OĞLUM ÇOK KÖTÜ.

Konularımı biliyorsunuz. Aldatıldım ayrıldım. Oğlm madde kullanmaya başladı. Her şeyi denedim vazgeçirmek için.gece sokaklarda gezmekten, her gün nasıl kurtarırım diye planlar yapmaktan, ağlamaktan bittim artık.hazır süt içirmediğim evladım bonzai içiyor. Eve gelmemeye başladı. Gece sokaklarda geziyor. Evimi taşıdım, mağazamı homofşs olarak kullanıyorum. Ama o her gün eski semte gidiyor.

2 ay önce köpek çalmıştı. Gittik yalvardı, yakardık şikayetini geri çektiler. Kamu davası devam ediyor. Bir tanıdıktan duydum, parkda otururken orda bir adamın silahını görüyorlar. Kendi gibi madde kullanan arkadaşıyla plan yapıp levye arıyorlar ki adamın evine girip silahı çalıp satarak madde alsınlar. Bu benim oğlum mu yarabbim. Masada 2 TL için bni 10 kez arayıp ulaşamadığı için almayan oğlum mu. Halen dahi 20 TL versem 3 TL ye ihtiyacı varsa kalanını zorla versemde kapıyı çekip kaçan oğlum mu.
En son evvellsi gece sokaklarda saat sabaha kart şî 4 de arkadaşının motorunu çalıyor. Bekçiler o saate ne yapıyor diye sorguya alıyorlar. Hmn hakim karşısına çıktı, diğer davası olduğu için tutuklu yargılanacak. Mahkeme gününe kdr. İlk mahkeme 3 ya da 5 ayı bulurmuş.
Bn karakoldayken karşı taraf oradaydı. Adam geri çekmitcm şikayetim dedi. Bnde sinirden ölyrm ztn çekmeyin çıkmasın dedim. Oğlum bunu yan taraftan duymuş. Bnmle görüşmek istemedi.
Karşı tarafa geri çek desem çeker.... Ama oğlum çıkarsa bonzaiye devam eder. Ve bu yaptığının daha kötülerini de yapacak. İnsanlara zarar verip nasıl olsa afediolar, aracı bulup çözüyorum demesini istemiyorum. Sen yaptın çek cezanı. Çünkü bu alışkanlık haline gelecek... Eğer geri çekerlerse şikayeti hmn çıkar. Çekmese 3 ay 5 ay yatar yine şikayet devam ederse 2 yada 3 yıl hapis yer. 5 ay sonra şikayetini geri çekersede çıkabiliyor.
Ben burda ne yapmalıyım. İnanın o kahrolan anne evvellsi gün sokaklarda diye banyoda düşüp ağlayan anne, dün kelepçeli oğluna hiç ağlamadı. İlk defa rahat uyudum. Bna yol gösterin.

Şunuda belirteyim x arjadaşı oğlmn çıkması için karşı tarafı ikna etmeye çalışuyor.bende izin vermediğim için oğlumun kulağına gidecek ve ben kötü olucam. Babayı hiç sormayın, umurunda değil.
doğru olanı yapmışsınız amatem ile iletişime geçin. madde bağımları kadar madde bağımlılarının ailelerininde bazı konularda tecrübeli çalışanlar tarafından bilgilendirilmesi gerekli. ama o kadar zor bir sınav ki Allah yardımcınız olsun.

Konularımı biliyorsunuz. Aldatıldım ayrıldım. Oğlm madde kullanmaya başladı. Her şeyi denedim vazgeçirmek için.gece sokaklarda gezmekten, her gün nasıl kurtarırım diye planlar yapmaktan, ağlamaktan bittim artık.hazır süt içirmediğim evladım bonzai içiyor. Eve gelmemeye başladı. Gece sokaklarda geziyor. Evimi taşıdım, mağazamı homofşs olarak kullanıyorum. Ama o her gün eski semte gidiyor.

2 ay önce köpek çalmıştı. Gittik yalvardı, yakardık şikayetini geri çektiler. Kamu davası devam ediyor. Bir tanıdıktan duydum, parkda otururken orda bir adamın silahını görüyorlar. Kendi gibi madde kullanan arkadaşıyla plan yapıp levye arıyorlar ki adamın evine girip silahı çalıp satarak madde alsınlar. Bu benim oğlum mu yarabbim. Masada 2 TL için bni 10 kez arayıp ulaşamadığı için almayan oğlum mu. Halen dahi 20 TL versem 3 TL ye ihtiyacı varsa kalanını zorla versemde kapıyı çekip kaçan oğlum mu.
En son evvellsi gece sokaklarda saat sabaha kart şî 4 de arkadaşının motorunu çalıyor. Bekçiler o saate ne yapıyor diye sorguya alıyorlar. Hmn hakim karşısına çıktı, diğer davası olduğu için tutuklu yargılanacak. Mahkeme gününe kdr. İlk mahkeme 3 ya da 5 ayı bulurmuş.
Bn karakoldayken karşı taraf oradaydı. Adam geri çekmitcm şikayetim dedi. Bnde sinirden ölyrm ztn çekmeyin çıkmasın dedim. Oğlum bunu yan taraftan duymuş. Bnmle görüşmek istemedi.
Karşı tarafa geri çek desem çeker.... Ama oğlum çıkarsa bonzaiye devam eder. Ve bu yaptığının daha kötülerini de yapacak. İnsanlara zarar verip nasıl olsa afediolar, aracı bulup çözüyorum demesini istemiyorum. Sen yaptın çek cezanı. Çünkü bu alışkanlık haline gelecek... Eğer geri çekerlerse şikayeti hmn çıkar. Çekmese 3 ay 5 ay yatar yine şikayet devam ederse 2 yada 3 yıl hapis yer. 5 ay sonra şikayetini geri çekersede çıkabiliyor.
Ben burda ne yapmalıyım. İnanın o kahrolan anne evvellsi gün sokaklarda diye banyoda düşüp ağlayan anne, dün kelepçeli oğluna hiç ağlamadı. İlk defa rahat uyudum. Bna yol gösterin.

Şunuda belirteyim x arjadaşı oğlmn çıkması için karşı tarafı ikna etmeye çalışuyor.bende izin vermediğim için oğlumun kulağına gidecek ve ben kötü olucam. Babayı hiç sormayın, umurunda değil.

Çıkarma kalsın orda ameteme yatır tedavi görsün diyenlere sakın ama sakın kulak asma bize söylediler dinlemedik oraya girdi çevresi arttı yaşam şartı arttı eve Gelmez kızıyla bağlantısı olmaz oldu ablam maddeden eroine geçti şimdi aranıyor inşallah yakalanır cezaevine girer diyr ümid ediyoruz sokaklarda nerde olduğunu bilmeden kimin canını yakacağını bilmekten yaşamak tansa dört duvar arasında yaşamasını isteyecek kadar çaresizis onlar iyileşmeyi istemedikleri sürece kimse yardım edemez onlara malisef

Ya nice varya ALLAH sana peygamber sabrı versin canım ya.
Dışarı çıkarsa bu sefer adam da öldürür madde için bilemedim.
İçerisi desen çokta tekin adamlarla dolu değil zaten.
Psikologa gitmiyor mu, gitmek istemiyor mu ?

Malisef türkiyede tedavi sistemi berbat bu konuda tedavi etmiyor lar ilk önce ametem tedavisi görüp bırakması gerekiyor diyorlar ee zaten bu beyinle alakalı birşey aşamadıkları birşey varki ona başvuruyor lar ilk önce piskolojik tedavi alsalar belki daha kolay olcak herşey

Bonzai içmesi çok kötü. İçmeye devam ettikçe gerçeklikle bağı ciddi anlamda kopacak. Ve üzülerek söylüyorum bayağı ucuz, hoş siz de biliyorsunuzdur bunu.
Tek başınıza başa cikamazsiniz. Ben olsam tüm sulaleyi ayaklandirirdim. Babadan hayır yoktur ama bir amca vs de mi yok?
Ya da sizin taraftan bir dayı yaşça büyük bir kuzen? Bir süre tedavi alması için yanınızda bulunsa?
Sizi korkutmak istemiyorum ama haberlerde hep görüyoruz annelerine nasıl davrandıklarını. Maalesef bu işin içine çekindiği bir erkeğin girmesi gerek.

Serefsiz babasi nasil ilgilenmez goz gore gore hayati kayiyor cocugun. Babanne dede falandami yok amca aile buyugu herkesten yardim isteyin bu durmda gurur olmaz belki faydasi olur birilerinin

Sikayetlerini geri cekmesinler. Bu gibi durumlarda cezaevleri hayat kurtariyor, gecmis olsun

Konularınızı biliyorum. Üzüldüm ama oğlunuz için en hayırlısı bu. Üstelik uyuşturucudan girseydi, kendiyle aynı sabıkadan olan kişilerle beraber cezaevinde olacağı için orada da bulma ihtimali çok yüksekti. Şimdi girdiği suçtan ötürü içerde temin etme ihtimali daha düşük. Ha yapan yine yapıyor. Böbrek için ilaç yazdırıp onu uyuşturucu niyetine kullanan tipler var içerde malesef.
Sakın şikayeti geri çektirmeyin. Bırakın size düşman olsun. Oğlunuzun hayatının kayıp gitmesindense size düşman olup temiz bir hayat yaşaması daha önemli. Zaten gerçekten bırakıp kendini toparlarsa sizi anlayacak ve kızgınlığı geçecektir.

Cok uzuldum cok zor bir durum. Imtihaniniz cok zor Allah yardimciniz olsun 😔 Sizin durumunuzda ben olsaydim ne yapardim bilmiyorum. Ciksa bir turlu kalsa bir turlu. Burda yine Turkiyenin sistem eksikligi cikiyor aslinda ortaya. Islenen suclar karsisinda ceza veriliyor ama bu cezanin islah edici fonksiyonu yetersiz kaliyor cunku rehabilitasyon alt yapisi yok. Keske bu gencleri topluma kazandirmak icin elinden geleni yapsalar. Bu durumda sanirim yapacaginiz en mantikli sey oglunuzla oturup pazarlik yapmak. Tedavi olmasi karsiliginda sikayetten vazgecmeleri icin karsi tarafla konusacaginizi soyleyin. Babasiyla ve hatta tum aile buyukleriyle beraber bu surecte oglunuza destek olmaya calisin. Oglunuz tam olarak kac yasinda bu arada?

Kız evladını daha çok korur, erkekler konusunda biraz özgür davranır aileler genelde, ama üniversite hayatımda gördüğüm en büyük şey; erkek çocuklara da çok dikkat edilmesi gerektiğiydi. Birinci sınıfta tanıdığım o mülayim insanlar, üçüncü dördüncü sınıfa geldiğinde arkadaşlarının etkisiyle madde kullanımına başlamışlardı. Çok yaygındı, vazgeçirmek zordu, ders aralarında bile kaçıp içtiklerine şahit oldum defalarca. Bir arkadaşımı vazgeçirmek için, bir sürü kavga ettim, düşman olduk, üzerine şikayet ettim yine vazgeçiremedim. Adli işlemler bittikten sonra, destek alması şart gibi geldi anlattığınız kadarıyla. Allah herkesin evladını korusun. Arkadaş çevresi o kadar önemli ki…

Allah yardımcınız olsun.Konularinizi biliyorum tek başına mücadele ediyorsunuz babası nerede bu çocuğun.

Şikayet icinse geri cekmesinler çünkü alışkanlık haline getirir 1.de çekildi 2.cekilirse nasılsa bana kimse birşey yapmıyor diye devamı gelir olayların.

Ben de daha önce yazmıştım yakınımı kaybettim bu ilLetten
Madde kullanımı olan devlet tarafıdan yakalanmış tedavi görmesi sart insanlara kendi karar verme yetkisi olmayacak
Misal bankadan kredi çekemeyecek serbest dolaşma izni olmayacak
Vasi anne baba olacak ve tedavi için kullanıcının onayı beklenmeyecek belki böyle kurtulabılır kullananlar
Oğlunuz inşallah iyi olur:(

Konularınızı az çok biliyorum ve benimde 2 oğlum var. İçim sızlıyor sizin yazdıklarınızı okuyunca. Allah yardımcınız olsun.
Bende her an tedirginim yanlış bir yola girerler mi ? Arkadaşları yoldan çıkarır da başlarına bir bela alırlar mı diye.
Bende babasız büyüttüm onları ve çevremdeki herkes bu konuda beni takdir ediyor çok saygılı çocuklar çok efendiler diye. İşte tamda burda başlıyor korkularım. Sonradan bu çocuklar yoldan çıkar diye çok korkuyorum. Nasıl ki siz inanamıyorsunuz bu benim oğlum mu diye bende herşey olabilir diye hep tedirginim.

Size de gerçekten kolaylıklar diliyorum hiç kolay bir durum değil. Biliyorum ki biraz zaman geçince belki annelik duygusuyla çıkmasını isteyeceksiniz ama bırakın kalsın içeride biraz. Aklı başına gelir inşallah bu süreçte. Oğlunuza senin iyiliğin için bazı şeyleri fark etmen için bu şekilde davranıyorum yoksa tabi ki içim cız ediyor deyin. Tutumunuzu anlamasını sağlayın.

Benimde yiğenim bir ara bonzai içmiş. Eve geliyormuş gecenin bir yarısı ayakta duramıyormuş gözler çanak gibi kafa yerinde değil. Herkes konuştu annesi hastaneye götürdü vs. Bırakıcam dedi bıraktı şükür. Sonra da askere gitti. İnşallah tekrar başlamaz.

İşte böyle en yakınlarında bile görünce insan ne yapacağını şaşırıyor. Oğlunuzun yanına görüşmeye giderseniz ketum olun lütfen. Sen kendine bunu yapıyorsun benim elimden artık bişey gelmiyor deyin ki annesinin de artık arkasını toplamayacağına inansın. Allah yardımcınız olsun okuyunca konularınızı gerçekten çok üzülüyorum sizin için.

nice1985 nice1985 ne desem bilemedim, konu evlat olunca hele de işin içinde bağımlılık olunca ne söylense yanlış olacak gibi geliyor.

Yaptıklarının affedilmediğini anlaması lazım, işlediği suçlarda asla arka çıkmayın ama uyuşturucu bağımlılığından da kurtulması gerekiyor, nasıl bir yol izlemek lazım, nerelere başvurursanız doğru adım olur bilmiyorum fakat bir delikanlı tanıdım arkadaş çevresinden kopsun diye ailece şehir değiştirmişler vs yine de ne bağımlılığından, ne suç işlemekten vazgeçiremediler.
Gittiği her yerde uyuşturucu satıcısı da buldu, kullanan arkadaş çevresi de buldu, üstelik ne yazık ki bağımlılar suça meyilli de oluyor, tanıdığım o delikanlı hırsızlık, gasp ve başka suçlara karıştı, her içeri girişinde kötü arkadaşlara yenisi eklendi, bir süre sonra içeride edinilen o arkadaşlar eve de geliyor, birlikte hareket ettikleri için durum daha korkutucu bir hale dönüşüyor.

Sizi korkutmak istemem ama oğlunuzun bağımlılığı, sağlığı, canı kadar sizin de canınız riske giriyor, o içerideyken bir merkezle, bağımlılara psikolojik destek verip kurtulmalarına yardımcı olan dernek vb yerlerle iletişime geçin, en azından size bir yol haritası çizerler, kendisi bağımlı olup sonrasında kurtulan ve bağımlıları kurtarmak için uğraşan kişiler var, onları da bulup yardım isteyebilirsiniz.

Allah yardımcınız olsun🙏

Son düzenleme:
Back
X