• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlum Hakkinda...

Kesinlikle haklısın...iki çocuğumu da aynı şekilde büyüttüm...çocuğumun uykusu düzeni herşeyden önemli....ne misafir kabul ettim ne de kendim gittim...1-2 sene çok önemli olmayan şeyleri hep kendi saatimize göre ayarladım...bana da herkes abartıyorsun derdi ama ben gıcık oluyorum...kadın gelmiş 12 de gezmeye akşam 6 7 lere kadar lak lak...o çocuk perişan..alıyo ayağına bi yastık,yavrum saatlerce o ayaklarda bi sağa bi sola...bi sürü kadının cırt sesli konuşması kahkahaları da cabası...
Sonra yeni nesil agresif hiperaktif :KK43:

Rahatlıktan mi umursamazlık tan mi ,büyüttükleri için unuttuklarindan mi anlamıyorum.

Ben 2 yaşındaki cocuguma bile evde uyuyan çocuk ,yasli yada herhangi birisi varsa sessiz oynatmaya çalışıyorum ,kendi sesimide kisiyorum ,ben nasil hoslanmiyor ,rahatsız oluyorsam başkasida olabilir,çocuk yoksa bagir cagir ama anlattiginiz gibi ortamda hem benim oglumda asla uyumaz ,hem fazla kimsesizlikten mi bilmiyorum ,benimde kafam ses kaldirmiyor şimdiden

Oglum 3 yasında zor uykuya dalan bi çocuk ılk bı sene hiç uyumadı ble dıyebılır. Sonra uyku duzenini oturttum asla tavız vermedım. Bı gun de iyi yaptıgımı söyleyen olmadı çocuk uyurkn buyur düzeni olsun dıyen olmadı. Ha cocuk uyku duzenı şasınca kendıde saşıyo. Bıktm bu boş beyınlılerden.!

Hiic kendinde kusur arama canim. Benim henuz cocugum yok ama Allah nasip ederse senin gibi bi duzen olusturup herseyi cocugumun rahatina gore ayarlamak niyetindeyim. Arkadaslarimin bebekleri var mesela bi araya geldigimzde bakiyorum. Bazilari gercekten cok umursamaz. Bi yere cikicamiz zaman bebegin uyku saatine denk getirmyelim cocuk sefil olmasin derim mesela amaan ben oyle hassas deilim vala bana ayak uydursun diyen var dusun :) ben tabi bi şok. Bazisi arkadas ortamindan soyutlanmamk icin onemsemiyo bu tarz seyleri. Ama sonra bazi arkadaslarinda soyledigi gibi sabahlara kadar uyumayan cocuklar cikiyo ortaya.belli bi yastan sonra zaten kendi duzenini olusturcak cocuk. Uyku saati geldimi battaniyesini biberonunu annesine getiren bi bebis olcak seninkide:) bebegin ve sen nasil huzurluysan oyle devam et canim

Şimdiden başladı getirmeye :-) alıyor yastığını anne eee yap diyo :-)

Dediğim gibi belli bir zamana kadar sen cocuga uymak zorundasin,yomsa sen cekersin ,arkadaslarin degil, yazik valla ben cok uzuluyorum oyle cocuklara sefil oluyorlat bence ...

Zaten 3-4 yasında istemeyecek o uykuyu 2-3 sene evde otursalar ne oluyor ??? Arkadaşı çocuğundan önemliyse cocugu niye yapmış ki ???

Valla bilsemki arkadasim çocuğum için beni dislayacak, hiç umrumda olmaz ,ben gorusmem oyle bir arkadasla.

Annemle bile saat 14:00 te konuşurken uyuttum desem erken uyutmussun der akşam konussak 22:00 de uyusa mesela erken uyumuş der ,bisey demiyorum anlatıyorum şöyle böyle annem diye ama ayni yine :-)

KV Allah razı olsun yine asla hakkını yiyemem ogluma bu yaşına kadar belki 2 defa bakamam dedi hastaydı ,acil işi vardı vs. hasta olsa gelir geceleri yardımcı olur ama sabah evine gidince herkes yatıp uyuyor benim o sansimda yok öğlen uykusundayken ev işi yapıyorum e gece olunca günün yorgunluguyla bende yatiyorum hele hastaysa bitiyorum o gün bazen geceleri bile uyuyamadığı.zamanlar oluyor ,uyutmasamda olur anneyim.ben her anne gibi ,evladımin canı saolsun yeter.

Ama düzen karistimi sonuçlarını biz cekiyoruz ,insanlarda bunu dusunup konuşsa hiç sorun kalmayacak.
Amaan boşverelim gitsin,kim ne derse desin onlar bizim çocuklarımız düzenlerinin nasıl olmasını gerektiğini biz karar veririz. Fazla konuşanlara he he diyip geçicez :KK53:

Oglum 3 yasında zor uykuya dalan bi çocuk ılk bı sene hiç uyumadı ble dıyebılır. Sonra uyku duzenini oturttum asla tavız vermedım. Bı gun de iyi yaptıgımı söyleyen olmadı çocuk uyurkn buyur düzeni olsun dıyen olmadı. Ha cocuk uyku duzenı şasınca kendıde saşıyo. Bıktm bu boş beyınlılerden.!

Sanki dusmaniymisiz ,kotu birşey yapiyormusuz gibi davranmiyorlar mi çok sinir oluyorum ,uyutacagim oldurmeyecegim diyesi geliyor insanın .

Annesi kadar bir çocuğu başkasının düşünmesi mümkün değil...Kendileri yapamadıkları için kıskançlıktan başka birşey değil . Artık böyle düşünmeye başladım.

Şimdilik ben pasama uyacagim sonra zaten oglusum bana uyar ,okul filan derken zaten yorulacaklar, havalar soğuk bir yere cikaramiyorum ,arkadaşı yok, bana sarıyor yavrum ne yapsin ,enerjisini atıp yorulmayan çocuklarda çok zor uyur .

Amaan boşverelim gitsin,kim ne derse desin onlar bizim çocuklarımız düzenlerinin nasıl olmasını gerektiğini biz karar veririz. Fazla konuşanlara he he diyip geçicez :KK53:

Öyle yapiyordum ,ama anlamayana hele komşu bimem kim tanımam artık ,daha sert konusacaksinki inşaatın her işine karisilmamasi gerektiğini ogrensin. Ben onlarin nasıl bu zamana kadar söylediklerine kusmediysem,lafı yediklerinde onlarında kusmemesi lazım :-D

Dediğim gibi belli bir zamana kadar sen cocuga uymak zorundasin,yomsa sen cekersin ,arkadaslarin degil, yazik valla ben cok uzuluyorum oyle cocuklara sefil oluyorlat bence ...

Zaten 3-4 yasında istemeyecek o uykuyu 2-3 sene evde otursalar ne oluyor ??? Arkadaşı çocuğundan önemliyse cocugu niye yapmış ki ???

Valla bilsemki arkadasim çocuğum için beni dislayacak, hiç umrumda olmaz ,ben gorusmem oyle bir arkadasla.
Tabiki tamamen eve kapanmakta yeni dogum yapmis bi anne icin bunalticidir. Arada cikmak stres atmak arkadaslarla bi kahve icmek ihtiyaci hissedilir ama atiyorum sabah kahvesi icin bulusulur oglende evinde olursun cocugunu uyutursun. Ama bizim kadinlarimiz kahvalti icin bi araya gelse o aksami o evde ederler :KK53: birde ben hassas davranip her seferinde bebeklerinin duzeni bozulmadan goruselim gibi konusunca tavirlar aynen su: " Aman valla o kadar kasmam kendimi,senin bebek oldugunda pimpirikli olacaginda anlasildi o ne oyle yok cocugu agzindan opme mikrop kapar vs ben okadar ayrintiili dusunmem" :110::KK48: ben daha cocuk olmadan bu elestirilere maruz kaldim anlayacagin canim. Marifet sayiliyor cocuga gore yasamamak.aslinda bu kisitlanmakmidirki. Uykusu yemesi icmesi duzensiz olan cocuk anneyi yipratir bence.mizmizlanir cunku olur olmaz zamanda.
Ayrica da ben o battaniyesini alip gelen kuzuyu yerim yerimmm gozumde canlandi :)

Tabiki tamamen eve kapanmakta yeni dogum yapmis bi anne icin bunalticidir. Arada cikmak stres atmak arkadaslarla bi kahve icmek ihtiyaci hissedilir ama atiyorum sabah kahvesi icin bulusulur oglende evinde olursun cocugunu uyutursun. Ama bizim kadinlarimiz kahvalti icin bi araya gelse o aksami o evde ederler :KK53: birde ben hassas davranip her seferinde bebeklerinin duzeni bozulmadan goruselim gibi konusunca tavirlar aynen su: " Aman valla o kadar kasmam kendimi,senin bebek oldugunda pimpirikli olacaginda anlasildi o ne oyle yok cocugu agzindan opme mikrop kapar vs ben okadar ayrintiili dusunmem" :110::KK48: ben daha cocuk olmadan bu elestirilere maruz kaldim anlayacagin canim. Marifet sayiliyor cocuga gore yasamamak.aslinda bu kisitlanmakmidirki. Uykusu yemesi icmesi duzensiz olan cocuk anneyi yipratir bence.mizmizlanir cunku olur olmaz zamanda.
Ayrica da ben o battaniyesini alip gelen kuzuyu yerim yerimmm gozumde canlandi :)

Çok tesekkur ederiz ablası ,Allah sanada nasıl etsin inşallah ,inan gözün kimseyi gormuyor ,cok başka birşey annelik,Allah im isteyene en kısa surede nasıp eder inşallah:-)

Çok tesekkur ederiz ablası ,Allah sanada nasıl etsin inşallah ,inan gözün kimseyi gormuyor ,cok başka birşey annelik,Allah im isteyene en kısa surede nasıp eder inşallah:-)
Insaallah canim cok tesekkur ederim guzel duan icin. Allah herkese nasip etsin saglikli bir evlat. Inanki ulasamayinca cok cok zor ve mesekkatli bi yol bu. Herhalde anneligi tadinca onu kimselerle paylasamam gibi gelior kimseyede laf soyletmem:KK47: sende agizlarinin payini ver bir cocuk dunyaya oyle kolay gelmiyor biz ne tedaviler goruyoruz ulasmak icin. Kimsenin lafina bakma oglusunla keyfine bak:KK50:

Benimde oglum böyle bizimde bir düzenimiz var uyuma yatma kalkma yeme hep saatle bende evdeyim genelde 1 2 saatlik cikariz duzenimizi bozmayiz cok iyi cevap vermissin cocugun duzeni caydan misafirlikten daha önemli

Valla bizde senelik izinlerde esimin memleketinde aynen bu konularda sıkıntı yaşıyorduk. Deli oluyodum misafirlik olayina. Duzeni bozulunca cocuk durmuyo iste zorla mi?
Neyse ki çözdük. Kayinvalidem nihayet bebekle uygunsuz saatlerde gezmeye gitmekten hoslanmadigimi anladi.

Benım oglan hala zor uyur. Ona ragmen ben kırk takla atarak onu uyutmaya calışıyırm gundz bı saatten fazla sürüyo ugrasıyormm ama ben üşenmıyorm da mıllete dert oluo uyuması. Zor şer uyutup bı de neden uyuttun dıyenlerı bogasım gelıo

Aynen öyle bende tek olduğumdan dolayı hep TV sesiyle müzikle filan uyutmaya çalıştım ama insan gurultusuyle bir olmuyor ne kadarda olsa tek basinasiniz çünkü benim oglumda kalkar hemen ve evde çığlık çığlığa koşan başka bebeler varsa KV normalde cuma gunleri kuran a katılır her cuma birinde okurlar geçen bende gittim.yemin ediyorum herkes geldi hoşgeldiniz ,nasılsınız filan derken saat 13:30 oldu oğlumu aldım odaya gittim 16:00 ya kadar ayagimda salladim ,nasıl çocuk gurultusu buyuk insan olsa yine uyuyamaz hadi onlar çocuk anlamaz dersin ,ama koca koca kadinlar da çocuk uyuttugumu bile bile kapının dibinde bagira bagira konuşunca sinirlendim açıkçası hiçbirşey anlamadim bi dahada gitmem dedim.

Senden başka kimseyi görmeyen çocuk başı bos mu dolasacakmis öyle olsada hiç cekinmiyor derler insanlara bahane çok ,çocuk benim ,duzen benim,keyif benim ben mutluyum ,cocugum mutlu sanane sanaannee diyesim geliyor
Bende ailemden tekim uzaktayim seni cok iyi anliyorum
Karsi komsumun 2 cocugu var parka bile goturmez cocuklarini hirpalar bazen döver bile bize gelip oglumu cok sessiz buldu yavrucak onun basibos deli gibi evi didikleyen cocuklari karsisinda sasirmisti
Bize getirde insan icine ciksin bizimkiler onu biraz hirpalasinlar dedi nasil sinirlendim kendi anneligine cocuk yetistirmesine bakmadan senin duzenine dil uzatmalari cok yanliş Allah akıl fir versin boylelerine

Şuan da küçücük bebek benim için ki okula giden bir çocuğun bile en geç 21:30 da yatması gerek akşamları...

Ben belirlemedim bu saatleri çocuğun bünyesi ona alışkın hasta olmadığı surece sabah kendi kalkiyor beni uyandırıyor öğlen uykusu gelince yastığını alıyor anne eee diyor öyle anlasip gidiyoruz ,aksi halde hircinlasiyor ,agliyor .

Buyudukce öğlen uykusu kalkacak zaten ,o zamanda okul saatlerine gore uyuması gerekecek fazlası iyi değil ama şuan yaptığımın yanlış olduğunu dusunmuyorum.

Ben zaten uyku saatlerine bir sey demedim ki, tekrar oku istersen yazdiklarimi
20 yasina kadar ogrenir diyenler de, cocuk nasil alisirsa oyle gider, bazi seylerin temelleri bebeklikte atiliyor.

Benimde oğlum 2 yaşını bitirdi ve bende oğlumun uyku saatine göre disara cikarim gittigim yerde uzun kalicaksamda orda yine uyuturum. Gunduzde gecede. Bu dönemler ćoğunlukla bizim onlara uymamiz gerek ileride onlarda bize uyacak. Ağzı olan konuşuyo derlerya çokta dinlememek lazim.

Back
X