• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlum gidiyor

Sizin yanınızda kaldığı sürece yaşı 40 da olsa büyümeyecek.

Gittiği gün , yalnız yatıp , yalnız kaldığı gün başlayacak hayatı.

Ve artık sizinle yaşamak istemeyecek

Bi de çocuğu saat başı arayıp, yazıp yıldırmayın lütfen.
Saat başı mı aman yarabbım o kadar nasıl beklerim max 10 dakikada bir arayacağım 😂😂 (umarım bunuda gerçek algılamazsınız )

Ürtiker problemi var maalesef polyester karisimli seyler ve bazı kozmetik ürünler cildinde kabarmalar yapıyor.Yıllardır alerji ilacları kullanıyor ama pek caresi yok tam tedavisi mümkün olmadı.Kırışmayan ürünlerse genellikle polyester oranı yüksek ürünler.Gömlekler de öyle.O sebeple keten, pamuk gibi ürünler kullanıyoruz onlarda çok fazla kırışıyor.Iyi bir markanın likralı bir pantolonunu aldık mesela oldukca kaliteli görünüste kırışma burşma yok ama giydigi gün aksam cıkardıki bacaklaŕ kıpkırmı olmuş.Buda bizim şanssızlığımız .Yani ütü yapan yerler kuru temizlemeler vardır illaki ama oldu ya ilk zaman veremedi yapamadı biraz merkeze uzak bir yerdeymis ben gidip görmedim daha. Giymesi gerekti acil şekilde ütüyü bilirse yapar hemen.Kravat baglamayida bilmiyor mesela bende bilmiyorum gerektiğinde baba baglardi simdi ögrenecek 🙂
Kimle gitti bu çocuk ev tutmaya falan?

Yahu bugüne kadar kravat takacağı bir işi olmadı ki spor gömlekler giyiyordu bir kere mezuniyetinde birde teyzesinin düğününde takmıştır en fazla.Simdi hergün kravat zorunlu.Kravat bilmiyor diye klasik z kusagi mı oluyor.Z kusakları ekran başından kalkmıyor. Okulda dahil lise sonrasi kendi parasını kazandı Para biriktirdi arabasını aldı.Stajıydı isiydi onlarca mülakatlara sınavlara girdi kimseden yardım yada torpil beklemeden.Bu aradada bos kalmamak icin part time yine calisti.Z kusagı bunların hicbirini yapmiyor hazır bekleyıp hazırı tüketiyor ve memnun olmuyor.Bu konuda hakkını yememde yedirmemde.

Yahu bugüne kadar kravat takacağı bir işi olmadı ki spor gömlekler giyiyordu bir kere mezuniyetinde birde teyzesinin düğününde takmıştır en fazla.Simdi hergün kravat zorunlu.Kravat bilmiyor diye klasik z kusagi mı oluyor.Z kusakları ekran başından kalkmıyor. Okulda dahil lise sonrasi kendi parasını kazandı Para biriktirdi arabasını aldı.Stajıydı isiydi onlarca mülakatlara sınavlara girdi kimseden yardım yada torpil beklemeden.Bu aradada bos kalmamak icin part time yine calisti.Z kusagı bunların hicbirini yapmiyor hazır bekleyıp hazırı tüketiyor ve memnun olmuyor.Bu konuda hakkını yememde yedirmemde.
Bak güzel kardeşim ne yazsak bugüne kadar yemek yapması gerekmedi ki, ütü yapması kravat takması gerekmedi ki deyip duruyorsunuz.

Bir yetişkinin akademik başarısı olması demek , hayatını idame ettirmesi gereken diğer şeylerden muaf kalması anlamına gelmiyor, bunca insan bunu anlatmaya çalışıyoruz sadece, az buçuk bu yorumları da dikkate alın bence.

Para biriktirdi arabasını aldı.

ama kendi donunu yıkamaktan aciz. bi de diyaloğun erken dönemlerinde çevredeki ev yemeği yapan yerleri araştırdığını söylemiştiniz. birden nasıl oldu da yemek yapar hale geldi?
bu KK kadınlarının linçleri nelere kadir yahu! çocuk birden yemek yapmayı öğrendi sayesinde.

Merhaba hanımlar.Uzun süredir aranızdayım ancak ilk kez işin içinden çıkamayıp konu açıyorum belki aynı süreçlerden geçenler olmuştur.Oğlum 22 yaşında gecen yıl okulunu bitirdi ve fena sayılmayacak bir mevkide işe başladı.Evcimen, ailesine düşkün , sakin bir çocuk.Uzun süredir kız arkadaşı var onunla vakit gecirir öyle başkaca cıkıp gezeyim demez.Ailece iyi anlaşırız beraber yaparız çoğu şeyi.Benimle arkadaş gibidir evde yardımcıdır, dert ortağıdır.Yakın zamanda farklı bir sehirden iyi bir iş teklifi aldı.Sartları oldukça iyi ona keza riskleride fazlaca bir iş.Düşündükçe denemeye karar verdi.Ilerisi icin iyi olur bu yasta risk almazsam ne zaman alacağim dedi ve işi kabul etti.Gönlüm hic istemesede önüne geçmek istemedim kararı ona bıraktım.Bugüne kadar okul dahil hic ayrı yaşamadık tek yaşama tecrübesi yok, yemek yapmayı bilmez.Zaman yaklaştıkca boğazımdaki yumru büyüdü sanki.Mantığım, büyüdü artık başının çaresine bakmayı öğrenecek, ileride evlenicek ömür boyu yanında olmayacak diyor ama anne tarafım hic bilmediği bir şehirde yapayalnız olmasını kaldıramıyor.Evlenseydi hic degilse eşi var yanında tesellisi vardı ama kız arkadaşınıda bırakıyor burada mecburen.Konuşunca gözleri doluyor oda endişeli görebiliyorum ama denemeden bilemem bir daha böyle fırsatım olmayabilir deyip duygularını bastırıyor.Nasıl alışacağım bilmiyorum odasına girince bile tuhaf oluyorum.Benim gibi bu süreçleri yaşayanlar var mı ? Neler tavsiye edersiniz ?
Benim kızım on dört yaşında fen lisesini kazanıp benden 12 saatlik uzağa gitti sandım ki oğlunuz fen lisesine gitti herşeyin bir ilki var yapacak bişi yok askere de gidecek oğlunuz bunu da düşünün aklınızın köşesinde bu kadar hanimevladi yetiştirmeyin

Ailemin yasadigi sehirde universite kazandigim halde, hayati ogrenmem ve tecrube edinmem icin benim arkadaslarlarimla ayri evde kalarak okumama, sonrasinda da yurtdisinda ayarladigim ise mezun olduktan sadece 1 ay sonra basip gitmeme izin veren/ destek olan aileme tesekkuru bir borc bilirim. 😅

Simdi uzun uzun bu yastaki cocuk neden bu halde, niye yemek yapamiyor, neden hic evden ayrilmadi filan bunlari sorgulamama gerek yok galiba. Gelmissiniz 10. sayfaya, kesin birileri demistir bunlari 😅 Nitekim aklin yolu bir.. Size de zamanla alismak duser napalim. Allah cocugunuzun yardimcisi olsun, hayata biraz hazirliksiz baslamis oldu ama toparlar insallah.

Gidene kadar ev işi yemek vs öğret derim bu zamana kadar bilmemesi hata. Biraz büyüsün yuvadan ucsun arada gider gelirsin sen de. Ne evlenmesi bu yaşta ayrıca
Kızım 28 aylık, eşimle dönüşümlü bakıyoruz.esim gece çalışıyor ,ben 8:30-17:00. Pazar gecesi kızım çok huzursuzdu sabah 7 de uyuduk.ben eşim gelince 08:10 da uyandım hızlıca hazırlandım ise gittim.esimin de gecesi çok yoğun geçince kızım uyandığında eşim hala uyuyormuş. Kızım eşimin Kahvaltı için aldığı simit ve masaya çıkardığı kahvaltılıklar ile kendi başına kahvaltısını yapmış.
Sofra hazırlama ve toplamaya, bulaşık - çamaşır Makinesi doldurup boşaltmaya ,çöp kovalarinin poşetlerini değiştirmeye , giyinip soyunmaya, temizlik yapmaya ,biten tuvalet kağıdıni değiştirmeye kadar bir çok işi bağımsız olarak yapabiliyor. Bıraksam ütü de yapar 😄😄
22 yaş için boşa endişeleniyorsunuz.

Ürtiker problemi var maalesef polyester karisimli seyler ve bazı kozmetik ürünler cildinde kabarmalar yapıyor.Yıllardır alerji ilacları kullanıyor ama pek caresi yok tam tedavisi mümkün olmadı.Kırışmayan ürünlerse genellikle polyester oranı yüksek ürünler.Gömlekler de öyle.O sebeple keten, pamuk gibi ürünler kullanıyoruz onlarda çok fazla kırışıyor.Iyi bir markanın likralı bir pantolonunu aldık mesela oldukca kaliteli görünüste kırışma burşma yok ama giydigi gün aksam cıkardıki bacaklaŕ kıpkırmı olmuş.Buda bizim şanssızlığımız .Yani ütü yapan yerler kuru temizlemeler vardır illaki ama oldu ya ilk zaman veremedi yapamadı biraz merkeze uzak bir yerdeymis ben gidip görmedim daha. Giymesi gerekti acil şekilde ütüyü bilirse yapar hemen.Kravat baglamayida bilmiyor mesela bende bilmiyorum gerektiğinde baba baglardi simdi ögrenecek 🙂

Siz yazdıkça benim ruhum daralıyor, nefes alamıyorum resmen. Ne yaptınız, fanusta mı büyüttünüz bu çocuğu? Allah kız arkadaşına, gelecekteki eşine sabır versin.

18-22 yaş arası tam oğlunuz gibi bir erkek arkadaşım vardı. Evlenme teklifine hayır dediğim için ayrılmıştık. Arada aklıma geldikçe allah kurtarmış diyorum. Haberini alıyorum 40’ına geldi hala büyüyememiş, hala ana kuzusu. Umarım oğlunuz sizin yörüngenizden çıktığı zaman normal bir erkek olabilir.

Kızım 28 aylık, eşimle dönüşümlü bakıyoruz.esim gece çalışıyor ,ben 8:30-17:00. Pazar gecesi kızım çok huzursuzdu sabah 7 de uyuduk.ben eşim gelince 08:10 da uyandım hızlıca hazırlandım ise gittim.esimin de gecesi çok yoğun geçince kızım uyandığında eşim hala uyuyormuş. Kızım eşimin Kahvaltı için aldığı simit ve masaya çıkardığı kahvaltılıklar ile kendi başına kahvaltısını yapmış.
Sofra hazırlama ve toplamaya, bulaşık - çamaşır Makinesi doldurup boşaltmaya ,çöp kovalarinin poşetlerini değiştirmeye , giyinip soyunmaya, temizlik yapmaya ,biten tuvalet kağıdıni değiştirmeye kadar bir çok işi bağımsız olarak yapabiliyor. Bıraksam ütü de yapar 😄😄
22 yaş için boşa endişeleniyorsunuz.
28 aylık bebe mi yapıyor bunları 🤔

Evet tam olarak öyle.Oglumu paylaşamamak gibi bir düşünce degil bazılarının anladığı gibi o bir ruh hastalıgı bana göre.Şuan evlilik çağında değil hic gitmediği bir şehirde yaşamaya başlayacak ve bir tane bile tanıdığı yok.Evlilik çağı olsa eşiyle giderdi benim içim daha rahat olurdu eşi var yanında derdim.Yeni bir ortam ,yalnız yaşam bunlar kolay değil.Alışma sürecinde yaşayabilecekleri konusunda endişeliyim sadece.Anladığınıza sevindim 💐
Yapmayın Allah aşkına. 18 olmama 3 ay kala üniversiteyi başka şehirde okudum ben. Kız yeğenlerim 28 yaşında 6 saat uzaklıkta başka şehirlere kazanıp gittiler. 24 yaşında da yine kimseyi tanımadığım büyük bir şehirde işe girmiş aparatlarda kalmıştım.
o yaşlarda herkesin çocuğu hayata atılır. Genelde kimseyi tanımadığımız şehirlere gideriz.
Hayat böyle bir şey. Abartmayın isterseniz çok abartıyorsunuz

Ben 4 yaşındaki oğlana kek çırpmayı pankek karmayı öğrettim tabiri caizse , getir götür de yaptırıyorum kazık kadar adama bu zamana kadar bir iş öğretmediniz mi gerçekten?
Evlenecek kadına yazık asıl. Anasından bisey öğrenmemiş hizmet bekleyen biriyle evli olacak.

Aslında asıl endişemin sebebini defalarca yazdım tekrarına gerek görmüyorum anlayanlar anladı.Herkes aynı pencereden bakacak diye bir kural yok.Yinede teşekkür ederim 🌺🌺
Anlayacak bir şey yine yok ki. 22 yaşında bir yetişkin evini de temizlemeli yemeğini de pişirmeli. Arkadaşlık da zamanla oluyor zaten/
Bunların hiç biri bu kadar endişe edecek şeyler değil. Pimpirikli annesiniz ama çocuğunuzu kanatlarınızın altından çıkarmanız ve uçurmanız gerekiyor

Aile evinde yasayan 22 yaşlarında olan kaç genç yemek yapmayı biliyordur şuan acaba?
Bundan sonra yalnız yaşayacağı için hepsini yapar, öğrenir.
İçe dönük bir yapısı olduğu için de anne olarak endişe etmişsiniz, bir miktar bana da fazla geldi ama bazı yorumlarda aynı şekilde abartılı eleştiriler içermiş.
Ee tipik kk kadınlarımız sağolsunlar ,laf batırmadan linçlemeden rahat edemezler kk da rutin bu artık

Merhaba hanımlar.Uzun süredir aranızdayım ancak ilk kez işin içinden çıkamayıp konu açıyorum belki aynı süreçlerden geçenler olmuştur.Oğlum 22 yaşında gecen yıl okulunu bitirdi ve fena sayılmayacak bir mevkide işe başladı.Evcimen, ailesine düşkün , sakin bir çocuk.Uzun süredir kız arkadaşı var onunla vakit gecirir öyle başkaca cıkıp gezeyim demez.Ailece iyi anlaşırız beraber yaparız çoğu şeyi.Benimle arkadaş gibidir evde yardımcıdır, dert ortağıdır.Yakın zamanda farklı bir sehirden iyi bir iş teklifi aldı.Sartları oldukça iyi ona keza riskleride fazlaca bir iş.Düşündükçe denemeye karar verdi.Ilerisi icin iyi olur bu yasta risk almazsam ne zaman alacağim dedi ve işi kabul etti.Gönlüm hic istemesede önüne geçmek istemedim kararı ona bıraktım.Bugüne kadar okul dahil hic ayrı yaşamadık tek yaşama tecrübesi yok, yemek yapmayı bilmez.Zaman yaklaştıkca boğazımdaki yumru büyüdü sanki.Mantığım, büyüdü artık başının çaresine bakmayı öğrenecek, ileride evlenicek ömür boyu yanında olmayacak diyor ama anne tarafım hic bilmediği bir şehirde yapayalnız olmasını kaldıramıyor.Evlenseydi hic degilse eşi var yanında tesellisi vardı ama kız arkadaşınıda bırakıyor burada mecburen.Konuşunca gözleri doluyor oda endişeli görebiliyorum ama denemeden bilemem bir daha böyle fırsatım olmayabilir deyip duygularını bastırıyor.Nasıl alışacağım bilmiyorum odasına girince bile tuhaf oluyorum.Benim gibi bu süreçleri yaşayanlar var mı ? Neler tavsiye edersiniz ?
Oğlunuzun kordonunu artık kesin. Büyümüş yetişkin birey olmuş. Tabi ki tek kalıp kendi işlerini görebilir

Evet, ayakkabılarini kendi giyip çıkarır, montunu çıkarınca askıya asar.oyuncaklarini toplar vs bir çok şeyi yapar
Onlar tamam yapması gerekenler zaten , bulaşık çamaşır makinesi toplama yerleştirme , çöp kovalarını boşaltıp yenisini takma, sofra toplayıp yerleştirme bunlar 28 aylık bebenin yapacağı işlere pek benzemiyor, ayrıca güvenli de değil, o yüzden tuhaf geldi.

Ayrıca eşiniz uyurken ,uyanıp kendi başına simit kahvaltılık falan yemesi de tehlikeli geldi bana sadece.

Back
X