Premature Bebekler Oğlum hiç konuşmuyor

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

fittanne

MasterFit
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2015
4.818
22.938
308
Arkadaşlar 10.08.2016 tarihinde 32 haftalık 2.390 kilo bi oğlum oldu.. şu an 17 aylık düzeltilmiş 15 aylık.. Yürümeye başladı fakat hiç konuşmuyor Arada ge-ge-ge yapıyor fakat bilinçsizce gulugulu gibi sesler çıkarıyor ama ne anne ne baba ne meme hiç bişey yok.. kulakları duyuyor gözleri görüyor.. Adını defalarca söylüyorum dönüp bakmıyor bana Arada isterse bakıyor.. işine gelen şeylerde iletişime geçiyor onun dışında hep kendi dünyasında.. Arabalar top oynamak ve kovalamaca dışında hiçbirşey umrunda değil.. çizgi film izletmiyorum artık daha çok konuşup misafirliğe gidiyoruz tek büyüyor uyaran eksikliğimiz var.. İnşallah bi an önce yaşıtlarına kavuşur.. Bizimki isterse göz teması kuruyor istemezse sallamıyor bile öyle gamsız bi çocuk.. Bu konuşma ve takmama işleri hakkında bi yol gösteren fikir veren olabilir mi ? Bu aralar çok bunalıyorum.. Biraz ilgiyi artırdım eğer üstesinden gelemezsem doktora gideceğiz.. şimdiden teşekkürler..

Erkek cocuklar 2-3yasinda konusuyor
Yegnim tek kelime etmezdi 2.5yasinda konusmaya basladi ve aa herseyi biliyormus soylemiyormus dedik.komutlara uyuyorsa dil sorunu yoktur .endise etmeyin

Erkek cocuklar 2-3yasinda konusuyor
Yegnim tek kelime etmezdi 2.5yasinda konusmaya basladi ve aa herseyi biliyormus soylemiyormus dedik.komutlara uyuyorsa dil sorunu yoktur .endise etmeyin
Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim kısmen komutlara uyuyor.. Bizim 2 ay erken Doğumdan dolayı geriliğimiz var, bir de erkek çocukların gelişimi ağırdan olabiliyor diyorlar ona bağlıyorum şimdilik.. 3-4 hafta arası diyaloğu artırıp, misafirliğe gel git yapacağım sosyalleşmesi için ama ona rağmen bi gelişme farketmezsem doktoruyla görüşeceğim..

Benım kızımda 32 haftalık dogdu 29 eylul 2016 da. Aramızda az var.
Erkek kız farketmıyor gec konusmada.
Bazı cocuklar 2 yasından sonra baslıyor bazılarıda 1 yasındn sonra tek tuk kelıme cıkartmaya baslıyor.
Senın dedıklerıne tepkı verıyorsa duyuyordur Zaten.
Her cocuk bır olmaz. Endıselenme. Bunun erken dogumlada alakası yok.
1 bucuk yasından sonra 20. Aylarda yavas yavas baslar.
Abımım kzı vaktınde dogdu 26 aylık bı kac kelıme harıcınde baska konusmuyor yenı yenı ogrenıyor.

Benım kızımda 32 haftalık dogdu 29 eylul 2016 da. Aramızda az var.
Erkek kız farketmıyor gec konusmada.
Bazı cocuklar 2 yasından sonra baslıyor bazılarıda 1 yasındn sonra tek tuk kelıme cıkartmaya baslıyor.
Senın dedıklerıne tepkı verıyorsa duyuyordur Zaten.
Her cocuk bır olmaz. Endıselenme. Bunun erken dogumlada alakası yok.
1 bucuk yasından sonra 20. Aylarda yavas yavas baslar.
Abımım kzı vaktınde dogdu 26 aylık bı kac kelıme harıcınde baska konusmuyor yenı yenı ogrenıyor.
Sizin kızınız anne baba mama meme gibi basit kelimeleri kullanıyor mu?
Benim ilk çocuğum acemiyim çevremde kimsem yok fikir almak istiyorum hiç bi kelime söylemiyor bizimki sadece ağzında bi mırıldanma var..

Sizin kızınız anne baba mama meme gibi basit kelimeleri kullanıyor mu?
Benim ilk çocuğum acemiyim çevremde kimsem yok fikir almak istiyorum hiç bi kelime söylemiyor bizimki sadece ağzında bi mırıldanma var..
Evet kullnıyor duydugunu soylemeye calısıyor. Dıger 2 cocugumda 1 yasından sonra aynı boyleydı konusurlardı.
Herkes bır degıl. Muhtemelen sız veya esınızde gec konusmustur. Ikıncı cocugumda erken dogdu benım yone alrabamızın kzı da benım cocugumla akran ve vaktınde dogdu o. O da gec konustu kızım cumle kuruyorken o anne baba dıyebılıyordu sadece.
Bunu pek fazla kafaya takmayın.
Kelımelerı agzından cıkartabılmesı ıcın antreman yapın. Hecelıyerek sız soyleyın sızın agzınıza baktıgından emın olun o an.
Bazen ne kadar cabalasanda ne zamn konuscaksa o zaman konusur. Fazla dert etmeyın bunu.
Benım kızım 18 gun kuvezde kaldı cıgerlerı gelısmemıstı. 2190 gr 46 cm dogdu. Sız kaldınızmı kuvezde.

Arkadaşımın 3 buçuk yaşında konuşmuyor
Sizinki küçük daha
Doktorunuz normal diyorsa sıkıntı yapmayın

Evet kullnıyor duydugunu soylemeye calısıyor. Dıger 2 cocugumda 1 yasından sonra aynı boyleydı konusurlardı.
Herkes bır degıl. Muhtemelen sız veya esınızde gec konusmustur. Ikıncı cocugumda erken dogdu benım yone alrabamızın kzı da benım cocugumla akran ve vaktınde dogdu o. O da gec konustu kızım cumle kuruyorken o anne baba dıyebılıyordu sadece.
Bunu pek fazla kafaya takmayın.
Kelımelerı agzından cıkartabılmesı ıcın antreman yapın. Hecelıyerek sız soyleyın sızın agzınıza baktıgından emın olun o an.
Bazen ne kadar cabalasanda ne zamn konuscaksa o zaman konusur. Fazla dert etmeyın bunu.
Benım kızım 18 gun kuvezde kaldı cıgerlerı gelısmemıstı. 2190 gr 46 cm dogdu. Sız kaldınızmı kuvezde.
1 hafta küvezde kaldı oğlum 46 cm 2290 gr doğdu 1 gün oksijen aldı sonra biraz kendini toparlaması için beklettiler ne olur ne olmaz 1 hafta koruma için antibiyotik tedavisi gördü ve taburcu olduk bi sıkıntı yaşamadık sağlığımız yerinde sadece konuşma ve iletişim problemimiz var 4 gündür tv yi kapattım azcık farketmeye başladı bakışları yoğunlaştı ..

Arkadaşımın 3 buçuk yaşında konuşmuyor
Sizinki küçük daha
Doktorunuz normal diyorsa sıkıntı yapmayın
Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için.. son dönem doktorumuza gitmedik en son gittiğimizde dişten dolayı ateşi vardı çok böyle meseleleri görüşemedik. Hiç konuşmuyor mama meme vs şeyleri bile söylemiyor ama hep lanet olası tv yüzünden çocuk bizle iletişime geçemedi.. ben izlemesini istemiyordum ama öyle gazlı bi bebekti ki huysuzdu ancak çözümü öyle bulabilmiştik ama çözüm değil sorun oldu bize.. 4 gündür tv kapalı ve çıkardığı seslerin tarzı değişti bakışları daha sıcak ve anlamlı gelmeye başladı.. Rabbim herkesin evladına iyilik güzellik afiyet versin.. dönüş yaptığınız için teşekkür ederim..

Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için.. son dönem doktorumuza gitmedik en son gittiğimizde dişten dolayı ateşi vardı çok böyle meseleleri görüşemedik. Hiç konuşmuyor mama meme vs şeyleri bile söylemiyor ama hep lanet olası tv yüzünden çocuk bizle iletişime geçemedi.. ben izlemesini istemiyordum ama öyle gazlı bi bebekti ki huysuzdu ancak çözümü öyle bulabilmiştik ama çözüm değil sorun oldu bize.. 4 gündür tv kapalı ve çıkardığı seslerin tarzı değişti bakışları daha sıcak ve anlamlı gelmeye başladı.. Rabbim herkesin evladına iyilik güzellik afiyet versin.. dönüş yaptığınız için teşekkür ederim..

Teknolojinin faydası kadar zararı da oluyor
Doktor televizyon çok izleyen bebekler geç konuşuyor ve görme bozukluğu oluyor demişti
Rabbim sağlık versin
Rica ederim

Teknolojinin faydası kadar zararı da oluyor
Doktor televizyon çok izleyen bebekler geç konuşuyor ve görme bozukluğu oluyor demişti
Rabbim sağlık versin
Rica ederim
Amin İnsallah.. Kesinlikle doğru söylediniz.. Bizde gözlemleyeceğiz bu süreci.. Sanırım 3 boyutlu dünyaya dalıyorlar adapte olamıyorlar..

Merhaba fittanne fittanne eski konu ama tamda benim kızımda yaşadıklarımı yaşamışsınız, kro 16 düzeltilmiş 14 aylık bi kızım var ve belli belirsiz ınne dışında bişey söylemiyor, tv çok az izliyor tek büyüyor belki onunda etkisi var doktoru zamanla olacak dedi ama içim hiç rahat değil. Sizin nasıl ilerledi süreciniz oğlunuzun şimdi nasıl konuşması, yardımcı olabilirseniz çok çok sevinirim

Merhaba fittanne fittanne eski konu ama tamda benim kızımda yaşadıklarımı yaşamışsınız, kro 16 düzeltilmiş 14 aylık bi kızım var ve belli belirsiz ınne dışında bişey söylemiyor, tv çok az izliyor tek büyüyor belki onunda etkisi var doktoru zamanla olacak dedi ama içim hiç rahat değil. Sizin nasıl ilerledi süreciniz oğlunuzun şimdi nasıl konuşması, yardımcı olabilirseniz çok çok sevinirim

Canım oğlumun hiçbirşeyi yokmus erkek olması ve tembel olması dışında :) tam 29 aylıkken anne dedi yani yaklaşık 10 gün oluyor.. peşine sıralamaya başladı kelimeleri anne gel ver dur acıyor babanne onun dışında nesnelerin adını söylemeye başladı birden oldu bi kaç gün içinde açıldı.. genel davranışları, sosyalliği, bizi algılaması komutlara uyması herşeyiyle çok iyi maşallah.. doktorumuz genel durumu iyiyse konuşmasını dert etme 4 yaşa kadar normal dedi.. önemli olan göz temasınız var mı insanlara karşı nasıl oyun oynayınca eşlik ediyor mu içine kapanık mı yoksa gözlemleyen merak eden bi çocuk mu.. takıntıları var mı.. mesela oyuncakları amacına uygun mu oynuyor? Yani konuşmasından çok çocuğunuzu siz ya da başkası gözlemlerken Allah Allah bu çocukta bi problem var normal değil davranışları diyor musunuz ?

14 ay çok erken bu arada erken doğan çocuklar için seninki anne diyormuş büyük nimet kısa zamanda açılır bol bol oyun oyna anlat ona göster bişeyleri ilk zamanlar hiç ilgilenmiyorlar ama bi bakıyorsun yapmaya başlıyor sonra..

Merak ettiğin şeyleri sorabilirsin bildirim görünce cevaplarım.. ayrıca kızının bişeyi yok belli ki çünkü 14 ay çok erken sen biraz takıntı yapmıssın anne iç güdüsü normal :)

Yaa inan duydukça rahatlıyorum böyle şeyleri oyuncaklarıyla oynayan sosyal iletişimi güçlü takıntısız göz temasımız hep var adına bakar parmağıyla işaret eder yani aslında yapması gereken herşeyi yapıyor 8 9 aylıkken bay bay alkış çak yapmayı öğrendi 11 aylık olduğundan ber emekliyor şuan tay tayda bir kaç adım atmaya başladı genel gelişimi sadece baba mama meme gibi tekrar heceleri hiç çıkartmadığı için endişelendim. aslında 1185 gr doğduğu için geriden gelmesi çok normal ama annelik işte hep bi şüphe hali, çok çok teşekkür ederim canım cevap için içimi rahatlattın bi hayli.

Yaa inan duydukça rahatlıyorum böyle şeyleri oyuncaklarıyla oynayan sosyal iletişimi güçlü takıntısız göz temasımız hep var adına bakar parmağıyla işaret eder yani aslında yapması gereken herşeyi yapıyor 8 9 aylıkken bay bay alkış çak yapmayı öğrendi 11 aylık olduğundan ber emekliyor şuan tay tayda bir kaç adım atmaya başladı genel gelişimi sadece baba mama meme gibi tekrar heceleri hiç çıkartmadığı için endişelendim. aslında 1185 gr doğduğu için geriden gelmesi çok normal ama annelik işte hep bi şüphe hali, çok çok teşekkür ederim canım cevap için içimi rahatlattın bi hayli.

Oyyy minicik doğmuş ya rahat bırak çocuğu da keyfini çıkarın beraber hayatın.. benim oğlan 34 haftalık doğdu 2.200 kilo.. hep geriden geldi ama hızlanıyor gelişimleri.. sen şuna dikkat et kızının kendi içinde gelişimi nasıl ? Erken doğan anneleri Kıyaslama yapmamamız lazım yani vaktinde doğanlar cin gibi oluyor 2 3 günlükken.. Benim oğlum 2 aylıkken yeni doğmuş bi bebek gibiydi.. endişe etme doktorun ki normal demiş.. zamanla olur bi anda olmaz unutma..

Ben bi soru sorum benim bebegim 33 haftalik dogdu suan 5 ay 10 gunluk aguluyo ama fazla degil ara ara bide renkli seyleri cok seviyo normalmi

benim prematüre ikizlerimden birinin 18 aylıkken üç keliemsi vardı.20 aylıkken 10.
22 aylıkken 30 kadar...
24 aylık oldu 50 anlamlı kelimesi var.nöroloji takibimiz var.tabi tv hiç yok. sürekli kitap okuyorum.ikizi ise iki katlı hızlı konustu sizin bebeğiniz için daha erken endişe etmeyin derim.

Arkadaşlar 10.08.2016 tarihinde 32 haftalık 2.390 kilo bi oğlum oldu.. şu an 17 aylık düzeltilmiş 15 aylık.. Yürümeye başladı fakat hiç konuşmuyor Arada ge-ge-ge yapıyor fakat bilinçsizce gulugulu gibi sesler çıkarıyor ama ne anne ne baba ne meme hiç bişey yok.. kulakları duyuyor gözleri görüyor.. Adını defalarca söylüyorum dönüp bakmıyor bana Arada isterse bakıyor.. işine gelen şeylerde iletişime geçiyor onun dışında hep kendi dünyasında.. Arabalar top oynamak ve kovalamaca dışında hiçbirşey umrunda değil.. çizgi film izletmiyorum artık daha çok konuşup misafirliğe gidiyoruz tek büyüyor uyaran eksikliğimiz var.. İnşallah bi an önce yaşıtlarına kavuşur.. Bizimki isterse göz teması kuruyor istemezse sallamıyor bile öyle gamsız bi çocuk.. Bu konuşma ve takmama işleri hakkında bi yol gösteren fikir veren olabilir mi ? Bu aralar çok bunalıyorum.. Biraz ilgiyi artırdım eğer üstesinden gelemezsem doktora gideceğiz.. şimdiden teşekkürler..
Bebeğiniz nasıl şu an. Bir yıl geçmiş ama

Bebeğiniz nasıl şu an. Bir yıl geçmiş ama

Tamamen uyaran eksikliğinden kaynaklanıyormuş bir de acemi annelik diyelim çocuğu yönlendirmeyi becerememişim şimdi anlıyorum.. ilgiyi artırdık daha kalabalık çocuklu ortamlara girdik.. 27-28 aylıkken anne demeye başladı evet konuşma geç başladı ama net anne dedi.. şimdi bir sürü kelimeyi söyleyebiliyor cümle kurması ufak tefek ama yaşıtlarına yaklaştı ve davranışlarında bi problem yok.. şükür normale döndük.. doktorumuz da konuşma işini 4 yaşına kadar normal buluyor tabi diğer sosyal fiziksel vs davranışlarında bi anormallik yoksa.. sizin probleminiz nedir? Herhalde şüphelendiğiniz bişeyler var yazdığınıza göre..

Back
X