Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Ve sanırım benim yüzümden

Katı gıdaya geçtiğimizde o kadar korkak davrandım ki...daha doğrusu doğdundan beri tek korkum vardı ya boğulursa
Ya nefes alamazsa. ..çok saçma ve nerden geldiğini çözemediğim kuruntum...
Artık 1 yaşında ve ben sanırsam bu konuda ona yeni yeni güvenmeye başladım...günlerdir çabalıyorum ama yok...
Hippin sert bisküvisinden aldım ya bana yediriyor eliyle...ya göğüsüme sokmaya çalışıyor :) ya da sadece oynuyor...
Aslında oyuncaklarını ağzına sokuyor ama yemek olduğunu anladığı şeyin yüzüne bile bakmıyor...
Birde bu işin daha çatal kaşık kullanma kısmı var...var mı eliyle yemeden kaşık kullanımını öğrenen?
Bana birşey söyleyin

Telaş yapmayın.
Mama sandalyesine oturuyordur mutlaka
Önüne bırakın ve siz ilgilenmeyin.
Bir süre sonra kendi yemeye başlar

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Pro Üye
1yaşina kadar katı gıdaları kaşikla vrdiniz heralde ? pütürlü mü verdiniz, püre mi?
Ama size yedirmeye çalışıyomuş ne tatlı

1yaşina kadar katı gıdaları kaşikla vrdiniz heralde ? pütürlü mü verdiniz, püre mi?
Pütürlü yiyor.....ama evet hep ben yedirdim
Yumuşak şeyleri hiç ağzına sokmuyor ki sadece sert olan ilgisini çekiyor o yüzden sert bişeyleri yeni yeni vermeye başladım korkumdan...ama hala tık yok
Ama size yedirmeye çalışıyomuş ne tatlı
Evet ...:) o an çok muhteşemdi :)
Yada göüsüme sokması

Ben koyim buraya sonra yerim demiştir :)
Hala yoğun olarak emiyor da :)
sen ne tatlı bi anne oldun ya :)
tek ayak cezası
Pro Üye
Pütürlü yiyor.....ama evet hep ben yedirdim
Yumuşak şeyleri hiç ağzına sokmuyor ki sadece sert olan ilgisini çekiyor o yüzden sert bişeyleri yeni yeni vermeye başladım korkumdan...ama hala tık yok
meyva püresi, yoğurt gibi bogulmasi zor seyleri mama sandalyesinde önüne koyup bırakmıstim ben. muz falan koyabilirsin önüne ezmeden. ilk seferde olmasa da eninde sonunda oynarken agzina gidicek biseyler. kabuklu ekmek, havuç ve salatalık veriyodum bi de eline, dışleri kaşiniyoken hoşuna gidebilir. korkma ya eninde sonunda yiyolar kendi baslarina. bi grup vardı bunla ilgili blw miydi neydi, bi bilen vardir belki.
Evdeki huzur,zenginlik budur..
Kayıtlı Üye
Daha kendi kendine yiyebileceğini keşfedememiş :) yakın zamanda yer merak etme. Önüne koy ilgilenme ama yalnız da bırakma.
tek ayak cezası
Pro Üye
tek bogulma riski, annem super fikirli bi insan oldugundan cocugun eline butun kiraz vermis, esim tesaduf farkedip cikarmis bogazindan, ben olsam bayılırdım heralde. aklıma geldi gece gece :/
Normal mama kasesinin içine 2 tane koyup deneyin eline vermek yerine belki öyle olur :)
Normal mama kasesinin içine 2 tane koyup deneyin eline vermek yerine belki öyle olur :)
Zaten önüne koyuyorum :)
Hiç çaktırmıyorum o bisküvi nerden gelmiş :))
Sadece mama sandalyesi kullanmıyoruz çünkü durmuyor
Ya gezerek ya çizgi film izleyerek yada arada masada kucağımda yer...ruh haline göre
Vallahi yigenime bakiyorum 2 haftadır. 2 hafta sonra 1 yaşında olacak. Badem havuç ince dilim kesip eline veriyorum kemiriyor koftehor. Ekmeğin sert kismindan kopariyorum emiyor kemiriyor kafasina gore takılıyor. Bizimkinin kasik mamalariyla pek isi yok. Biz ne yersek yanında onu istiyor.
Vallahi yigenime bakiyorum 2 haftadır. 2 hafta sonra 1 yaşında olacak. Badem havuç ince dilim kesip eline veriyorum kemiriyor koftehor. Ekmeğin sert kismindan kopariyorum emiyor kemiriyor kafasina gore takılıyor. Bizimkinin kasik mamalariyla pek isi yok. Biz ne yersek yanında onu istiyor.
Darısı oğluma ya...
Bizimde yemek sorunumuz yok ne versen yer ama işte kendi eliyle yemeye hiç meraklı değil...
Ayy aynı bizi tarif etmişsin ben ve oğlum bende korkak davrandım ay onu vermiyim boğulur ay şunu vermiyim şimdi eliyle hiç bir şey yemiyor ağzını açıyor öyle yemek istiyor o kadar pişmanım ki etrafıma baktığımda ekmek yiyen salatalık yiyen makarna Vs. Şaşıyorum nasıl yiyor sonra kendime kızıyorum sen yaptın diyorum.
kulillah summe zerhum....
Kayıtlı Üye
al iste birtane daha benden. salataligi veriyorum parmagi ile icini oyuyor.
zamanla alisacak. sakin ol. ben hala korkuyorum. ama bir tavsiye ayaktayken birsey verme mumkunse otururken ver.
Ayy aynı bizi tarif etmişsin ben ve oğlum bende korkak davrandım ay onu vermiyim boğulur ay şunu vermiyim şimdi eliyle hiç bir şey yemiyor ağzını açıyor öyle yemek istiyor o kadar pişmanım ki etrafıma baktığımda ekmek yiyen salatalık yiyen makarna Vs. Şaşıyorum nasıl yiyor sonra kendime kızıyorum sen yaptın diyorum.
Kaç aylık oğlun ?
9 aylıkken eşim biraz salatalık verdi az tıkanır gibi oldu ben kalpten gitmiştim bile...korkuma tuz ektim resmen
Yumuşak şeyler verdim ekmek gibi ama oynayıp oynayıp attı
Kesinlikle ağza götürmezdi...peluş ayısını bile yeni yeni ısırmaya başladı...ama sert oyuncaklarına bayılıyordu hep ısırırdı
Sert şeyler vermeyi de ben anca cesaret ettim...
Bakalım artık
Canim benim kizimda 1 yasinda 1 aydir kendi kendine kemiriyo ben eline bisküviyi verdim elini tutarak agzina goturduk beraber bir kac sefer yap ama zamanla anliyor daha sonra kendi yemeye basliyo zaten.
al iste birtane daha benden. salataligi veriyorum parmagi ile icini oyuyor.
zamanla alisacak. sakin ol. ben hala korkuyorum. ama bir tavsiye ayaktayken birsey verme mumkunse otururken ver.
Kucağımda oturtuyorum...başka türlü durmuyor kıçının üstüne :)
Canim benim kizimda 1 yasinda 1 aydir kendi kendine kemiriyo ben eline bisküviyi verdim elini tutarak agzina goturduk beraber bir kac sefer yap ama zamanla anliyor daha sonra kendi yemeye basliyo zaten.
Onu da denedim

basıyor çığlığı...hemen ağlıyor
Seninki de böyle yaptı mı ilkinde?