Yaptığınız yanlış. Niye bağırıyorsunuzki sabi çocuğa. Her ne kadar sabrınızı zorlasada, asla bağırmayın, vurmayın. Çünkü herkesten çok yaşıyor o bu değişimi. Ve yaşı daha çok küçük.
Oğlunuza asla abi vasfını yüklemeyin. Sen abisin, sen akıllısın, sen şöylesin sen büyüksün bak o daha çok küçük filan demeyin.Küçük oğlunuzun ne kadar sevgiye, şefkate ilgisi varsa büyük oğlunuzunda var, hiçbir fark yok arada, sadece aralarında 3.5 yaş var ikiside ana kuzusu daha.
Bu dönemde lütfen büyük oğlunuza daha çok ilgi gösterin, onu sevdiğinizi ondan asla vazgeçmediğinizi hissettirin çocuğa. O şimdi kendini bir kenara itilmiş hissediyordur. Onu sevmediğinizi, bir daha asla eskisi gibi olmayacağını düşünüyordur. Kardeşi bir nevi düşmandır artık.
Oğlunuza görevler verin kareşiyle ilgili. Kardeşiyle, oğlunuzla beraber ilgilenin. Mesela, altını değiştirirken, oğlum kardeşinin bezini getirirmisin, bak sende böyleydin küçükken, şimdi ise ne kadar da kocaman oldun, çok tatlısın, seni her zaman çok sevicem, sen benim birtanemsin, ben seni seviyim sende kardeşini sev olurmu" gibi şeyler söyleyerek onu onere edin.Ve mümkünse eğer küçük oğlunuzu besleyip altını değiştirdikten sonra varsa başkasının ilgilenmesini söyleyin, vaktinizi büyük oğlunuzla geçireek ona bu dönemi atlatmasında yardımcı olun.
Biz büyükler bile en ufak bir değişiklikte ne kadar kıskanç olabiliyoruz bazen, nerde kaldı çocuklar.
Çocuklarınızı sevgiyle büyütün:teselli:
sevgili nilüfer beni anladığın için çok teşekkür ederim.elbette bende çocuğumu asla dövmedim dövmemde.bazen sabırsızlığım yüzünden sesimi yükseltmelerim oluyo.KUZUM yazdığı beni kötü hissettirdi ben kötü bir annemiyim sorusu beynimi zonklattı.ama bende farkındayım allahın emaneti yavrularımı benden daha çok düşünüp onların canlarının yanmaması için kendi canımı veririm.onları çok seviyorum sağol canım arkadaşım nilüfer
3,5 yaşında bir oğlum var.2.5 ay önce bi oğlum daha oldu büyük oğlum çok değişti.istediginiyaptırana kadar yerlere yatıyo. çok huzursuz normalde kardeşini seviyo aa bebeğe ne yaparsam oda istiyo tekrar bez bağladı çıkarmıyo.bütün vaktimi neredeyse ona veriyorum ama beni zaman zaman zorluyo ortama girince rahat vermiyo psikolojim bozuldu.bağırıyorum sonra çok üzülüyorum neden böyle yapıyosun diyorum bilmiyorum anne seni sevviyorum bi daha yapmıcam diyo çok zeki ama gene aynı.yardım edin nasıl davranmalıyım:çok üzgünüm:[/QUOTE
arkadaşım allah sana kolaylık versin öncelikle benimde iki tane çoçuğum var aynı şeyleri aslında pek yaşadım diyemiycem benimkilerin arasında 8 yaş var ama benimde ufaklık ablayı kıskanıyordu hemde nasıl feci şekilde ne ablasız oluyor nede ablaya tahamül ediyor nasıl çözdün problemi dersen zaman ve aslında onu sevip oynarken ona ne kadar deger verdiğini gösterek anlatarak yaparsan zamanla anlıyorlar e tabi 3.5 yaşındaki bir çoçuk için de bu gayet zor bu kadar sıkıntının nedeni anlıyorum aslında sil baştan bir şeylere başlamak zor alışkanlıklarından vazgeçmek benim için doğum yaptığımda eşime kızımı bırakıp markete gittiğimde büyük mutluluk duyuyordum aslında biz yetişkinler alışkanlıklarımızdan kolay kopamıyoruz ama zamanla rayına oturacak herşey sabırlı ol kendinede iyi bak sıkıntılı bir anenin bebegide sıkıntılı büyür sevgiyle kalın
benim deoğlum çok uysal çok akllıyken kardeşi olunca çok değişti oğlum 5 yaşında kızım 10 aylık. ben de çok sinirleniyorum dayanamıyorum aslında çok sabırlıyken çok sabırsız olmuşum sonra kendime çok kızıyorum oğlumda özür diliyo ama tekrar yapıyo genelde yalnızız babmızda geç vakitte geldiği için açıkcası ilgilenemiyorum oğlumla vicdanen çok rahatsızım bana yol gösterin oğlumuda kızımıda çok seviyorumYaptığınız yanlış. Niye bağırıyorsunuzki sabi çocuğa. Her ne kadar sabrınızı zorlasada, asla bağırmayın, vurmayın. Çünkü herkesten çok yaşıyor o bu değişimi. Ve yaşı daha çok küçük.
Oğlunuza asla abi vasfını yüklemeyin. Sen abisin, sen akıllısın, sen şöylesin sen büyüksün bak o daha çok küçük filan demeyin.Küçük oğlunuzun ne kadar sevgiye, şefkate ilgisi varsa büyük oğlunuzunda var, hiçbir fark yok arada, sadece aralarında 3.5 yaş var ikiside ana kuzusu daha.
Bu dönemde lütfen büyük oğlunuza daha çok ilgi gösterin, onu sevdiğinizi ondan asla vazgeçmediğinizi hissettirin çocuğa. O şimdi kendini bir kenara itilmiş hissediyordur. Onu sevmediğinizi, bir daha asla eskisi gibi olmayacağını düşünüyordur. Kardeşi bir nevi düşmandır artık.
Oğlunuza görevler verin kareşiyle ilgili. Kardeşiyle, oğlunuzla beraber ilgilenin. Mesela, altını değiştirirken, oğlum kardeşinin bezini getirirmisin, bak sende böyleydin küçükken, şimdi ise ne kadar da kocaman oldun, çok tatlısın, seni her zaman çok sevicem, sen benim birtanemsin, ben seni seviyim sende kardeşini sev olurmu" gibi şeyler söyleyerek onu onere edin.Ve mümkünse eğer küçük oğlunuzu besleyip altını değiştirdikten sonra varsa başkasının ilgilenmesini söyleyin, vaktinizi büyük oğlunuzla geçireek ona bu dönemi atlatmasında yardımcı olun.
Biz büyükler bile en ufak bir değişiklikte ne kadar kıskanç olabiliyoruz bazen, nerde kaldı çocuklar.
Çocuklarınızı sevgiyle büyütün:teselli:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?