuguma kasinti veya rahatsizlik yapiyo olabilir diye dusunuyorum tekrar doktora gitmelii cevap icin tekrar tesekkurler

el yıkatma falan yapmayın allahaşkına, üzerine gitmeyin. Hiç mi duymadınız el yıkama hastalığı olan insanları. Sadece erişemeyeceği şekilde giydirebilirsiniz. Tulum falan giydirin, salopet tarzı pantolonlardan giydirin kolay erişemesin. Oynamaya başladığı zaman dikkatini başka şeye çekmeye çalışın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…