oğlum hastalandı ,tavsiyeleriniz...

Atesini düzenli araliklarla ölcüyor musunuz? Ayni anda kusma var mi? Bol bol sivi verin. Krese gidiyorsa diger cocuklardan hastalik kapmasi gayet normal. Yani bildigimiz cocuk hastaligiysa gecer demek geliyor icimden ama mutlaka cocuk doktorunuza telefon acip sorun anlatin durumunu.

Ya bizde her hastaliga hemen antibiyotik dayiyor doktorlar, cocuklar da o yüzden devamli hasta oluyorlar. Vücutlari en kücük enfeksiyonda bile hemen antibiyotik geldigi icin savunma sistemi gelistiremiyorlar. En son kullanilmasi gereken secenek antibiyotik. Iki cocugum var ve sadece bir tanesi icin bir kere antibiyotik kullanildi onda da bebekken rota virüsü olmustu. Öksürüyor antibiyotik, atesi var antibiyotik, kulagi agriyor antibiyotik... Yurt disinda doktorlar öcü gibi görüyor antibiyotigi. Cocugun atesi 38.5 derecenin üzerinde olacak ve 48 saat boyunca ates düsmezse o zaman müdahele ediyorlar. O süreye kadar bol sivi, ilik banyo, ates düsürücü surup tavsiye ediyorlar. Gecen hafta kizimi kulagi agridigi icin götürdüm ve doktor kulagina bakip enfeksiyon gecmek üzere vücut yeterince kendini savunuyor dedi ve sadece burun spreyi verdi. Nefes yolu, burun hep temiz ve acik olmali. Burun spreyi mutlaka kullanin.

Gecen sene de büyük kizimda öksürük vardi. Ama basit öksürük degil neredeyse kusuyordu öksürürken. Gece uyuyamiyordu. Dr dedi ki sogani cok az suda pisir ve iliyinca ezip gögsüne sür öyle yatsin gece. Ertesi aksam tekrar yap ayni seyi dedi ve gecti öksürük. Yani dogal tedaviyi tercih ediyorlar. Istesen de anbiyotik vermiyorlar. Mesela gögsünde hirilti varsa dr. diyor ki papatya cayi ver aksam yatarken. Ilk geldigimde cocuk doktoruna kayit yaptirirken adam asilari gördü ve sok oldu. Bizim yaptigimizin 3 kati asi yapilmis cocuklara diye. Bu cocuklarin vücut savunma mekanizmalari nasil gelisecek herseyin asisi yapilmis diye söylendi. Ben de her anne gibi eksik asi kalmasin, bütün asilar yapilsin diye diye her ay doktora kosuyordum Istabul`da. Simdi daha rahatim. 38.5 dereceyi gecmedikce ates düsürücü vermiyorum.

kusmafalan yok çok şükür kırgınlık halsizlik ,ateş ve burun tıkanıklığı var,burun spreyi kullanıyorum şuruplarıyla beraber,antibiyotiğe bende karşıyım bazen gereksiz antibiyotik verildiği konusunda katılıyorum çok haklısın

Dediginiz dogru ama her enfeksiyon vücutta hemen yayilacak daha agirlasacak diye birsey yok. Önce vücudun kendi kendini savunmasini bekliyorlar doktorlar. Ates takibi de bunun icin yapiliyor. Antibiyotik kisa vadede hemen fayda gösterir ama uzun vadede böbrekler ve karacigere yaptigi tahribat da kücümsenemez. Havale diyorsunuz, tabiki de en kisa sürede ve en agresif sekilde tedavisi neyse yapilmali. Ama her ateste her enfeksiyonda hemen antibiyotik verilmesi faydadan cok zarar getirir. Cocugun bedenini bagisikligini güclendirmek en dogrusu. Kuzenimin cocuguna ait ecza dolabi var inanamadim görünce. Kendi basina antibiyotikleri, ates düsürücüleri aspirinleri doldurmus kafasina göre ilac veriyor cocuga.

Evet canım haklısın ama benim haydi çocuğa hemen antibiyotik verelim gibi bir düşüncem yok zaten.
O yüzden doktor karar vermeli diyoruz.
Malesef benim kuzende çocuğu antibiyotik manyağı yaptı.
Ben yaklaşık 1 senedir antibiyotik kullanmadım
Çocuğum hiç ateşlenmedi mi ateşlendi tabi ama gerek kalmadı yada doktor virütik dedi.
Ama enfeksiyon teşhis edilmişse ciğerlere kadar inmesini beklemek anlamlı gelmedi bana
Bu noktaya nasıl geldi anlamadım ben kim antibiyotiği savunur ki
Boyalı diye bonibon bile vermezken çocuklara:)))

Son düzenleme:
ozaman eşimi arayayımda akşam gelirken nöbetçi ecz den alsın hemen kullanmaya başlayayım eğer sizdeki gibi bizdede işe yararsa valla çok dua ederim sana canım çünkü sürekli hastalıkla uğraşmaktan çocukta perişan oluyor bizde,birde dr bizede bademcik ameliyatı dedi biz kararsısız bu konuda, sen ne düşünüyosun bişey farkettimi?

Canım mecbur kaldık sürekli ateş sürekli boğaz enfeksiyonu
Ama çocuk çok rahatladı sonrasında.
Hastalıklar geçti, en azından sıklığı azaldı hemde çok.
Ben iki doktordan görüş aldım. Mecbur dedi, baktım artık ilaç vermekten bıktım, çocuk hep hasta müzminleşmiş.
Bir karar aldırdık. Valla hiç pişman olmadım. Çok rakhatladım , oğlumda tabii.
Umca konusunda garanti veririm. Biz çok faydasını görük. Nette araştırmışsındır. Ama kronik bir bademcik durumuznuz varsa daha radikal bir çözüm olarak aldırmayı düşünmelisin.

Son düzenleme:
Back
X