oğlum hastalandı ,tavsiyeleriniz...

yeğenim 5 yaşında okulu tatile girince ziyarete geldiler yanımıza. geldiği gün ateşi düşmek bilmek bilmedi. İzmir'deki doktor antibiyotik ve ateş düşürücü vermiş ama işe yaramadı. hemen acile gittik bademcikleri şişmiş dediler yavruma penisilin yaptılar.

ertesi gün çocuk doktoruna gittiğimizde doktor önce ağzına baktı, sonra hemen ellerine ve ayaklarını görmek istedi. EL AYAK AĞIZ HASTALIĞI dedi.

bunları niye anlattım. Bu hastalıkta antibiyotik vs. kullanılmıyor daha doğrusu hastalığın ilaçla tedavisi yok.

o yüzden doktora danışmadan antibiyotik vermeyin bence.

edit: konuyu açtığınız saate bakmadan direk yazayım demiştim ama gece yazdığınızı yeni farkettim.. umarım iyidir çocuğunuz şimdi. geçmiş olsun.

Son düzenleme:
Canım ateşini kontrol altında tutmaya çalışın, calpol ve ibufen sırayla verin ateş inatçı düşmüyorsa doktora başvurun.

Enfeksiyon yoksa antibiyotik işe yaramaz enfeksiyon varsa bile ciğere inmediği süre antibiyotik kullanılmaz.

Aksine canım enfeksiyon varsa mümkün olduğunca yayılmadan , ciğere yerleşmeden kullanmalı.
Vücuda ne kadar yerleşirse tedavisi uzun ve meşekkatli oluyor
Kullandığın ilaç ve doz yükseliyor.

bekle 3 gün.ateş düşürücülerle idare et.sıvı alımını sağla.

ense sertliği varmı başını ayaklarına değdirmeye çalış.eger agrı oluyor ve aglıyorsa doktora götür

Rosalinda nasıl oldu yavru.
Daha iyicemisiniz. Geceyi rahat atlattınız mı.
Canım bende çok antibiyotik kullanmak zorunda kaldım o yaşlarda.
Sonra doktorumuz bize umca diye bir damla önerdi.
Tamamen bitkisel.
Bir araştır netten ben çok faydasını gördüm. Bağışıklığı dedteklediği gbi mesela soğukalgınlığını baştan toparlayıp engelliyor.
Özallikle üst solunum yllarında etkili ve hastalığın süresini kısaltıyor.
Epeydir antibiytiksiz atlatıyoruz.
Bir araştır canım.
Eşim ve bende kullanıyoruz hatta çevremizdeki herkes görünce başladı kullanmaya.
Sadece hastalık emareleri görülünce yada okulda hastalık çok olunca önlem olarak veriliyor.
Belki yardımcı olur canım.

Son düzenleme:
bekle 3 gün.ateş düşürücülerle idare et.sıvı alımını sağla.

ense sertliği varmı başını ayaklarına değdirmeye çalış.eger agrı oluyor ve aglıyorsa doktora götür

ateşdüşürücü veriyorum bol bol su vermeye çalışıyorum zaten ymek yemiyo sadece su içiyor,birde ense sertliği konusunu merak ettim canım neden olur ki....

ateşdüşürücü veriyorum bol bol su vermeye çalışıyorum zaten ymek yemiyo sadece su içiyor,birde ense sertliği konusunu merak ettim canım neden olur ki....

Gecmis olsun canim ense kismi cok mu sert sirt kismi falan nasil.Ense sertligi genelde menenjit rahatsizliginda gorulur doktora goturdunuz mu

gece çok ateşi çıktı canım sık sık kontrol ettim 2 kez ateş düşürücü verdim ,aferin şurup akşamdan vermiştim sabahta verdim şimdi biraz kendine geldi gibi inşallah akşam yine kötü olmaz,benimoğlumda sık sık hasta olur bademcik iltihaplanması olur, hatta dr bademciklerinin alınması lazım dedi, her hastalandığında antibiyotik kullanıyorduk şimdi son zamanlarda vermemeye çalışıyorum ,bağışıklığı çok zayıf bende bağışıklığı kuvvetlendirici destek almak istiyodum nezamandır iyi oldu bu bilgin ,bu damla doktor önerisi dışında kullanılırmı acaba ,ben biraz bakıyım nette ,ilgin için teşekkür ederim canım

Gecmis olsun canim ense kismi cok mu sert sirt kismi falan nasil.Ense sertligi genelde menenjit rahatsizliginda gorulur doktora goturdunuz mu

teşekkür ederim canım,ay korktum ,şimdi kalkıp baktım öylebir sertlik yok normal çok şükür,doktora götürmedim sabah iyi gördüm soğuk algınlığı ilacımız vardı ondan veriyorum şimdi kendine geldi biraz ilaca devam ediyim iyiye giderde inş antibiyotiksiz atlatırız

Çocuk ateşlenirse

Ateşli hastalıklarda anne ve babalar büyük endişe duyuyor. Bu korku çocuklara daha da zarar veriyor. İşte ateşi dindirmenin yolları.

Vücut ısısının yükselmesine neden olan ateşli hastalıklar karşısında ebeveynler, büyük korku ve endişe yaşıyor. Bu durum nedeniyle büyük bir çoğunlukla toplumda kuşaktan kuşağa aktarılan yanlış tedaviler uygulanıyor.

41 DERECEDE BİLE PANİK YOK
Uzmanlar "Ateş, vücudun savunma araçlarından biridir, kendi başına bir hastalık değil, hastalık belirtilerinden biridir. Vücutta ısı değeri 41 derecenin altında zararsızdır. Hatta 42 derecenin üzerinde olduğu zaman bile merkezi sinir sistemi enfeksiyonu ya da terlemeyi engelleyen bir hastalık olmadıkça tehlikeli bir durum gelişmesi beklenmez. Bu nedenle aileler paniğe kapılarak yanlış uygulama yapmamalı" diyor.

YAPILMASI GEREKENLER
Ateşli çocuğun giysilerini doğrudan çıkarmayın.
Giysilerini inceltin ve üzerine sadece hafif bir çarşaf örtün
Titremeye neden olacağından ve ateşi artıracağından soğuk duş aldırmayın ve buz kullanmayın.
Doktorun önerdiği ateş düşürücü ilacı doktorun belirttiği dozda verin.
Çocuklara aspirin vermeyin
Oda ısısının ne çok sıcak ne de soğuk olmamasını sağlayın.
Ateş hızla sıvı kaybına neden olur. Bol su ve sıvı gıdalar verin.
Çocuğunuzun bol bol dinlenmesini sağlayın

bunu bi gazetede okumultum faydası olurmu bilmem bu arada kafanıza göre ilaç vermeyin

Aksine canım enfeksiyon varsa mümkün olduğunca yayılmadan , ciğere yerleşmeden kullanmalı.
Vücuda ne kadar yerleşirse tedavisi uzun ve meşekkatli oluyor
Kullandığın ilaç ve doz yükseliyor.

Antibiyotiğe sıcak bakmayan çoğu pediatri doktoru hastalığı izler vücut kendi kendini tedavi etsin diye bekler. Zaten antibiyotikler klasik 10 gün kullanılır.

Antibiyotiğe sıcak bakmayan çoğu pediatri doktoru hastalığı izler vücut kendi kendini tedavi etsin diye bekler. Zaten antibiyotikler klasik 10 gün kullanılır.

Çocuğu 3 kere ateşli havale geçirmiş biri olarak ateşin kitabını yazarım canım malesef((
Enfeksiyon varsa vardır ciğere inmesini beklemek diye bir şey olmaz
Şurupla çözülecek şey , iğnelik duruma gelir
Enfeksiyon değil , virütikse zaten yapılacak bir şey yok.
Doktorların izleme amacı enfeksiyon olduğundan emin olmaktır zaten.
Mesele enfeksiyondan kaynaklandığını bilmek.

Rosalindacım evet umca doktor tavsiyesi olmadan kullanılır ve diğer ilaçlarla etkileşime girmez.
Aynı sebeplerden oğlumun bademcik ve geniz eti alındı4.5 yaşında.
O zamandan beri nadir antibiyotik kullnadık.
Umca damlayı hemen al kullanabilirsin canım. İçinde yazar nasıl kullanacağın zaten
Gerekirse yine ben yine yardımcı olmaya çalışırım

Geçmiş olsun..
Önce antibiyotik başlamıyorum ben.. ateş varsa ılık suyla kafasını yıkamadan vücudunu yıkayabilirsin.
3 yaşından büyükse fitil tavsiye etmiyor doktorlar.
Ben önce Calpol şurup veriyorum geçmezse Dolven veriyorum ki bunlar klasik artık.. bir de soğuk algınlığı ise aferin başlıyorum.
İnşallah kuzucuk hemen iyileşir.

ozaman eşimi arayayımda akşam gelirken nöbetçi ecz den alsın hemen kullanmaya başlayayım eğer sizdeki gibi bizdede işe yararsa valla çok dua ederim sana canım çünkü sürekli hastalıkla uğraşmaktan çocukta perişan oluyor bizde,birde dr bizede bademcik ameliyatı dedi biz kararsısız bu konuda, sen ne düşünüyosun bişey farkettimi?

sağol canım inşalah,bende bu yazdıklarının aynısını yapmaya devam ediyorum şuanda

zaten sık sık hastalanıyor bünye bağışıklık kazndı antibiyotiğe artıkk inşallah çabuk atlatırız sağol canım

Atesini düzenli araliklarla ölcüyor musunuz? Ayni anda kusma var mi? Bol bol sivi verin. Krese gidiyorsa diger cocuklardan hastalik kapmasi gayet normal. Yani bildigimiz cocuk hastaligiysa gecer demek geliyor icimden ama mutlaka cocuk doktorunuza telefon acip sorun anlatin durumunu.

Ya bizde her hastaliga hemen antibiyotik dayiyor doktorlar, cocuklar da o yüzden devamli hasta oluyorlar. Vücutlari en kücük enfeksiyonda bile hemen antibiyotik geldigi icin savunma sistemi gelistiremiyorlar. En son kullanilmasi gereken secenek antibiyotik. Iki cocugum var ve sadece bir tanesi icin bir kere antibiyotik kullanildi onda da bebekken rota virüsü olmustu. Öksürüyor antibiyotik, atesi var antibiyotik, kulagi agriyor antibiyotik... Yurt disinda doktorlar öcü gibi görüyor antibiyotigi. Cocugun atesi 38.5 derecenin üzerinde olacak ve 48 saat boyunca ates düsmezse o zaman müdahele ediyorlar. O süreye kadar bol sivi, ilik banyo, ates düsürücü surup tavsiye ediyorlar. Gecen hafta kizimi kulagi agridigi icin götürdüm ve doktor kulagina bakip enfeksiyon gecmek üzere vücut yeterince kendini savunuyor dedi ve sadece burun spreyi verdi. Nefes yolu, burun hep temiz ve acik olmali. Burun spreyi mutlaka kullanin.

Gecen sene de büyük kizimda öksürük vardi. Ama basit öksürük degil neredeyse kusuyordu öksürürken. Gece uyuyamiyordu. Dr dedi ki sogani cok az suda pisir ve iliyinca ezip gögsüne sür öyle yatsin gece. Ertesi aksam tekrar yap ayni seyi dedi ve gecti öksürük. Yani dogal tedaviyi tercih ediyorlar. Istesen de anbiyotik vermiyorlar. Mesela gögsünde hirilti varsa dr. diyor ki papatya cayi ver aksam yatarken. Ilk geldigimde cocuk doktoruna kayit yaptirirken adam asilari gördü ve sok oldu. Bizim yaptigimizin 3 kati asi yapilmis cocuklara diye. Bu cocuklarin vücut savunma mekanizmalari nasil gelisecek herseyin asisi yapilmis diye söylendi. Ben de her anne gibi eksik asi kalmasin, bütün asilar yapilsin diye diye her ay doktora kosuyordum Istabul`da. Simdi daha rahatim. 38.5 dereceyi gecmedikce ates düsürücü vermiyorum.

Dediginiz dogru ama her enfeksiyon vücutta hemen yayilacak daha agirlasacak diye birsey yok. Önce vücudun kendi kendini savunmasini bekliyorlar doktorlar. Ates takibi de bunun icin yapiliyor. Antibiyotik kisa vadede hemen fayda gösterir ama uzun vadede böbrekler ve karacigere yaptigi tahribat da kücümsenemez. Havale diyorsunuz, tabiki de en kisa sürede ve en agresif sekilde tedavisi neyse yapilmali. Ama her ateste her enfeksiyonda hemen antibiyotik verilmesi faydadan cok zarar getirir. Cocugun bedenini bagisikligini güclendirmek en dogrusu. Kuzenimin cocuguna ait ecza dolabi var inanamadim görünce. Kendi basina antibiyotikleri, ates düsürücüleri aspirinleri doldurmus kafasina göre ilac veriyor cocuga.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…