• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlum çok değişti, ne yapmam gerekiyor?

Kızlara karşı kin beslemediği konusunda yanıldığınızı düşünüyorum. Bundan sonra kızlarla ancak yatarım demek, kızları insan olarak görmem, sevilmeyi hak etmiyorlar, onları sadece cinsel obje olarak kullanıp atarım demek. Red pill, mgtow denen alt kültürler var, çocuğun yabancı dili de iyiyse muhtemelen bunlara merak salmıştır ya da salacaktır. Mizojinist olma yolunda gittiğini düşünüyorum, dikkatli olun. Eğer zekiyse kendi kendine bir gün aşar belki ama aşamayabilir de.

psikiyatrist, diyetisyen ve spor... aslında ihtiyacı olan şeyler. ama zamana ihtiyacı var. canı yanıyordur şimdi... yanında olduğunuzu bilsin, o zamanlarda insan yanında insan arıyor ama bu şunu yap şöyle ye aç kalma diye vıdılıyan bi anneyi istemez kimse... sadece o istediği kadar yanında olun. yemedin vs diye söylenmeyin... ters teper...

Kızlara karşı kin beslemediği konusunda yanıldığınızı düşünüyorum. Bundan sonra kızlarla ancak yatarım demek, kızları insan olarak görmem, sevilmeyi hak etmiyorlar, onları sadece cinsel obje olarak kullanıp atarım demek. Red pill, mgtow denen alt kültürler var, çocuğun yabancı dili de iyiyse muhtemelen bunlara merak salmıştır ya da salacaktır. Mizojinist olma yolunda gittiğini düşünüyorum, dikkatli olun. Eğer zekiyse kendi kendine bir gün aşar belki ama aşamayabilir de.
Red Pill diye izliyordu evet ingilizce ama ben bilmiyorum siz bunları nerden anladiniz yazdıklarınızı görüyordu telefonunu göremiyorum ama bilgisayar odası var arada girip çıkarken bakıyordum. Ukrayna dili okucam ama bida hazırlanıcam demişti ingilizce anlayabiliyormus normal video izlerken duyuyordum bunlar ne demek Allah'ım kötü seyler mi? Ben eve yetişmekten çok şey okumuyorum onun söyledikleri aklımda kalıyor izledigini gorduysem onu biliyorum sadece.

Red Pill diye izliyordu evet ingilizce ama ben bilmiyorum siz bunları nerden anladiniz yazdıklarınızı görüyordu telefonunu göremiyorum ama bilgisayar odası var arada girip çıkarken bakıyordum. Ukrayna dili okucam ama bida hazırlanıcam demişti ingilizce anlayabiliyormus normal video izlerken duyuyordum bunlar ne demek Allah'ım kötü seyler mi? Ben eve yetişmekten çok şey okumuyorum onun söyledikleri aklımda kalıyor izledigini gorduysem onu biliyorum sadece.
Red pill daha çok genç erkeklerin takip ettiği, kadın düşmanı bir öğreti. Amerika'dan çıktı ama bütün dünyada popüler şu sıralar. Ukrayna'ya gitmek istemesi de Ukraynalı kızlarla alakalı olabilir, öyle bir bağlantı kurdum. Ben biliyorum çünkü benim kuşağımda popüler ve böyle erkekler tanıdım. Ekşi sözlük'te de sürekli gündem oluyor.

Tahmin etmek zor değil anlattıklarınızdan. Oğlunuz çok kötü bir yola girmiş maalesef. Reşit olduğu için terapiye filan da zorlayamazsınız. Nasıl olacak bilmiyorum.

Sen kadın düşmanı mı oldun filan diye üzerine gitmeyin yalnız çocuğun. Siz de kadınsınız, unutmayın. Öfkelenebilir, size kin besleyebilir, söylediklerinizi hiç ciddiye almıyor da olabilir zaten. Red pill takipçileri genelde öğretinin kadın düşmanı olmadığını iddia ederler. Fakat kadın düşmanı bir öğreti ne yazık ki.

Red pill daha çok genç erkeklerin takip ettiği, kadın düşmanı bir öğreti. Amerika'dan çıktı ama bütün dünyada popüler şu sıralar. Ukrayna'ya gitmek istemesi de Ukraynalı kızlarla alakalı olabilir, öyle bir bağlantı kurdum. Ben biliyorum çünkü benim kuşağımda popüler ve böyle erkekler tanıdım. Ekşi sözlük'te de sürekli gündem oluyor.
Ama ayrılmadan önce yakın zamanlarda çok izlerdi muhtemelen 1 ay önce ayrilmislar benim telefonuma yanlışlıkla kendi hesabını girmiş ben de hesabından çıkmadım geçmişinden izlediği videoları gördüm. Oradan baktım. Ukrayna'ya gitmek değil aslında, yüksek bir sıralama yapmak istedi ama yapamadı Rusça istiyordu gelmeyeceğini bile bile yazdı ama ruh halinden mi bilmiyorum Ukraynaca da yazmış o gelmis. Kendini böyle şeylerle gecistiriyor sanırım. İkinci universiteyi seneye yazilirim bu sene yks denermis. Ne derse onu buraya yazıyorum belki benim anlamadığım şeyleri anlayacak sizin gibi değerli arkadaşlarım çıkar. Kuşağıma göre ileriyim sanıyordum ama geriymisim.

Ama ayrılmadan önce yakın zamanlarda çok izlerdi muhtemelen 1 ay önce ayrilmislar benim telefonuma yanlışlıkla kendi hesabını girmiş ben de hesabından çıkmadım geçmişinden izlediği videoları gördüm. Oradan baktım. Ukrayna'ya gitmek değil aslında, yüksek bir sıralama yapmak istedi ama yapamadı Rusça istiyordu gelmeyeceğini bile bile yazdı ama ruh halinden mi bilmiyorum Ukraynaca da yazmış o gelmis. Kendini böyle şeylerle gecistiriyor sanırım. İkinci universiteyi seneye yazilirim bu sene yks denermis. Ne derse onu buraya yazıyorum belki benim anlamadığım şeyleri anlayacak sizin gibi değerli arkadaşlarım çıkar. Kuşağıma göre ileriyim sanıyordum ama geriymisim.
İzlemiş neticede. Bu öğretiyi takip ediyorsa muhtemelen pek sağlıklı ilişkileri olmayacak, vücudu ve görüntüsüyle de kafayı bozabilir. Bütün hayatını, kararlarını etkileyebilir bu durum. Umarım istediği bölümü kazanır, okuluna ve kariyerine odaklanması lazım.

Tahmin etmek zor değil anlattıklarınızdan. Oğlunuz çok kötü bir yola girmiş maalesef. Reşit olduğu için terapiye filan da zorlayamazsınız. Nasıl olacak bilmiyorum.
Siz ciddi misiniz? O yüzden mi böyle yapıyor? Terk edilmesi onu bu kadar mı etkiledi? Allah'ım daha neler göreceğim dünya çok kötü hale geliyor

Siz ciddi misiniz? O yüzden mi böyle yapıyor? Terk edilmesi onu bu kadar mı etkiledi? Allah'ım daha neler göreceğim dünya çok kötü hale geliyor
Ne yazık ki son yıllarda Amerika'da ve dünyada sağcılığın yükselmesiyle beraber ırkçılık ve kadın düşmanlığı da yeniden artmaya başladı ve böyle alt kültürler çıktı ortaya. Kadınlar tarafından reddedilen, terk edilen bazı genç erkekler bütün kadınlara kin besleyip böyle öğretilere merak salabiliyor. Sizin oğlunuz da bu rüzgardan etkilenmiş. Normal, çok popüler çünkü. Kendini geliştirmesi, dünyanın işleyişi, tarih vs hakkında bilgilenmesi lazım. Gerçi öyle de değişmeyebilir fikirleri, benim üniversitede bir hocam bile böyleydi. Zor bir durum. Sizi seviyordur muhtemelen, ayrı tutuyordur ama kendi geleceği için, pek sağlıklı bir düşünce yapısı değil.

Ben dışarıya bu kadar yansıyacağını düşünmüyorum.
Sizin yanınızda guvende olduğu için,nazi size geçtiği için üzerindeki öfkeyi küfür ederek yahut beddua ederek atıyor.
Oğlunuz gibi insanlar genelde tehlikeli olmaz.
Bana kalırsa sadece dilinde bu söyledikleri,yani birakin birine kötülük yapmayı korkusundan karşısında duramaz.
Planlı,kontrollü ve soğuk kanlı olsa endişe edin derdim ancak bu terk edilmenin etkisiyle gelen duygusal bir hırs gibi göründü bana.
Geçici bir şey,hazmedemiyor sadece.

Ben dışarıya bu kadar yansıyacağını düşünmüyorum.
Sizin yanınızda guvende olduğu için,nazi size geçtiği için üzerindeki öfkeyi küfür ederek yahut beddua ederek atıyor.
Oğlunuz gibi insanlar genelde tehlikeli olmaz.
Bana kalırsa sadece dilinde bu söyledikleri,yani birakin birine kötülük yapmayı korkusundan karşısında duramaz.
Planlı,kontrollü ve soğuk kanlı olsa endişe edin derdim ancak bu terk edilmenin etkisiyle gelen duygusal bir hırs gibi göründü bana.
Geçici bir şey,hazmedemiyor sadece.
Benzerini yaşadığım için size katılıyorum sadece sindiremediği için ne yapıyorsa kendine annesine yapıyor

Gençler herşeyi izler oğlumda öyle izler geçer uygulama gibi bir şey asla olmadı zaten sakin efendi bi çocuk sadece yaşadıkları ağır geldi kaldıramadı insanlara karşı öfke sinir patlaması yaşadı zamanla geçti asla üstüne gitmedim çünkü hiçbir faydası olmadı
3 sene önce tamda konu sahibinin yaşadıklarını yaşadım

Benzerini yaşadığım için size katılıyorum sadece sindiremediği için ne yapıyorsa kendine annesine yapıyor

Gençler herşeyi izler oğlumda öyle izler geçer uygulama gibi bir şey asla olmadı zaten sakin efendi bi çocuk sadece yaşadıkları ağır geldi kaldıramadı insanlara karşı öfke sinir patlaması yaşadı zamanla geçti asla üstüne gitmedim çünkü hiçbir faydası olmazdı 3 sene önce tamda bunları yaşadım
Pastelcim..
Bak şimdi canım..
Bu düğün derneklerde sağa sola ateş açan tipler vardır ya hani..
Bir başına bıraksan oturdukları yerde asla silahlarını çıkartıp ateş etmezler.
Ama düğün dernek olunca ilgi çekmek için sağa sola dan dan dan..
Bu da böyle..Uzulduklerini gördükçe daha çok yapıyor.O duygusal boşluğu ve öfkeyi sevdiklerine yansıtarak zalim görünmeye ve güçlü olmaya çalışıyor.
Aslında inandırmak istediği çocuğun kendisi.Kotuyum,güçlüyüm kimse beni üzümez seklinde kendine olan telkini.
O ezilmislik hissi ve kaybetme duygusu yakip kavuruyor içini.
Bu sadece.Bu yaşa geldim,sevdiğim kişi beni terk etse,ben de üzülür ağlardım.
O yaşlarda tepki biraz daha sert oluyor.

Bir anne olarak ben ne yapardım... Sesli düşünerek yazıyorum bu arada.
Oğlumla konuşmak vakit geçirmek için, yemeğe yada sinemaya çıkmakla ilgili plan program yapardım.
Kahve içerken "nasılsın, hayat nasıl gidiyor" sorularıyla konuşma başlatırdım.
Öfkesini anladığımı ama bir kişinin yaptığı kötülüğü tüm insanlara mal etmemesi konusunda konuşurdum.
Misal bir köpeği çok seven besleyen insanlar varken, onlara zarar veren insanların da olduğunu. Ama o canlının gözünde tüm insanları aynı değerlendirmesinin iyi niyetli olanlara haksızlık olacağını anlatırdım. Bir arkadaşından gördüğü kötü bir davranış yüzünden tüm arkadaşlarına aynı şekilde davranırsa istediği arkadaşlık bağını hiç bir zaman kuramayacağını, iyi olanlarında ondan uzaklaşacağını anlatırdım.
Birde çocuklarda kendi geçmiş tecrübelerimizi anlatmak çok etkili oluyor.

Misal "evet bende geçmişte duygusal bir arkadaşlık yaşamıştım. Bana şöyle şöyle bir kötülüğü oldu. O an kendimi çok değersiz hissettim. Ama yaşadığım haksızlığın benimle bir ilgisi yoktu. O karşımda ki insanın karakteri ile ilgiliydi. Bunu anladığımda kendimi daha iyi hissettim. Bir başkasının davranışı yüzünden bende kötü bir insan olmayı, bana yakışmayan hareketleri yapmayı seçmedim. O zaman eleştirdiğim o insandan ne farkım kalırdı. Eğer o ilişkimde yaşadıklarımı tüm insanlara mal etseydim babanı sevemez, aile kuramaz, sizin gibi güzel evlatlara sahip olamazdım. Bu tarz insanlar hayatın her alanında karşımıza çıkabilir. Ama inan yaşadığın şey sana her seferinde yeni bir şey öğretir, güçlendirir, o kişilerle nasıl baş edeceğin konusunda fikir sahibi olmana sebep olur. Olgunlaşmakta budur zaten. Sen kendin olmaya devam et, içinde olmayan biri gibi davranmaya devam edersen hiç bir zaman mutlu olamazsın. Yaşadığın şeyden edindiğin tecrübeyi koy cebine bir daha bu tarz biri ile karşılaşırsan ne yapacağın hakkında fikrin olsun" tarzı bir konuşma yapardım.
Belki bir saat içinde dönüşümü yaşamayacak ama kulağına kar suyu kaçmış ve sorgulamaya başlamış olacaktır. Onu suçlamak, eleştirmek yerine bol bol dinleyin. Kızdığınız bir tavrında bile "sanırım ben böyle yapmazdım" tarzında yorumlar yapın.

Bacağında kaşık gibi yara izleri vardı kızgın bir şey değdirmiş gibi duruyor. Ruhu çok hassas, kilo alma sorunu var gücü cok uzun surmuyor ben nasıl erkeğim böyle erkek mi olur diye bile kendi kendine sinirleniyordu doktora götürdük kan değerlerinde bir şey çikmadi bünyesi böyle diyip vitamin ilaci yazdılar sadece. Ne dediysem nafile, hem okula gidip hem çalışicam erkek olucam dedi işten gelince ders yapamadı hiçbir şey yapamıyor bıraktı iştah sorunu var bazen yemek yemeden sadece sıvı alıp günü bitiriyor zorla yediriyorum yemiyor buzdolabinin kapağini bile açmiyor
Endekronoloji doktoruna götürdünüz mü? Fiziksel bir büyüme problemi olabilir.

Bence üstüne gitmeyin. Sürekli konuyu açmayın. Hatta konuyla ilgili konuşacaksanız gel seninle bir oturup konuşalım diye özel bir an oluşturmayın. Ansızın ona mesajlar gönderin. Kendi hayatınızdan veya arkadaşlarınızdan örnek vermek gibi. Ben de o yaşlarda çok acı çektiğim bir ilişkim olmuştu. Kimseyle konuşmak istemez, yemez-içmez hallerdeydim. İyice zayıflamıştım. Sürekli uyumak isterdim. Annem bazen ilgilenmek isterdi bazen de söylenirdi bu halime. Ben hiçbirini duymak bile istemezdim. Ne sinirlenmesini, ne ilgilenmesini. Yalnız kalmak isterdim. Bu bir süreç. Ben de profesyonel desteği reddetmiştim. Oysa gitmem gereken evredeydim ama o yaşlarda asi olabiliyor insanın ruhu. Uyku düzenim çok bozuk olduğu için doktora gittiğimde uykumu düzenleyici hafif bir ilaç vermişti sadece o beni rahatlattı. Bu arada ben şu an 36 yaşındayım yani yeni nesil değilim :) Biz de sevdik, böyle olmadık demeyin her dönemin insanı bu tarz şeyler yaşayabilir. Ben de duygularını yoğun yaşayan biriyim. Gözünüz üzerinde olsun, eliniz hayali olarak sırtında ama bunu ona hissettirmeden yapın. Bir gün karşısına başkası çıkacak ve zaman hepsini geçirecek. Bu arada mesajlar arasında geçti mi göremedim ama spora yönelirse imkan varsa hem kilo alır hem kafası dağılır.

Üç kızım var bir oğlum var ikisi evli bir ablası bekar. Kız, kızimı da tanıyormuş oğlum ablasıyla da konuşturmuş kızımı bile engellemiş üstelememiş kızım daha.
Tahmin etmiştim....Tek erkek olduğu için anne baba tarafından aile içinde sürekli avantajlı ve egosu sisirilerek büyütülen erkek çocuklar genelde böyle oluyor...Ergenlikten sonra haksız da olsalar hiçbir koşulda bir kadın tarafından reddedilmeyi veya el üstünde tutulmamayı , arzuladiklari herhangi bir kadın üzerinde egemenlik kuramamayi kabul edemiyorlar, ilişkileri sağlıklı yürütmeyi ve bitirmeyi basaramiyorlar, abartılı tepkiler veriyorlar ve yüzde 99 u iflah olmaz birer kadın düşmanı +ruh hastası oluyor bu yüzden... üzgünüm ama oğlunuz aslında değişmemiş, siz onu böyle yetistirmişsiniz...şu anki durumun sebebi büyük ihtimalle sizsiniz ....

Son düzenleme:
Baltayla odun keserken kesememiş o da hirs yapmış daha hızlı kesmeye çalışmış bayılmış oracıkta sadece ikisi oradalardi babasiyla arası iyiydi ama çok mükemmelliyetçi gereksiz hırs yapıyor az şınav çekerse bile bağırarak kendini zorluyor internetten birilerine mi özeniyor bilmiyorum telefonuna hiç bakmadım izlediği şeylere. Çok takıntı yapıyor her şeyin kendi kontrolunde olduğunu sanıyor dediğim her şey bir kulağından giriyor öbür kulagindan çıkıyor. Eski video izliyor mesela benim dedelerim savaştı düşmana eziyet verdi bende burda mal gibi bir kız ağlıyorum diyip sinirleniyor onun için asabilesmek günlük aktivite gibi oldu bahane arıyor
Ama bu psikolojik rahatsizlik…yani her insanin kapasitesi bellidir, herkes odun kiracak diye birsey yok.

Öfkesini anladığımı ama bir kişinin yaptığı kötülüğü tüm insanlara mal etmemesi konusunda konuşurdum.
Şurayı atlamış olabileceğim için soruyorum, kız arkadaşı tam olarak nasıl bir "kötülük" yapmış oğlumuza? Konu sahibi belirmiştir belki ama ben göremedim sanırım....

Gurur yapıyor kendi param yok diyip gitmedi 20 yaşında adam ailesinden para almazmis kendine kendine evde yapıyor bende okusun okulunu bırakmasın diye kabul ediyorum öte türlü okumadım diyip pişman olacak. Okulu oturduğumuz yerden uzak iki vasıta değiştiriyor yaklaşık 2 saat gidiş 2 saat gelis beslenmesine dikkat ediyordu ama iki haftadır sadece elma üzüm biraz ekmek yiyor bazen hiç yemek yemiyor birkaç kilo almıştı hemen verdi. Çok gururlu imtihan gibi, canindan parça üstüne ne kadar da gitsen bir yerde resitler artık kendi kararlarını vermeleri gerek. Lisedeyken kısa dönem çalıştı okula gitti yetişemedi. Üniversitede yapsa hiç yetişemez çok karamsar yapısı var hiç konuşmuyor kimseyle o yüzden korkuyorum bir gün onu takip ettim kendi kendine bankta oturuyor uyuyor orada yeni nesilde tetikte oluyor insan babasından tokat yedi diye kendine zarar veren çocuklar oldu. Haberlerden çok kötü şeyler gördüm tetikte yaşıyorum.
20 yasinda cok mu buyumus oluyo yani😐 cidden nerde goruyor kendini.. acaba anne baba olarak sizler..onu fazla mi sisirdiniz? Ya da eziklediniz? Ki kendini ispat etme cabasina giriyor?

Belli ki gorunusuyle barisik bir insan degil, bunu degistirmek kendi elinde…

Back
X