henüz anne olmadığımdan küçükcük bir yavruya ne iyi gelir bilmiyorum ama yüce yaradan tez zamanda şifa versin inş.
hayırlı cumalar herkese...
Enfeksiyon yoksa antibiyotik işe yaramaz enfeksiyon varsa bile ciğere inmediği süre antibiyotik kullanılmaz.
arkadaşlar oğlumda bugün sabahtan beri bir kırgınlık vardı akşam üstü iyice gözleri kapanmaya başladı şimdi ateşide var biraz sürekli uyuyor ,antibiyotik vermek istemiyorum neyapabilirim daha kötü olmadan,bildiğiniz etkili yöntemler varmı ?
bekle 3 gün.ateş düşürücülerle idare et.sıvı alımını sağla.
ense sertliği varmı başını ayaklarına değdirmeye çalış.eger agrı oluyor ve aglıyorsa doktora götür
ateşdüşürücü veriyorum bol bol su vermeye çalışıyorum zaten ymek yemiyo sadece su içiyor,birde ense sertliği konusunu merak ettim canım neden olur ki....
Rosalinda nasıl oldu yavru.
Daha iyicemisiniz. Geceyi rahat atlattınız mı.
Canım bende çok antibiyotik kullanmak zorunda kaldım o yaşlarda.
Sonra doktorumuz bize umca diye bir damla önerdi.
Tamamen bitkisel.
Bir araştır netten ben çok faydasını gördüm. Bağışıklığı dedteklediği gbi mesela soğukalgınlığını baştan toparlayıp engelliyor.
Özallikle üst solunum yllarında etkili ve hastalığın süresini kısaltıyor.
Epeydir antibiytiksiz atlatıyoruz.
Bir araştır canım.
Eşim ve bende kullanıyoruz hatta çevremizdeki herkes görünce başladı kullanmaya.
Sadece hastalık emareleri görülünce yada okulda hastalık çok olunca önlem olarak veriliyor.
Belki yardımcı olur canım.
Gecmis olsun canim ense kismi cok mu sert sirt kismi falan nasil.Ense sertligi genelde menenjit rahatsizliginda gorulur doktora goturdunuz mu
Aksine canım enfeksiyon varsa mümkün olduğunca yayılmadan , ciğere yerleşmeden kullanmalı.
Vücuda ne kadar yerleşirse tedavisi uzun ve meşekkatli oluyor
Kullandığın ilaç ve doz yükseliyor.
Antibiyotiğe sıcak bakmayan çoğu pediatri doktoru hastalığı izler vücut kendi kendini tedavi etsin diye bekler. Zaten antibiyotikler klasik 10 gün kullanılır.
gece çok ateşi çıktı canım sık sık kontrol ettim 2 kez ateş düşürücü verdim ,aferin şurup akşamdan vermiştim sabahta verdim şimdi biraz kendine geldi gibi inşallah akşam yine kötü olmaz,benimoğlumda sık sık hasta olur bademcik iltihaplanması olur, hatta dr bademciklerinin alınması lazım dedi, her hastalandığında antibiyotik kullanıyorduk şimdi son zamanlarda vermemeye çalışıyorum ,bağışıklığı çok zayıf bende bağışıklığı kuvvetlendirici destek almak istiyodum nezamandır iyi oldu bu bilgin ,bu damla doktor önerisi dışında kullanılırmı acaba ,ben biraz bakıyım nette ,ilgin için teşekkür ederim canım
Rosalindacım evet umca doktor tavsiyesi olmadan kullanılır ve diğer ilaçlarla etkileşime girmez.
Aynı sebeplerden oğlumun bademcik ve geniz eti alındı4.5 yaşında.
O zamandan beri nadir antibiyotik kullnadık.
Umca damlayı hemen al kullanabilirsin canım. İçinde yazar nasıl kullanacağın zaten
Gerekirse yine ben yine yardımcı olmaya çalışırım
Geçmiş olsun..
Önce antibiyotik başlamıyorum ben.. ateş varsa ılık suyla kafasını yıkamadan vücudunu yıkayabilirsin.
3 yaşından büyükse fitil tavsiye etmiyor doktorlar.
Ben önce Calpol şurup veriyorum geçmezse Dolven veriyorum ki bunlar klasik artık.. bir de soğuk algınlığı ise aferin başlıyorum.
İnşallah kuzucuk hemen iyileşir.
zaten sık sık hastalanıyor bünye bağışıklık kazndı antibiyotiğe artıkk inşallah çabuk atlatırız sağol canım
Çocuğu 3 kere ateşli havale geçirmiş biri olarak ateşin kitabını yazarım canım malesef((
Enfeksiyon varsa vardır ciğere inmesini beklemek diye bir şey olmaz
Şurupla çözülecek şey , iğnelik duruma gelir
Enfeksiyon değil , virütikse zaten yapılacak bir şey yok.
Doktorların izleme amacı enfeksiyon olduğundan emin olmaktır zaten.
Mesele enfeksiyondan kaynaklandığını bilmek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?