Bebek Beslenmesi Oğlum eliyle birşey yemiyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Cnm sen birak onu
Mama sanldayssi kullaniyormusun?
Oturt orayaa koy onune, istermincirsin ister firlatsin
Boyle boyle alisiyorlar
Oglum 11 aylikken corbasini kendi icer yogurdunu yerdi ancak heryere doke saaca
Buyudukce dokme kismida duzeliyor
Biraktikca olur
Sen endise etme

1 yaşına gireli daha 2 hafta oldu sadece alttan 2 dişi var dediğin gibi sert şeyleri ısırmayı çok seviyor benim oğlum da 7 aylıkken mama sandalyesi aldık kendi kendine yesin diye eline bişeyler veriyordum ağzına götürürken aklım gidiyodu az parça yutup çok fena öğürüyordu hemen aldım daha sonra da vermemeye başladım ben yaptım şimdi eline havuç veriyorum cubuk kraker dudaklarının arasında tutup yere atıyor bisküvi verdim sadece bi parçaçık yuttu kıpkırmızı oldu offf ne zaman öğrenicek yemeyi ya ne versem aynı böyle helal olsun yemeyi alıştıran annelere başta bende blw yi yapıcaktım ama korkaklığım cesaretsizliğim yüzünden böyle olduk.

8 aylikken falan eline ekmek turu kati seyler verdim 1 yasinda kasikla corba iciyordu oglum. Goren herkes sasiriyordu. Ama ben evim batacak ustu batacak diye hic dusunmedim verdim kasigi ilk baslarda cok doktu heryere ustu basi her yemekte batti ama hemen de alisti. Yemegini hep kendi yer zaten. Hasta falan olursa ben yediririm.
Sen yemese koy onune kofte peynir falan oynasin once kesfetsin zamanla yemeyi de ogrenir :)

Daha öncede yazmıştım,kızım 6 aylıktan beri blw ile besleniyor. Hiç püre,ezme yemedi. Ek gıdaya buharda pişmiş parmak şeklinde kesilmiş sebzelerle geçtik. 1 yaşına gireli 10 gün oldu şuan yetişkin bir insan gibi yiyor öğünlerini.
Başta bende çok korktum boğulmasından ama şuan onların öğürme refleksleri dillerinin üzerinde bu yüzden yutamayacağı büyüklükte bişey koparırlarsa öğürerek çıkarıyorlar. Yavaş yavaş kendi kendine yemesi için olanak tanıyın. Aç olduğu bir zamanda örneğin havucu yada patatesi buharda yumuşatıp koyun önüne asla müdahale etmeyin. Oynasın,mıncıklasın,sağa sola atsın eninde sonunda ağzına götürecektir. Ne yutsa kar,bir sonraki öğünde farklı bişey sunun. Kavrayabileceği,elinde ezilmeyecek kıvamda olsun yavaş yavaş alışacaktır,bebeğinize güvenin. İnternetten blw türkiyeyi araştırın,size yardımcı olacak bir sürü öneri göreceksiniz. Facebookta da grupları var

Kizim bir bucuk yasinda bizimle sofraya oturur kendi corbasini kendi yer kasigi daldirir hic dokmeden agzina goturur cacik yogurduda kendi yer.el kol koordinasyonunu gelistirme acisindan da faydali oluyor.sonra sebze yemegini koyarim onu da catalla batirir yer bazen ikisini ve birakir elleriyle sapir supur yer.ama bu duruma erken basladim kendi basina desteksiz oturmaya basladigi 6. aydan sonra yavas yavas basladim.bir yasinda gayet kendi yiyordu.ilk bebekler icin olan plastik catal kasikla basladik.ben aman ustu batacak aman etraf kirlenir deyip cocugu hala kendi yediren annelere kiziyorum.yegenime 6 yasinda bile annesi yediriyordu.simdi itiraf eder ben cocugun eline birsey vermedim etraf kirlenmesin diye.simdi hicbir sebzeyi yemiyor.
Mesela enginari kerevizi ispanagi yas fasulyeyi yiyor benim kiz.bogulma tehlikesi korkusu bende de vardi yaninda bulunuyordum hep ve tehlike arzedecek yiyecekler vermiyordum.

Uzulmeyin. 1 yas gec degil. Alisabilir pes etmeyin ve umutsuzluga kapilmayin. Biskuvi yerine tek lokmalik seylermi verseniz. Ben siyah kuru uzumu ikiye boler tabakla onune koyardim. Baslangicta da hemen oyuncaginin yanina koyardim. Yada tv unitesini tutunup siralamayi cok severdi oraya sira sira koyardim adim attikca bulur yerdi. Ama genelde tabaga koydum onu verdim. Bunun soyle bir artisi oldu simdi eline aldigi hicbirseyi tabaksiz yemiyor. Kendisi tabak istiyor.
Sizin tek hataniz yemek yedirme sekliniz olmus olabilir. kucaginizda da olsa masada yeme isini siklastirin. Biz neredeyse hic baska yerde yemedik. Simdi acikinca masaya gecip mama diyo. Yada hadi oglum yemek yiyelim diyince evde kim varsa toplayip masaya oturtuyo.
Yedirmekten cok yemek bilinci olusturun bence azda yese oz yemis olur.

Belkide nasil yenilmesi gerektgini bilmiyordur.
Mama sandalyesi varmi?
Siz yemek yerken oturun karsisina ve sizde yiyin. Nasil yenilmesi gerektigini ogrensin.
Masaya oturmayi ve yemegi bagdastirsin birbiriyle.

Kaşıkta ısrarcı ise elle yenecek yiyeceği kaşığa koyup yemeye çalışın..
Düsürün böyle olmuyor bu elle yenecek diyip elinizle yiyin o seyretsin..

O yerken de yüz ifadeniz ister istemez korktugunuz için gergindir.. o da etkiliyor..
Soylediklerinizden çok mimikleriniz anlatıyor.. ye derken aslında yeme diyor olabilirsiniz..

Kızıma kreste sakız cignetmisler.. ben sinir oldum asla vermedik sakız çünkü.. mudur dedi ki ilkokulda bir arkadaşı ikram eder bilmez napacagini.. asıl tehlike çok sakinmak da olabiliyor.. Allah korusun..

Benim ablam 5 aylık yeğenimi mama sandalyesine oturttu önüne avakado koydu, muz koydu, brokoli haşladı koydu. Hiç karışmadı boğazına kaçınca bile müdahale etmedi yeğenim biraz uğraştıktan sonra kendisi çıkartıyordu. Öyle öyle alıştı şükür şimdi 7 aylık her şeyi kendisi yiyor annesinin vermesini istemiyor.
Siz de keşke baştan öyle alıştırsaydınız.
Bir dr ablam hiç tatlı bir şey vermedi vermiyor da. Çikolata bisküvi falan vermem diyor.

Ben ilkinde 1 yaşında elma yerken boğulma tehlikesini yaşadığını gördüğümden, ikinciye hep kendim yedirdim( blw yöntemi çocuğumun bogulmasindan önemli degilmis). Hatta Pütürlu olmasına bile dikkat etmedim. 15 aydan sonra ( benım için önemli olan diş sayısı en az 8 olmali, 10 olsa azı da gelmiş olur, daha güvenli) bir şeyler vermeye başladım. Şu an iki çocuğum da bizi yerler aç kalirlarsa. Kendi kendine yemesini en iyi ölcecegin şey ekmek. Tam tahıllı ekmek ver bakalım, ne yapacak? Yemese bile daha küçük. Sen verdiğinde yiyorsa zaten problem yok, endişe etme.

Merak etmeyin zamanla yer ,mama sandalyesine otursun siz ilgilenmeyin önüne koyun başlarda yemese de sonra yiyecektir.Arabasıyla dışarda gezdirirken tutuşturun eline meyve, bisküvi( bisküvi olarak ben de 1 yaşından beri sadece hipp ya da kendi yaptıklarımdan veriyorum)Oğlum dışarda gezerken ya yer ya da bütün yol boyunca elinde tutar hala :) Katı gıdaya zaten geçmişsiniz pütürlü yiyorsa sıkıntı yok üzülmeyin sakın
Bir de diş çıkarırken de istemezler katı gıda belki dişler de geliyordur baktınız mı?

Kizim 2.5 yasinda ve herseyi catalla yer meyvede olsa iste keke folan ne biliyim ekmege bile el surmek istemez ama cok guzel yer istahi iyi ama hic eliyle kescetmedi ben hic sakinmadim onund koydim ama cocuk israrla el surmeden catalla yemek istedi suan guzel yer yani istahlidir ama elini asla degmez napiyim saygi duyuyorum bende

Çocuklara kendi yemesi gerektiğini öğretmek lazım benim kardeşim 9 olacak bu yıl ama hala annem.ya da babam yedirsin diye bekler sofraya bizimle oturmaz çok kötü bişey önünü alamiyoruz

Bunu okumasaydım ben bahsedecektim :) Baktım biri yazmış mı diye.. 16 aylık oğlum. Hala döktüğü saçtığı oluyor ama besliyor kendini şükür :)

Onu da denedim basıyor çığlığı...hemen ağlıyor
Seninki de böyle yaptı mı ilkinde?

BLW'yi kesinlikle araştırın. Geç değil. Biraz sabırla sorununuz çözülecektir. Sağlıklı iştahlı günler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…