- Konu Sahibi Kova hatunu
-
Tabi ki işine karisinca kiziyor bide karni tok olunca oynar canim karni ac olunca dene. Mutlaka mama sandalyesine alistir siz yemek yerken mutlaka onuda oturt sandalyesineOnu da denedimbasıyor çığlığı...hemen ağlıyor
Seninki de böyle yaptı mı ilkinde?
1 yaşına gireli daha 2 hafta oldu sadece alttan 2 dişi var dediğin gibi sert şeyleri ısırmayı çok seviyor benim oğlum da 7 aylıkken mama sandalyesi aldık kendi kendine yesin diye eline bişeyler veriyordum ağzına götürürken aklım gidiyodu az parça yutup çok fena öğürüyordu hemen aldım daha sonra da vermemeye başladım ben yaptımKaç aylık oğlun ?
9 aylıkken eşim biraz salatalık verdi az tıkanır gibi oldu ben kalpten gitmiştim bile...korkuma tuz ektim resmen
Yumuşak şeyler verdim ekmek gibi ama oynayıp oynayıp attı
Kesinlikle ağza götürmezdi...peluş ayısını bile yeni yeni ısırmaya başladı...ama sert oyuncaklarına bayılıyordu hep ısırırdı
Sert şeyler vermeyi de ben anca cesaret ettim...
Bakalım artık
Masaallah. ama sakin ayakta verme drlarin ilk uyarisi hep bu yondeKucağımda oturtuyorum...başka türlü durmuyor kıçının üstüne :)
Uzulmeyin. 1 yas gec degil. Alisabilir pes etmeyin ve umutsuzluga kapilmayin. Biskuvi yerine tek lokmalik seylermi verseniz. Ben siyah kuru uzumu ikiye boler tabakla onune koyardim. Baslangicta da hemen oyuncaginin yanina koyardim. Yada tv unitesini tutunup siralamayi cok severdi oraya sira sira koyardim adim attikca bulur yerdi. Ama genelde tabaga koydum onu verdim. Bunun soyle bir artisi oldu simdi eline aldigi hicbirseyi tabaksiz yemiyor. Kendisi tabak istiyor.Zaten önüne koyuyorum :)
Hiç çaktırmıyorum o bisküvi nerden gelmiş :))
Sadece mama sandalyesi kullanmıyoruz çünkü durmuyor
Ya gezerek ya çizgi film izleyerek yada arada masada kucağımda yer...ruh haline göre
tek bogulma riski, annem super fikirli bi insan oldugundan cocugun eline butun kiraz vermis, esim tesaduf farkedip cikarmis bogazindan, ben olsam bayılırdım heralde. aklıma geldi gece gece :/
aynen öyle :)Sizin bugünlere gelebilmeniz mucize o zaman :)
Bunu okumasaydım ben bahsedecektim :) Baktım biri yazmış mı diye.. 16 aylık oğlum. Hala döktüğü saçtığı oluyor ama besliyor kendini şükürDaha öncede yazmıştım,kızım 6 aylıktan beri blw ile besleniyor. Hiç püre,ezme yemedi. Ek gıdaya buharda pişmiş parmak şeklinde kesilmiş sebzelerle geçtik. 1 yaşına gireli 10 gün oldu şuan yetişkin bir insan gibi yiyor öğünlerini.
Başta bende çok korktum boğulmasından ama şuan onların öğürme refleksleri dillerinin üzerinde bu yüzden yutamayacağı büyüklükte bişey koparırlarsa öğürerek çıkarıyorlar. Yavaş yavaş kendi kendine yemesi için olanak tanıyın. Aç olduğu bir zamanda örneğin havucu yada patatesi buharda yumuşatıp koyun önüne asla müdahale etmeyin. Oynasın,mıncıklasın,sağa sola atsın eninde sonunda ağzına götürecektir. Ne yutsa kar,bir sonraki öğünde farklı bişey sunun. Kavrayabileceği,elinde ezilmeyecek kıvamda olsun yavaş yavaş alışacaktır,bebeğinize güvenin. İnternetten blw türkiyeyi araştırın,size yardımcı olacak bir sürü öneri göreceksiniz. Facebookta da grupları var
Onu da denedimbasıyor çığlığı...hemen ağlıyor
Seninki de böyle yaptı mı ilkinde?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?