• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlum Elektronik Sigara Alacakmış

Eliffezgi

Nirvana
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2007
1.205
1.379
658
Herkese selam
Oğlumun Facebook şifresini biliyorum.Az önce girdim mesajlara baktım.Bir arkadaşına markasını da yazarak elektronik sigaraya bir bak yazmış.O da boşver demiş.Oğlum da 150 tl ye kapalı kutu falan alacağını yazmış.
13 yaşında. Ne yapmalıyım nasıl yaklaşmalıyım?Şifresini bildiğimi bilmiyor.Öğrenirse değiştirmek isteyebilir.
Ben de takip edemem artık.Çocuk ve ergen psikoloğu arkadaşlar lütfen yardım edin.Ne yapayım?

Canım çok büyük bir tepki vermeden bırakmak istemesine yardımcı olman gerekir. Zor bir durum. Ama neden başlamış sigaraya orası da önemli.

İnşallah kullanmıyorlardır ama sosyal ortamda o kadar reklamı oldu ki özenip almak isteyebilir.Meraklanmıştır nargile gibi zannetmiş olabilir.Karşınıza alıp farkettirmeden sanki sosyal medyadan sizin görrdüğünüzü ve bu tur şeylerin de sigara kadar zaralı oldugu konusunu açıp konusabilirsiniz.

İnşallah kullanmıyorlardır ama sosyal ortamda o kadar reklamı oldu ki özenip almak isteyebilir.Meraklanmıştır nargile gibi zannetmiş olabilir.Karşınıza alıp farkettirmeden sanki sosyal medyadan sizin görrdüğünüzü ve bu tur şeylerin de sigara kadar zaralı oldugu konusunu açıp konusabilirsiniz.
İnşallah canımmmm, evet değil mi? Öyle yapabilirim aslında.Rabbim korusun evlatlarımızı. Çok teşekkür ederim

Yani içse ben muhakkak anlarım gibi geliyor
Anlayamazsın elektronik sigarayı maddiyat, koku ve anlamamanız için istiyordur.
Siz dikkatli olun anneler ve babalar çocuklarının her hareketinden her şeyi anlayabileceklerini sanarlar ama aslında öyle değildir.
Bak çocuğun elektronik sigara alma kapasitesinde ve düşüncesinde sen bunu aklına getirir miydin?

Oğlunuz sigaraya başlamış malesef.. Genelde arkadaş ortamında başlıyorlar. Elektronik sigara, normal sigaraya göre kokusuz oluyor ve kapalı alanda içildiğinde bile farkedilmiyor. Bu yüzden tercih etmiş olmalı, elektronikde size yakalanma riski az yani.
Ama kesinlikle ve kesinlikle normalide elektroniği de, çok zararlı. Zaten oğlunuz da çok küçük. Kendisini sıkmadan, belli etmeden takip edin. Gerekirse bir uzmana danışın ve oğlunuzla konuşun.
Ama bu yaşlarda pek dinlemiyorlar ve dediklerini yapıyorlar malesef, hazırlıklı olun tepkisine.

Umarım dediğin gibidir ama bence bir hamle yapmadan önce bir konuşma bile yapmadan sadece gözlemle.

Anlayamazsın elektronik sigarayı maddiyat, koku ve anlamamanız için istiyordur.
Siz dikkatli olun anneler ve babalar çocuklarının her hareketinden her şeyi anlayabileceklerini sanarlar ama aslında öyle değildir.
Bak çocuğun elektronik sigara alma kapasitesinde ve düşüncesinde sen bunu aklına getirir miydin?
Asla getirmezdim canım.Şok oldum okuyunca.Hayatta en çok sakındığım şeylerdir kötü alışkanlıklar.İnşallah sadece merak ediyordur

Sigara içmiyosa bile sırf özentiden alacaktır. Ama sigaraya başladıysa vazgeçirmesi çok zor maalesef :(. Kardeşimden biliyorum. 15 li yaşlarda başladı o da hala bırakacak. Kızarak bağırarak çözülmüyu emin olun. Harçlığını kesseniz arkadaşlarından alır içer.

Bu yaşlarda etrafa çok özeniyorlar ne yazık ki. Arkadaşlarından da mutlaka sigara içenler vardır. Kendisi heves etmiş, merak etmiş belli ki. Bir de meyveli falan oluyor, iyice albenili gözüküyor. Ne deseniz de malesef sizi dinleyeceğini sanmıyorum. Ergenlik çağı..Kızsanız da, veya güzel güzel konuşsanız da hevesini almak, merakını gidermek isteyecektir. Keşke bir çözümü olsa da şu çocuklar hiç bulaşmasa şunlara..

Hepinizin yorumlarını okudum arkadaşlar. Çok teşekkür ederim.Şokta olduğumdan herhalde kafamı toplayıp cevapla yazamıyorum.Kusuruna bakmayın

Asla getirmezdim canım.Şok oldum okuyunca.Hayatta en çok sakındığım şeylerdir kötü alışkanlıklar.İnşallah sadece merak ediyordur
Malesef baslamis sigaraya elektronik sigarayi kullannlar ya sigarayi birakmak isteyenler yada kokusu yok diye basvuranlardr. Simdi biraktirdnz biraktrdiniz 15_16 yaslatda katiyen birakmazlar

Back
X